33479
12316971501353788406.png
  • juzosch
    Fekvenyomást kézisúlyzóval döntve vagy egyenesen, mindenképp betenném, fontosságban rögtön a rudas fekvenyomás mögé.
  • FOXX supreme
    Tolódzkodásnál az a lényeg hogy dőlj be előre, ne a tricó vigye el a munka nagy részét.
  • FOXX supreme
    Mell-váll edzést általában azért nem szokták összerakni, mert ugye általában mindenki fekvenyomással és a társaival kezdi, na most mire eljutsz a vállhoz, addigra kimerül az a testrész is, vállazni erőltetve, normálisan nem tudsz.

Hátsó váll elmaradása.... sok embernek van ilyen, sokkal több nyomó gyakorlatot csinál, elülső rész megerősödik, előre húzza az egész vállövet. Ez nem néz ki igazán jól.
    Több húzó gyakorlatot kell csinálni, jobban oda kell figyelni a hátsó deltára !

Elmaradt mell... így látatlanba csak azt tudom mondani hogy valamit nem szabályosan csinálsz, mert ha rendesen nyomsz fekve, tárogatsz, tolódzkodsz és a ferdepadokat is jól használod annak nőni e kell, főleg ha egészségesen élsz. esetleg lehet még az hogy hogy az agy-izom kapcsolat nincs meg rendesen !? vagy esetleg még olyan hogy túl sokat edzel rá, (túledzés miatt, leépül és ezért nincs semmi)
  • Panzermeyer
    Nem tudom miféle gyakorlatokat csinálsz mellre, de ezekből állíts össze egy programot olyan módon, hogy egyik héten az egyiket, másik héten a másikat csinálod.
    - fekvenyomás egyenes padon
    - tárogatás egyenes padon
    - fekvenyomás döntött padon
    - tárogatás döntött padon
    - szűknyomás: ez is mindkét padon
    - pack-deck gép
    - áthúzás
    - tolódzkodás (olyan módon, h főleg a melled érezd közben, ezt ki kell tapasztalnod)
    Egy a lényeg, mindig minél több szögből dolgoztasd meg a mellizmodat. A fekvenyomás önmagában kevés.

Ha nem látszik a vállad hátsó része, akkor csinálj döntött törzsű oldalemelést. Nekem is volt ilyen problémám, mikor elkezdtem ezt a gyakorlatot csinálni, pár héten belül már volt is eredménye, és azóta is szépen fejlődik a vállam hátsó része.
  • Atrium
    soha életemben nem cigiztem. egészségesen próbálok élni
  • Japep
    Csak nem lesz semmi bajom...ezt olvastam, csak nem hülyeség... :D

Meg amúgy is otthon csinálom, itt meg még nincs annyi féle gép ezért csak kb 4 mell, 4 váll gyakorlat.

A lábbal ugyanez...arra sem tudok nagyon sokmindent csinálni még.
  • Frayer
    Abba kell hagyni a cigit.
    Nem hülyeség.
    Dohányosoknak nem fejlődik jól a melle, ennek ilyen vérkeringési okai vannak, ami nemcsak a cigitől lehet.
    Tedd le a cigit, csinálj sprint edzéseket, hiit-et, és néha kardiózzál.
    Mindjárt megindul a melled is ha nem valami genetikai gubanc van a háttérben.

Elég szar látvány ha valakinek nagy karja van és a két kar közt nincs semmi, olyan melle van mint a bicepsze, az szégyen.
  • PyRex
    nemtom, hozzánk elég sokan járnak, vannak olyanok is akik igen komolyan veszik, de senkit nem láttam még mell vállat edzeni :)
  • zmeor
    nekem az edzésem ilyen:

hétfő - mell,vádli
    kedd - kar
    szerda - láb
    csüt - pihenő
    péntek - váll, hát
    szombat - kar
    vasránap - pihenő

karból azért van 2 nap mert eléggé hosszú gyerek vagyok és nehezen fejlődik, főleg ha látványra menjen

amugy lehetőségem volt most 1 hétig Sára György el edzeni :) élvezet volt. és eléggé gyilkos .. :)
  • zotja
    akinek szar a válla nyugodtan edzheti a mell\vállat :)ne mhülyeség kineki mi:) mmondjuk egy hát/lábat aki megcsinál normálisan kb 80 perc alatt az biztos hard :) a láb külön napot érdemel nálam
  • juzosch
    technika
  • Atrium
    help me pls. valaki nem tudna írni egy frankó mell edzést? nagy szükségem lenne rá. az istenért sem akar normálisan nőni. :-/ ez a leggyengépp testrészem sajnos és nem tudom mit kéne tennem. pedig a többi testrésznél látszik a tömegelés hatása.
    más. mit kéne tenni olyankor ha a váll átsó része kevésbé fejlett mint az elülső izmok?
  • Japep
    "Még egy dolgot figyelembe kell venni: egy napon lehetőleg egymáshoz közel levő izomcsoportokat mozgassunk meg –pl. mell-váll–, hogy tudjanak regenerálódni. Nem jó, ha a következő edzésnapon mondjuk mell után váll van, mert a mell edzésénél mindenképpen dolgoznak a vállizmok is, így kvázi heti 2x éri őket terhelés."

Ezt nem én találtam ki... body.builder.hu
    E szerint állítgattam össze.
  • PyRex
    mell váll szerintem elég hülye párosítás. mellnél dolgozik a váll első része is elég komolyan. utána még vállazol, szét is fog menni a vállizületed.
  • juzosch
    Na ez így már néz ki valahogy:D
    Sztem a hát/láb együtt sok lesz egyszerre, a kar/törzs viszont inkább kevés. Ezt a helyedben még kicsit rendezgetném.
    Bár ha a törzsben benne van a felhúzás is, akkor jó ez így:)
  • Japep
    Kössz a sok kritikát, utána olvastam és tényleg...kezdőként már haladó (intenzív) edzéstervem volt...
    Most már akkor kihagyom a kezdő-átmozgató edzést és jön az osztott.

Most már így néz ki:
    hétfő - mell/váll
    szerda - hát/láb
    péntek - kar/törzs
  • juzosch
    Mindenképp jó, ha van 1-1 pihinap az edzések között, tehát egyértelműen a második.

Mind2 módszer jó, ki mire esküszik, ezt tapasztald ki. A lényeg, hogy az utolsó ismétlésekkel szenvedj meg, akár segíthetnek is. Ha még a 30 után is bírnád, akkor kicsi a súly.
  • juzosch
    Sok a 3 perc. Legyen 1.
    Amikor visszaáll a légzésed, kb akkor jöhet a következő.
  • PyRex
    na ezzel így egyetértek teljes mértékben.
  • Japep
    Na, most elkezdtem utánaolvasgatni a dolgoknak, és látom, hogy tényleg hülyeség, amit eddig csináltam... :S

Hogy jobb a heti 3 edzés: hétfő-kedd-szerda vagy hétfő-szerda-péntek?
    És ha pl 3*10 fekvenyomás van, akkor annyi súllyal csináljam emelés nélkül, amennyiből kimegy 30, vagy emeljem (30kg*10, 40kg*10, 50*10)?
  • Japep
    Ja, de ketten csináljuk tesómmal, és úgy 2 óra...és 3 perceket pihenek 2 széria között.
  • juzosch
    1 testrészre 6 gyakorlat és 2 óra? Az rengeteg. Attól inkább leépülni fog a vállad, ahelyett, hogy nőne.Sztem az ideális gyakorlatszám 2-4. És egy testrészt nem szabad 45 percnél tovább húzni. De az ideális, ha egy teljes edzés, kb 8 gyakorlattal, megvan 1 óra alatt.

Ne pihenj annyit:)
  • Japep
    Azért tesz ki közel 2 órát, mert 6 gyakorlta - és persze nem mindegyikből csak 1.

De mindegy, köszönöm mindenkinek az eddigieket.
  • juzosch
    Nálam, ez egy külön kaszt. Nem azok tartoznak ide akik doppingszereket használnak, mert tudom, hogy az élsportban gyakori, sőt nélküle érvényesülni igen nehéz, a csúcsra jutni pedig közel lehetetlen. Ők attól még sportemberek, akik bevállalják még a szükséges pluszt a teljesítmény érdekében.
    De van az az embertípus, aki csak a munka megkerülésére használja. Azt se tudja még mi az a protein, de már a napozimot tolja. Lejár hetente 1-2x mellbicepszezni, mocskot eszik, de mégis nagy a koksz miatt, viszont harmatgyenge. Fele akkora izomtömeggel többel szériázok, mint egyes mintapéldányok.
    Persze lehet, hogy nagy, de olyan aránytalanul, hogy az már nevetséges. A fogpiszkáló lábak tipikusak.
    A legszebb az, amit már említettem is itt múltkor példának, hogy a rendesen edzőknek bezzeg b tudnak szólni, pl amikor a felhúzásunkra megkérdezte gúnyosan, hogy mire jó ez?
    Ők az edzőterem legalja. És sajna a társadalom őket azonosítja a testépítőkkel, emiatt van a rossz sztereotípia.
    És ennek köze nincs az élsporthoz.

Szóval nem az anyagot fikázom, hanem a hozzáállást.
    Ebben nagyon egyetértek egyébként bunnyval. Ha edzés rendben, kaja rendben, pihi rendben, minden lehetőséget kihasználtál már, de neked nagyobb céljaid vannak, akkor ok, gondold át alaposan, h megéri-e és csináld.
    Amúgy meg nem magamtól kezdek róluk beszélni, hanem amikor felmerül:)
  • PyRex
    "aztán 50, 55, és 60-ba amennyi megy?" <-> "mindegyikből 8-at nyomok."

akkor most döntsd már el :)
  • PyRex
    "Nagyobb bicepszet akarsz? Guggolj, a guggolástól az összes izmod nagyobb lesz"

okos mondás...

a másik meg: folyamatosan a "kokszos gyúrósokat" fikázod. valami itt nem stimmel, mert aki ennyire nem csíp valamit, az nem beszél róla ennyit. (egyébként csak halkan, zárójelben jegyzem meg, hogy az élsportolók közül igen sokan (mondhatjuk úgy is, hogy a nagy részük) használ valamilyen doppingszert, maximum MÉG nem mutathatóak ki, vagy éppen megússzák, mert átmennek a rostán. az erőemelőknél és a testépítőknél meg ez nyílt titok. de attól, mert valaki "kokszol", még igen nehéz dolga van. nehogy már azt hidd, hogy bekapsz 2 tablettát és aztán majd hirtelen jajjdeszép leszel...)
  • juzosch
    Akkor szentelj neki külön napot. Ha a váll kitesz 1-et, akko lábra kell legalább 2 is:D
  • juzosch
    Sztem mindenki keveri az aerobot meg a kardiót:)

Amúgy egy jófajta intervallumedzés jobb a zsírégetésre, mitn az aerob.
  • Danny1987
    A kardió edzés miért fontos(a sziv és keréngésnek jót tesz)olyan szempontból hogy az izmaid jobban látszodjanak.
    Minden testépitő diéta kőzben kardiózik.
    Az aerob a zsirégetésre van a kardi akkor mire talán a víz vesztésre??
  • FOXX supreme
    2 hét és ugyanaz a súly :))

Ember, amikor 2-3 hónapot kell majd küzdeni + 5 kg-é ! Majd akkor leszel lelassúlva !
  • Japep
    Ok, beteszem, meg majd olvasok is...mondjuk nem a váll mellé, mert valahogy nekem kitesz egy egész napi edzést, hanem péntekre.

Amúgy jó az, ha pl. fekvenyomásnál pl bemelegítek 25-tel, aztán 50, 55, és 60-ba amennyi megy?
    A számokat most csak kitaláltam, de mindegyikből 8-at nyomok.
  • juzosch
    Előbb linkeltem be az alapismereteket valaki másnak, abból kiindulhatsz:)
    Előszöris tedd be a lábat is, guggolni mindig kell. Mondjuk pl a váll mellé, elég kevés az egy napra úgyis.
  • Japep
    Nem akarok, de mint írtam, nem tudok sokat ezekről a dolgokról...pl ezt sem tudtam...

Akkor esetleg tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mi olyan rossz az én általam összeállított "edzéstervben"?
    (Ezt is "tudatlanul" állítottam össze...)
  • juzosch
    Igen? És mennyivel guggolsz?

Ha úgy gondolod, hogy elég erős, mert mondjuk már 160-nal guggolsz, és szétreped a gatyád, akkor megteheted, h nem emelsz tovább a súlyon, de az 0 hozzáállás, hogy akkor nem edzel rá, attól csak lepukkan.
    Másrészt a lábedzés az egész testet megdolgoztatja, az egész testet erősíti.
    Van is egy ilen mondás: "Nagyobb bicepszet akarsz? Guggolj, a guggolástól az összes izmod nagyobb lesz"

Ilyen mondatokat egyébként inkább a kokszos gyúrósoktól szoktam hallani, akik csak mellbicepszeznek, hogy jól mutassanak a diszkóba, nem a sportemberek. Diszkóba meg nem kell láb, a sötétben úgyse látszik az idióta testfelépítésük:)
    Ne akarj közéjük tartozni. A sport az egész test edzéséről szól, max valamire nagyobb hangsúlyt fektetsz. És a lábedzésnek még ezen kívül is óriási előnyei vannak amit már írtam.
  • Japep
    Régen sportolta, úgyhogy a lábammal nincs semmi gond, ki van dolgozva rendesen..."még hozzá is kell húzni a felsőtestemet".

De mi benne akkora baromság?
    Elhiszem, mivel sehol nem olvastam utána, csak magamnak állítottam össze... :S
  • MAR2on
    Köszi szépen!
  • juzosch
    Nemnem, te még messze nem tartasz azon a szinten, hogy a határaidat elérd, épphogycsak elkezdted az edzést. kb 2 év edzés, fejlődés után már lehet meg fogod közelíteni.
    Vagy az edzésed nemjó, vagy a táplálkozásod. Gyanítom mind2-ő.
    Az edzés szinte biztos, mivel a tárogatással méred le magad, ami egy olyan KIEGÉSZÍTŐ gyakorlat, amit neked még nem is kéne csinálnod. Neked az alapgyakorlatokkal kéne foglalkoznod (fekvenyomás, guggolás, felhúzás, húzódszkodás pl).
    De valószínűsítem, hogy a táplálkozásod is 0.

Olvasd el szépen az alapismereteket, innen mindent megtanulhatsz, ami az induláshoz szükséges:
    ALAPISMERETEK
  • MAR2on
    Tehát akkor ha mondjuk lassacskán nem tudom emelni a sulyokat nagyságát és megrekedek akkor mondhatjuk hogy hardgainer vagyok?pl 2hét mulva még mindig ugyanaza a suly?mert én ahogy igy emlékszek 15kgval kezdtem a tárogatást és most már a 25ből 15körül lemegy gépen!
  • juzosch
    1es számú oltári nagy hülyeség, hogy lábra nem edzel. majdnem a tested, és az izomzatod felét jelenti.
    Ha nem edzel lábra erősen asszimetrikus leszel, és mindenképp visszafogja a fejlődésed még a felsőtested izmaiban is.
    A futás az meg nem lábedzés, még véletlenül sem. Az max a szívet és a keringésedet edzi.
  • Tmac
    A különbség az hogy a tömegnövelőkben nem csak fehérje van, de ha megnézed a shop.builder.hu-n a számodra szimpatikus cuccot akkor ott pontosan levan írva hogy mi van benne. És szerintem pl a volumass 35től, ha rendesen edzesz nem fogsz elhízni.