33479
-
juzosch #8763 De azért durva, hogy ami a többi sportban a normális, az itt még csak a naturál kategória:)
Nem is akarok testépítőbajnok lenni. Sőt, testépítőnek sem vallom magam:D -
#8762 Naturálokon is szinte mindenki használ szteroidokat, csak figyelnek arra, hogy meglegyen a kiürülési időszak, amikor már nem lehet kimutatni. Ez van sajnos, ilyen ez a sport. -
#8761 mitől ment el a kedved?:O -
juzosch #8760 Tudod mi az a naturál testépítés? Na a naturál versenyeken lehet róla szó, hogy tényleg nem szed semmit valaki (bár ez sem biztos), de a nem naturálokon MINDENKI. Épp ettől nem naturál:) -
Atrium #8759 Mr. O-n mindenki szteroidokat használ? elment a kedvem ettől az egésztől :( -
#8758 Bocsi.
Igazad van, én barom.
József Attila, igen.
A 2. naptól olyan letargia jött rám az étel megvonás képpen, hogy majd meg akartam halni, ilyen versek jutottak eszembe Attilától, mint a "Nem emel föl".
Ilyen monoton volt az egész, értelmetlen az élet, stb stb.
Elégé belefáradtam, a végén megállapítottam hogy hülye voltam, mert a maradék izom is mind megemésztettem, de fogytam is rendesen. De nem érte meg. -
#8757 inkább józsef attila;) -
#8756 akkor ha du, kardióznék evés (ami minimális rizst tartalmaz) után egy kb. 3 órával, nem tom mennyi az a kevés, mondjuk 30 percet, jah és pihenőnapokon, akkor az úgy jó lenne? -
#8755 utolsó sor -
#8754 Oliva egyike azon kevés profi testépítőknek, akik nyíltan beszélnek a szteroid használatról is. Egy a Muscle Magazin-nak adott interjúban Sergio azt mondta:
„Amíg a Mr. Olympia-n nem kezdtem versenyezni addig nem használtam szteroidokat. A dianabol hatalmas lökést adott, de nem szerettem használni, jobban kedveltem a decá-t és a winstrol-t. A winstrol olyan erezettséget okozott, hogy néha azt hittem valami baj történik. Ez akkoriban a legjobb kombináció volt. A decá-t közel sem tartották annyira károsnak, mint manapság, akár az orvos is felírta, az erősebb csontok érdekében.”
„A szteroid használat sokakat érdekel. Engem nem foglalkoztat, ha valaki használni akarja, ez az Ő döntése, az Ő élete. Ma már mindenki hozzájuthat. Olvastam egy magazint, melyben Arnold visszautasította a vádat, hogy valaha is szteroidokat használt volna, miközben Ő volt az első, aki azt Amerikán kívülre „vitte”. A régi időkben mindenki használta: Zane, Columbu, Én, Arnold, Larry Scott, Harold Poole, Dave Draper, és még Steve Reeves is. Nincs értelme tagadni. De a fejlődés ezen a területen már teljesen más utakat jár. Én akkoriban deca-t és dianabol-t használtam és az akkor valami nagy dolognak számított…ma már növekedési hormonról beszélnek és ki tudja még miről. Látom mit használnak…látom ahogy a kinéznek…és inkább túllépek rajta. Kemény edzéssel és megfelelő táplálkozással mindenki elérhet egy nagyszerű fizikumot, és sokkal inkább ez az amit javaslok.” -
#8753 Ezt érdemes kipróbálni:
"Robert Kenedy Oliva edzéseit, így írta le:
„Könnyű súllyal kezd, jó néhány bemelegítő sorozatot végezve.. Relatíve magas 12-20 ismétlés számmal, rövid, gyors mozgásokat végez, a gyakorlatok 90 százalékánál rövid pihenős technikát alkalmazva. Végrehajt egy bizonyos számú ismétlést, utána 10-15 másodpercig pihen és néhány mély lélegzet után kiprésel néhány újabb ismétlést. Ennek segítségével magas ismétlés számmal, de nagy terheléssel, s így nagyobb intenzítással képes edzeni. A szuperszeteket, kombinációknak nevezi, melyek nem a szokásos gyors egymás után végrehajtott sorozatokat jelentik. Ehelyett elvégzi az egyik gyakorlatot, pihen egy kicsit majd fojtatja a másik gyakorlattal, se kezdi előről.”
A szuperszeteket, kombinációknak nevezi, melyek nem a szokásos gyors egymás után végrehajtott sorozatokat jelentik. Ehelyett elvégzi az egyik gyakorlatot, pihen egy kicsit majd fojtatja a másik gyakorlattal, se kezdi előről. !!!! -
#8752 Aeróbozni leginkább akkor szoktak az emberek amikor fogyni szeretnének.
Tehát kalória megvonás alatt.
Metabolizmus állapotában.
Mi történik amikor felkelsz és elkezdesz valami féle intenzív munkát végezni éhh gyomorra?
Az esti alvás idelye alatt lemerültek a máj szénhidrát tartalékai, tehát a mozgáshoz szükséges energiát a test kénytelen a szervezettől elvonni. Hozzányúl a zsírraktárhoz, de nem ám azonnal.
Előbb az izomból égeti el a kevés szénhidráttartalékát, ha ez elfogyott akkor elkezdi lassan beindítani a lipolízis reaktorokat a májban, de közben amíg fel nem izzik ez a kemence addig az izom saját szöveteit használja fel energia képzésre, elkezdi kivonni a proteineket az izomsejtekből, azokat nagyon rossz hatásfokkal gklükózzá alakítja, közben sok ammónia melléktermék gyűlik fel a vizeletben, "barnás vizelet" és csak lassan egy idő után fogja jól hasznosítani a lipolizisből nyert szénhidrátot. Ez a féle diéta, reggeli kardióval, nagyon érzékeny a belső és külső állapotokra.
Eredmény: ha valamit elbaszol több izmot vesztesz mint amennyi zsírt elégetsz vele. És úgy fogsz kinézni mint egy teli szart zokni, egy lapos tömlő, emberi alak nélkül.
Az elmélet persze jó, de csak akkor válik be ha maximálisan tudsz figyelni a szervezetedre. Nem egyszerű.
Én inkább délután kardióznék úgy hogy előtte kevés szénhidrátos kaját fogyasztottam 3-4 órával, és keveset!!!, edzés előtt meg nyomnék 15-20 gramm proteint, főleg eszenciálisakat, megelőzendő az izom katabolizmust. További előnye, hogy délután amikor enyhén csökkentebb az anyagcsere vissza lehet fokozni, pörgetni egy magasabb szintre, este felé is, és így egész nap, reggeltől, estig egy optimális magas szinten lehet tartani a kalóriák égetését, anyagcserét.
A metabolizmuson nem múlik semmi, csak a diéta sikeres kimenetele.
Ezen áll vagy bukik minden.
Éhezni mindenki tud, röhögve ki lehet bírni napokig is élelem nélkül.
Egyszer régen 4 napig kibírtam.
Közben Arany János-tól énekelgettem magamban azt a verset hogy, "harmadnapja nem eszek, se sokat se keveset".
A nehéz a dologban az hogyha úgy kell fogyni, hogy ne nyúljon a szervezet bizonyos választott raktárokhoz, amik csak úgy hemzsegnek energiával. Azaz ne bontosn értékes izmot. Megjegyzem, az izmot könnyebben bontja a szervezet a kortizol hatására mint a zsírt.
A kortizol nevű hormon hatására épülnek le a szövetek építő molekuláikra. -
juzosch #8751 Az ötlet jó. De azt neked kell eldönteni, hogy milyen irányba akarsz menni. Zsír nem annyira érdekel, csak jöjjön maximális izom, vagy ne hízz el, mégha nem is fejlődsz annyit emiatt.
Plusz genetikádtól is függ, hogy mennyire vagy hízékony, illetve hogy reagálsz az ilyen 'trükkökre'.
Tény az, hogy ha eszel előtte akkor nem épülsz le, de nem is fogysz annyit, míg ha nem, akkor fogysz, de picit épülsz is le. Hogy mennyire, azt már ki kell tapasztalni. -
#8750 hát hogy kevesebb zsír jöjjön fel vagy ez nem jó "ötlet"?:S -
juzosch #8749 Fehérje mindenképp mehet előtte. De ha szénhidrátot is eszel, akkor a zsírégető hatást rontod nagyban. Attól függ mi célból kardiózol reggel:) -
#8748 Tömegelés alatt, reggeli aerob/kardió éhgyomorra menjen vagy jobb ha előtte lemegy egy turmix(protein+zab)? -
Atrium #8747 most nézem februári BB flash-t. mi lett vörös zoli kezeivel? :O mé kellett műteni? -
#8746 Anti-Steroid kúra, ha steroid szedése előtt áll valaki. És nem lehet róla lebeszélni egykönnyen :
Nem is kell (le)beszélni.
Csak szimplán vágj le 2 akkora pofont a sógorjelöltednek, hogy szikrázzon tőle a szeme.
Ha ez a módszer nem válik be és másnap újra eszébe jut ez a hülyeség, akkor naponta emelni kell 1-el a pofonok számát. Ezt végezd egésszen 6 hétig. Erre az időpontra a pofon-kúra már kifejti a maximális hatását, és nem lesz kedve 21 éven alul szteroidokhoz nyúlni. Piramisszerűen menj visszafelé a pofonokkal, (vagyis naponta csökkentsd 1-el a maflások számát) újabb 6 hétig. Fontos: Levezetésnek 1 hétig napi 1 fenékberúgás!
A kúra bármikor megismételhető.
Mellékhatások: erős fejfájás, kék-zöld foltok a bőrön, esetleg könnyezés.
By RÓKA vagy Skorpió már nem emléxem. -
juzosch #8745 Enyém Franco Columbu a testépítőknél. Részben, mert boxoló volt:D
Amúgy nekem ezek a régi sztárok sokkal jobban bejönnek. Ők még szobrok voltak, míg a maiak már inkább óriási húshegyek.
-
#8744 hamár szóba hoztad a példaképet, az enyém csuri :) -
#8743 Nem igazán példakép, de lenyűgöző ! Szóval hogy vannak tényleg igazán keményvágású, fanatikus, levesbe való emberek !:D
-
példakép?:) -
#8741 Ez teljesen rendben van. -
#8740 147 Kg körül van a testsúlya versenyidőszakban, a Westside Barbell-es fiúk közül ő az egyik legjobb fekvenyomó, ha nem a legjobb. Hát én átváltottam a súlyokat Kg-ra, sztem jól csináltam. Mert ha igen akkor 407,5 Kg-ra jön ki a legjobb eredménye.
Mike Wolfe
-
#8739 nagyon nagy:D !!!
-
#8738 én tonhalat metroba szoktam venni, azért jó mert van ilyen nyitókája így könnyű kibontani:D jah meg víz van benne olaj helyett, csak az a baj hogy darált, persze nem olyan apróra de akkor se törzs:/
nagy hiba ha darált?:S
-
Roman #8737 megkérdezném apám, ki orvos.. de úgyis azt mondaná, h hagyjam abba a tápkiegeket (holott mot tényleg csak magnéziumot meg vitamint szedek :D) -
#8736 A hormontermelésed ingadozik...a serdülőkor vége fele majd beáll egy normális szintre:) -
juzosch #8735 Sztem is tök normális. Egyik ismerősöm is ilyen tüneteket produkált mielőtt meleg lett:D:D:D -
#8734 szerintem ez tök normális. serdülőkor powa :) -
Roman #8733 segítség kéne, mármint nemtudom..
cask mintha a tesztó termelésem "hanyatlana", vagy a fassetudja.. 16.5 évesen hetek óta nem gondoltam a szexre, se recska nem vót, sőt, egyre ritkábban kell borotválkoznom is, és így tovább..
mi a jó büdös isten fasza lehet velem? :\ a kaja rendben van, (a zsírbevitel szvsz), kokszolni az életben nem kokszoltam, mitől lehet ez az egész? :\ esetleg "mentális" okok? áhh.
na, ezzel a hsz-al egy életre elástam magam a fórumon szvsz :D -
juzosch #8732 Bocs, úgy írtam, mintha ez lenne a tudományos álláspont, de ez csak az én véleményem:)
Vannak érvek mind2 oldalon, dönteni egyénileg kell.
Szerintem az egyenletes bevitel fontosabb, mint h éjszaka ne legyen annyi plusz kalória. -
#8731 erről megoszlanak a vélemények. sok profi délután 6-tól már csak zöldségkörettel kajálja a csirkét :) -
juzosch #8730 Este is kell rizs, főleg tömegeléskor. Max nem olyan sok. -
juzosch #8729 Jujj. Tördelj pls:D -
Atrium #8728 ja az nem ártana. egy ilyen egyszerű és világos leírást kajálásról meg hasonlókról. csak kisit bővebben mint az előbbi juzosch féle :D szával hittman ha mondjuk vagy 70kilós és nagyobb szeretnél lenni. mondjuk valami olyasmi mint Foxx kolega vagy még annál is nagyobb akkor egy nap meg kell enned 70*2gramm fehérjét és 70*5gramm (én ennyit ch-t szoktam) szénhidrátot. szóval a te esetedben 140g fehérje és 350g ch. ezt a sokat oszd el mondjuk 5 vagy 6 részre és úgy edd meg.
Reggelire mehet a zabpehely. én mindjuk zablisztet használok mert azt egyből bekeverem egy kis fehérjével és meg is van a gyors reggeli. ezután 2 óránként jó ha kajálsz. A rizs és csirkemell fontos. ez a legjobb kaja. én szoktam fűszerezni a csirkét meg a rizst is ételízesítős vízben főzöm meg. így a legjobb szerintem legalábbis az íze :D. + ha tomegnövelés van (és hát az van) akkor mértékkel a majonézt is megengedem. halbón tonhal ajánlott. de ne riomare legyen mert az elég drága szerintem. én tescoba szoktam kimenni (itt pécsen csak ott lehet kapni) Taipai meg atlantik. 193ft a taipai. legjobb ár szerintem. és ez tonhal törzs. szóval szuper. csak előtte szerezz be egy olyan tésztaszűrő félét hogy a halról le tudd mosni az olajat. a múltkor atlantikból rosszat vettem és volt rajta valami pikéns paradicsomos szósz. barátnőm meg felháborodott hogy lemosom a halról a legjobbat :D ja meg a rizsről én le szoktam mosni a "rizspor"-t, így főzéskor nem ragad össze. (ennyit az én konyhatrükkjeimről) ha unod a rizst akkor jöhet a főtt krumpli. az finomabb de kevesebb benne a szénhidrát. kenyérből vagyél olyat ami teljes kiőrlésű lisztből készült. tészta féléket én nem szoktam enni, erről valaki más talán tud majd írni hogy milyet szabad meg milyet nem. tojásból sokan csak a fehérjét eszik meg. én nem szoktam szarakodni a szétválasztással. megeszem úgy ahogy van. megsütve. nem nyersen. az buziság. van 1 Capriovus nevű cég. na ők gyártanak mindenfélét ami tojással kapcsolatos. tojásfehérje lé a legfontosabb. csak én ahhoz nem tudok hozzájutni sajnos :-/ az esti kajáról nem tudok sok jót mondani. én megeszem akkor is a rizst. bár sokan azt mondják akkor már nem kéne, menjen inkább zöldség helyette. sajna nem tudok nagyon fasza zöldség kajákat készíteni. így nem is eszek sokat. ha esetleg valaki megosztana egy frankó házi receptet azt megköszönném :D ja és estére jó ha kajálsz valami olyan fehérjét ami lassan szívódik fel. ez pl a sovány túró...és még sok minden más amit megintcsak nem ismerek. edzés után jó ha nyomsz egy turmixot. ha nincs olyanod amit úgy hívnak tömegnövelő vagy fehérje por, akkor pl brokkoli+tonhal turmix. színre és ízre nem a legjobb de én szeretem. na most kb ennyi jutott eszembe. megyek is edzeni mert már 5 napja nem voltam :( ja és ha buziságokat írtam javítsatok ki. -
juzosch #8727 Az első mondat az vicc, ezt írtam is:)
A második pedig csak attól függ, hogy kinek hol van az a határ. Más egy profi testépítőnek, és más nekem is, aki nem is nagyon tervez szálkásítást. -
juzosch #8726 Igenigen, lehet találni ilyet is. De ha most azt írod, h gabonapehely, az emberek 99%-a megveszi az első mocskot, és nem találja meg ezt.
Mert a köznyelvben legjobb esetben is ezek a fittness-izék jutnak az emberek eszébe róla.
A zabpehyel az fix. -
#8725 szerintem meg az aki nem versenyszerűen csinálja ezt a sportot, kurva nagy hibát követ el, hogyha úgy tömegezik, mint a versenyzők, mert azt leszálkásítani olyan szinten nem fogja tudni, mint a versenyzők. enni sem fog úgy tudni mint az, akinek az egész napja ebbő áll. szerintem a tömegezés nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden szarfos kaját magamba tömök és nem érdekel, hogy rohadt zsíros is leszek.
lehet ésszerűen is csinálni. -
#8724 Nem?
http://biobarlang.hu/shop_artdet.php?shop_id=2330&cikk=bio_15239