Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Brolly
Csak hogy tudjam mit kerüljek el biztosra, amúgy gondoltam hogy ezek a kaják.
😊jah és szendvicset akkor nem is lehet pl. suliba normálisat vinni?mármint hogy téplálót?nem tudsz vmi jó szenyát, amit mindig vihetnék a suliba,mert nem szeretnék ki mûanyag tálkákban rizst meg húst vinni, meg hozzá villát...

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

CeeZee
Hogy mennyire fog fejlõdni az nem igazán ezen múlik. Az igénybevételtõl melegszik. Üzemi hõmérséklet!<#lookaround> Csak aztán meg ne gyulladj!!!<#smile>
Gyorséttermi kaja, szendvicsek, pizza, édesség... Leírtuk már mi a jó kaja, minek érdeklõdsz a szar után?

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Brolly
Akkor minél "forrób" az izom annál jobban fejlõdik?A sok szar kaja alatt, a gyrosétermi kajákra gondolsz?Meg heti 3-szor megyek le edzeni.

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

CeeZee
Ha "forró" az adott izom az nem gáz az a vérbõségtõl van. A lábadra is kell edzened! Gondolj bele: a lábad a tested fele. Ne végezz félmunkát! Inkább hozd fel a felsõtestedet a lábad szintjére.
Ja és egyébként nem létezik olyan hogy szálkásító edzésterv. Szálkásodni a diétától fogsz, de azzal neked kezdõként még nem kell foglalkoznod. Ha minõségit eszel és nem sok szart úgyis formálódni fogsz. Ja és heti 3 edzés elég neked. Egyébként kb én is így párosítom az izomcsoportokat edzésen.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Brolly
ok, köszi.
a hasonlat tényleg jó😊))
a kétkezesben sztem igazad van, és megpróbálom kisebb súllyal, de mostanában inkább úgy szoktam ahogy az elõbb leírtam, a végén már forrûságot érzek a bicepszemben, nem tom mért remélem ez csak jó jel.Jah meg úgy jó szted az edzés, hogy egyik nap mell,kar, a másik nap hát,váll.és így váltakozva.Tom hogy láb nincs, de azt leginkább szálkásítani kéne, mert "nagy" mert elég sokat futottam,fociztam, és mindent amihez lábizom kell.jah meg has, azt meg diétával próbálom elérni, hogy látszodjanak a kockák😊

CeeZee
Sertéshúst inkább ne. A marha még belefér. Én fõleg csirkét eszem. A tonhalról meg fogod és lemosod az olajat. Barbatrükk! Ennyit a fehérjérõl, de mi lesz a szénhidráttal? Egyébként akkor fogsz izmot bontani edzésen ha már kifogytak a glikogénraktárak. Na még egy új szó! Ezeket a raktárakat pedig MINÕSÉGI szénhidráttal tudod feltölteni.
Ja és még annyit hogy azt remélem tudod hogy az edzéstõl csak közvetetten nõ az izom. Az edzésen sokkolod az izmot ami aztán erre úgy reagál hogy megnöveli a méretét. Persze ehhez tápanyagra van szüksége. Én ezt úgy képzelem el, mint amikor fogsz egy szivacsot és jól kicsavarod(edzés) aztán beleteszed a vízbe és hagyod hogy megszívja magát(kajálás). Ez egy ilyen költõi hasonlat izé akart lenni.
Más: Ha nem érzed a bicepszed akkor valószínû nagy a súly. Próbáld ki, hogy leveszel a rúdról 5 kilót és végig a bicepszre koncentrálj! Az alkarod azért durran be mert erõlködés közben szorítod a rudat.
Mára ennyit, megyek lenyomok egy turmixot aztán alvás.

CeeZee
thx<#eljen>

JGTC
jól bírod, most végigfutottam de nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire súllyos

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JGTC
<#wilting><#help>

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Brolly
ok értem, remélem😊)))
akkor leginkább, de nem mindig lehetõleg tonhal,tojás,fehér hús, de lehet mást is csak mértékkel.
kösz

jazzy
A gyakorlat amit leirtal szalkasitasra valo elvileg, en speciel baromsagnak tartom. So izt ad a kajanak lehetoleg ne 2 kilot rakjal ra es akkor nopara, mindenki eszik sot. Marhat disznot ne egyel lehetoleg gyakran ugyanis az nem feher hus, tobb benne a zsir. Ha eszel egy kis olajat abba se halsz bele. Kenyeret csak keveset.. Itt nem az a lenyeg, hogy mostantol CSAK feher hust ehetsz olaj, so nelkul meg tojast tokeletesen kiszabva, hogy mennyi sargaja es feherje, hanem az, hogy tobbnyire igy etkezz. Ehetsz csokit is, de csak egy keveset, azt nem art, ehetsz mindent, csak mertekkel. A "helyes" taplalkozasnak nem az a lenyege, hogy mostantol nem elvezheted a kajakat es csirkevel, hallal, tojassal kell tomnod magad mostantol. Az pedig nem baj, ha bedurran az izom, az nagyon jol van ugy, be is kell neki. A hangsuly azon van, hogy miutan rendesen megedzetted utana pihentetni kell, hogy tudjon regeneralodni, en peldaul 1 izomcsoportra 1 heten 1x edzek. Tobbnyire ugy is kiegeszitik egymast a kulonbozo gyakorlatok, peldaul bizonyos mellezo hatazo gyakorlatok elegge igenybe veszik a bicepszet is.
Brolly
Meg az hogy olvastam hogy a nagyon megerõltetö edzés az nem elõnyös, sokkal inkább káros.Mert talán már az izom a fehérjét bontja le a plusz energia miatt.Ez igaz, és mit jelent a nagyon megerõltetõ, ha be van nagyon durranva a karod például.Mert nekem általában be szokott durrani.
és még az hogy a kétkezes bicepszgyk.-nál csak az alkaromat érzem, pedig úgy csinálom ahoyg a többiek, szabályosan.De most csináltam egy oylat, hogy elkezdtem 1 megáltam számoltam egyet, és kettõt csináltam utána megáltam megint és számoltam kettõt, és elkezdtem hármat, és ez így fel 8-ig, és utána vissza.Nem is ment csak hatig oda😊))nah ezután pl. éreztem a bicepszemet rendesen.

Brolly
jah és a só?
mert én azt szinte mindenhez eszem, az káros?

Brolly
A csirkét amúgy is szeretem, csak az hogy akkor ez a legtáplálóbb hús az ilyen "baromfi"(marha,sertés) húsok közül?
Meg a tonhalat is szeretem, de abban van olaj, az nem baj?és hogy azt is hogy egyem hogy még táplálóbb legyen, vagy hogy te hogy szoktad enni,mivel?

Brolly
ok kösz,
akkor gondolom kemánytojásnál is csak minden harmadiknál egyem meg a sárgáját, meg hogy kenyérrel egyem, vagy ha van vmi jobb ötleted mivel egyem azt szívesen elfogadnám.

CeeZee
Abszolút igazad van! Még annyit tennék hozzá Brolly, hogy a csirkével is barátkozz meg, és az sem gond ha szereted a halat(pl. tonhal). Ja és még egy nagyon fontos dolog: hogy tudjuk kinek a hozzászólására reagálsz, használd a fejlécen lévõ VÁLASZ gombot!

hykao
Egyél sok tojást, de csak minden harmadik tojás sárgáját rakd bele...szal mondjuk egy hat tojásos rántottában csak kettõ sárgája legyen...illetve ha mondjuk eddig hat tojásos rántottát ettél, ezentúl egyél kilencbõl, de csak háromnak legyen benne a sárgája is. Így kb. ugyanakkora adagban több fehérje, de kevesebb zsír és koleszterin lesz...
Mondjuk legjobb szerintem a keménytojás, mert ahhoz aztán egyáltalán nem kell pluszban zsiradékot hozzáadni, no és az elkészítés is egyszerûbb.
Brolly
Akkor eszek sok rántottát, még szerencse hogy szeretem😊
Hát igen, nem vok vmi jó megfogalmazó úgy látom.
Ftranx:"Nem a kreatinnal kéne foglalkoznod, hanem hogy rendesen egyél. Ez az ALAP. Ha ez megvan, utána lehet gondolkozni a kreatinon és más egyebeken."
én erre mondtam, hogy mennyi ideig kell edzeni hogy meg legyen az alap?és hogy után tudjak gondolkozni a kreatinon.De most hogy belegondolok még jó ideig úgy sem fogom újra szedni,amit meg elkezdtem szedni, azzal meg nem tom akkor hogy mit csináljak, sztem végig nyomom ha már eddig csináltam.
Azér kösz

CeeZee
tojást nyersen nem ajánlom. pl a rántotta, tükörtojás az jó. a rizs meg aztán kemény befektetés, kb 200Ft 0,5kg. az nekem 2 napra elég. ja és olvasd vissza mit írtál: "jó jój jó,de menniy ideig egyek sokat, hogy utána szedhessek kreatint?egy fél év,egy év?" most meg ezt írod: "Azt úgy értettem, hogy meddig ekll edzeni ahoz hogy creatinhoz nyúljunk.nah mindegy."
én szívesen válaszolok, feltéve, hogy te is tudod mit akartál kérdezni.<#smile>

jazzy
Vegulis ersz vele mert erosebb leszel, de penzkidobas mert ha nem szeded akkor is fejlodsz eppen elegge. Tojas nyersen sem hinnem hogy veszelyes, sztem rantottakent tokeletes, de inkabb rizs, feher hus. Ha nincs otthon venni kell.
Brolly
jah értem, akkor ezt elb*sztam😊)
akkor sokat nem érek vele...nah mindegy
jah tojás, hogy,kemény,nyers,rántotta?mert azt mondják hogy nyersen eléggé veszélyes, ha túl magas fokon melegítjük akkor meg vmi tönkremegy benne és úgy meg felesleges.

jazzy
Tul sokat foglalkozol ezzel a kerdessel, amugy nem bonyolult. Nincs otthon rizs? Vegyel. Vagy egyel tojast, az is jo. Attol, hogy 1 hetig nem eszel rizst nem megy le rolad 2 kilo izom. Egyebkent elso evben akkor is eppen elegge fejlodsz ha helytelenul taplalkozol. Kreatin meg arra valo, hogy ha megalltal a fejlodesben, a tested elert egy bizonyos pontra, akkor azon atlendit. En speciel masfel eve edzek es meg nem szedtem soha kreatint, megis fejlodok meg most is. Valoszinuleg fel ev mulva kezdem el az ilyesmit, de a kreatin magaban mint mondtak nem sokat er.
Brolly
Azt úgy értettem, hogy meddig ekll edzeni ahoz hogy creatinhoz nyúljunk.nah mindegy.
Ez a baj hogy az a legnehezebb, én ennék mindig azt ami kell, csak nem mindig van az, és ah nincs akkor máshoz kell nyúlni, amitõl már "kiesek" a kajálásból.
Pl.nincs ithon rizs meg mellehús, akkor mást kell keresni, ami nem olyan tépléló, és még egészségtelen.
most kajálásban tudsz segíteni?

CeeZee
Ja és még valami: nem csak sokat, hanem MINÕSÉGIT kell enni. Egyébként a kajálás a legnehezebb ebben a sportban. Nem az edzés, hanem az hogy MINDEN NAP meglegyen a neked megfelelõ tápanyag bevitel. Az edzés az csak hetente néhány óra, de a kajálás... ugye érted? De nyugi, egy idõ után hozzá lehet szokni!

CeeZee
Mennyi ideig egyél sokat?!? Ezt gondold át újra. Vagy szerinted egy évig kell csak enni aztán már soha többé?<#gonosz1> kreatinnal kapcsolatban: FELEJTSD MÁR EL! Elmondom mivel foglalkozz, de most utoljára: KAJA, EDZÉS, PIHENÉS! Ebben szívesen segítek, hogy mikor, mit, mennyit, stb.

Brolly
jó jój jó,de menniy ideig egyek sokat, hogy utána szedhessek kreatint?egy fél év,egy év?

FtranX
Igaza van CeeZee-nek. Nem a kreatinnal kéne foglalkoznod, hanem hogy rendesen egyél. Ez az ALAP. Ha ez megvan, utána lehet gondolkozni a kreatinon és más egyebeken.

Brolly
Mit jelent hogy az elej?hány hónap max?

CeeZee
sztem nem lesz baja, de ne szarakodj már ezzel a kreatinnal ennyit. de ha ennyire aggódsz akkor csináld úgy ahogy én(lásd:#2237). van egy sorrend és a kreatin rohadtul a végén kullog. ha meg nem eszel rendesen (és eleget) a kreatin még annyit sem ér. ez nem alaptápanyag. mégis mindenki ettõl várja a csodát.

Brolly
De akkor most szerintetek hülyeség, hogy a creatin, "megromlik" ha sokáig áll a vízben ?

FtranX
lehet, hogy néhányan kicsit el vannak szállva maguktól (pl. leugathatnak egy láma kérdésért), de szakértelmben ott vannak a toppon.

CeeZee
a tesztoszteron.hu-n egy kicsit túlbonyolítják az edzést. minden héten új edzésterv, stb. régen sokat olvastam, mára már tudom szelektálni azt az infót ami nekem hasznos lehet. de egy kezdõ még nem. Brolly #2238: - Kaja:fehérje(csirke, hal, tojásfehérje, stb.), szénhidrát(rízs, zabpehely, zöldség, esetleg krumpli) a gyümölcsökkel vigyázz, az is egyszerû cukor, ha muszály akkor délelõtt, dél körül egyél gyümit.

jazzy
igaz a forumot en sem ajanlom, viszont a cikkek es a gyakorlat-bemutatok nagyon jok.
...ha egy okoskodó, bunkón válaszolgató forumra akarsz klikkelni akkor tedd meg, s lépj be a body.builder.hu-ra.
...ha azonban, egy értelmes, s minden szempontból korrekt, és szakmailag nagyon jól felépítettet akarsz olvasgatni, és tájékozódni akkor azt ajánlom, hogy klikkelj a

www.tesztoszteron.hu honlapra, s felejts el, hogy létezik, egy body.builder.hu

Brolly
😊
joh kösz megénzem

FtranX
jah, a body.builder.hu-n rengeteg étkezéssel foglalkozó cikk van.

jazzy
body-builder.hu sem ajanlott csak a body.builder.hu
jazzy
disznozsir nem ajanlott meg 3 kilo milkacsoki. body-builder.hu ajanlott.
Brolly
joh inkább utánanézek,csak ha tudod vél. hogy melyik nem ajánlott akkor légyszi szólj már
kösz

Brolly
PL.?rízs,hús,zöldség,gyümölcs,tej,tojás,?

CeeZee
Én a kreatint vittem magammal és amikor bevettem, nem összekutyultam, hanem be az adagot(még por alakjában) az arc mögé és arra ittam. De én nem szarakodnék a a helyedben a kreatinnal. EGYÉL SOKAT!!! Ha nem eszel eleget(és minõségit) nem fogsz fejlõdni. Bár ha te még az elején vagy akkor még szinte mindentõl fejlõdsz, de a kulcs akkor is a kaja!

Brolly
Jah meg most olvastam éppen egy másik forumon, ahol azt állitják elég sokan, hogy a creatint még akkor kell meginni, amikor éppen oldódik, mert ha sokáig hagyod álni, akkor tönkremegy.Ezt még senkitõl nem hallotam, de érdekes.
Ti mit szoltok hozzá?engem érdekel,mert mindig vagy 5 órával az elkészítés után iszom, és lehet hogy amiatt nem érzek fejlõdést.nem tom

Brolly
Tényleg lol, nem olvastam vissza😊)))
Köszi szépen CeeZee

CeeZee
és ismét:

CeeZee
hogy másról is essen szó:

Lantos Johnny fantasztikus formában

CeeZee
a melled "alsó része" erõsebb. ha hidalsz akkor ez a terület jobban dolgozik, mint pl a felsõ régió. ezért gondolom hogyha fáradsz a sorozat végére hidalsz mert már szabályosan nem menne ki. ha rám hallgatsz leveszel 10 kilót a rúdról, és a segg maradjon a padon<#wink>. érdekes hogy a combodat úgy edzed mintha maratonra készülnél, a melledet pedig úgy mint egy súlyemelõ. arany középút! nem a súly legyõzése a célunk hanem az adott izom stimulálása, ha úgy tetszik kifárasztása. ezt ne felejtsd el! sok sikert!

bens
hát például.
a homorítással az a baj h tönkreteszi az izületeket. nem érdemes erõlköni feleslegesen nagy sújokkal. ha nem megy szabályosan, akkor megkérsz vkit h vegye le azt kész. nem fog jobban fejlõdni a mellizmod, ha 90el nyomsz szabálytalanul, mintha 80al nyomnál szabályosan...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
"Mert én minden képen ahol nyomnak fekve van rajtuk öv."

:-DDDDDDD ezt elviszem a volt magyartanáromnak!!

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Brolly
Jah imádom a Rockyt, sztem arra lehet a legjoban gyúrni😊)))
Meg a kickboxer 1 Van Damme szereplésében, nagyon jó benne amikor edz.Tom hogy mese de jó akkor is.
Fekvenyomásnál nem szoktak övet használni vagy mi?Mert én minden képen ahol nyomnak fekve van rajtuk öv.

Brolly
hát hogy pl. akkor ha kinyomok 90-et hiddal, akkor szabályosan csak 80-at nyomnék ki?