33479
12316971501353788406.png
  • PyRex
    Szájon át szedhető cuccok mellé milyen májvédő szert (teát, stb.) javasoltok? :)
  • Milka
    figyu,gondolkodom egy kis szálkásítő szeren,nemtudom ki menyire van othon a témában.vanak ezek a fehérjekészítmények,namost ezek mennyire ártalmasak?ha leálsz az ilyen szerröl akor "elfogy az izmond"szép lassan?vagy felfuja az izmokat vagy,enek pontosan milyen hátrányai vanak?ugye nem ez az a szer ami mondjuk vizzel felpumpálja az izmot,aztán ha leálsz akor SZHEEVA...röviden
    100% Whey Isolate-t nézegetem,tapasztalat?vélemény?
  • Roman
    jövőhéten már 200 fog menni, így hetente emelgetek kicsiket :)

juzosch, leírni elég nehéz, az ember a tarkóján van gyakorlatilag, és kinyújtja a törzsét ahogy tudja, majd szépen visszaemeli az egész alsótestét hasból.. a 14es BBTV-ben benne van, 28. percnél :)
  • juzosch
    Mi is ez a " lábemelősféle"?

Én azt szoktam, hogy lógok a húzódszkodórúdon, és lábfejjel megérintem. Lehet ugyanarról beszélünk?:)
  • jazzy
    Én felemelném a szénhidrátot 200ra mer el fogsz fogyni öcsém :)
  • Roman
    uhh én mostanában azon kaptam magam, hogy emeltem a ch-t, a szüleim "nyomására"... mert korábban gyakran pottyant le a vércukrom, hiába ettem rostosat, meg összetettet, esténként olyan rosszul voltam gyakran, hogy áá..

most kb. 120-150 gramm ch-n vagyok, amit a nap első részében, meg edzés után fogyasztok el. Bár az átmenet a 80-90-ről fokozatosan ment, kb. 1 hét alatt :D

lassan elérek a 'tömegnövős' ch-mhoz.. legalábbis Edzőbácsim szerint nekem izokvantitatívan kell adagolnom a proteint és a szénhidrátot (amúgy lófasz fogalmam sincs, hogy létezik-é az izokvantitatív szó, csak fel akartam vágni, hogy tudok magyar szavakat még az "egyenlő mennyiségűre" :) ), olyan 2.5-2.5 gr per testsúlykg-ra. Legalábbis Ő hisz benne, hogy ettől zsírosodás nélkül fogok nőni. :) én egy barátibb 2-4-es elosztásra gondoltam.

Meg be fogok ruházni 3k forintot a termünk "csodaszerébe", egy kg porított tojásfehérjébe. Ezt keverem majd szójával, dextrózzal, meg 5 gr kreával edzés utáni turmixba, azt meglátjuk, lesz-e tőle növés. Csak úgy el van ájulva jópár ember a cucctól, hogy már én se hagyhatom ki :D

ajjaj, úgy néz ki, már nem tudom, hol jár az agyam. Amúgy fix, hogy vesztettem a hasamról.. izmot.. mert a mérleg kevesebbet mutat 4-kg-al, mint 3 hete, sokkal durvábban eresedek, vékonyabb a zsírréteg, de a hasam nem olyan jól "definiált" már.. szóval lehet, sikerült a lentebb említett hasvesztés.. szóval tömegelés alatt fogom nyomni a hast szépen, nőjenek a bordák. amúgy én ált. hasprést csinálok, vagy azt a lábemelősfélét, amit a Rocky4-ben láttatok.. utóbbi nagyon nehéz, a hasprésből kb. 20-at tudok csinálni egyszerre :S

na, elnézést a hosszú beírásért, úgy látszik, már "vágyom" át a vastagodás időszakába.. tiszta kajával ofkorsz.
  • juzosch
    Persze itt jön a szokásos izomnövelés/szálkásítás probléma, h egyszerre nem lehet, szal találd ki, hogy a hasizmod nem elég vastag, vagy keményen bordás, csak nem látszik.
  • juzosch
    Napi 500? Akkor nem csoda hogy nem nő. Próbálj ugyanennyit fekvenyomni, el fog fogyni a melled is nyugi:)
    Csináld rendesen a hasprést, hogy max csak 50-et tudj belőle. De inkább még kevesebbet, 20-30 körül. Ezt egyrészt elérheted, ha szabályosan csinálod, másrészt fogj meg valami súlyt hozzá, bármilyen ellenállást. Ettől nő az izom, nem az 500-tól, és akkor szép bordás lesz.
    Ettől persze látszódni nem fognak a bordák, de ottlesznek:) Ehhez kell a diéta, de ezt már leírták.
  • zotja
    hova jut ez a világ :S
  • FOXX supreme
    Ha nem látszódnak a kockák, akkor van rajta felesleg, tudom rossz érzés ezt hallani, de ez az igazság. De van rá megoldás !

Diéta ! a fehérje mindíg mehet ezerrel, a szénhidrátra, és a zsírokra figyelj !
  • Milka
    amugy ha mondjuk napi 3tojás,1-2joghurt,meg 1-2ilyen fehérjés cucc elég sztetek?vagy inkáb kéne veni valami fehérjeport?
  • Milka
    de nincs a hasamon fölösleg,lehet kéne kis zsir égetö vag ynemtom
  • Brolly
    áhh, inkább 1000 hasprés és 300 lábemelés, napi 2x és egy fél évig folyamatosan:)
    inkább aerob+diéta;)
  • zotja
    diéta
  • Milka
    üdv!kis segitség kéne,nyomom a hasizmot ezerel..tényleg ilyen napi 500,iszonyat kemény a hasfalam,de nem kockás!mit ajánlotok?valami ötlet hogy hogy nyomjam még?500hasprés 100lábemelés háton edig
  • Frayer
    én már rájöttem,hogy a magas GI jű ételeket lassan eszegetve, nem okozik zsírosodást
    Kenem vágom a magyartot.
  • Panzermeyer
    A rizsnek amúgyis magas a GI-je, ha ezt még porrá zúzod, akkor mégmagasabb lesz. Inkább akkor már barna rizzsel, de lehet, hogy te eleve arra is gondoltál.
  • Frayer
    fogd meg a rízst és vágd bele a turmixba, turmixold le, és a végén kapsz ilyen jó kis rízslisztet, na abból nagyon jó tésztákat lehet sütögetni.
  • Roman
    Frayer, anyám valamelyik hétvégén ezzel állított haza, meg ilyen 'teljes kiörlésű rozsliszttel', mondta, hogy ma pizzát szeretne sütni :) Belementem :)
  • juzosch
    hmm, érdekes a gondolatmeneted...:D
  • FOXX supreme
    ! jó
  • FOXX supreme
    hát hogy az egyik válla kissebb mint a másik, hogy nem egyenlőek
  • Frayer
    Ehun-e:

http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=3

Egy sajt ami nem zsíros.

Tápanyag (g)/100g
    Fehérje 36
    Zsír 6
    Cukor 1,5

Energiatartalom (KJ)
    700 KJ/170 Kcal
    a Trappistánál 57,5 %-al kevesebb
    energiatartalom,
    80 %-al kevesebb zsír és
    33 %-al magasabb fehérjetartalom

Még a sovány túrónál is ezerszer jobb.
  • Frayer
    Amikor felébredsz AZONNAL az első dolog legyen az hogy táplálékot adsz a testednek, hiszen több mint 8 órán át éhezet az esete amíg aludtál.
    Napközben sem vársz 8 órát két étkezés között.
    Vannak prioritások is, fontossági sorrend.
    Azért mert a tini ninják reggeli előtt leedzenek és mert véres tedd a vadnyugaton még reggeli előtt szokott gyilkolni, még nem kell követni a példájukat.
  • juzosch
    Kelés után kardió, aztán reggeli ch. Hol ütköznek ezek?:)

Hordd most bal oldalon a táskát.
  • juzosch
    ezt gy most kinek is válaszoltad? Nem igazán értem az indíttatásod:D
  • FOXX supreme
    Elvileg ha 2 kezes gyakorlatokat csinálsz vállra, pl. kézi súlyzós nyomás helyett rúddal nyomsz nyakból, az összhangba hozza és "egyszerre" edzi
    ez elvielg kiegyenlíti a különbséget,

nekem annó a bicepszel voltam így, a jobb nagyobb volt mint a bal jóval. és elkezdtem jobban koncentrálni a 2 kezes egyforma gyakorlatokra, az helyrehozta a nagyja különbséget, bár hozzá kell tenni, hogy jobb kezes is vagyok, biztos ez is számított benne.

egyéb ötlet?
  • FitWay
    Tricepszgyilkolás Kiss Jenővel
  • Atrium
    jajj...ez a mindenség teljesen összezavar ám. táplálkozás. mikor edzünk. mikor ne. elméletileg reggel ch-t kell bevinni. legalábbis valamikor régebben ezt írták nekem itt a fórumon. de akkor ez ellenkezik a kardiós reggelivel :-/ nálam reggelente vagy zabpehely vagy pufirizs. de inkább pufirizs mert a zab nagyon nehezen csúszik. fél kiló csirke meg egy 3dl-es puhár rizs. ezt mondjuk két adagban eszem meg. edzés reggel vagy este. vagy ha van rá időm akkor napi kétszer. edzés után rögtön tonhalas,brokkolis "turmix" (ez nálam 2doboz tonhal jópár szem brokkoli meg 1 liter víz). este meg mehet a túró. bár azt nem tudom hogy jófélét e. még valami. a bal vállam kurvára kisebb mint a jobb. ennek több oka lehet. az első hogy genetikailag szar az anatómiám. a másik hogy még kisebb koromban mindig jobb oldalon hordtam ezt a bazinagy utazótáskát és megerősödött. a kérdésem az lenne hogyan tudnék ezen az arányon javítani?
  • FOXX supreme
    vagyis mindannyian csak zsírt égetünk, fogyunk, és semmi msát nem csinálunk, cask elfogadjon a társadalom a divatos alakunkal:DD
  • juzosch
    Jaja, végülis egy 1 dimenziós skálán van ebből a szempontból a súlyzós, sprintelős és az aerob edzés is.
  • Roman
    hé, hülyézzetek le, de az intervallum edzés arra épül, hogy váltakoznak a magas pulzusú és az alacsony szakaszok, nem? Mert ha igen, akkor bizonyos szemszögbő nézve a súlyzós edzés is intervallum, vagy csak én vagyok olyan, hogy percig lihegek meg tüdőmkiköpöm guggolás után? :)
  • juzosch
    Jaja, ez így ok.

De mostanság a tudomány kezd arrafelé állni, hogy az intervallumedzés jobb. Én ennek a híve vagyok inkább:)
  • Panzermeyer
    Általában reggel érdemes végezni. Szokták éhgyomorra, de ajánlott inkább előtte vmi fehérjét önmagában fogyasztani (értsd CH nélkül). Ha reggel nem akarsz korábban kelni emiatt, akkor edzés után is csinálhatod közvetlenül, aféle levezetésként, mondjuk 30 percet. Pihenőnapokon (vagy a reggeli kardio) lehet olyan 50 perc. A pulzusod mindig tartsd 120-130 között.
    Ha hülyeséget mondtam, a többiek majd kijavítanak.
  • Atrium
    üdv. segítség kéne kardió. mikor érdemes csinálni (reggel, este), kb hány perc legyen, mit érdemes kajálni előtte és utána? köszi a válaszokat
  • FOXX supreme
    Nálunk is a teremtulajdonos az "edző" nem fizetsz érte, de ha kéred segít, magyaráz, eligazít, a másik hogy 80 % ban velünk együtt edz, ugyanúgy csinálgatja magát, nem csak ül a pult mögött. ( jah és már akkor komoly eredményei voltak, amikor én még meg se születtem:D)

Teremhüség.....? Régóta járok már oda, ismerek mindenkit, "tag" vagyok. nem csak ismerősök, hanem már haverok is vannak szép számmal az évek alatt, ismernek jól, kedvezményeket kapok, nem úgy állnak hozzám mint egy sima bodishoz
  • zotja
    ja azt hittem fizetsz érte :)
  • Roman
    itt az edző nem pont fizetős, hanem a teremtulaj az, s bármiben segít, amire megkéred. ez tetszik nagyon. meg a jó 40 év tapasztalat, ami mögötte van. igaz, ez azt eredményezi, hogy sokmindenben nem úgy gondolkodik, ahogy azt én teszem, de hát úgyis én döntök arról, mit csinálok, és mit nem, nemdebár? :o) sérülős dolgokba meg úgyse hajszol majd bele
  • zotja
    én is igy gondolom h semmi szükség edzőre....persze a profi testépitőknek kell :) de msot azért mert ez a hobbid és megmondja mit csinálsz és te azért fizessél.. :D
  • Frayer
    edző = hülyeség, kevesebb pénz
    Az edző sem okosabb mint a többi testépítő.
    Például.
    Aki elolvassa az alapismereteket a bb.hu-n az már akkor okosabb a témában mint subert norbi barátunk. Ebben biztos vagyok.
    Nem azé de láttátok hogy néz ki az a norbi?
    Lehet hogy nem 100 kilós, de izom sincs rajta.