Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
mit nem értesz rajta?

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

hykao
<#wilting>

..hmm kezd Van Damme és Stallone film hangulat eluralkodni a topikban... 😊))))))
1000 guggolás, fekvenyomás övvel, edzés utáni rugdalózás a haverokkal....mi jöhet még??? 😛PP

Mindeközben meg "fáj a hátad, fáj a hátad"...Kosmodisket próbáltad már? 😊))

Komolyra fordítva: ha "megbasztad" a hátad az edzéssel, akkor jobb ha kihagysz annyi edzést, amíg teljesen rendbe nem jön!!! Nem ér annyit a buli, hogy esetleg maradandó károsodást szenvedj, és rossz esetben soha többé ne edzhess!
Magnumrolcsi
<#nyes>

Brolly
akkor én csak azért nyomok ki többet fekve egy másik gyereknél ,aki kevesebbet nyom ki, mert én hidalok?ezt nem értem

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Brolly
Hát figy, én nem járok kickboxra, én csak haverokkal próbálgatjuk a rugásokat, hogy bírjuk jobban, néha edzés után, elkezdjük egymás combját rugni, addig amedig bírjuk, és ezzel egy idõ után folyamatosan jobban bírjuk majd ha pl. rá rúg vki a combra.Nem járok rendesen edzésre.
Az itteni konditeremben, mondtam járunk le max 4-en rendszeresen, és közölünk én értek a legjobban mit hogy kell, úgy hogy gondolhatod milyen emebrek vannak ott.Nem tok senkit megkérdezni, ez nem egy rendes konditerem ez olyan mintha othon edzenél.

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

bens
az a baj, h a kickbox meg a testépítés nem egyforma sport. a kickboxolók nem az izomtömeg mennek, hanem a rúgás erejére és gyorsaságára. és ezektõl a gyakorlatoktól nem nõ a tömeg, csak szálkásodsz. döntsd el h melyiket csinálod.

Ramore
pofon egyszerû, azért hidalsz, mert ott is túl nagy súllyal végzed a gyakorlatot. a megfelelõ súly választása legalább annyira fontos, mint a tökéletesen kivitelezett gyakorlat. nem szabad feleslegesen nagy súlyokkal bohóckodni!
jazzy
Egyebkent szerintem ott helyben a konditeremben ha kerdezel embereket mit hogy erdemes biztosan jobban el tudjak magyarazni mint igy forumon. En is igy csinaltam.
Brolly
Tom hogy hidalok, megpróbálok ellene tenni

CeeZee
erõs combod pedig kisebb ismétlésszámtól és ebbõl adódóan nagyobb súllyal való guggolástól lesz

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
minek a fekvenyomáshoz öv? ha fáj utána a hátad akkor rosszul csinálod. sztem nagyon "hidalsz" (homorítasz) nyomásnál amikor már nehezen megy ki. erre figyelj oda

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Brolly
Már mondtam hogy a rugásokat jobban bírjam, meg amúgy is joh ha erõs combod van😊

Brolly
Hát én azzal már elkéstem, hogy figyeljek, mert sztem a hátam egy része úgy megsérült ahogy van...Mert de ez nem hiszem hoyg sérülés miatt van, pl. ha fekvenyomok öv nélkül pl. 80-at akkor után fáj mint a dög a hátam, jah meg a derekam de az általános munkánál is fáj, rendesen.

CeeZee
a "tartással" kapcsolatban: nem érdemes vele foglalkozni, fõleg ha még kezdõ szinten vagy. az 1000 guggolást pedig gyorsan felejtsd el, nem a maratonra készülsz(bár nem tudom hogy mi a célod pontosan, de feltételezem, hogy izmot akarsz növelni<#ticking>). nézz meg egy rövid és egy hosszútáv futót mekkora különbség van köztük izomzatilag! súllyal guggolj! ja, és nem gáz ha fiatal vagy, csak figyelj oda hogy helyesen csinálj mindent és akkor kizárt, hogy lesérülj.

Ramore
hangzatos dolog az 1000 gugolás, ám, hogy jobb lenne az eredménye, mint mondjuk tisztességesen végrehajtott 5x20-nak, azt kétlem.
Brolly
kösz, most próbaszerûen csináltam 5*200-at mert haver thai-boxol, és azt mondta hogy napi 1000 gugolás,a rugások miatt.
😊
remélem nem lesz igazad😊)) de nem bírok várni 18 éves koromig.
Azt a tartás dolgot nem tudja vki?mert az engem nagyon érdekel.

bens
hát azért sztem 16 éves kortól már el lehet kezdeni. sokan 18 éves korukra már versenyeznek. de persze csak ésszel nyilván.

Magnumrolcsi
Mi múltkor 2perc alatt 86 szabályos gugolást csináltunk 30kg-al. 😊
Mikor mentünk elfele alig tudtunk lemenni a lépcsõn. <#vigyor3>

hykao
...na ezért kérdeztem, hogy mennyi idõs vagy...tudom már unalomig ismételtem itt is, de sztem 18 éves kor alatt nem érdemes erõltetni a testépítést, fõleg nem olyan vehemenciával, ahogy te...így az egész valószínûleg csak arra lesz jó, hogy jól túleddzed magad, illetve esetleg beszedjél pár nemkívánatos izom-ín sérülést-húzódást...és mindezen nagy igyekezetek ellenére ugyanazon pajszerek figyeljenek vissza a tükörbõl... 😊))
Ne legyen igazam, de sok fiatal esik bele ebbe a tipikus hibába.
Ramore
ezret? még 50-et sem 😊))
bens
1000 guggolás lol :-) most volt arról szó h max 8-10 ismétléses gyakszikat csinálj, ha jót akarsz magadnak, Te meg +csinálsz 1000 guggolást. de amúgy gratulálok. én lehet h nem bírnék 1000 guggolást megcsinálni :-)

Ramore
figyi, azért nem kell túlzásokba esni, még átesel a ló túloldalára.
Brolly
Még arra vok kíváncsi, hogy pl. most csináltam 1000 gugolást, és minden széria végén nem ülök le, hanem maradok vagy 1 percig derékszögben, és az nagyon gyilkos, és most az ilyeneket, mármint az ilyen "tartásokat" hogy pl. a súlyokat ki tartjuk és úgy tartjuk egy ideig, annak most van értelme, mert beduran rendesen, meg fáj is mint a dög, de nem tom hogy ez most milyen hatással van az izomra.

Ramore
Igazság szerint nem, én általában télen-nyáron egyaránt odafigyelek a kajálásra. 😊 Szóval csak jelképesen írtam, habár az igaz, hogy nyárra azért jobban törekszem, hogy minél szálkásabb legyek.
Brolly
17, mért?

hykao
Te amúgy mennyi idõs vagy?
Brolly
jah meg most akkor egyek naponta sokszor keveset?mert ez megygyorsítja az anyagcserét?mert ezt hallotam, és az mér jó ha gyors anyagcseréd van?
jah és ha szeretnék mennyi futni vagy heti 3-szor, akkor a melyik napszak lenne a célszerû, a reggelen kívül, mert akkor nincs idõm elmenni.elõre is kösz
csá

Brolly
és a kÁBELES HASPRÉS nevû hasgyakorlat szerintetek jó?mert azt is lehet nagy súllyal csinálni, mert én azt szeretem csinálni...

hykao
Lol, te is ilyen "nyárra ledobom az úszógumit" típus vagy? 😊 Sok ismerõsöm van, akik a "téli szalonnát" tavasszal elkezdik "leégetni". 😊
Ramore
Aki le akarja dobni az úszógumiját, annak keményen diétázni kell (70%), és mellette hasazni (30%), de nem árt a futás sem. Dátum szerûen nehéz megmondani, hogy mennyi idõ alatt lehet kivitelezni a kocka hasat, ez függhet a felesleg nagyságától, illetve az edzés, és a diéta 100%-os betartásától is. Nekem már szép kockás a hasam, és még csak április eleje van, ilyen jó idõzítésem még sosem volt, pedig már több, mint 15 éve edzésben vagyok. <#taps>
Brolly
Nem si akartam kihagyni, csak mindig azt mondják, hogy azért hagynak ki hogy jobban fejlõdjenek.de azért kösz
A hasat meg csinálom akkor úgy.

FtranX
Még ne hagyjál ki, csak ha véletlenül túledzed magad.

has:
pl. római széken felülés, lábemelés súllyal, bármilyen gép, a lényeg, hogy ne nagyon tudj 10-nél többet megcsinálni belõle egyszerre.

ja az elso mondat ide jott
Azert ez eleg eros tulzas. 2 het kihagyast 2-3 edzessel vissza lehet szedni.
Brolly: az ilyen kihagyasokat akkor kell megejteni, ha elered a termeszetes maximumod es megallsz.. ez esetben is maximum 1 hetet szoktak kihagyni. De ez a dolog nem par honap edzes utan szokott megtortenni. Most meg az a jo ha edzel kihagyas nelkul.
Magnumrolcsi
3-4 hónapja edzel azt mondtad. Ha most kihagysz 2-3 hetet akkor majdnem olyan mintha nemis jártál volna edzeni mikor folytatod.

SZVSZ

Brolly
Bocs hogy ilyen érthetetlen vok, de milyen hasgyakorlatra gondoltok amit súllyal csináljak?Sima felülés súllyal, vagy csigás lehúzás...
jah meg hogy pl. ha kihagyok vagy 2-3 hetet, akkor utána jobban fogok fejlõdni, mert mindenki azt mondja hogy a kezdõk fejlõdnek a legjobban, és ha nyomjuk egy ideje és leálunk egy idõre akkor nem fogok jobban fejlõdni?

FtranX
Az elsõ évben általában az a jellemzõ, hogy "tömegelés" mellett is csökken a zsír mennyisége a testen. Legalábbis nálam így volt és úgy vettem észre, hogy másoknál is ez a jellemzõ.
Szóval, ha simán edzel és normálisan eszel, nagy valószínûséggel menni fog le a hasadból is.

amúgy tényleg súllyal kell hasazni.

bens
a zsákolás jó kardio-gyakorlatnak is. de kockahasad nyárra akkor lesz, ha mostantól nyárig nagy sújjal dolgozol.

Brolly
Ok kösz, csak azt akartam hogy nyárra ne legyen olyan hasam, hanem egy kicsit lehessen látni a kockát, de lehet hogy tömegelek, és jövõ nyárra szálkásítok majd.És ha mondjuk veszek december elején tömegnövelõt és nyomom egyész télen, és úgy kezdek akkor szerinted az jó?meg most akarok venni boxzsákot, az hat vmit, vagy csak hátrál, ha mondjuk zsákolok minden nap vagy 1 órát?

bens
ne szálkásíts. nincs értelme. ha kockás hasat akarsz gyorsan, akkor nagy súllyal csináld a hasgyakorlatokat. akkorával, amivel 6-8 ismétlésre vagy képes max. neked még nincs értelme a szálkásításon gondolkodni. ha felszedtél olyan 10 kilót, akkor mehet. én a helyedben 1 évig csak tömegelnék keményen. a lényeg, h nagy súllyal dolgozz, max 6-8 ismétlésekkel. és egyél fehérjét.

Brolly
Sztem sincs, mert még csak most kezdtem vagy 4 hónapja...
kar:33 mell:106 magas:183 kg:76
leginkább csak a hasamat akarom leszálkásítani, hogy kockás legyenek mert leginkább azzal nem vok megelégedve, jah meg a karommal, de annak inkább a kerületét akarom növelni nem szálkásítani, mert tom hogy ha szálkásítod, akkor végülis kisebb lesz😊
jah meg az hogy pl. egy 1-1,5 hónap szálkásítás mennyire vesz le az erõböl, mert azt olvastam hogy visszaesik nagyon.Mert most kinyomok fekve 93kb-ot akkor utána szted mennyit fogok.Ha kell még akkor szériába nyomjuk 76-al.
elõre is kösz
csá

bens
hát ez attól függ. ha csak most kezdted, akkor sztem várj a szálkásítással jövõ nyárig. 1.5 hónap alatt nem szedsz fel annyit h megérje leszálkásítani. persze ehez tudnom kéne hanyas karod van, milyen magas vagy, hány kiló meg ilyenek.

Brolly
és az joh lenne szerinted, hogy pl. most tömegnövelek creatin kúrával egybekötve április végéig, mert akkor lesz vagy 1,5 hónapja hogy elkezdtem, és utána meg elkezdek diétával szálkásítani, hogy nyárra legyen egy kis alap😊

bens
erõt ad és egy kis vizet köt meg az izom sejtjeiben. magyarán kevésbé fáradsz el tõle.

Brolly
😊
Azt tudom mi a különbség a szálkásítás, és a tömegnövelés között, csak azt nem tudtam, hogy mi lenne ha egy creatin kúra alatt szálkásítok, és nem tömegnövelek, akkor az mit ad/vesz el?

bens
ja és a monohidrát fõleg megköti a vizet is, de az gyorsan visszaáll az eredeti szintre.

bens
igen, valóban segíti a tömegnövelést, de mivel az izommukát segíti hosszú és rövid távon is, sztem mindenfajta edzés mellé lehet szedni. nekem ez a tapasztalatom. szálkásításnál inákbb az étrendre kell figyelni.

jazzy
En ugy gondoltam, hogy kreatint inkabb tomegeleshez erdemes hasznalni mivel "arra van kitalalva", es abban segit, szalkasitashoz szerintem extran penzkidobas, tomegeleshez meg elmegy.
bens
a kreatin valóban nem ér annyit, amennyibe kerül ls amennyit reklámozzák, sõt feleannyit sem. és így van ez az összes tápkieggel. de ha valaki gazdag, és motivációt ad neki, h szed vmit, annak miért ne.
amúgy a kreatint nyugodtan lehet szedni szálkásítás alatt, mert nem igazán befolyásolja a zsír beépülését. csak valamivel több erõt ad, ahogy beépül az izomba.

bens
ezt én nem teljesen értem. diéta alatt milyen diétát értesz? azt kérdezed h van-e külömbség a szálkásítás és tömegelés közt? van :-) a szálkásítás az a zsír leégeetése az izomról, a tömegelés meg izomtömeg növekedést (ami persze az étrend miatt zsírtömeg növekedést) is jelent.

azt viszont tudni kell, h a futást nem érdemes hosszú távon csinálni egy testépítõnek. ha futással akarsz zsírtégetni, akkor inkább rövid sprinteket nyomjál, amiben hamar elfáradsz. ezen kívül mindenféle kardio-gyakorlat jó zsírégetésre.