33479
-
#8562 akkor szted érdemes venni? -
#8561 Én a szójáról már kifejtettem itt a véleményemet, meg vitatkoztam is anti-szójással. Most nem tom melyik hozzászolások votlak azok, de használd az SG keresőjét.
Amit írtál abban van némi fikció, és némi igazság.
A szójában valóban van némi növényi-hormon, ami csak hasonlóan hat mint az igazi emberi hormon, és csak nagyon korlátozottan.
A szójában Fito-ösztrogén van. Ami kicsit megemeli a pajzsmirigy működését, természetesen fokozza és amely következtében fokozódik az anyagcsere, ami nagyon jól jön szálkásítás közben.
Még mellékhatásként szebb lesz a bőröd tőle, de ezek a hatások csak hosszú időn át való rendszeres fogyasztás esetén érezhetők.
A természetes állaptban lévő szója emészthetetlen, annyira töményen vannak jelen benne a fehérje szálak, 40% felett, hogy összekapcsolódnak és amely így megköti a fehérje bontó enzimeket, ergó képtelenné válik az emésztése a szójának és így toxinhatást fejt ki a szervezetre.
Ezért a kínaiak is csak kis mennyiségben használták, szósznak. Holott könnyű volt termeszteni.
De amit te a boltban megveszel azok mind kezeltek és nem is hasonlítanak ahoz a szójababhoz amit a növényről szedsz le.
Gyakorlatilag hatástalanítják a szója káros tulajdonságait, úgy megdolgozzák a babokat.
Na mindegy, még tudnám folytatni, de már egyszer írtam róla eleget.
Amúgy ha metioninból kevesebb van benne, ezt ellensúlyozza,hogy másból viszont több van.
A szójában amúgy rengeteg az eszenciális aminó és teli van glutaminnal is, meg argininnel, főleg argininnel. -
Roman #8560 Nyugi retek, az a só tulképp csak palatinóz, amitől prof a prof :) cukorka helyett teszik bele, szénhidrátként :) -
retek683 #8559 sziasztok nem rég vettem egy 6 kg os volumass professionalt kiskereskedésbe de oan fura ize van mennyi az esélye hogy hamísitják, az oldalán rajta volt aza zár féle amit lekell tépni de bárki tudd rá tenmni oat. kicsit oan mint ha sós lenne meg kókusz darabok lenének benne , hogy lehetne megbizonyosodni ohgy ez eredeti? só darab volt bene vagy az nem za?:) tom hülyeségnek tünik csak a havertól halottam hogy van ien!!:(
-
#8558 Én nem kiegészitőkről beszéltem hanem szójakockáról amit bármelyik élelmiszerboltban kapni lehet. -
Roman #8557 A szójáról megoszlanak a vélemények.
Én amondó vagyok, hogy a tejsavót azért nyomatják úgy a gyártók, mert fillérekér előállítható. De mostanában egyre több kutatás bizonyítja, hogy egy kevert szója-tejsavó kombó erősebb.
Biztos ami biztos, bioteches isowhey mellé most rendeltem proformos soyt, mert indulhat nemsoká a masszolás :)
Ja, amúgy ma vért vettek tőlem, s nagyon nem tetszettek az eredmények.. azt mondták szülők, álljak le az edzéssel, egek normálisan, et cetera.. nos, beleegyeztem, hogy csökkentsem az edzések számát, emeljem a kaját. másba nem.. elvégre most ők fizetik majd a 7000 forintos vita-minerál pakkom, amit erre a következő két-három hónapra rendelek, ennyi tiszteletet megadok nekik :D -
#8556 Hello Frayer
A hozzászólásaid alapján úgy tünik te nem utálod annyira a szóját.
Nekem a fehérjeforrásom napi 500g csirke 2,5dl tej és 200 g szójakocka.
A szójáról elég sok rosszat olvastam (ösztrogén,t3 hormon stb.).
Ezek egyik sem igaz gondolom vagy lenne vmi félni valom?
A szója akkor most mennyire jó fehérjeforrás hány esszenciális aminosavat tartalmaz?
Valahol teljes értékünek mondják valahol meg hogy az eszenciális amminosavak közül a Metionint tartalmazza kis mértékben.Akkor most ez hogy is van? -
juzosch #8555 Na ezt kitől kérdezhetted?:) -
#8554 Kukorica dara, vagy sima kukorica, Borsó, lencse, hüvejesek, bab.
A hüvejesek jók mert azon felül hogy teli van ch-val sok plusz fehérj is van benne.
A lencse nagyon jó, a legjobb a szója lenne, de a szójabab kezeletlenül nem egészséges. Nagyon sok Ch- forrás van amúgy.
A rízst meg lehet csinálni tésztának is, ha leturmixolod.
Csinálhatsz belőlle kenyeret is.
-
Atrium #8553 hát ne mond már :D akkor te mennyi rizst eszel 1 nap? :O -
juzosch #8552 Gátolja? Nem hinném, hog yez olyan komoly gát lenne, hogy foglalkozni kéne vele, mikor sokkal fontosabb szempo ntok léteznek.
400g rizs eddig kb 0g rostot jelent, ami semmiképp sem jó. -
Atrium #8551 elősször is élek. túl vagyok a második adagon is. úgy fest még ehető a fehérje. másodszor. újabb kérdésem lenne. vannak a széhidrátok ugye. abból van egyszerű meg összetett fajta. ebből nekünk az összetett szénhidrátok a jók, mert hogy abban vannak a rostok meg a keményítő, ezért ilyeneket eszünk mint pl rizs, zabpehely, teljes kiőrlésű kenyér, zöldség meg gyümölcs. namármost a sok rost elfogyasztása akadályozza a vitaminok felszívódását. amihez ráadásul még zsírok is kellhetnek. ez eddig egy ilyen általános leírásnak nevezhető. ami viszont rám vonatkozik. 72kiló vagyok. ez durván napi 360g szénhidrát szükségletet jelent. ez mondjuk fél kiló rizs lenne naponta. olyan 400g sikerült eddig kb. ami ugye kevés mert még mindig hiányzik egy csomó szénhidrát. a kérdés. miből érdemes a többi ch-t bevinni? amiben kevés rost van. nehogy már a kis vitaminok pórul járjanak ugye :) -
juzosch #8550 Csak sajna a népesség 99%-át az ilyenek alkotják:S -
#8549 Hát azt talán nem de aki írni sem tud annak mi az alapismeret? Meg ez a utánakérdeztem olvastam és azt írták káros.. Ha autót akarok szerelni autószerelőt kérdezek nem pedig egy birkapásztort :) -
juzosch #8548 Lehet. Akkor bocsi, de lehet jogosan kötök beléd mindig:D:D:D
De én azért a tápkiegtől való félelmet nem sorolnám a (leg)alapismeretek közé, nemolyan egyszerű kérdés ez. -
#8547 Nézzél vissza többet, de mindegy is, egyszerűen szar kedvem volt, de hidd el nem ez volt az első:P
Egyébként igaz kicsit vettem át a stílusból de muszáj közölni az emberekkel, hogy legalább 20 hszt olvassanak vissza mert 150ig én se untam leírni az alapokat de utána már kezdem. -
#8546 Ha elfogy a szervezetünkből 1 kiló zsír, az az jelenti hogy tisztán 900 kalóriát égettünk el a szervezetünkből.
Bocsi, helyesbítek, mert 9 ezer Kkcal-át égetünk el akkor. -
#8545 Oké, akkor ha holnap reggel nem jelentkezel , kihívom hozzád a mentőket.
Szerintem az az optimális ha a fehérét egész nap elnyújtottan fogyasztasz, és lefekvés előtt valamivel többet, hogy felkészülj az esti 8 óra éhezésre. Ez azért kell mert a fehérjének nincs tároló szerve mint a ch-nak és a zsírnak. Ch- val is ugyan az a helyzet mint a fehérjével hogy érdemes a nap folyamán elnyújtottan fogyasztani, sokszor kicsit, mert így nem zsírosít. Ha sokat veszel be rövid idő alatt akkor nagyon megemeli az inzulint és a magas inzulin már nyomja is befele a zsírsejtekbe a felesleges Ch-t a zsírsejtekbe. Persze előbb átalakítja a máj. Ha meg keveset veszel be akkor egyértelmű éhezik a szervezet.
A legoptimálisabb az ha, az inzulin olyan valamivel a normál szint felett van, hogy a szervezet eléri az anabolikus állapotot, DE nem olyan magas hogy a felesleges töblet ch ami nem tud beépülni az izomsejtekbe átalakuljon zsír lipidekké.
Ez mellett ha pozitív a nitrogén mérleg (több fehérjét eszel meg mint amennyit kihugyozol) akkor ténylegesen megindul a fejlődés HA elég mechanikai ingert kaptak az izmok, ÉS elég egészséges a szervezeted, meg van minden katalizátor molekula a véredben, mint hormonok és vitaminok, ásványok.
-
juzosch #8544 Egy kezdőt 100, hogy csak összezavarna pl a tesztoszteron.hu-n található 1000féle cikk és elmélet. Jó, ha van egy fix, és letisztult alap, amire lehet építeni. -
juzosch #8543 100% egyetértek -
juzosch #8542 a ch-t mind1 sztem h mivel tolod, a fehérjénél és a zsírnál már nem mind1, h ch-val tolod-e.
Sztem oszd szét azt a 100g-t, főleg edzés környékére. Ha tömegelsz, este is lehet nyugodtan, én fekvés előtt közvetlenül eszek. Igaz, akkor már csak fele-2/3-a annyit, mint máskor. -
Atrium #8541 azt akartam kérdezni hogy kb meddig ajánlott SZÉNHIDRÁTOT fogyasztani? -
Atrium #8540 oké figyelem. most iszom meg azt a fehérje turmixot aminek lehetséges hogy a szavatossága már nem megfelelő. Nem teljesen 1 kanállal próbálom. Az remélem 25g ^^ Ha holnap reggel nem jelentkeznék akkor baj van/volt :p Most kicsit parázok hogy fosás lesz belőle vagy valami csúnya történet. Majd megosztom veletek :p Viszont egy másik buzi és idegesítő kérdés jutott eszembe. kb meddig ajánlott fehérjét fogyasztani? úgy értem este. mert számolgattam és rájöttem ám hogy hiányzik még vagy 100g szénhidrát. a másik kérdés. jobb hatást érhetek el ha a szénhidrátot fehérjével fogyasztom? vagy mehet magában is a rizs. nem változtat a tényeken. kösz a válaszokat:) -
#8539 Azért ne keverd össze a csaló napot azzal amit a kontrollált ch visszatöltést jelent az izmokba. Az a nap nem csalás hanem tudatosan változtatsz olyan irányba ami kedvezően hat a szervezetre.
A csaló nap meg valami olyan dolog lehet szerintem hogy két hétig éhezek és az a sok éhezést ami összegyült ráeresztem a sok zsíros cupákra, szalonnára meg tonna szám eszem a cukrot és visszajojózok.
Na ehhez semmi köze nincs a ch visszatöltésnek.
A visszatöltés lényege = izmok visszatöltése üzemanyaggal, teltebb izmokért, nagyobb erőért és több kitartásért az edzéseken. Az anyagcsere fokozása, hogy folyamatosan fenttartsuk a megfelelő szintű kalória elégetését a szervezetünkben.
Ha elfogy a szervezetünkből 1 kiló zsír, az az jelenti hogy tisztán 900 kalóriát égettünk el a szervezetünkből.
Csak mivel folyamatosan eszünk egy kicsikét ezért nem valósul meg ez az optimális eset.
És nem is szabad megvalósulnia, mert a nem evés, az éhezés nem tesz jót, és nem is lehet jól fogyni tőle mert úgy belassul a belső anyagcserénk hogy szinte alig alig fogyasztunk energiát, ergó nem égetünk zsírt. -
Roman #8538 :) az alapot bunny adja.. ahogy mondta ő maga a szemináriumon még februárban.. "elég a többségnek annyi, mert gondoljatok bele például, ha diétánál a csaló napokat beletenném az alapismeretekbe. szerintetek diétáznának, vagy azt néznék minden nap, hogy mikor csalhatnak már?"
szvsz ami az alapismeretekben van, az elég kezdő szinten :) később jöhet illésnorbi, fórumozás, kutakodás. -
#8537 Szerintem bunnyval nincs semmi gond én legalább 10szer kérdeztem tőle és mindegyikre normalisan válaszolt.
Csak a tejet ne bántaná ennyire.A zsíros tej a jó mert attól nem nyikorog a tehén:) -
juzosch #8536 Személy szerint énsem. Épp ezért nem kéne lesüllyedni a szintjére, és elhajtani mindenkit aki nem tökéletesen kérdez/áll hozzá, mert azzal csak a testépítőtársadalmat alacsonyítjuk le.
("de bunkók ezek, még rendesen válaszolni se tudnak, csak parasztok")
Normális hangnemben is el lehet mondani, hogy húzzál alapismereteket olvasni. -
#8535 Én személy szerint annyira nem bírom Bunnyt, de alapdolgokhoz mégis elég az amit mond. -
juzosch #8534 Versenydiétát verseny nélkül csak az csinál aki idióta, mert elég egészségtelen. -
juzosch #8533 Néha énis ilyen vagyok:)
Teremben osztom az észt, hogy milyen a helyes gyakorlatvégrehajtás (azért nem észnélkül, hanem aki a haverom/kéri), aztán képes vagyok utána szarul csinálni:D Pedig mondani teljesen jól mondom, ha mutatni kell az is jó.
-
#8532 szerintem is van olyan elméleti gyúrós aki még egy versenyen se volt, de mégis jobban vágja a dolgokat egy pár olyan embertől akik már voltak versenyen...
-
zotja #8531 mert aki nem versenyzett az nem is diétázik mi? jó okos vagy te is! nem ment keresztül? miböl veszed ezt? hol sorolta ezt a só kurát vagy mit? -
juzosch #8530 Naigen, ezt ki kéne tenni, és akkor már fel lennénk jogosítva, hogy leordítsuk a hülyéket:D -
juzosch #8529 Most bunnytól tök függetlenül: Rengeteg ember van, aki járt másr sok versenyen, eredménye is van, de mégse bírja elmondani, hogy hogyan kell, vagy lehet nem is csinálja úgy mint kéne, csak mázlija van/genetika. Viszont rengeteg ember van, aki soha még csak nem is testépített, mégis remek edző.
Az, hogy valaki saját magán is tapasztalta, az előny, de nem feltétel.
Bunny amúgy alapvetően jól ért a dolgokhoz sztem, csak kicsit le van maradva a legújabb eredményekről (HST, intervallumedzés pl), de ez kezdőknek bőven elég is.
Nagy hülyeséget még nem hallottam tőle, ha nem is a legjobbat mondja:)
-
#8528 ehhh, nem kéne ide is egy faq, sztem ez nem lenne rossz... -
#8527 bírom Bunny-t hogy pont ő magyaráz a versenyidőszak beli diétáról majd később a vízhajtásról , amikor még egy ilyenen se ment keresztül, egy versenyre sem készült fel.. ennyit róla.. és azért mert vicces minden új fiú őt isteníti, ami nem lenne baj mert a táplálkozás részét azért vágja, de egyszer nem készült fel versenyre és úgy ossza az észt a különböző dolgairól.. mint pl a "legutóbb ilyet hallottam: sókúra- és itt felsorolt millió egey dolgot amibe ilyen sós dolgok vannak." ezt ő akkor ajánlja amikor vízhajtás van.... én úgy tudtam hogy só az eléggé vizet fog... - tiszta röhej -
zotja #8526 inkább egyél milka csokit milka ez a sport nem idiotáknak való.. ilyen fas*ságokat mondani istenem. teljesen retardált vagy -
juzosch #8525 Na visszanéztem kicsit, és ez volt az első... -
#8524 Télleg amúgy, Ha Bunny, nézed az adást, akkor léci adj valami jelet. -
#8523 Kezd irritálni, hogy minden hozzászólásomba belekötsz.