Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CeeZee
Nem tudom. Ez egyébként a 2004-es Mátra kupán volt, tehát nem photoshop.
De minden elismerésem az övé, én nem mertem volna a helyében színpadra állni.<#taps>

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

lol ez meg hogy került oda? :)

CeeZee
A híres fehér bölény:

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
Pedig õ a profik között "kicsinek" számít. Volt szerencsém látni élõben. Pont ezen a versenyen.
De mindjárt keresek egy képet, ha ez túlzás neked. A fehér bölényt ismered?

hát ez már túlzás sztem

CeeZee

CeeZee
Darrem Charles:

CeeZee
Hajózzunk már nyugisabb vizekre! Van kenvenc testépítõtök?

CeeZee
És nem látok hibát abban hogy napi néhány száz ft-ot tápkiegre költök, fõleg akkor rohanok a falnak amikor egy olyan ember papol nekem(nem rád célzok persze), akinek már a napi cigi is többe kerül és akkor még nem beszéltünk a söröcskérõl, mekdöncirõl stb. Én egy bigmak és egy krumpli árából kb. 2x eszek rendes kaját!

CeeZee
"kedvencem amikor benyomnak ilyen reklámokat ilyenolyan világbajnok testépítõkkel, h egyél sok scitec fehérjét, mert akkor olyan leszel, mit õk. hát persze." na ebben abszolút egyet értek. De el kell valahogy adni a terméket. Csak én már egy idõ után átlátom, hogy minek van értelme, melyiket érdemes venni. Ezek a reklámok pár évig rám is hatással voltak.

DE! Közvetlenül edzés után én soha a büdös életbe nem tudnék rizs+csirkét enni! Ekkor viszont csak a turmix. Másrészrõl sokkal gyorsabban szívódik fel.

bens
nekem aztán azt eszel amit akarsz. én saját tapasztalatból tudom h felesleges plusz tápkiegeket enni a normális étrend mellett, mert nem fejlõdsz tõle gyorsabban.
mindezek mellett kevés olyan testépítõ van aki nem költ egy vagyont fehérjére, kreatinra meg hasonló dolgokra. belõlük gazdagszik meg a sok tápkieg forgalmazó, gyártó cég.
kedvencem amikor benyomnak ilyen reklámokat ilyenolyan világbajnok testépítõkkel, h egyél sok scitec fehérjét, mert akkor olyan leszel, mit õk. hát persze.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

CeeZee
Úgy beszélsz mintha az én kajálásom szinte csak a tápkiegre épülne. Pedig ez csak elenyészõ része.
De ha ilyen rossz az én étrendem, akkor írd már le hogy te mit ettél tegnap. Csak hogy ki tudjam nyomtatni és mutogathassam a teremben, hogy bizony srácok ti eddig rosszul csináltátok és itt van ez az überfasza gyerek aki dietetikát tanul és nagyon ott van a szeren!

CeeZee
kb. 7 éve kezdtem el ezzel foglalkozni, de úgy hogy oda is figyelek rá már 4 éve nyomom.

bens
bõven elég ha napi 10g fehérjét megeszel pluszban, mert mindenben van fehérje, amit eszel. az átlagos napi étkezés naponta kb 150g fehérjét tartalmaz akkor is ha nem figyelsz oda rá. ha vagy mondjuk 80kg, akkor ehez bõven elég ha 10g port eszel meg, mert a többi felesleges. ez már 2g/tkg, ami kb duplája a szükségesnek. magyarán a fehérjepor teljesen felesleges a rendes, fõleg a fehérjedús táplálkozás mellett. én amikor gyúrtam, egy gram fehérjét nem ettem porban, csak az étrendem 200g fehérjét tartalmazott naponta. ez bõségesen elég ha minden nap edzel 2 órát akkor is.
de ha lelkesít az, h turmixolgatsz otthon naponta többször, én nem akarlak lebeszélni, csak tudj róla h nem leszel izmosabb tõle.

bens
mondom. nyugodtan vegyed a fehérjét kilószámra. neked van kitalálvan. megnõsz tõle <#wilting>

tudod van aki nem csak azt hiszi el, amit a reklámújságokban olvas.

amúgy mekkora tapasztalatod van a gyúrásban? csak úgy érdekel.

CeeZee
"nem 2 grammot kell enni, hanem kb 10-et naponta. ebbõl 2g max ami beépül az izomba. a többi vagy zsírrá alakul, vagy energiává." ezt étkezésenként gondoltad?

CeeZee
Te teljesen arréb vagy barátom. Te mire válaszolsz? Mert hogy nem arra amit én írtam az tuti. Olvasd már vissza mit írtam! 50 rugó fehérjére??? Ezt hol olvastad? 2g fehérje/testsúly kg??? Mi bajod lesz ha többet viszel be? Megnõsz?
"de ha egy 90 kg-os ember 180g fehérjét eszik naponta (2g/tkg), annak kb 90 %-a felesleges. hacsak nem koxol az illetõ ugye." Ezt a faszságot!

bens
nem 2 grammot kell enni, hanem kb 10-et naponta. ebbõl 2g max ami beépül az izomba. a többi vagy zsírrá alakul, vagy energiává. ha többet eszel, a felesleg kiürül. ez változhat súly és alkat függvényében, de ha egy 90 kg-os ember 180g fehérjét eszik naponta (2g/tkg), annak kb 90 %-a felesleges. hacsak nem koxol az illetõ ugye.
furcsa lenne, ha naponta 30g izomt tudnál felszendi nem? elég gyorsan fejlõnél...

FtranX
Naponta két gramm??
Én úgy tom, hogy egy átlagos felnõtt férfi szervezete 30 gramm körül tud feldolgozni étkezésenként. A testépítõk is minimum napi > 2 gramm/testsúlykilogram fehérjét esznek.

bens
már csak azt nem vetted figyelembe h a szervezet megterhelt állapotban napi max 2g, azaz kettõ gramm fehérjét képes beépíteni az izomba. ebbõl kifolyólag felesleges megenni 50-60g fehérjét, mert a nagyrésze kiürül, kis része elraktározódik. vitaminnal ue. a helyzet szvsz.
de én nem fogok veled viát nyitni. költs el nyugodtan havi 50 rugót fehérjére. pont az olyanoknak találták ki, akik nem gondolkodnak, csak +látnak 1 kigyúrt mókust a zacsin, és már emelik is le a polcról. sok sikert

CeeZee
Nagyobb a mozgástartomány, vagyis jobban le tudod engedni a súlyt a mozdulat alján, fent pedig jobban össze tudod préselni a melledet, míg ezt egy fix fogásszélességgel nem tudnád. Másrészrõl nem tudod akkora súllyal csinálni mert a súlyokat koordinálni kell.
De semmiféleképpen nem helyettesítheti a sima fekvenyomást! Fõleg neked még az alapokkal kell törõdnöd!

CeeZee
Számoljátok ki, mert nekem az kevésnek tûnik árban. Persze nem mindegy hogy mennyit használsz, mert lehet 2 adagot is a volumassból naponta, de lehet 0,5 adagot is. De nyilván pénzben akkor nem ugyanott vagy. De az alap a kaja és pluszban csak a tápkiegészítõ. Ha nincs rendben a kajálásod akkor én a helyedben ott tennék rendet elõször.
És nem szabad csodát várni tõlük, ezek is "csak" tápanyagok.

Brolly
Ha a fekvenyomást egykezes súllyal csináljuk, akkor mi a különbség e között, és simán kétkezessel fekvenyomás között?

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

jazzy
Fogalmam sincs, hogy hogyan jon ki meg nem neztem utana, nekem egy jo testepito haverom mondta aki mar 4 eve csinalja es o ezt a kombot hasznalja.
CeeZee
De hogy ne terheljen meg nagyon a számolás: hozzál ki napi 440Ft-ból 60g fehérjét és egy komplett vitamin csomagot!

CeeZee
A tejbõl nyerik te zseni. De a tejnek kb 1-2%-a a tejsavó a többit nem is tudod rendesen emészteni. Gondolod én viccbõl költök ennyit? De te mivel ilyen hiper okos vagy igyál meg napi 20 liter tejet megy egyél 10kg gyümölcsöt. És elmondom hogy megértsed te is: NEM DRÁGÁBB A TÁPKIEGÉSZÍTÕ. Csak tudni kell hogy melyiket kell venni. Ennyi. Tanulj meg számolni!

bens
szted a tejsavófehérjét mibõl nyerik ha nem tejbõl? aztán meg eladják 10-20 rugóért fehérjepor néven azt, amit amúgy +kapsz 10ed annyiért a boltban.
nagyon egyszerû zsírszegény, fehérjedús étrendet felállítani méregdrága tápkiegek nélkül is. és sokkal olcsóbb.
de nekem aztán tök mind1, tõlem arra költöd a pénzt, amire akarod. én is sokáig ettem tápkieget, mire rájöttem h sokkal egyszerûbb komplex étrendet követni.

CeeZee
Ki a kedvencetek a sportban?

CeeZee
Részleteznéd miért jönnék ki olcsóbban? Te sztem nem vagy tisztában az árakkal. És akkor még a minõséget nem is említettem. Tejbõl, sajtból a fehérjét? Ezt egy sportorvos mondta neked?<#lookaround> Max. zsírszegény túró este.

CeeZee
Egy szóval sem mondtam hogy könnyû. Csak nekem nincs olyan hogy anyám majd csinál valamit.<#shakehead> Az van a hûtõben amit vettem és abból tudok magamnak kaját csinálni. De ez jó is mert így tulajdonképpen rá is vagyok kényszerítve hogy rendeset egyek akkor is amikor legszívesebben pl. egy pizza csúszna.
A tonhallal én is próbálkoztam, de ez így ahogy neked nem menne. Le a kalappal! Viszont lehet kapni néha ilyen elõre panírozott tonhalat, na az nagyon finom. Nem ezekre a téglalap alakú halrudakra gondolok, hanem rendes halra. Akkora majdnem egy szelet mint a tenyerem.

bens
ami azt illeti Te is olcsóbban kijönnél, ha a vitamint nyers gyümölcsökbõl, zöldségekbõl, a fehérjét meg tejtermékekbõl, sajtból nyernéd.
esküszöm h tápkieggyáros leszek...

FtranX
Ezt elég szép lehet minden nap eljáccani!

Én hasonlóra cca három hónapig voltam képes, aztán azt mondtam, hogy nem ér annyit a "fejlõdés", mint amibe a fõzõcske idõben és pénzben kerül.

Azóta inkább "beidomítottam" anyámat, hogy mindig legyen itthon értelmes kaja (tészta, rizs, sültkrumpli, húsok, tej, tojás), így azt eszem, ami van, plusz amivel még kiegészítem. pl. Egy ideje a tonhalra vagyok rákattanva. Nagyobb étkezések között egy doboz tonhaltörzsdarab rákenve két szelet pirítóskenyérre, + két pohár tej. Szinte megunhatatlan! <#finom>

CeeZee
8000Ft-ból akarod ezeket kihozni? Hogyan? Én 6kg-os kiszerelésben veszem a tejsavót (Cytogen Whey Pro) és az 18000Ft. Ez 2 hónapra elég. plusz a vitamin pakk kb havonta kb. 4000Ft. És ez még csak a táplálék kiegészítés. Plusz a többi kaja(amit már leírtam) havonta kb. 40000-45000Ft-ra jön ki.

CeeZee
A kajám most így néz ki:
1.turmix(2,5 dl tojásfehérjelé, 1 adag tejsavó protein, 125g zabpehely darálva)
2.csirke+rizs utána vitamin pakk
3.csirke+rizs
4.turmix(3,5dl tojásfehérjelé, 0,5 adag tejsavó, 125g zabp.)
5.csirke+kevés rizs, zöldség(pl. brokkoli)
6.turmix(3,5dl t.f.lé, 0,5 adag tejsavó, 10g lenmagolaj)

Ha edzés is van aznap akkor az a 4. kaja után jön 1 órával és edzés után megy még pluszba 1,5 adag tejsavó + 40g szõlõcukor.
Ja és egy nap 500-600g csirke megy le ezt osztom 3 részre és kb 250 g rizs.

CeeZee
Ezt arra írtam, hogy kezd az egész topic ilyen kérdezz-felelekre hasonlítani és mindig én felelek!<#wink>

bens
ki vagy Te h ekkora király vagy, h neked már senki nem tud tanácsot adni? : |

Brolly
ez a három "dolog" kijön 3 hónapra 8ezerbõl?az elég jó.Mert én most úgy gondoltam, hogy gyúrok akkor simán, vagyis tömegnövelek, és télre, amikor már benne vok rendesen a gyúrásban veszek én is egy hasonló "kombót", és szedem tavaszig , és utána meg leszálkásítom nyárra.szerinted még korai lenne ilyenen gondolkozni?

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Brolly
:DD

Brolly
Kösz

jazzy
Na mivel az elobb sikerult egy jo nagy baromsagot irnom masik topicba, kerdeznek itt valami okosabbat. Tehat ajanlottak nekem egy ilyen kombot: scitec creatin monohydrat, scitec volumass 35, scitec 100% whey. Ez elvileg kb 3 honapra kijon 8k HUFbol. A kerdesem az lenne, hogy megeri-e, hasznal-e, stb.

GAthersw
Hát pedig kb. reggel 7 körül jó adag reggeli, 10-11 körül 2-3 szendvics, néha egy csoki is lecsúszik, 2 fél 3 körül ebéd 6kor már éhezem akkor megint eszek valamit hogy kibírjam 8-9ig és akkor befejezem aznapra :)

Akkor szívesen megnézném a te napirendedet étkezés és edzés szempontból, biztos tudok belõle felhasználni dolgokat.

A fehérje/szénhidrát porok jó megoldás akkor szerinted, ha nem tudok állandóan tojást, rizst, csirkét meg ilyeneket enni? Mennyire hatásos azért egy "normális" étrend mellett ezeknek a használata? Vagy ezeket még a rizs tojás combo mellé nyomják? :)

01110000 01110010 00110000

CeeZee
Vicces srác vagy! :-DDD

Brolly
Megpróbálok mindent, a maximális fejlõdsé érdekében, de néha ez is kevés sajnos.
kérdezz, hátha tudunk segíteni;)))

CeeZee
Ez azért van mert gyors az anyagcseréd. De gondolom nem is eszel 2-3 óránként! Csakmert úgy kéne.

BEAST
irigyellek :))

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

CeeZee
És ha én szeretnék kérdezni akkor kihez forduljak???<#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>

CeeZee
Üdv! Kb egy könyvet lehetne írni válasznak arról amit kérdeztél.<#smile>
Inkább elmondom én hogy csinálom, és miért csinálom, mert egyrészt fingom sincs hogy neked személy szerint milyen edzésterv/étrend kell, másrészt nem tudok róla hogy én lennék az SG-interaktív edzõje!<#crazya>
Max. kicsemegézed azt ami neked szimpatikus vagy ötletet merítesz belõle.

GAthersw
Azt elfelejtettem írni, hogy az is problémám, hogy hiába ZABÁLOk rengeteget (nem mondom, hogy mindig minõségit) egyáltalán nem tudok hízni, egyszerûen van egy súlyhatár amit akármennyit eszek nem tudok átlépni és ez viszonylag alacsony sztem.

GAthersw
Engem pont ez a része érdekelne a dolognak, régebben jártam edzeni 1 évig de nem igazán foglalkoztam a dologgal lementem megcsináltam azt amit adott az ottani edzõ, hazamentem és ugyanazt ettem mint régen. Most újra el szeretném kezdeni a dolgot de most komolyabban és nagyobb hatásfokkal szeretném (nem akarok 60as kart 1 év alatt, csak a lehetõségeimhez képesti maximum fejlõdést elérni). Szóval egy heti 3 alkalmas edzéshez mi lenne a megfelelõ (igazából engem is a felsõtest edzése érdekel mert a vádlim, combom rendben van)? Étrend is érdekelne, azért nem akarok reggel délben este tojást meg rizst enni :)

Más: Igazából engem a kreatinos téma hidegen hagy, nemtudom mennyire ártalmas meg mennyire nem de inkább távolmaradnék tõle, de ha nem tudom megoldani rendesen az állandó tojás/rizs témát akkor mennyire hatásosak ezek a porok amik koncentráltan tartalmaznak fehérjét és/vagy szénhidrátot?

CeeZee
Ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni akkor inkább mûanyag tálka. De hogy mennyi áldozatot tudsz hozni a siker érdekében ezt NEKED kell eldöntened! Ha bevállalod akkor úgyis te leszel a csodabogár mindenki szemében. Engem is mindig hülyének néznek ha a melóhelyen(régen a suliban) eszek. "Mit eszel már megint?!?" Közben az átlagember már fel sem ismeri hogy hogyan is néz ki egy ténylegesen tápláló étel.
Ja és nem muszály villával enni, én kanállal tömöm magamba a kaját<#wink>(persze ilyenkor máshogy is készítem el)
Mivel te még az elején vagy ezért képtelenség lenne ezt egyik napról a másikra véghez vinni. Ez egy folyamat, aminek még nagyon az elején vagy.