33479
12316971501353788406.png
  • zotja
    az edzésed hirtelen ránézve szar de nem hirtelen ránézve is :) van vmi oka h igy edzel? miért pont igy meghallgatnám :)
  • Japep
    hétfő - váll
    kedd - bicepsz, tricepsz
    szerda - pihenő
    csütörtök - hát, nyak
    péntek - egy kis mell/bicepsz/tricepsz, törsz
    szombat - szünet
    vasárnap - mell

Most még hasra nem csinálok, majd egy idő után, lábra meg azért nem, mert majd futni fogok.
    Amúgy mi a különbség fehérje és tömegnövelő között? Nem szeretnék elhízni...
    A fejlődést nem úgy értettem, hogy teljesen megálltam, hanem csak lelassult, nem olyan intenzív, mint az elején.
  • Tmac
    tömegnövelők közül szerintem a volumass 35 lenne a legjobb (eseleg a volumass 35 professiolnal)

amúgy a heti 5 edzés az hogy néz ki kb? minden nap teljes testet edzesz vagy hogy? mert ha tesjes test akkor szerintem csak túl edzetség van, szerintem heti 3-4edzés bővel elég kezdő szinten még ha szét is szedem a testrészeket kb így (1: mell-váll 2: hát-láb 3:kar) vagy akárhogy ez akkor is heti 3 napot jelent és lefegtem az egész testet nagyjából :)
  • zotja
    2-3 hónap alatt leálltál a növéssel? az nem jó.. minek edzel heti ötöt? az sztem sok lesz.. elég 3 max 4. kaja rendben? vitaminok?
  • Japep
    Hello!

Eddig látványban és erőben is "gyorsan" feljődtem, de már szinte "megálltam". Sok barátom kondizik, és szinte mindegyik szedett már valamit...ennek ellenére nem tudnak tanácsot adni.
    Én is szeretnék majd mostanában venni valamit (semmi káros, semmi koksz, csak kiegészítők /fehérje, tömegnövelő...stb/), de annyi féle van, hogy nem igazán tudok választani, mivel nem értek hozzá...
    Remélem tud itt segíteni valaki! :D

2-3 hónapja edzek rendszeresen, heti 5 alkalom, napi 1,5-2 óra. Úgy 75 kg vagyok, és 185 cm körül, ha számít ez valamit.

Előre is köszönöm!
  • Tmac
    http://body.builder.hu/ex_hardgain.htm4#1.1.

itt nézd meg a 2.2-es pontot...

másik, ha 1 hónapja kezdted akkor lehet hogy az elején olyan súllyal kezdted az edzést hogy az még nem volt megerőltető és ezért tudod emelni a súlyokat bár ezt így nehéz megmondani, erre neked kéne rájönni, ugyanis mindenkinek más és más a testfelépítése.
  • MAR2on
    Hogy tudnám magamról eldönteni hogy Hardgainer vagyok e?1 hónapja kezdtem és mindennap csinálom mindig megtudom csinálni a kitüzött szériát nem fordult elő még hogy nem bírtam volna!Folyamatosan tudtuk emelni a sulyokat!
  • FOXX supreme
    Attól függ, de inkább gyors.
  • Frayer
    gyors
  • MAR2on
    Hello!
    Egy olyan kérdésem lenne lehet hogy hülyén fog hangzani de a gyurás szempontjából a gyors vagy lassu anyagcsere az elönyösebb!
  • Roman
    bár szerintem jégermájszteres pohárral fogom mérni.. mert elvileg 1.54 gr per cc..
  • Roman
    későn szólsz, délben unalmamban kiszámoltam :)
  • Panzermeyer
    Mondok neked egy nagyon okosat!
    Kideríted a dextróz / maltodextrin anyagsűrűségét, majd az

m = ro * V

képlettel kiszámítod
  • Roman
    valaki meg tudná mondani, hogy egy 75 cl-es adagolókanálba hány gramm dextzróz v maltó fér el? :S

csak mert a mérlegem nem mér annyira jól (10-15 grammos pontossága van, így kaját jól tudok vele kimérni, de mást nem igazán :S).. a patikába meg lebattyogni ezekkel s fűzni a dolgozokat..
  • FOXX supreme
    húsvét !!! sonka + tojás !!!:D

eddig nemtudom mennyit ettem ezt a kombót ez alatt a hétvége alatt, de már minden kaját sonkásnak érzek:D
  • Roman
    na, akkor számoljunk :)

én általában 3 gyümölcsöt eszem 1 nap.. 1 reggel,1 edzés előtt, 1 edzés után :) 1 gyümölcs átlag tömege 100 gramm, aminek 10-15%-a gyümölcscukor.. (mert némi glükóz is van azért a szénhidrátrészében).. hááááát ez necces :S

azt hiszem, az edzés utánit elveszem :) bár ha azt vesszük,hogy illésnorbi a leírt diétájában 2 alma 1 banánnal nyomult, akkor még benne vagyunk a keretben :) :)

amúgy kajak, emelem itt a ch-t, már nem csak az edzés utáni nagy, hanem a reggeli is, a többi egyenletes, s még mintha 'több zsírt vesztettem volna' mint amikor nagyonmegszorítóson voltam..

azt hiszem, ez egy jó kezdet :\
  • Frayer
    A gyümölcscukor jó dolog, mert lassabban szívódik fel, de sajnos nem tudom pontosan most,napi 35- 45 gramm felett már nem tudja átalakítani a máj glükózzá és ezért a maradékot fogja és betolja a zsírraktárba.
    Azaz ha egy nap 50 g gyümölcscukrot eszel meg, akkor abból 15-25 gramm szalonna lesz :)
  • FOXX supreme
    A banán jó, fruktóz (gyümölcsccukor) forrás..

Én most vettem Animal pakkot megint, és a scitectől CE-EXTREM-et ( kreatin etil-észter) kicsit most hozok magamra erőt..ezeket használtam és már beváltak, msot sajna nem úgy állok pénzel, azért nem akartam új dolgokkal msot kisérletezni.

• juzosch
    Edzés előtt és reggel énmindig banánt eszek, de edzés után dextróz, mert az a leggyorsabb.
    De ha természetesen akarod, akkor sztem is a banán a legjobb, kiváló CH-forrás.
  • Roman
    amúgy hogyafaszombahíjják.. radnai tanácsolta vkinek régebben, hogy dextróz-maltó helyett banántot tegyen edzés utáni turmixába, mert az természetes, s jobb.. ebből mennyi az igaz? akkor mehet kettő banánt nem? :S a cukor helyett
  • Tmac
    jaja valami olyan kéne csak ugye az nem olyan tápláló ha csak simán banán van benne, vagy rosszul gondolom?
  • zmeor
    banánturmix?
  • Brolly
    ööö én eszek hat után szénhidrátot annyit mint napközbe, csak eddig úgy csináltam hogy az utolsó étekzésbe(ami 10kor van ált) ne legyen annyi, de akkor úgy látszik hogy ezt rosszul csináltam és mehet akkor is annyi mint amennyi nap közbe is. thx
  • Tmac
    És a próbálkozás mit takar? ugyanis ezt a gyakorlatot nem szokták túl sokan csinálni (vagyis az ismerőseim között nem csinálják szokan) ezért sajnos nem tudom hogy másoknak mi a véleménye róla :) szóval kiváncsi lennék hogy neked mennyire jön be...

Illetve másik kérdésem hogy valaki tudna valami jó reggeli turmixokat mondani, valami olyan kéne amibe nem feltétlen szükséges fehérjét stb-t tenni mert én vitamonokon kívül nem szoktam mást szedni és reggelire kéne valami tápláló kaja, de olyan amit könnyű megkajálni mert sajna reggel nincs erőm még egy "tucat" tojást stb-t elkészítani és megenni ( meginni sokkal jobb lenne :))
    /úgy gondoltam hogy majd veszek a capriovus kft-nél tojásfehérje lét és ezt lehet nyersen is enni szóval úgy gondoltam hogy ebből csinálok majd turmixot, és ebbe teszek gabonapelyhet hogy a rostok is meglegyenek/ vélemények hogy ez mennyire lesz jó?
  • juzosch
    És a regenerációval mi lesz?:O Vissza az ágyba:D
  • Roman
    öhh.. igazság szerint Te rábasztál, pont azzal próbálkoztam tegnap :)

fenn karattyolok F1 miatt :s
  • Tmac
    Vállra próbáltad már Eddie Abbew féle válledzést? pl mikor van egy oldalraemelés majd magadeléhozod a súly és onnan pedig felemeled? (így leírva kicsit hülyén hangzik de 30 valahányas bbtv-ben benne van) és igaza van a srácnak mert ez után tényleg "felsírnak" azok az izmok...
  • Roman
    nha, egy kicsit a tesómról is írok..

59 kilosan még mindig szálkásodna.. ennek ellenére vett attackot, hemo-not, kreatint, wheyprot (saját pénzbő.. honnan van neki ennyi? :S) s mondta h jövőhéten újrakezdi az edzést.. cytoproja is vola.. azt mondta, napi 3 wheyt és 3 cytot inna meg, meg megenne 10 halrudacskát és 1 szelet rántotthúst.. :D
  • Roman
    Nagyon jó, ha sikerek vannak :)

én is örömmel jelenthetem, hogy leszakad a deltám.. nálam ez azért nagy szó, mert én vállazáskor érzek mindent, csak a vállat nem.. ma ez változott ;)

sajnos enyhe hidegrohamok, vérző íny is jött ma.. talán érzem, hogy 3 napja elfogyott a vitamin s csak kedden kapok újat?:S addig a tesóéból szedegetek befele..

amúgy a cla-val kapcsolatban van vkinek tapasztalta? :)
  • viizo
    srácok, örömmel jelentem, súlyban visszajött már kb 7 kiló az influenzám kiheverése óta, azaz kb másfél hete :)

erőben pedig kb már ugyanott vagyok, az izmaim is kb ugyanakkorák mint előtte, annyi van hogy a mellem laposodott le kissé, de minden más oké mostmár :)

öröm' é' bódottá' van :)
  • juzosch
    Szerencsére ezt az olajos dolgot még csak tv-ben láttam, de az már tényleg a csúcs. Azt akárhogy nézzük, csak rondának lehet nevezni. Felfoghatatlan.
    A kokszosokat még caskcsak értem, csinálják, ha nekik így jó, csak ne szóljanak be az igazi sportolóknak.
  • Frayer
    Én is találkoztam már ilyenekkel.
    Nagyon sok syntolos barom arcú van az utcákon.
    Sok esetben nem csak steroidoktól olyanok az izmai, hanem teli vannak pumpálva olajjal, ezért úgy néz ki a karjuk, válluk mint egy vizestömlő, semmi definiáltság nincs benne, izomnak nem lehet nevezni, rendszerint ezek az embererk el vannak zsírosodva, több okból is, de mert így nem lehet olyan könnyel felfedezni a műizmot szerintem.
    Na mindegy, hányingerem van ettől, hogy valaki csak ennyire a külsőségek rabja legyen, és nem veszi észre hogy megcsonkítja magát, ezek a dolgok mindent csinálnak csak esztétikusabbá nem teszik az izomzatot.

• juzosch
    uh azért vannak idegesítő "testépítők" vagy nemtom minek kéne őket hívni. Nagyban megy a felhúzás, a hülyéje meg odaszól, hogy 'mirejóez?' Na a gyerekről messziről látszik, h koksztól habzik a szája, 50es bicepsz mellé két fogpiszkálóláb társul:D Hetente ha 1-2x látni lennt, azis persze mellbicepsz.
    Okés, hogy csak a diszkóba gyúr, tegye, de én inkább szégyenleném magam emiatt, hogy csak ennyire vagyok képes nem pedig beszólogatnék a rendesen edzőknek.
  • Panzermeyer
    Nem igazán érzem át a dilemmádat. A fehérje az fehérje, aztán kész.
  • Frayer
    Megsúgom hogy leginkább azért esik le az anyagcseréd este felé, mert nem eszel.
    Természetesen az anyagcserének van egy kicsi lejtése ahogy telik a nap, de nem számottevő, és sokkal több kára van annak ha emiatt rosszúl csoportosítod az étkezést.

1. eset

Van egy kiló kenyered, mivel azt hallottad ,hogy este 6 után már nem szabad szénhidrátot enni, ezért már délelőtt és kora délután bezabálod egyszerre, és minden étkezéskor megeszel mondjuk több mint 300 grammot.
    Este meg éhezik a tested.

2. eset

Ugyan az a kenyér.
    Reggeltől estig szépen egyenletesen fogyasztod el, lefekvés előtt és ébredéskor valamivel többet fogyasztva mint normálisan , ezzel kompenzálva az éjszakai éhezést.
    reggel 8- tól este 10 ig, 6 szor eszel a kenyérből 160 grammot.

Mi az egészségesebb a testnek?
    Melyiknél hasznosul jobban az étel?
    Melyiknél van kevesebb esély arra hogy a felesleg zsírrá alakuljon?
    Melyiknél szenved kevesebb "traumát" a máj?
    Melyik emeli meg kevésbé az inzulin szintet?
    Melyik tartja az inzulin szintet egy egyenletes "magas" szinten?
    És melyik hullámoztatja meg ezt a szintet?
    Melyik biztosít egész nap optimálisabb tápanyag ellátást az izmoknak.

Na azt hiszem ezt megtárgyaltuk.
  • zotja
    http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=17&cat=38&page=1&paged=2

nincs miröl beszélni...nincs gáz a szójával nekem bejött és élek is még :)
  • Brolly
    jah am 87 kg vagyok.
  • Brolly
    pont most akarok én is azt venni, az íze annyira nem érdekel, az a lényeg hogy adja. Csak nekem most pont tömegeléshez kéne, úgy hogy vennék hozzá egy kis szőlőcukrot vagy Maltodextrint csak nem tom hogy melyik lenne a jobb:S jah és hogy a protein mellé hány grammot kéne keverni edzés után, mert ha reggel ott a zabpehely akkor gondolom nem kéne mellé pluszba,estére meg nem tom hogy érdemes-e:)
  • Frayer
    Egyesek a szójára úgy tekintenek mint gondolatbűnt és jogondolosnak tartják magukat ha kritizálják ezt a növényt.
  • Panzermeyer
    Én vettem Power Proteint szálkásítási időszakra, h a szénhidrát kiesést több fehérjével pótoljam, és a kevésbé jó ízen kívül semmilyen más mellékhatást nem tapasztaltam. Sőt, inkább pozitívan nyilatkoznék, tehát a szója fehérjével kapcsolatos félelmek szerintem alaptalanok. Esetleg, ha láttad azt a BB.TV-t amiben Szakács Sanyi azt mondja, hogy ő szóját evett, mert nem akarta a családja elől elvenni a pénzt, akkor láthatod, hogy mégis mekkorára nőt (bár az nem csak ezen múlott).