6837
...
-
Darun #5275 Rosszul emlékeztem rá. Én asszem tavaly szereztem be a játékot, és egybe fel is raktam hozzá az összes DLC-t, szóval nekem már induláskor megadta a perket, de soha nem használtam, azt hogy nem működik, nem is tudtam. Ahogy észrevettem, nagyon kevés ellenfél használ energiafegyvert, őket meg inkább leszedtem távolról.
Ryder: az elmúlt években (de főleg amikor idepislogtam) elsősorban a különféle modokról folyt a társalgás. Ahhoz nem tudtam hozzászólni, mivel én nem használok semmilyen modot, csak az alapjátékot. Ahhoz viszont szívesen szólok hozzá, mivel összességében jó játéknak tartom, rengeteg hibája ellenére is. Hogy ismét egy példával fárasszalak titeket: anno amikor kijött a Deus Ex demo-ja, legalább féltucatszor végignyomtam, úgy hogy minden helyet ötvenszer bejártam, a végén már kívülről fújtam a Szobor pálya végigjátszását. A teljes játékkal is nem keveset játszottam, ezért nagyon kíváncsi voltam a HR-ra. Ami nem is sikerült rosszul, de nem ragadott magával annyira, mint az első rész. Hogy mire akarok ezzel kilyukadni? A HR-t lenyomtam néhány tucat óra alatt, de nem érzem hogy újra neki kéne vágnom, holott a világa nagyon tetszett, de még se. A NV-ba egy végigjátszásba belenyomtam több mint 200 órát, de úgy érzem, bármikor vissza tudnék térni egy új karakterrel. Pedig tudom hogy a bugok miatt nem marad majd hajam.
Nem elég hogy VATS noob vagyok, még csak nem is hc-on játszom. Bár ki akarom próbálni úgy is, mert annyi készletet halmoztam fel normálon, hogy abból sztem simán meglenne a hc is. Csak kérdés hogy türelmem is lesz e hozzá. Sajnos én ilyen harácsoló plájer vagyok. -
#5274 Én Boone-nak azonnal hajintottam oda a Dragunov-ot. Cass-nak egy repeater gunt adtam. Raulnak egy m249-est. Nekem ugyanis vannak modjaim. Meg fent van a Nevada is. Tudom hogy a Light Machine Gun is m249. De az szarul néz ki. Veronica eddig nem volt a társaságomban sose, szóval őróla fogalmam sincs mit tudhat.
Rex nekem mindig otthon ül. Nem akarom hogy baja essen. :D Aztán mivel nekem Willow megvan így J.T. nevű kutyus is otthon lazsál. Nem baj, had pihizzen.
Eddig extrább Npc-k közül talán Ambassasor a karom volt akit nagy reményekkel próbáltam ki. Háát. Ha harcolni kel akkor tényleg jó, de folyton lemarad.
Niner a másik akit használok. Ő kapta a Thompsont. Azóta se tette le. :D Arcade viszont valahogy semmit nem akar használni. Nem jöttem rá milyen fegyver kellene neki.
Én egyedi armort használok.
Egyik kedvencem. Szívós, brutálisan néz ki és jó értékei vannak. Ha bandázunk akkor mindenkin ilyen van. Ezért többnyire nem fosok hogy meghalnak. Egyébként se szoktak, de ezzel meg főleg nem. :D Bár javítani maga a pokol. :D
Mutatom is. Ezt:
-
#5273 Hogy fellendült a topik. Ezt szeretem :)
Én sose használok társakat. Mint írtam vigyázni kell rájuk - HC modban alap hogy megmurderelnek - fogni kell a kicsi kezüket mert nekifutnak ám egy deathclawnak is és akkor szopóka ha meghal mert tölthetem újra.
Meg szeretek egyedül fejlődni. Hogy senki sem segít. Ha van valaki mellettem sokszor úgy kapok xp-t hogy ő megöli az ellenfelet én meg csak bámészkodok.
Most indulok neki a Vault 3-nak. Takarítás. -
SaGa #5272 Szerintem félreérteted. A tükröződő felületű páncélokról az energiafegyverek "lövedékeinek" egy része "visszaverődik" így kisebb a sebzésük (pomntosabban e kapsz +2DT-t). Ellenben a program hibája miatt nem működik... A Dead money DLC adja a programhoz
In Shinig Armor
-
Darun #5271 Én kb a DLC végéig nem értettem hogy mi az a fegyver. Bevallom, nem is nagyon használtam, mert én ilyen VATS noob vagyok, az automata fegyvereket nem tudom használni. Mondjuk a minigun nem volt rossz :D Azon viszont én is fenn akadtam hogy a fülembe lihegett meg ugatott/vonyított. El is tettem gyorsan. Lopakodásra tényleg a SS a legjobb, én max a courier dustert vagy az advanced ranger powerarmour-t használtam, ez utóbbit is elég ritkán, mert nehéz volt javítani. A játék első harmadában meg végig a seriff duster volt rajtam. Fegyvert se nagyon cseréltem, főleg hogy még kb a játék "elején" megtaláltam a neves légpuskát. Azt rengeteget használtam. A leghatékonyabb fegyver.
Elvileg van egy olyan perk (ha jól értettem) hogy a tükröződő felületű páncélok elvakítják ellenfelet. Viszont nem rémlik hogy világítás lenne bármelyiken is.
Nézegettem anno youtube-on videókat, és akinek volt társa, annál mindnél Boone-t láttam. Szó se róla, engem is érdekelt mit tud és tényleg nagyon tápos, de szívesebben lógtam Cassel. Nekik az alapfegyverük is elég jó, Raul viszont a forgótárassal teljesen használhatatlan volt, pedig neki is valami spéci cucca van. Ha jól értettem, ő tudna javítani is, de amikor szóba hoztam neki, mindig azt mondta hogy szüksége van a felszerelésére. Megfordult a fejembe hogy milyen jó lenne a másik Courier-el kommandózni, úgy tudom, eredetileg íg is tervezték, a végleges verzióba viszont nem került bele. Utólag nem bánom, így többször is visszalátogattam hozzá a kanyonba. -
#5270 OWB-ben én szétröhögtem az agyam. Főleg a kutya fegyverrel. :D
Először nem tudtam mi a fene nyögdécsel. Aztán rájöttem. :D
A Stealth Suit az kikészített. Nagyba lopakodok, rejtőzök erre beszól.
Valami ilyesmit mondott. Rossz fiú előtted. Látod?
És lás csodát, egyből kiszúrtak. :D De egyébként jó cucc volt. Kevés ruhának vannak ilyen jó értékei.
Egyébként a lopakodó ruházatoknak a fényei nem buktatnak le. Én ezt direkt kipróbáltam. Letöltöttem valami vackot ami fénylett mindenhol. De kifejezetten lopakodó ruha volt. Mégse vettek észre. Más ruháknál, vagy páncéloknál a csillogás viszont kegyetlen negatív értékeket tud rátenni.
Nekem a kedvenceim társ gyanánt Boone, és Cassidy. Illetve két saját Willow és Niner.
Boone-nak direkt össze szedem a Dragunov snipert. Kínai mesterlövész néven van a játékban. Amint a kezébe adom szinte bárkit leszed.
Cassidy-nek többnyire valami karabélyt adok. Nekem le van töltve AK-47-es. Azzal Cassidy szépen tud lövöldözni.
Willow saját puskát használ és nem cseréli le azt. Egy Repeater Gun-t.
Niner viszont megkapta a Thompsont. Már kb 100 órával ezelőtt valamikor. Azóta csak ritkán cserél magától Hunting Shotgun-ra. :D De nem is kel neki. :D
Viszont az egyik nagy kedvencem Raul. Ha a kezébe adsz valami nagyot ami sokat tud lőni, az rommá lövi a tájat. :D Viszont vicces hogy még ekkor is kér nagyobbat. :D
Egyszer sikerült elérjem hogy megelégedjen a fegyverével. Letöltöttem egy kézi 88-as ágyút. :D Na arra azt mondta hogy igen, valami ilyenre gondolt. De jól használta. Az első ellenfélnél agyon robbantott vele mindent és mindenkit. Még engem is. :D -
Darun #5269 Nem mondtam hogy nekem nem tetszenek. Sőt! Szerintem is poénosak. És a legtöbb aktuális is. Pl ha leveszed, megkérdi hogy már nem szereted, ha felveszed, helyzetjelentést tesz, ha észrevesznek bejelenti a támadó módot... De mivel 90%-ban lopakodva közlekedek és a sötét helyeken mindig világitok, ezért baromira irritál hogy karácsonyfázik. Egyébként tényleg nagyon hasznos holmi. Egyébként pl ott a BM-en lakásunkban lévő berendezéseknek is nagyon jópofa lett a "személyisége".
Én a játék első felében nem nagyon nyomattam a fegyveres skilleket, ezért elég tré voltam harcban. Akkor nagyon jól jött volna egy társ. De a játék kb negyedénél nagyon jól jött Cas, mert ott még az óráis gekkók meg a közepes páncélt viselő ellenfelek elég kemények, és Cas elég jól kezelte őket. Párszor volt olyan is, hogy hátrahagytam a társakat egy biztonságos ponton és egyedül mentem vadászni, aztán mikor végeztem, összeszedtem őket. Jah, erről jut eszembe, amikor bementem a fiend Vaultba, poénból ráadtam Cas-re a fiendek páncélját. Nagyon szexi volt :D
Am én szinte soha nem használtattam velük közelharci fegyvert, kivéve a Nightkint, mondjuk ő tudott is durvulni. A többiek vagy lőni tudtak jól, vagy a skilljeik voltak hasznosak. (tudom, tudom, nem skill hanem perk) -
#5268 Az OWB stealth suit mondatai pont jók. Nekem tetszettek :)
Igaz ott is van ismétlődés (hol nincs?) viszont nem mindegy hogy 10-15 dialógus van és abból választ random vagy pedig csak 1 (hmm vajon mint mond legközelebb...nuclear winter?)
Meg azért poénosak voltak. Nekem az tetszett nagyon mikor barangoltam és benyögi hogy "do you like me?" XD
Társakat nem viszek magammal soha. Inkább hátráltatnak mint segítenek. Beragadnak, lefagynak, elkoborólnak vagy csak szimplán meghalnak. Pl elfelejtem visszaváltani őket lőfegyverre, és akkor nekiszalad fejjel egy nagyobb ellenfélnek ami bedarálja. -
steweee #5267 egész szép kis vita alakult ki, pár hsz.-t visszaolvastam
azért azt ugye én is vitatnám, hogy a fallout széria nem rpg ->
http://www.gamebanshee.com/topgames.html -
Darun #5266 Ez mondjuk sokszor engem is zavart, pl mikor bementem a NCR táborba és 5 katona kórusban nyomatta ezt a nuclear winter baromságot. Meg pont a Dead Money-ba volt, asszem Dog-nál, hogy szó szerint fél percenként elmondta ugyanazt a mondatot. A végén már azért könyörögtem hogy hagyja már abba és vártam hogy mikor hagyhatom ott valahol. Valóban kitalálhattak volna több NPC dialógust. Ez a fiend-es dolog nekem is feltűnt, szinte mindenkit meg lehet lepni álmában, kivéve őket, mert ők nem alszanak. Ami a támadásukat meg a nehézfegyvereket illeti, az utolsó végjátékban Redglare-el mentem, kiváncsi voltam, mit tud. Meg kell mondjam, a rakétavetők egy nagy kalap kaksit nem érnek. A robbanási sugár nagyon kicsi, a sebzéshez meg hiába van odaírva egy nagy szám, még fejlövéssel se lehet egy embert egyhitelni. Ha ezt figyelembe vesszük, nem csoda ha golfütővel is neked mennek. Azért annyi a mentségükre szóljon, hogy ha egyszer közelharci fegyvert adtak nekik, akkor nem tud mással neked menni és ha a közelében valaki meghal, akinek jobb fegyvere volt, azt rögtön felszedi. Mondjuk nekem szinte csak Cas volt a társam, a többieket csak azért vettem fel, mert érdekeltek a dialógusok, meg a történetük és mert kellettek a challenge-hez. Meg a végén Boone (asszem ő a mesterlövész) volt velem, mert neki jó képessége meg elég jó a harcban is. Még a Nightkin volt rövidebb ideig a társam, a többiekről nem igazán tudok nyilatkozni. A mási követőm meg EDE volt, de ő mondjuk elég op társ, szegény kutya nem rúg mellette labdába. Ráadásul több interakciós lehetőség is volt, mint a F3-ban. De igaz, az off beszólásaik nekik is elég repetitivek és nem túl változatosak. Hasonlóan idegesítő volt a BigMounten lopakodó páncélja. Azért megosztok veletek egy poént erről. Amikor először benyögte hogy lehet hogy láthatatlan ellenség van a közelben, pont a Nightstalkereket kergettem, tehát pont ráhibázott, utána még nagyon sokáig nem esett le hogy ezt csak random benyögi, semmi köze nincs a láthatatlan ellenfelekhez. A másik meg amikor benyögte hogy "harc következik" én meg totál beparáztam, aztán hozzátette hogy csak viccelt. Akkor szidtam a tervezőit, de így utólag mókás volt, meg pont be is tudott szivatni akkor. Viszont a "Ki vagyunk világítva, talán karácsony van?" beszólása kb az 50. alkalom után már szintén inkább frusztráló volt.
Én azért még mindig azt mondom, a játék összecsapottabb lett mint a 3, a története meg a helyszínek viszont jobban ki lettek dolgozva (és most nem arra gondolok hogy kevésbé bugos, mert a NV-ben a semmibe is bele tudtam akadni, igaz hogy a 3.-ba meg a lövéseim akadtak el folyton mindenféle fantom tárgyban) -
#5265 A Fallout NV karaktereit mindig is droidoknak éreztem.
"PATROLLING THE MOJAVE ALMOST MAKES YOU WISH FOR A NUCLEAR WINTER"
Annyira idegesítőek az NPC-k a játékban hogy nem igaz. Egy kib*szott mondatott ismételgetnek állandóan. 150+ órán keresztül.
"You Like the Sight of your own blood!?" "You Like the Sight of your own blood!?" "You Like the Sight of your own blood!?" "You Like the Sight of your own blood!?" "You Like the Sight of your own blood!?"
Kiábrándító és élettelen. A legjobb mikor meg sem szólalnak. Tényleg nagyon hihető hogy szétlövöm az egyik lábát, aztán a másikat, meg a két kezét. Már mindene elvan törve majd megkínálom egy head shottal. A csórikám egy mukkot sem szól, végülis te sem kiabálnál ha egy shotgunnal közvetlen közelről szétlőném a térded.
Ráadásul pl a Fiendek még markeretet sem használnak, tehát nem fekszenek le, nem ülnek le, nem esznek, nem isznak. Egyszerűen csak fel alá mászkálnak és beakadnak mindenbe.
Érdekes a Fallout 3-ban működött minden, a Raidereknek normális dialógusuk volt, élték mindennapi kis életüket, dumáltak egymással, leültek, ettek, ittak, aludtak.
Az is nevetséges hogy vajazó kis késsel, meg tireiron-nal támadnak rám mikor a kezemben egy rakéta vető, lézerpuska, vagy gránátvető van.
És hiába lövöm szét mindenét akkor sem vonul vissza.
A főbb karakterekkel nincs különösebb bajom, de ők fixek. A világ attól ugyan úgy élettelen és mű marad (és komikus) a fent felsoroltak miatt. -
Darun #5264 Nekem több mint 200 órám van benne a teljes játékban, és ez csak egy végigjátszás, ráadásul elsőre nem is értem el a max szintlimitet, vissza kellett töltenem az utolsó állást, mert elkezdtem challenge-eket csinálni, felkeresni a meg nem látogatott helyeket, visszatértem párszor a másik két DLC-be és végül egy másik befejezéssel, maxos szinten hagytam abba. Mindkét Fallout játékra elmondható hogy messze a legbugosabb játék amivel valaha játszottam. De ez maga a játék, a történetben lévő és bennem felmerült miért?-ek többsége szerintem a hiányos angol tudásomnak köszönhető. Sokszor éreztem azt hogy a válasz ott van abban, amit az NPC mond, csak én nem értem. És amik nekem kimaradtak, azok lényegében apró részletek, úgy érzem a nagy egészet sikerült megértenem.
Christine valószínű nekem azért volt szimpatikus, mert egyrészt a történet őt állította be pozitív szereplőnek, másrészt amikor rátalálunk, elég ramaty állapotban van, bennem meg van egy ilyen "segítsünk az elesetteknek/rászorulóknak" motiváció, meg talán kicsit empatikus is vagyok. Az meg hogy a végén ő kapta meg Vera hangját, azt hiszem még rátett erre egy lapáttal, mivel igen kellemes hangja volt. Azt hogy mi akasztott i téged a hologramnál, nem tudom. Gyakorlatilag ott derül ki, hogy mi történt velük. Mármint azokkal, akik a kaszinóban rekedtek.
Dean nekem is antipatikus volt már a kezdetektől, de egy karakter nem attól lesz rossz (értsd: szar) hogy nem kedveled. Szerintem egy karakter attól lesz felejtős vagy semmirevaló, hogy jellegtelen, semmiféle komoly érzelmet nem tud kiváltani belőled. Hogy ismét Mass Effectes példát hozzak, nekem ilyenek voltak az első részben Kaiden, a másodikban Jacob, a harmadikban Vega. Samara se volt szimpatikus, sokáig Thane se, Zaeed meg végképp nem, de nekik volt karakterük, személyiségük, Zaeedet pl kifejezetten rühelltem, de ő pont ettől volt jó karakter. Én a ghoult is ezért nem tartanám rossz NPC-nek, mert lehetett őt utálni.
Ami meg a szupetmutánst illeti, ne feledjük hogy Dog Elijah talpnyalója volt, akár meg is halt volna, ha Elijah azt parancsolja neki. És nekem úgy rémlik, eleinte God-ot sem zavarta a halál lehetősége, ami érthető is, hiszen ő szabadulni akart a másik, "gyenge" énjétől. Őt azért is értettem meg kicsit nehezebben, mert ugye Elijah azt mondja az elején, hogy óvakodjunk God-tól. Csakhogy később kiderül, azért próbált távol tartani tőle, mert God-ot nem tudta irányítani, ő lázadt ellene, amennyire tehette. És mivel a Courier látszólag Elijahnak dolgozott (még ha a nyakörv miatt kényszerből is) ezért God megvetette őt is. -
#5263 Hmmm...
Igen... Azt hiszem igazad van.
Bár ettől függetlenül a Kritika negatív a játékra, és ez aligha fog megváltozni. Ezt te magad is alátámasztottad. Túl sok kérdésed maradt, túl sok dolgot tudtál felsorolni ami hiba volt. Ha egy játékban, függetlenül a típusától, ennyi a hiba és a miért, akkor annak fejlődni kell. Túl sokszor kellett kiesni a játék hangulatából és a következő visszarázódás élményét egy újabb kiesés, egy újabb kilépés és végig játszás megnézés tönkre tette. Dióhéjban ez a baj ezzel a DLC-vel.
Akkora a személyes véleményem.
A társakat tekintve nekem is egyedül a hölgy volt aki értelmesnek tűnt, és tényleg érdekesnek is tűnt, név szerint Christine Royce.
A Ghoullal kapcsolatban, név szerint Dean Domino. Ő volt az egyik akit az ember a háta közepére se kívánt volna. Arról nem is beszélve hogy minden egyes beszélgetésnél folyton fel kellett hívni a figyelmét arra hogy a rohadt nyakörv rajta is rajta van. Ez is egy hiba... Nem igaz hogy valaki nem érti meg hogy megdöglik ha a másikat megöli. Ez irreális.
A Mutánssal kapcsolatban, Dog and God, értem amit mondasz. De az is egyből azzal jön amikor God van jelen hogyha elárulsz akkor megöllek, hogy meg foglak ölni, hogy kinyírlak. Még az első fajta fenyegetést megértem. De az hogy folyton idiótán viselkedik azt már nem.
Én igazán a nőt sajnáltam, az énekes Verát. Nagyon tetszett a hangja. Amikor meg feljutottam az emeleti helyiségekbe, ott sétálgatott a hologramja, és ahogy beszélt hát az igazán kiakasztó volt. A legvégén a Vaultban a két levél amit meg Sinclair-el egymásnak küldtek az is mozgatta az embert rendesen.
Bár én nálam meghibásodott megint, mert nem tette vissza a BoS bunkerbe. -
Although #5262 Nehéz elhinni mert a párbeszédek itt fontosak , bő volt a szöveges anyag csak alapszinttel nehéz lenne, még így is, hogy látom kreativitást használtad inkább.
Szerintem voltak gyakorlati dolgok is pl a companionok nem jöhettek ki úgymond a dlc-ből.ehhez írták a sztorit. Ettől függetlenül nagyjából hasonlóan rakodott össze a történet nálam is. Nem tudok segíteni mert sokszor a következő lépés kitalálása megszakította a képet. Szóval a lényeg lejött az egyezik az általad leírtakkal. Ezért is írtam ez egyfajta Obsidian varázslat amiben részünk volt. Talán mintha valaki korábban már válaszolt volna a kérdéseidre ebben a topicba. -
Darun #5261 Pedig tényleg csak alap szavakat ismerek. És sok "apró" dolog van, ami nem állt össze. A DM kapcsán pl nem értettem, miért adja mellénk Elijah a társakat, azt sem igazán értettem hogy ők mit csinálnak ott. Vagyis a csaj nyilvánvaló, ő Elijah után ment, a szupermutáns meg ugye az ő szolgája, de a ghoul-t nem értem. Ő elvileg még emberi formában, az atomcsapás előtt akarta kirámolni a kaszinót a színésznő segítségével, aki végül még sem árulta el a "tulajt". (bocs, de nevekkel nagyon hadilábon állok, de gondolom így is tudjátok, kikre gondolok). Az kiderült a történetből hogy a kaszinó atombiztos volt, de egy hiba folytán (az atomcsapás?) bezáródott és gyakorlatilag a személyzet és a nő fogságba estek és meghaltak (talán elfogyott a levegő és megfulladtak). De nem értem azt se, mi lett a tulajjal? Ez kiderült a játékból? Vagy csak bennem nem maradt meg? Visszatérve a ghoulra, a háború után annak az aranynak nem sok értéke lehetett. Nyilván mi be tudjuk váltani, de számomra ez is logikátlan, egy posztapokaliptikus világban mi értéke van az aranynak? Semmi. Ennyire nem lehet rögeszmés valaki hogy 200 év után még mindig ott van a kaszinó bejárata előtt és azt várja, hogy valaki segítsen neki betörni. Az sem volt teljesen világos, hogy miért támadt rá a főhősre. És miért pont akkor és ott? Hiszen a kaszinó alatti Vault akkor még elég messze volt.
Azt csak következtetni tudom, hogy a tulaj azért pénzelte a BigMountain fejlesztéseit, többek között a holoőröket is, mert paranoiás volt kicsit, félt hogy kirabolják, nem bízott senkiben és ez utólag érthető is volt, hiszen tényleg ki akarták rámolni, a nő is csak az utolsó pillanatban gondolta meg magát. Bár ebben nem vagyok biztos, de a ghoultól hallottak alapján közösen tervelték ki a rablást. Viszont a tulaj még is csak szerelmes volt és igyekezett minden tőle telhetőt megtenni, biztonságban akarta tudni a kedvesét, ezért volt a kaszinó egy atombiztos bunker. Ezzel kapcsolatban megint felmerült bennem pár kétség, most végülis azt hogy Vault, az egész kaszinóra értette, az alatta lévő helyre, ahová a játék végén jutunk, vagy az még az alatt volt, és mi a Vaultnak csak a bejáratáig juthattunk el? Ez azért merülhetett fel, mert én úgy értelmeztem, hogy a Vaulban fegyverek vannak, ezekért ment Elijah is. Viszont a tulaj úgy intézte, hogy aki belép a Vaultba, az örökre ott is marad, ugyanis csak egy bejárata volt, és az a belépés után lezáródik. Az egy érdekes szójáték volt, hogy a szupermutáns neve, a Dog megfordítva God, vagyis isten. Gondolom ez sem véletlen, és asszem én is csak úgy jöttem rá, hogy a mellkasába az volt belekarcolva, a hátán meg talán fordítva? Hű de nem emlékszem már rá :S De nem igazán jöttem rá erre se, hogy ennek mi a jelentősége.
Én azt mondom, nem is igazán az angol tudásom segített összerakni ennyit a történetből, hanem az, hogy feltételezésem szerint a készítők egy nagy, egész történetet törtek darabokra és ezeket a darabkákat összerakva kapjuk mi vissza magát a történetet. És nekem szükségem van/volt arra, hogy értsem a miérteket, ezért próbáltam logikusan összeilleszteni a darabkákat.
Ha a történettel kapcsolatban felvettek egy témát/problémát/kérdést, én szívesen írok róla eszmefuttatást. Nyilván, mivel a játék készitéséhez semmi közöm nem volt, így nem állithatok biztosan semmit. De mutathatok olyan nézőpontot, amit ti talán kiahygtok, és persze nekem is szükségem van a reakciókra, hiszen ti is gondolhattok olyasmire, ami számomra nem világos, vagy figyelmen kivül hagytam. Azt hiszem ez lenne a konstruktiv vita. Ahogy most is csak a véleményemet írtam le, nem akartam vele senkit támadni vagy védeni. Ez olyan, mint amikor egy lövöldözős játékban X fegyverre azt mondod hogy szar. Holott egyáltalán nem biztos hogy az, csak vagy nem tudja valaki használni, vagy nem fekszik neki. Kedvenc példám: a Mas Effect legnépszerűbb karaktere az infi volt. Én azt használtam a legkevesebbet, mert nekem abszolút nem állt kézre az a játékstílus. Ettől még nem szar az a class, csak nem nekem való. Hogy általánosítsak kicsit: az hogy nekem valamiben igazam van, nem jelenti azt, hogy ugyan ebben a témában egy velem ellentétes véleményű embernek ne lehetne igaza. Általában nem csak egy igazság létezik. Ahogy vélemény is többféle van. A különbözőség nem feltétlen jelenti jobbat vagy rosszabbat, csak mást.
Nah, csűrtem-csavartam a szót, most lelövöm magam. -
Although #5260 Anno is mondtam, kis szerény hozzászólások ellenére valószínű egyik legjobb angol tudás van ott amit errefelé láttam. :) Félelmetesen összeraktad hallod, megmondom őszintén a dead moneyhez nekem már sokszor szótár kellett. Régen éreztem ezt, mint ennél a dlc.-nél, sokszor sok helyen, a végigrohanás, gyorsan megértem és ennyi. A Dead money nem ilyen volt. Most akkor mi van, mit akar ez. A múltkor is azt mondtam sokat segített a beírásod most is azt mondom. Szóval köszi ezt a hozzászólást :) -
kissssss #5259
-
Darun #5258 Visszaolvasva, jól kezdtem a hozzászólást. Mivel utólag szerkeszteni nem lehet, ezért itt korrigálnám is magam:
"Akkor ide is ide ugatok..." -
Darun #5257 Akkor én is ideugatok, mert ahhoz értek, meg szeretem is csinálni.
Az apukám kamionos, tehát semmilyen háttérizére nincs rálátásom, azt hogy az Obsidian tagjai csinálták a F1-2-t is tőletek tudom. A GS-nek hála meg is va mind a két rész, viszont játszani még nem sikerült vele, mert a játék nem kompatibilis a Win7-tel. Ebből következik hogy én az alapjátékkal sem játszottam, tehát még az "előzményekre" sincs semmilyen rálátásom. Guru-s és GS-s cikkek vannak a játékról, de szerencsére szinte már semmire nem emlékszem abból amit olvastam, azért szerencsére, mert (enyhén szólva) nem vagyok elégedett azzal, ahová ezek az "újságok" fejlődtek. Ami meg ezeket a netes "értékelő" portálokat illeti... az idei VGA-n RPG kategóriában indult a Diablo3 meg még valami h&s játék. A fejemhez lehet vágni hogy soha nem volt semmi közöm a Diablo-hoz, a kettőt próbáltam csak ki és azzal is csak a sivatagos pályáig jutottam, én szeretem a Blizz többi játékát, a Diabloról nem mondok semmit, mert jót nem tudnék, rosszat meg nem akarok, de az rpg-hez kb semmi köze nincs, tehát innentől nekem ezeknek a netes izéknek a véleménye ennyit ér.
Ez után a kis "rövid" bevezető után rá is térnék a Dead Money-ra. Előrebocsájtom, nekem a hangulata nagyon át jött. Pár hiba nekem is szemet szúrt, ilyenek hogy kicsi a térkép és ezt azzal próbálták kompenzálni hogy a küldetést mindig az egyik felén tudod felvenni és a másikon leadni, ami már a közepe táján is elég frusztráló. Az ellenfelek... de ezt már leírtátok. Azért hangulatban sztem ott vannak. A holoellenfeleket emelném csak ki külön, azoknak én se láttam, mi értelme. A helyszín sztem totál rendben van, én nem vágytam sem nagy városra, sem lepusztult autókra meg autópályára. Nekem a kaszinóhoz tartozó, kicsit mexikói feelinget árasztó kihalt falu tökéletesen megfelelt. Főleg hogy ugye ott semmi olyan ojjektum nem volt, amire érdemes lett volna atomot kilőni, tehát ha Vegast nem érte közvetlen találat, miért pont ide csapódott volna be? Mondjuk a mérgező izé szintén sokszor bosszantó volt, főleg mivel nem derült ki hogy ezeket később majd egy küldi keretében meg is lehet szüntetni, ezért én HP-t nem sajnálva sokszor átvágtam rajtuk. Pedig élettel végig elég vacakul álltam, mert stimpackot talán 3-4-t ha használtam, aludni meg sehol nem lehetett. Amit viszont nem értettem, volt nálam egy légzőkészülék, amit a játék nem vett el tőlem induláskor. Ahogy a Big Mountain-re vivő transzporter is nálam maradt. Nem érettem, ha felteszem a légzőmaszkot, akkor miért sebződök a gáztól? Ugyanez a kérdés anno a szervópáncélokkal kapcsolatban is felmerült bennem, azt katonai célra tervezték és a gáz támadás sztem elég elterjedt támadási forma, egy teljes testet fedő, zárt sisakkal rendelkező testpáncélnál miért nem gondolnak ilyenre? De mondjuk ez is apróság. Ami az NPC-ket illeti, a csaj történetét elég jól végig lehet követni a többi DLC-ből illetve az alapjátékból. Elijah-t szintén, ugye a kettejük sorsa eléggé összefonódott. Ami a szupermutánst illeti, az hogy vele is meg kell "kűzdeni", sztem abszolút nem illúzióromboló. Még az én szegényes angol tudásommal is sikerült rájönnöm, hogy Dog fél Elijah-tól és ezért nem mer ellenszegülni neki, szinte bármit megtesz neki, amit az kér tőle. Nekem nagyon tetszett az, ahogy a két személyiség harcol benne egymással. Biztos kevés angol tudásom is hozzájárult ahhoz, hogy sokáig nem is tudtam, melyik a "barátságos" és melyik nem. És végeredményben, amikor a végén "megkűzdünk" vele, gyakorlatilag segítünk ezzel valamelyik énjének. Nekem ez pl tetszett. Az meg hogy a ghoul miért fordult ellenünk... a "nyaklánc" miatt valóban nem tűnik logikusnak, de a történetben sztem az ő motivációja is kiderül. És őszinte leszek: amikor a játék végén visszatett az Elhagyott BOS bunkerbe és meghallottam a csaj búcsúüzenetét, nekem a szívem szakadt meg. Egyrészt a korábbi DLC-kben is érdeklődéssel figyeltem a történetszálát, ahogy üldözi Elijah-t és számomra nagy élmény volt, hogy végül ott lehettem amikor teljesül a küldetése. Az tény hogy a kaszinórablást én se így képzeltem el előtte, de sztem egy ilyen kaliberű játékhoz illetve világhoz nem illett volna egy mezei "bemegyünk és kipakoljuk a kaszinót" történet. Arra ott vannak az alapjáték kaszinói. Ami számomra zavaró volt, az a több tonna arany. Egyrészt kevéssé éreztem reálisnak, másrészt viszont zavaró volt hogy fél órán kellett sántikálnom azért, mert ki kellett cipelnem. (arról nem is beszélve hogy NV-ban rám spawnolt egy deathclaw és nem volt könnyű igy menekülni előle). A másik meg az, hogy olyan sokat ért egy rög, illetve a "boltosoknál" olyan kevés kupak volt, hogy kb sehol nem tudtam pénzre váltani. Azt végképp nem értettem, hogy a GunRunner boltosnál hogy lehet olyan kevés kupak, ami gyakorlatilag még egy nála vehető fegyver árát sem tette ki. Ez szörnyen bosszantott és teljesen logikátlan volt, de ez már az alapjáték.
Ahogy az alapjátékban és a többi DLC-ben, ebben is voltak hibák szép számmal. Én egyáltalán nem éreztem úgy hogy jelentősen gyengébben megszerkesztett lett volna, mint a többi. Nyilván oka volt annak hogy a pálya ilyen kicsire sikeredett illetve talán a küldetés is kevés, biztos több idő alatt többet is ki lehetett volna hozni belőle, de hangulatilag sztem inkább hozzáadott a játékhoz. Én örültem volna neki, ha a csaj visszajön velem, de számomra ő így is egy kellemes emlék volt, illetve egy "mellékszál", aminek a végkimenetelébe ismét beleszólhattam.
A végén ismét hangsúlyoznám, ez a mezei játékos véleménye volt, aki magáért a játék élvezetéért játszik, mindenféle háttér és egyéb tudás nélkül. Ami meg az általatok említett kickstarter kezdeményezést illeti, nagyon remélem hogy sikerül megvalósitaniuk azt, amit szeretnének, mert nekem tetszett a játék. (és a végére, én is játszom asztali szerepjátékot, tehát van némi fogalmam arról hogy mi az rpg, az hogy nekem milyen igényeim vannak egy "rpg" játékkal szemben, megint más kérdés) -
Although #5256 :) Te, felsorolsz jó rpg között olyanokat amik tényleg fpsek és engem akarsz kioktatni ? :) A fallout 3 annyira se rpg mint a dead money meg a vegas. Oké elhiszem rpg fenomén vagy és hagyjuk is a témát :)
"Had világosítsalak fel. Most csak az RPG-ről esik szó!" ez a temondatod.
És felsorolsz egy halom akció játékot. A fallout new vegas első helyen áll a gamebanshee listán 2010 után, amit jópár olyan cég mint a aki a Tourmentet csinálják vagy Avellone is kedveli.
Tudod öreg, te szimplán csak mérhetetlenül beképzelt vagy, de engem ez nem zavar egyébként :) -
#5255 Azt hiszem rossz helyre kattintottam a válasz küldésekor. -
#5254 Lekezelőre sikeredett? Elnézést, nem annak szántam.
Bár őszintén megmondva a tudatlanság zavar. Főleg úgy hogy ha az adott személy a tudatlanságát a másik számlájára akarja helyezni.
Persze a személyi vélemény fontos, de az is hogy kinyissuk a szemünk és észre vegyük azt ami kínosan egyértelmű.
Ugyanis a rajongás amit itt láthattunk, nem szolgálja a fejlődést. A rajongás sajnos életképtelen a kritikával szemben, eddig mindig megmutatkozott az ilyen. A Kritika felemelhet valamit, de el is "pusztíthatja".
A Kritika arra szolgál hogy megmutassa azt ami az adott tárgyban hibás. Az hogy ő rajongása tárgyát védi elvben nincs is baj. A baj ott kezdődik hogy az ésszerű és logikus tényeket nem veszi figyelembe. A fogalmak keveréséről nem is beszélve.
Ryder, szerintem neked nem kell részletezzem ezt, mert már láttam hogy te eléggé intelligens vagy hogy megértsd.
Hisz lényegében te s megmondtad. A Dead Money egyszer játszható. Nem hagy benned pozitív élményt, negatívat annál többet.
Képtelen elérni hogy bent maradj a játékban. Ki kell lépj hogy végig vidd és az már bőven rossz egy játék esetében. Nem tudja azt amit a Lonesome Road, vagy Zeta, vagy épp Half Life hogy folytatnád, élvezed, tetszik. Fejtörők szempontjából az utóbbi például szépen remekelt. -
#5253 He koma, ne szolj bele, inkabb fogj egy adag popcornt es dolj hatra. Ne rontsd el mas szorakozasat! -
#5252 Aha.
És miért kell ilyen lekezelő stílusban írnod? Ha neki tetszik akkor már nem is ember vagy mi? -
#5251 Rájöttem már veled mi a baj.
Hogy nem tudod mi a kritika. Mert én nem Személyi véleményt fejtettem ki. Hanem Kritikát. Mindegy, nem kell minden akárki embernek tudni az ilyet. Elég az ha az azzal foglalkozók tudják ezt.
Neked tetszik a Dead Money. Már tudom mér.
Mert beleragadtál az Asztali küldetés-farmolás-küldetés-farmolás-küldetés-farmolás rendszerbe.
Egyáltalán nem olvastad el amit írtam. Ha megtetted volna, nem írtad volna le részben amit én is. És nem hoztad volna fel gyenge ellenpéldának az NWN-t vagy a Fallout3-at.
Mint ahogy azt is felhoztad hogy számodra a hardcore az mint a WoW... Ergo mindennek megvan a szintje és neked oda kell fejlődni.
Ez WoW-ban működik. Egy RPG-ben nem. A WoW nem RPG. A Morrowind, az RPG. A Dead Money nem RPG. Köze sincs hozzá.
Tudod mi az RPG egyáltalán? Melyik kifejezést használod RPG-nek a háromból?
Rolling Play Game? Role Playing Game? Rocket Propelled Grenade?
A Kotor RPG. Van egy sztorija, de mást is tehetsz, míg végül eljutsz oda hogy a főszálat is vigyed. A Fallout és a New Vegas alapból is RPG.
Mert:
1. Nem vagy korlátozva, vannak némi határok a játékban de mehetsz amerre akarsz.
2. A karaktered te magad szabod az elején testre. Hol részletesen hol nem.
3. Öltözéket, fegyvert cserélhetsz, a karaktered és a te stílusodnak megfelelően.
4. Küldetéseket kapsz, vagy vállalhatsz amikből esetleg tárgyakat kapsz.
5. XP, az az Experience (Tapasztalati) pontokat gyűjthetsz amikkel fejlődhetsz és erősítheted a karaktered.
6. Társaloghatsz és interakcióba léphetsz a környezeteddel és nem csak rohangászol rajta. Tényezőnek számít az njk-kal való társalgás, és konfliktus megoldás, harc nélkül ha lehet.
Ami a te stílusod és amit rávetítesz az RPG fogalomra az az FPS és Akció keveréke. Vannak benne fejtörők, de a sztorira épül, nem tudsz eltávolodni tőle ha akarsz ha nem, nincs időd rá hogy esetleg bejárd a környéket vagy gyönyörködj a tájban. Kapsz változtatható dolgokat a karakteren de lényegében a karakter egy cseppet sem számít. Mint ahogy az is hogy ő maga milyen. Azt teszed amit megenged a korlátozott rendszer és kész. Ez nem RPG. Súlyos fogalom zavarban szenvedsz.
Ez a "Lista" meg egyenesen röhejes. Egy cseppet sem számít mert csak a Modern művek vannak benne, és azok között aligha találsz IGAZI ténylegesen IGAZI RPG-t. A Morrowind óta nem sikerült sokaknak. Az NWN is elég jó lett, de ott is túlságosan korlátozva voltál mint ahogy egy igazi DnD-hez méltó. 14 éves korom óta foglalkozom szerepjátékokkal. Van nekem is saját készítésű, és már készítem az X Universe RPG-t is.
Hidd el. Tudom mit nyögdécselek, nem a kis ujjamból szívom ki. Nem azt mondom hogy borulj le elém és imádkozz, hanem azt hogy az ész érveket legalább értsd meg és gondold át.
A Dead Money nem RPG. Nem a legjobb DLC. Soha nem is lehet az. A "társak" nevetségesek, semmi lényeges nincs bennük és minden egyes tetves alkalommal mikor kellene a segítségük a pofájukba kell rágni hogy ugyan használják már a hülye fejüket. Mintha csak nem is a Fallout világába lennénk és nem lenne semmi ami azonnal megöli őket. Minden egyes tetves küldetés jellemzően a pálya túlvégére vezet, és persze mindig csak a legesleghosszabb rohadt úton lehet menni. A Térkép arra is kicsi hogy megnézd és még így sincs benne semmi, arról nem is beszélve hogy ocsmányul néz ki. DC sem volt a legszebb az F3-ban, de az legalább adta a feelinget. Itt lebegő taknyok vannak a levegőben, a játék magasról leszarja hogy te ki vagy. Lépten nyomon munkálkodik hogy megöljön. A Csapdázók és Lélek Rablók meg olyan szánalmasan gyenge és röhejes ellenségek még nehéz fokozaton is hogy az már siralmas. Azzal kezdi a játék hogy belemagyarázza a szádba hogy a hangszórók megölnek, de van pár darab ami védett. Viszont szinte mindenhol csal sérthetetlennel találkozhatsz azon az útvonalon ahol küldetésed van. Márpedig máshova nem mehetsz.
A hologrammok is egy nevetséges szopatása az egésznek. Legyenek, de vannak olyan pontok ahol egymást érik olyan sokan vannak. Gyakorlatilag meglehetetlenítik a közlekedést, és természetesen ŐK minden tetves pillanatban látnak tök mindegy mit teszel. A szerezhető fegyverek minősíthetetlen mennyiségűek és minőségűek a ruházatokról nem is beszélve.
Az hogy az egész Bugos mint a szar arról nem beszélek mert nem arról van szó.
Azt elismerem hogy a szintekkel kapcsolatosan igazad van. Kell mindennek legyen egy szintje. De az ilyenhez nem egy 10x10 méteres pálya kell épületen belül. Kint ahol meg hely lenne rá, ott meg végig unod az agyad mert semmi nincs ami érdekes lehetne.
Én elmondjam mit vártam ettől? Egy legalább olyan szintet hogy elvisz egy VÁROSBA! Nem egy lepratelepre. Ahol vannak autók, utak, néhány épület, pár utca, és mondjuk a főút ahol ott van a kaszinó. Hogy mondjuk néhány nyoma legyen a háborúnak, és mondjuk egy igazi old school kaszinórablás legyen ha már ezt brekegte az a sok félnótás paraszt ott a cégnél. Aztán mi a végjáték? A három társadból kettővel meg kell küzdeni. Ha úgy sikerül kihozni, akkor ténylegesen is fegyverrel, egyébként szavakkal mindenképp. És persze valahogy már megint mindkettő gyökér csicska elfelejti hogy a nyakán illetve benne lévő dolog az kibaszottul felrobban ha a másik meghal. De hát a NAAAAGY RPG-ben ugye gondolkodó NJK-k is vannak.
De ha nem hiszel nekem akkor komolyan mondom felkeresem a PCguru-t vagy az OtherW.O.-t hogy ugyan közölje már néhány közülük hogy értékileg mi ez a szemét.
Még a külföldi hivatalos kritika is leszólta a Dead Money-t. A Lonesome Road majdnem ugyan ezekkel a hibákkal is sokkal élvezetesebb lett. Pedig az is az Orrba szájba szopatásról szól.
Faterom Google egyik tervező mérnöke a Szilikon öbölben. Ne félj, van honnét háttérinfót szerezzek. :) -
Although #5250 Igen ez így van. Az interjúkból lejött ők se voltak elégedettek. Többek között ez is benne van, hogy most kickstarterrel próbálkoznak. elegük lett az időhiányos félig befejezett dolgokból. Sajna a Fallout NV is ide tartozik kellett volna fél-egy év még szerintem. Szerintem komoly gond volt hogy megpróbáltak ráerőltetni egy Fallout motorra egy igazán fajsúlyos, döntési lehetőségeket kezelő rendszert ami nem erre volt kitalálva. Bár nekem személy szerint pont a dlc-k rendesen mennek az alapjáték bugosabb. -
kissssss #5249 a dead money kicsit olyan mint a kotor 2... sötét ijesztő és jó hangulata van viszont kapunk egy rakat hibát is. -
Although #5248 Viszont ha érted miről szól akkor kegyetlen jó kis élmény még úgy is hogy elég beteges egy sztori. Kifejezetten tetszet az a rész mikor ki kellett ókumlálni az elektromos rendszer újraindítását. vagy a felvételek alapján a társak összegyűjtését. Egészen kreatív kis dlc tényleg látszik bizony az egyik legjobb csapat ami létezik az obsidian csinálta. Nagy hangon leírtál egy csomó dolgot ami a te véleményed. A régi rpg nem a játékoshoz igazodtak. ez a hozzád hasonlóknak kitalált rendszer pl a Bethesda által rengeteg rpgs utálja. Spec szerintem így is meg lehet jól csinálni játékokat lásd Fallout 3. De az se az a szint mint a New wegas .Ez tényleg az old schoolnak megfelelően felépített rpg ahol a sztorira épül minden és jelen van minden szint és nem együtt fejlődik veled. Ez az eredeti!!!! Ha nem megy azt kell mondani béna vagyok én is ezt szoktam. Nem a játékot szidni. -
Although #5247 Épp erre válaszoltam nekem nem volt gondom vele olyan mint neked. Akkor az hogy van?
Nem tudom mennyire tudsz angolul pl.? de ez a dlc nagyon igényli. Rengeteg helyen el lehet akadni. Sokszor perceket töprengtem rajta hogyan tovább volt hogy elolvastam a leírást hozzá. De ettől még nem mondom hogy szar.
Amiket leírtál jó példának azok jó része nem is igazán hardcore rpg. Ha hardcoret akarsz akkor BGI-II, NWN, stb. A Fallout 3 is csak félig tekinthető rpgnek alapvetően egy könnyű akció játék amin végig lehet rohanni. RPg elemekkel nagy kedvenc nekem is de na mindegy. Egy alap rpg arról szól vannak benne jó karakterek story fejtörők, stb. A Dead money mindenben kielégítő szerintem ráadásul a 2010 utáni idők egyik legjobb rpgjének a dlcje ha nem a legjobb.
Ha tényleg érdekel a téma merülj el benne itt Gamebanshee. Ez talán az egyik legjobb rpg site.
-
#5246 Jó lett? Ez tetszik neked? Morbid kis világ? Hát nem tudom de te biztosan el vagy tévelyedve a jó és a rossz fogalmában barátom.
Had világosítsalak fel. Most csak az RPG-ről esik szó!
Jó:
Játékok esetében azt jelenti hogy a játék megfelelő számú kihívást állít a játékos elé, de közben hagyja érvényesülni, és kibontakozni annak maximálisan adott lehetőségeit. Közben a háttérben feldolgozza azt, és a játékoshoz igazodva szépen mindent a maga idejében és módján tesz a játékos elé. A kihívások eléggé nehezek legyenek az adott szinthez, ne lépjék túl azokat. Semmiképp sem hajtja végre azt hogy a folyamat szakaszai egybefolyjanak, monotonná váljanak, és persze mindig megtartja azt a lehetőséget hogy a játékos ha akar akkor épp nézelődhessen, felfedezhessen, és esetlegesen erősíthesse a karakterét. És tömören fogalmaztam.
Rossz:
A játék tökéletesen figyelmen kívül hagyja az aktuális játékos szintet, és a legvégső határokig elmegy, bizonytalanul ingadozik hogy hol lehetetlenné teszi a környezetet, hol túlságosan könnyűvé, mind ezek mellett túlontúl ajándékozza a játékost vagy épp egyáltalán nem és csak egy "kussolj és csináld" dicséretet vet oda, vagy azt sem. A fejtörők vagy túlságosan bonyolultak, vagy nevetségesen egyszerűek, nincs bennük kihívás vagy éppen túlságosan nagy és ezért megoldhatatlanná válik az adott feladat. A játék nem halad dinamikusan és még azt is figyelembe veszi ami a játék végén van miközben az elején tart a játékos. Folyamatosan büntet és semmit nem ad cserébe, a feladatokat hozzá köti a játék végéhez úgy hogy még csak nem is jelzi, ezáltal sok a végére kiteljesedő és érthetővé váló információ lényegében elérhetetlenné válik.
Az előbbire példa:
Fallout 3, Oblivion, Morrowind, Dead Island, Call of Duty 4 MW 1,2,3, GTA sorozatok Empire Earth, Medal of Honor 5
Az utóbbira példák:
Dead Island szintén+Riptide, Medal of Honor Pacific Assault, Stronghold 2,3, Far Cry 2, Airborne Hero, Fallout 3 Operation Nachorage DLC, World of Tanks
A megjegyzésed hogy "pont látható az írásomból" a népszerűség.... hát.. Gratulálni tudok, szerintem olvasd el újra. Épp a hibáit ecseteltem és nem a népszerűségét. Lehet a szövegértéssel problémáid vannak. De szájba rágom ha kéred hogy miért lett kritikusan gyenge a többihez képest. Még a Lonesome Road is jobb, pedig az is rossz. Senki le se sz@rja hogy mennyire népszerű. Itt arról van szó hogy egy rakás sz.r. Tele van hibákkal, nevetséges dolgokkal amik ebbe a játékba nem valók, és egyébként is szánalmasak. Nem fejtörős a nem túl van nehezítve egy RPG-hez képest. Fejtörős egy NWM, de a DM egyszerűen egy szánalmas próbálkozás volt amit elképzelni sem lehet hogyan gondoltak komolyan.
Ráadásul magad támasztod alá amit mondok, másik szavaddal meg ütöd önmagad is. Végig játszást kellett használnod. NAHÁÁÁTT!!?? Megsúgom ha nem jöttél volna rá. Egy igényes és jó játék, tök mindegy mi az, nem igényel végig játszást sem egymás után elszívott cigiket hogy végig tudd vinni.
Egy jó játék izgalmas, lehetőségeket ad, élvezheted, nevethetsz rajta és vele. Mint egy Half Life. Vagy hogy ide vissza, a Honest Hearts, vagy Zeta, vagy maga az Alap Játék. -
Although #5245 A dead money az fejtörős. Morbid kis világ de jó. Végig tudtam menni rajta, habár volt egy rész ahol walkthroughot használtam. Felvételeket kell keresni pl, és semmi sem oldható meg csak úgy simán, kifejezetten jól sikerült, az meg hogy nem népszerű az pont látható az írásodból miért nem :) -
#5244 Engem a Dead Money-ban az húzott fel a legjobban, hogy ott egy ajtó, de benne rohad a kék szar és nem tudsz átmenni. Persze, ha veszed a fáradtságot, és elmész japánba megdögleni (a pálya legtávolibb végére), véletlen pont ott találod meg azt ami kell, és azt is ami majd kurva sokára kell majd, de te nem tudod és leszarod. Persze a végén rájössz, de hát nem mehetsz vissza, ergo baszhatod gyökér... Hát anyádat...
Lonesome Road is televolt ilyenekkel. És ráadásul 15 perces pofázásokat hallgatni míg az a fasz kisírja a lelkét és gyakorlatilag a saját segge lyukának a félretörléséért is a téged hibáztat. Ha meg nem úgy röfögsz ahogy neki tetszik akkor elveszi a haszontalan labdát, ami egyébként szart sem ér, csak akkor mikor valamit ki kell sütni, amiből persze minden ajtó meg terminál pont véletlen olyan, de ha nem viszed magaddal a koloncot meg nem tudod a végét jól befejezni baj nélkül... Hát Pompás... A végén már kedvtelenül vittem hogy vége legyen és oly mértékben leszartam mindent ami még nem fordult elő az Op. Anchorage óta. De a Lonesome Road legalább harc szempontjából volt jobb, mert azt tettél amit akartál...részben.
A Honest Hearts szép, érdekes, hív, vonsz, le is láncol. Szinte orgazmikus ott mászkálni. Az Old World Blues szét röhögteti az agyad. Szórakoztató, és bár nem a legszebb adja a lehetőséget hogy babrálj, és bár ott is csak a pálya egyik és másik fele utazás van, de tudod hogy mindenhol találsz valamit ami tuti kelleni fog.
Az F3-ban ilyen volt a Zeta vagy a The PITT. Egyik se volt egy ÚÚÚÚÚ. De érdekes volt. A PITT sötét és gonosz volt, és adta is. Nem kevésbé parás és nehéz. Normális NJK-kal. FŐLEG A ZETA! NORMÁLIS NJK! Új cuccok, és megfelelő nehézség. A Broken Steel is ilyen volt, ráadásul játszhattál tovább. Dead Ending egy RPG-ben? Ki a fasz találta ki? Lőjék le hátul kérem. Ez nem CoD vagy MoH bassza meg..
Az Op. Anch. baja a vontatott, unalmas és érdektelen labirintus volt. Ahol szinte kívülről tudtad honnét jönnek még akkor is ha akkor kezdted. Ráadásul annyira szart rá a játék hogy te épp mit játszol. Azt teszed amit ő akar és kész. Ha nem tudsz lopakodni szarik rá, ha nem szeretsz rusholni arra is. Ráadásul a csapat irányítás olyan fosvolt mint még sose...
-
#5243 Anno én is nagyon felhúztam magam rajta. Leginkább azon hogy egy RPG-be ilyet tettek. A kaszinó egy szintje tele volt hozzáférhetetlen ajtókkal szóval csak egy irányba tudtál menni. A városban meg mérgező gázok voltak meg robbant a fejed ha nem vigyáztál. Szinte túlélő dlc.
De azért most nekiesek majd még egyszer hátha megváltozik a véleményem.
A Lonesome Roaddal különösen nagy bajom nem volt csak annyi hogy szimplán hulladék. Nagyszerű dlc lehetett volna a helyszín miatt de hát az Obsidian nem tud normális környezetet létrehozni. Meg rövid kb 3-4 óra volt nekem.
A F3-as Anchorage nem rossz sztem. Főleg a Dead Moneyhoz viszonyítva. Pedig tényleg az a leggyengébb dlc a 3-hoz. A Zeta meg csak idegen, szó szerint, legalább jó lootok vannak, új fegyók és persze nem cső dlc. -
#5242 Nah, most toltam végig a Dead Money kieget. Véletlen valahogy elindult.
Aztán eljutottam a végére és megint szar. :D nem teleportál vissza Wasteland-re.... Öregem... ekkora egy hulladék szart mint ez... Amikor azt mondtam hogy a Lonesome Road a legnyomorultabb kieg tévedtem. Ez az. A Lonesome Road legalább hagyja az embert részben érvényesülni... Ez... Hát, ekkora egy mocskos, undormány, nevetséges, túlbonyolított, tetves rühes szart....
Törném a kezeit annak aki kitalálta.
Az NPC-k hülyék, végtelenül kretének, a küldetések szánalmasak, a környezet undorító, és ráadásul nevetséges is. Minden tetves kanyarban a szájába kell rágni mindenkinek hogy működjön együtt vagy megdöglünk... egyedül a néma csaj volt aki segg helyett aggyal gondolkodott.
Senkinek nem ajánlom. Senki ne próbálja ki, ha csak nem akar egy egeret vagy billentyűzetet törni... A köcsög hangszórókra azt mondták hogy kilőhetők, de van köztük PÁR darab ami nem. Persze, mindenhol szinte csak a köcsög törhetetlen vörös hangszórók vonyítanak. Főleg ott ahol nem kellene. Persze vörös takony lebeg a levegőben amibe ha belemész megöl. És a hologramok persze eleinte még érdekesek, de amikor már direkt csak ott vannak ahol rohadtul nem kellene, főleg az után hogy ki lettek elméletben kapcsolva, kezd kifejezetten idegőrlő lenni.
Ez még a Lonesome Road fél hallhatatlan Ghouljait is übereli.
De tényleg, ennek a szarnak senki ne álljon neki. Nem ajánlom.
Ez meg a Lonesome Road a New Vegas Operation Anchorageje. Mert a Fallout 3-ban az volt a legszarabb kieg az összesből. Ráadásul a térkép is ocsmány. Ki az a balf@sz aki hegytetőre épít kaszinót egy kihalt pusztában egy kanyon mellé ahova beszórja a várost hozzá... anyád... Pfff....
Arról nem is beszélve hogy instabil mint a fos. Belépni még betudtam, de vissza már nem tesz a sivatagba... Szóval elcsesztem sok jó időt a semmiért... Gratulálok. Taps vihar a készítőknek. -
Skorpio18 #5241 Akkor hagyjuk.
Azért köszi -
#5240 Egyszerűen biztos nem.
Bele kéne piszkálni a modba a követők tulajdonságainál. -
Skorpio18 #5239 Azt meg lehet oldani valahogy hogy a "Underground Hideout New Vegas" Mod-ban kapott otthon legyen a "főhadiszállás" és oda térjenek vissza az elküldött csapattagok ne a Casino 38-ba? -
Although #5238 Juli 1-én felteszik a második részt is.
Benne lesz a frakciók közötti háború és még jópár dolog. -
#5237 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mar jott is az elso javitas, ezzel mar nem fagy az evakualas utan, lehet barangolni mindenfele -
#5236 Igenigen, de itt szerencsére bőven van nyílt tér. A skyrimben utáltam meg a barlangokat igazán, az összes ugyan olyan, eltévedni nem lehetett bennük. Ráadásul semmi fantázia nem volt bennük, egymásra merőleges folyosók, meg nagy, téglalap alapú termek, semmi más.