6837
...
-
#5355 Ne aggodj,tablak es npck is figyelmeztetni fognak ha olyan helyre tevedsz ahova nem kene.Linearis ettol nem lesz a jatek,de tudni fogod merre menj.Illetve persze mehetsz ennek ellenere masfele is,de akkor az egesz arzenalod rapufogtathatod egyetlen 'darazsra' es megis el kell futnod a vegen... :) -
#5354 Sziasztok! Most kezdtem a játékot.
Itt is van oylan, mint a FO3-ban, hogy alacsony szinten a térkép egy bizonyos részében érdemes csak lenni? Hol vannak a magasabb szintű ellenfelek? -
#5353 Megvan benne minden, köszi a segítséget! -
#5352 En is nemetrol toltok, jo az. :) Akkor viszont varj, szepen majd leszedi a DLC-ket is valoszinuleg a steam, az elnevezes meg nem szamit, semmi extra nem kerult bele az Ultimatebe, amit korabban ne lehetett volna egyesevel beszerezni. -
#5351 Ott még nem tartok, a jó steam még mindig tölt 51% jött le még csak belőlle lehet szervert kellett volna váltanom, de már mindegy eddig jó volt ez a frankfurti vagy milyen, de mióta az akciók vannak be van lassulva a letöltés rendesen :( -
#5350 Azt nezd meg, hogy a launcherben a DLC-k kozott mik szerepelnek. Ha az osszes DLC, meg az apro packok is ott vannak, akkor nincs gond. -
#5349 Köszi, megtaláltam, le kellett nyitni a listát
Szerk.: Végül Ultimate Edition lett, mert olcsóbb volt mintha csak a DLC-ket veszem meg egyenként.
Viszont a játékok közt nem látom hogy ott lenne az ultimate, csak a sima van ott ami eddig is. :S -
#5348 Tobb lesz az, 4-5 legalabb. -
#5347 3 dlc van a játékhoz?
Azért kérdezem mert nekem az alapjáték megvan, de úgy látom akciósak a dlc-k is és akkor csak azokat venném meg. -
#5346 sziasztok, gondoltam beírom, hogy a steamen akciós a Fallout 3 és a New Vegas is (alapjátékok 2.5 euró egyenként, a GOTY ill. Ultimate Edition 5-5 euró) -
#5345 200 alatt a RAD-dal se nagyon állok szóba, úgyhogy az a 40-45 darab teljesen elég ami nálam van. A Rad-x-el együtt az összes többi kemikália meg fizetőeszköz (talán csak a turbó nem).
Apropó RAD: Annak idején mikor elkezdtem Fallout-játékokkal (nyilván az újabbakkal) játszani utána néztem: Ausztráliában az uránbányászok számára megengedett legnagyobb sugárzás-mennyiség: 1 RAD/élet. Magyarán, ha a sugárzás szintje meghaladja 65-70 évre vetítve az 1 RAD-ot akkor be kell zárni a helyet. Ehhez képest RadAway és társai.... -
Darun #5344 Lehet hogy nincs annyi mint a F3-ban, de sztem akad így is elég. A játék elején úgy se nagyon mész olyan helyre, ami sugároz, később meg ha megcsinálod a OWB-t, bármikor visszamehetsz ingyé "fertőtlenítődni". És emlékeim szerint nem is olyan drága. Esetleg érdemes Rad-X-el kombinálni, asszem a Vault 34-ben rajtam folyamatosan volt. Meg sugárvédő öltözet. Bevallom, számomra annyira nem is volt emlékezetes, csak a sugárzás miatt. Az tény hogy olyan, mint egy labirintus, hasonlóan a Vault 2-höz (ha jól emlékszem abban voltak a mutáns növények). Lehet hogy az is közrejátszott, hogy a Vault 2-t egyedül derítettem fel, a 34-ben meg velem volt E-DE meg Cas vagy Boone.
És ha már Vault, a fiend Vaultban ráadtam Cas-ra egy armourt, név szerint nem tudom melyik volt (valamelyik fosztogató), de a fiend férfiaknál a felsőtestüket csak egy "töltényöv" fedte. Sajna Cas kapott melltartót is hozzá, de azért nagyon szexi volt rajta :D
Mostanában egyébként kicsit kevesebbet játszok, mert Vegasban sok helyen kifagy a játék töltés közben. Főleg a Wrangler meg a Mormon Fort helyszíneknél veszti el a fonalat előszeretettel. -
#5343 Vault 34 inkább csak a sugárzás miatt veszélyes. Ha nem RadAway-ekkel mész oda véged. Volt hogy 991 RAD-al hagytam el a vaultot.
Persze sehol sem találni RadAwayt legalábbis nem sokat (max pár darab)
És az egész játékban is elég kevés van. Úgyhogy ehhez a vaulthoz fel kell szerelkezni. -
#5342 Én tudom mit hol kell csinálni, de soha semmit nem találok. Mellesleg Én imádom azt a horrorisztikus hangulatot, amit áraszt.Egyedül biztos be nem tenném a lábam oda, akármilyen fegyver is van nálam. De még Veronica-val se -
#5341 Mai napig ez az egyetlen hely, ahova ha megerkezek egy-egy uj karakterrel, kiraz a hideg, mert tudom, hogy mi var ram. Csinaltam mar sokszor, es megis, kepes vagyok a vegen meg igy is anyazva turni a netet, hogy hol a p*csaba van a kod :) -
#5340 Legjobb, ha a Hard Luck Blues küldetéssel mész oda, az mutatja a helyszíneket, ha jól emlékszem -
#5339 A vízzel elárasztott részeken a halott ghouloktól kell összeszedni két terminál-kódot.Az egyik az armoryhoz, amási meg az irodához.Sokat kell szarakodni hozzá mert labirintus az egész. -
Kalinka #5338 Vault 34-ben tud vki segíteni? wiki oldalt is nézegettem de előre nem vitt...
2 password meg van és a vizet is leengedtem, de az overseer ajtón nem tudok átmenni mert kulcs kell, ahogy az armoryhoz is. Elvileg a wiki vmi security szobát ír de sehol nem találom.
-
#5337 Nézd meg a képet. Nincs árnyék a képen. Ehhez képest az én kép minőségem fantasztikus. Nálam is szép színes, de vannak árnyékok, vannak fény effektek, és éles textúrák.
A tiédnél is vannak színek, túl nagy kontraszt, de nem ez a lényeg, hanem hogy nincs fény effekt és nincs árnyék. -
#5336 Azért az imaginatorral sem lehet szarból várat...
Örülök hogy így kitudtam keverni, bár tény hogy eszméletlen nagy a blur meg a fényerő helyenként. De ha meg csökkentem akkor tisztára sötét, életlen, színtelen lesz az egész.
"Másik, árnyék kezelés mér nincs a képen?"
??? -
#5335 Másik, árnyék kezelés mér nincs a képen? Hát ha neked tetszik az a lényeg. Viszont szerintem túl élesek a színek.
Mondjuk az hogy a színeket direkt kifakítja a játék az tényleg nekem se tetszik, de az ilyen már túl sok.
Az hogy Nexus-on kapod a pozitív visszajelzést, az meg érdekes, mert ennél gyengébb színű képet is szóltak már le hogy túl éles a gamma meg a kontraszt.
Nem az, szépek a színes dolgok, de van ami már túl színes.
Én évek óta fent vagyok már Nexus-on. Sőt. Már Oblivion óta fent vagy, és eddig ezt tapasztaltam. -
#5334 "A kép amit feltöltöttél azzal a Teletabik színnel, hát minden csak nem szép, de főleg nem normális."
Nekem meg az ilyen színtelen szarokból van elegem. Folyamatosan töltöm fel a képeket nexusra és kapom a pozitív visszajelzést. Egyébként meg Project Realityt használok. És kurvára nincs közöm ENB-khez azzal nem élek. -
#5333 Én tényleg nem akarok beszólni senkinek. De! A kép amit feltöltöttél azzal a Teletabik színnel, hát minden csak nem szép, de főleg nem normális. Olyan kontraszt meg gamma van oda verve amit csak egy elcseszett ENB tud összehozni.
A GTA SA-ban még az ENB szép volt, a GTA IV-ben is egész jóra sikerült, a Mount and Blade-ben már hagyott némi kívánni valót, na de Fallout NV-ben az ENB-k nagy része ocsmány, vagy katasztrofálisan irreális képvilágot ad vissza. Ezeknél már az eredeti is sokkal szebb.
Egyébként Project Nevada, Nevada Skies, Project Reality ...stb stb. Ezek szép képet alkotnak össze. De egy ENB vagy más ilyen ÜBER GIGA MEGA Brutál Eye-Candy effekttel játékot teleszóró vackokat, én biztos soha az életben nem tennék bele. Hát kinyírja a szemem. -
#5332 Lehet benne valami,bár nekem 5 év tanulás+fél év külföld alapozta meg,ja és sokat segít,hogy a filmeket is eredeti nyelven nézem,feliratozva.
@5330:Mindenképp játssz vele,ha tudsz mert az alapjátékban sok újdonság van az előzőhöz képest,kár,hogy nem olyan sötét a hangulata. -
steweee #5331 fél év gyorstalpaló angolból és a játékokkal nem lesz gond.... -
mans #5330 Eddig is vártam,az a plusz 10 év már nem olyan sok,kivárom. -
#5329 Egy éve,mikor megvettem letöltöttem hozzá az akkori legfrissebb magyarítást,az többet ártott, mint használt...
Azt mondom játsz anélkül,ha beszélsz eléggé angolul vagy pedig várd meg a full magyarítást,ha van hozzá pár hónapnyi/évnyi türelmed. -
mans #5328 Jónapok
Van értelme a 0.7-es magyar felirattal elkezdeni a játékot?vagy várjak a véglegesre? -
Darun #5327 200 alatt én se foglalkozok vele. Főleg mivel az éhségből Nashorn néni kutyulmánya 190 körül vesz le. Meg hát az a -1 erő még nem vágott földhöz, végül is csak -10 kilót jelent így is tudok cipelni 190-et meg ami a követőnél elfér.
Ha belegondolsz, logikus hogy a szervókesztyű nem közelharci hanem fegyvertelen támadás. Lényegében olyan mint egy fémből készült boxkesztyű. Vagyis nem úgy támadsz vele mint a közelharci fegyverekkel (ütés/vágás/szúrás) hanem úgy, mint ha ökölharcolnál.
Ami a képet/grafikus modot illeti, szerintem jól néz ki, szép élesek a textúrák és élénkek a színek. Én pl pont ezért nem raknám fel semmi esetre sem, mert szerintem pont a komor, egyhangú színek használata adja meg a játék alapvető hangulatát. Mondjuk ez a F3-ra jobban igaz, a Vegasban akár ez is elmehetne, lévén itt nem volt közvetlen becsapódás. Viszont a mosottas, néhol kifejezetten igénytelenül kidolgozott táj zavaró tud lenni, pl amikor belátok a sziklák alá, vagy a kövek 30 centivel a talaj felett lebegnek, esetleg a Coyote den, ami a pipboy fényét is elnyeli. De ezekkel relatív ritkán találkozom, így elviselem őket.
Nekem inkább a "hangulatos" jutna eszembe, és nem csak a Grand Canyonról, hanem pl Lonosme Road nyitóhelyszínéről, ahonnan rálátni az egész völgyre. Különösen este gyönyörű, ahogy megy le a nap és a porvihar átszáguld a tájon. De a Vegast körülölelő sivatagi részeken is nagyon szép a homokvihar, vagy amikor a szél csak a port kapja fel. -
#5326 Olyat nem állítottam,hogy ronda, csak arra akartam célozni,hogy a szikla a háttérben el van mosódva,és elnézést is kértem, ha megsértettelek volna............. -
#5325 Ha ez neked ronda akkor igencsak tudlak sajnálni. Az alapjáték a fos színeivel biztos szebb. -
#5324 Ez low a -20.-on képminőség?(ha saját munka akkor bocs).
Jahh és annak idején a Fallout 3-hoz szerettem volna grafikai modokat is,időjárást konkrétan.Megcsináltam,ahogy a leírás szólt,de nem akaródzott működni,ellenben kifagyott a windowsba,ehhez már nem is merek tölteni semmit,pedig valami rozsdaette gyárépület nem ártana Jackobstown környékére.... -
#5323 Hát még modokkal milyen szép:
-
#5322 Hello!
Épp a Honest Hearts DLC-t tolom. Ezzel a kieggel nem lehet betelni. Annyira szép tájat varázsoltak ide a készítők hogy képtelenség eléggé megnézni. :D
-
#5321 Miután elküldtem a posztot gondolkodtam,hogy a szervókesztyű pusztakezes fegyver (hogy miért is azt nem tudom).Evés/ivás/alvás problémával 200 alatt nem is foglalkozom,ha valamelyik elvesz 1 erőt akkor valamit átpakolok a "haveroknak",azt viszontlátás. -
Darun #5320 Ezek szerint Novacban is buktam az alvást :D
A Power fist az sztem unarmed, nem melee. Skill pont meg sztem lesz rá neki is, mivel a játék végére nem volt 80 alatti skillem, és én el is csesztem, mert még az előtt felnyomtam a fontosabbakat 100-ra, hogy elkezdtem volna a könyveket olvasni, így elég sok könyvem maradt, amit nem tudtam elhasználni. Majd most jobban fogok figyelni. Am meg közelharci technikákat elvileg NPC-ktől is lehet tanulni, bár én ezeket soha nem próbáltam, ne tudom mennyire hasznosak avagy sem.
Ami meg a DM-et illeti, valahogy majd biztos megoldom. Az az igazság, nem emlékszem hogy mi alapján vette el tőlem a felszerelési tárgyakat. Egyedül a sugárzás miatt nem aggódok, mert azt ugye majd a Sink-ben lévő Medizé ingyé leveszi rólam. Szóval legrosszabb esetben is megeszem a mutáns csótányokat és csapról iszok :D -
#5319 Power Fistnek csak akkor van haszna,ha a Melee skillt is fejleszted,akkor viszont szinte bármit szét lehet csapkodni vele.Novac-ben még azelőtt kell kibérelni a szobát, mielőtt lelöveted a vénasszonyt.Alvatlanság ellen Atomic Coctail (-154 sleep,ha jól emlékszem),vagy a tábortűznél főzhető kávé,esetleg valamelyk színes kóla.Én csak hardcore módban játszottam eddig vele, de a Sierra Madre-s (szerintem a legjobb hangulatú)dlc-ben se volt bajom az alváshiánnyal. -
Darun #5318 A különféle powerfistekkel esetleg lehet eredményt elérni. Csak ugye itt is az a probléma, hogy magadat hogy tudod megvédeni.
Rájöttem hogy ez a hc mod majd a DM-ban fog nagyon rázós lenni, ahol nem lehet aludni a faluban. Bár eddig még kialvatlan egyszer se volt a karim. Viszont az éhez már szinte folyamatos, a dehydrationt még meg tudom oldani valahogy. Kajám is lenne, de pont az utazások miatt folyton zabálni kéne, az a -1 erő viszont ritkán vág földhöz.
Ami viszont a karavánt illeti... nem igaz hogy egy féle lapból csak egy lehet. Valahonnan szereztem három másik lapot, amikkel már rendelkezem, így most a paklimba 5 db 10-es értékű lap van. A különféle hátoldalú lapokat ui. nem veszi azonosnak. (ugye az alappakli Top kaszinós, nekem meg a 10-esem Gomorrás) Vagyis ennyi értelme még is van a különféle lapoknak. -
steweee #5317 oks, köszönöm. a 3. részben nagyon tetszett hogy a harci pöröllyel némi droggal és egyéb extrákkal nekirontottam a nagy mutánsoknak, és a vezéreken kívül le lehetett őket csapdosni. de talán ott volt olyan kesztyű ami jó volt boxolni is -
Darun #5316 Asszem most járok valahol az 5. szint környékén és elértem Novac-ba. Megölettem a Hotel tulajdonos nyanyát, csatlakozott hozzám Boone, viszont a szoba kulcsot nem kaptam meg :(
A játék legelején sztem simán jó lehetsz közelharci fegyverrel. Én nem fejlesztettem rá, tehát max 20-as lehet a skillem. Broad macheta-val a mole rat, mantis, gecko, bark skorpion, giant ant simán elintézhető. Arra kell csak figyelni, hogy egy legyen közel, folyamatosan hátrálj és támadj. Ezzel a módszerrel még a csapatokban támadó ellenfeleket is sikerült eliminálni.
Sajnos a humán ellenfelek ellen mérsékelten lehet csak érvényesülni. Az egyik mód az lenne, hogy közel lopakodsz és lekritikusozod, de ez az érzékelés bug miatt több helyen lehetetlen. A másik variáció az lenne, hogy magadra kapsz egy nehéz páncélt, így a sebzések nagy részét felfogod és lerohanod az ellenfele(ke)t. Ez meg azért necces, mert a Powder Gangers pl robbant, és az ellen asszem nem véd a DT. Magasabb szinten viszont szintén nem életképtelen, főleg ha a perkeket is erre húzod ki. Sok közelharci fegyvernek van képessége ami ignorálja a DT-t, ez elég hasznos. Ráadásul a későbbiekben a lopakodós módszerhez tudod használni a stealt suit-ot, a lerohanóshoz meg power armourokat. Én poénból betöltöttem az utolsó állást és a légiósokat motorfűrésszel rohantam le.
Ha a verekedős alatt viszont az unarmedet érted... nos... az sztem sűrű elhalálozással fog járni. Igaz hogy én nem nagyon próbáltam ilyet. A F3-ban még jónak tűnt a Ninja perk, itt sztem már teljesen használhatatlan. Pont azért, mert senkit nem fogsz tudni megközelíteni lopakodva. Ráadásul a hand-to-hand távolság azt jelenti, hogy olyan közel kell menned, ahol ár tuti hogy az ellenfél is vissza og tudni támadni. Itt még a hátrálva ütés sem hinném hogy működne.