Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Sziasztok. Most még a Fallout 3-al játszok (meg valszeg fogok is még pár napig), de már beszereztem a New Vegas Ultimate Editiont is és érdeklõdnék mod ügyben. Iszonyat addiktív ez a játék, nagyon bejön, a STALKER-ek után nem gondoltam hogy ennyire le fog kötni 😊 Az NV veteránoktól kérném hogy a leghasznosabb modokat fel tudnátok sorolni ami kellhet? F3-hoz csak pipboy lámpafény növelõt és a legkisebb color enhancer modot használok, semmi mást. Elsõ végigjátszáshoz úgy gondoltam elég ennyi, aztán majd meglátom késõbb. Szal NV-hez jöhetnek a cuccok ha van valami 😊

Köszi elõre is. +FAV
xblades
Na az már más méret.
Egy Vegas város belsõ részhez pl elég nagy.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Igen csak azzal, (ha nem akkor valami baj van).
Nem tudom mennyi idõ, gép és módosítás függõ. Én csak egy új kis várost csináltam, te több eltérõ helyen több mindent is változtattál.
Az enyém csak néhány perc volt a régi gépemen (2 magos 5600+, 4 Gb ram)

Ryder62
Jut eszembe, annak aki nem ismerné:

AlChestBreach

A srác minden nagyobb New Vegas modot kipróbál és felvesz videóra. Többnyire olyanokat amik új területet, küldetéseket, npc-ket stb adnak.
Lehet csemegézni. Így belelehet nézni a modba hogy milyen és ha tetszik lelehet tölteni nexusról.

Rengeteg ilyen mod van már. És persze a Skyrim/Fallout 3 modokról is vannak videói.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Ryder62
New Vegasban kevés quest? Ajaj 😊

Rengeteg quest van, még így 400+ óra után sem ismerem nagy részét. Kapásból ott a Legion questjei.

Igen azok is jók voltak. Nekem mondjuk ezek is tetszettek. Érdekes sztorik voltak. Inkább sztorik. Pl a Dead money, de a Honest heart se volt rossz. Mondjuk ezek inkább arra jók hogy segítsenek szintezni. Maga az alap játék a királyság nem a kiegek 😊 Csak kevés a quests benne. De azok egytõl egyig nyeremény értékûek.

Opsz, elírtam, nem 16*16-os 1 quad hanem 30*30-as<#buck>.
Azért 1 quad is elég nagy világrész, belefér egész pointlookout.

Fenrir
Én az Ultimate Edition-t vettem meg a New Vegas-hoz amikor a nagy leértékelések voltak. Amúgy meg a F3 dlc-i jobban tetszettek mint ezek.

A halál csupán a kezdet...

tutituti
ismerõs volt,de csak nem ugrott be.
Köszönöm!
Lassan meg kell vennem a dlc-ket is.Pár hónappal ezelõtt írtam hogy balga fejemmel megörültem anno a steam akción.Megvettem az f3 goty-t meg a New Vegast is.Csak elnéztem és a standalone verziót újítottam be.Azóta nem játszottam vele mert dlc nélkül hiányosnak érzem.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Fenrir
Nevada Skies

Mondjuk az vicces amikor esik az esõ és lemész a víz alá (mondjuk egy tóban) és a fenekén is látszanak az esõcseppek ahogyan leesnek 😛

tutituti
Mi a mod neve?

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Jó kis mod a feelingre.

Ryder62
Kb mennyi idõ? Azért remélem nem órák hosszáig.

Szóval ha generate LOD-ot nyomok akkor csak azzal foglalkozik amit módosítottam?

xblades
Valamit félreértettél, neked nincs szükséged az egész terület új Lod-jára csak arra amit te módosítottál, a Geck csak ahhoz csinál új Lod-ot. Még ez is sokáig fog tartani (leginkább a géped függvényében) meg amennyit módosítottál.

xblades
Nem azt mondtad hogy a Vegas játéktere 6 quad?

A Skyrim geck-ben sok mindent elcsesztek, sajna.

Viszont ha külön világokba tetted az 1-1 Quad-ot attól gondolom nem lehetséges az egy játéktér töltés nélkül. Ez jó ha egy kis saját világot csinálsz de ha másolni akarod az egészet már nem.

Fenrir
Pár hangulatos kép, a homokvihar például nagyon állat.

alma2
Hatha...
fallout 3

szerintem

Mint írtam kiakasztja ha egynél több quad LOD-ját kell elkészítenie. A tereptárgyak LOD-jának generálása csak pár másodpercig tart, a gond ott van, hogy túl sok LOD-nál a GECK elcseszi a textura normál mapját, és elég furán néz ki a játékban.

Ryder62
LoL akkor nem lesz lod kreálás, kész.

Mi a francot csinál a geck több mint 168 órán keresztül? <#guluszem1>

Pedig van jópár tereptárgy amit töröltem de a lodja ott maradt.

Az akkor nagyon fasza lesz, Primm, Boulder City, Callville Bay a semmibõl fog elõtûnni, elszórva lesz itt ott egy egy lod maradvány, a talaj lodja is néhol ki fog látszani, ott ahol lejjebb vittem editorral a talajt (bár ezt még lehet fixálni pár rubble pile-vel, vagy vissza emelem a talajt.)

Nem. Nézz utána a GECK Wikiben, ott van le írva, hogy 1-2 hét ha nem omlik össze közben a GECK. Ezért sem babrálok az alapjáték világával, a másik az hogy mindenki arra építi a modját, így biztos sok ütközések, hibák lesznek majd azoknál akik használják majd az ilyenféle modokat.

lalakov
Köszi.<#vigyor2>
wesker24
A játék eleve figyelmeztet a DLC-k belépése elött hogy milyne szint szükséges hozzá !

Honest Hearts : LVL 10-15
Dead Money: LVL 20
Old WorldBlues-Lone Some Roads: LVL 25
lalakov
Köszönöm, akkor megyek megnézem a DLC-ket. Illetve van olyan szint, ami alatt nem érdemes, mert túl nehéz? Most 24-es vagyok.
wesker24
Arra vigyázz ha a fö storynak vége nincs tovább ! The End !

A DLC-ket utána már nem fogod tudni megcsinálni !

Erre való egy olyan mod hogy Continue After Ending !

Ez amint vége a játéknak tudod folytatni tovább !

Hey!
Hát elvileg nincs olyan hogy essential npc a fallout nv-ben. Amennyire láttam a dlc-k nem függnek az alaptól, talán csak a loneysome road. És elvileg igen. Bár szerintem a karakter szintezéshez jó felhasználni a Honest heartot meg a deadly money-t komolyabb nehézségen már problémának érzem mindig hogy jóval több quest kellene a játékba. 😊

lalakov
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
:-D Õ halott. A légiósok voltak az elsõk, akik beszóltak nekem. Az UKK-nak és a hétköznapi embereknek segítettem, meg a nagy Kánnal is jóban vagyok. Nem tetszik, ha egy robot irányít(na meg nem vihettem be Rault az épületbe; ezek a hülye szabályok 😊) ), így kinyírtam Mr. Houset, erre Yesman veszi át a helyét<#falbav> . Õt már nem fogom tudni hidegre tenni, ugye? Amúgy mennyire van még a játék vége? A DLC-ket utána is meg tudom csinálni?
Kezdet kezdetén láttam itt egy fickót aki senkit se szeretett akivel találkozott a játékban és így mindenkit megölt, emlékszem kicsit zavarta hogy már mindenki támadja aki él de nem emlékszem mi volt a vége ebben az esetben. 😊 Caesar se tetszik ? 😊

lalakov
Akkor se ha mindegyik meghal? 😊 A 4-bõl kettõ már felbosszantott. :-D
Ryder62
Most ugye ez vicc volt? <#idiota>

wesker24
Sok vége lehet a játéknak attól függ hogyan döntesz !

Attól függ kinek az oldalára áltál és kik a szövetségeseid :

Pl Mr House Yes Man Caesar és légiós csapata vagy az NCR !
lalakov
Ugye rossz döntéseket nem lehet hozni, valamilyen vége lesz a játéknak?
wesker24
Azt sehogy se tudod megoldani !

2 megoldás van !

1. Fallout Mod Manager NVSE inditása

2. FNV 4GB inditása ami az NVSE-vel kompatibilis !
wesker24
Azt az FNV 4GB progit kell beszerezni ami az NVSE-vel kompatibilis az FNV 4GB progit ugyanoda kell másolni ahol az NVSE is van !

Igy csak simán elinditod az FNV 4 Gb progit azt mehet is ! Ennyi
Fenrir
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a FOMM elindísta az NVSE-t és az pedig a fnv4gb.exe-t?

Már mint az alap játék világa? Az kb 20 quad, olyan 1-2 hét, ha nem omlik össze a GECK, mert akkor elölrõl kell kezdened.

Ryder62
Egész Mojave Wasteland LOD készítése kb meddig tarthat? Mire számítsak?

X-Blades! Végeztem pár kísérletet a Heightmap editorral, ez az eszköz teszi lehetõvé nagyobb világok készítését, másolását. Amit tudni kell, hogy a heightmap editorral készített, másolt világok zabálják a megabájtokat a modban. New vegas világát másoltam, a modom 18 mb lett, de miután módosítottam kézileg minden cella talaján ez a szám 10mb-ra csökkent. Tehát a játék 246 mb-os méretével szemben ha kézileg csinálják kb 25mb lett volna (a tereptárgyak, épületek elhelyezése növeli a mod méretét, a talaj texturázás és a navmeshezés viszont csak csekély mértékben növeli!)

A heightmap editor részekre úgy mond quad-okra ossza fel ezeket a nagyobb világokat, alapból 4 quadot jelenit meg az editor.
- A Fallout 3 világa 4 quadot használ játéktérnek.
- A Fallout New Vegas 6 quadot használ.
Probléma ennél a nagy világoknál mindig a talaj LOD készítése volt:
Nem csinálta meg rendesen, összeomlott generálás közben a GECK, a víz LOD pocsék lett, ráadásul átlagban majd 16 órát vett igénybe a generálásuk! Ezért nem láthatunk olyan sok nagy világgal rendelkezõ modokat.

Kipróbáltam egy új dolgot, 4 külömbözõ világba pakoltam a 4 quad-ot, tehát minden világba egy-egy quadot tettem, és voilá! Nem egészen 1 óra alatt legenerálta a LOD-ját, és még a víz LOD-jával sem volt gond.
A LOD generáló nem tud mit kezdeni a 4 quad-dal, de ha külön vannak választva akkor simán megy minden! Ja egy quad 16*16-os cellarácsnak felel meg ami pl: Lake Mead területe, amiben benne van a Hoover gát, Camp Golf, És Cézár erõdje.

Igaz Skyrim-nél nem tudod felhasználni ezt a tudást mert ott a készítõk direkt hazavágták a Heightmap editort<#falbav>

Fenrir
Köszi, ment is az uninstall neki.

Ryder62
Úr isten ne!!!

A Rusty Highwayst kerüld is el jó messzire!

Kíváncsiság kép anno belenéztem az esp-be Geck-el.

Csak annyit mondok hogy a srác le sem sz*rta a navmesht. És hova tette a legnagyobb kocsisort? Pont a karaván útvonalára és hajszál pontosan oda ahol a legion mindig rajtaütést szervezz a karavánon.

Öröm lehet nézni mindig a beragadó NPC-ket.

wesker24
Na akkor gond egy szál se habár én mindig a Load menübül töltöm be a játékot sose megyek a Continue-ra !
Fenrir
Nah, megoldottam, megy minden. Csupán a fõmenüben betöltés után várni kell egy fél percet és akkor jó, ha rögtön rányomok a continue-ra akkor lép ebbe az örök töltésbe.

"Had this problem on PC as well. Started FALLOUT and selected save game, after this endless loading. Same occured several times. When I restarted Fallout and waited little longer in menu screen and after this loaded the same game, it worked perfectly. ... Was maybe just too fast or something."

wesker24
Hát azt nem csodálom hogy nem megy a mentés mert a Modok nagyon sok mindent modositanak és már nem elég az neki ha kikapcsolod öket !

Ezért is kell vigyázni a modokkal mert ha valamit elszúrsz akkor annak annyi vagy törölsz minden olyan fájlt amit módositott vagy Reinstall !
Fenrir
Az utóbbi kettõ biztosan nem, mert tegnap vagy 4 órát játszottam vele crash nélkül és mind a kettõ mod ment.

Ezek közül nálam sosem járt a gépen a Nevada Skyes, az Electrocity, az essentialplustweaks, a rushtyws és az improved faces.
Amennyit tudok róluk, az elsõ kettõ esélyes, hogy sokmindent módosít, és a nevada skyes talán akad is a MMUE-vel.

SaGa

Fenrir
Hehe, most az a lol, hogy deaktiváltam minden újonnan felrakott modot, de már így sem tölti be a mentett állást, csak pörög a rulettkerék.

wesker24
Jah tuti valamelyik moddal fog ütközni ez szinte biztos !

Ha nem mûködne az FNV 4 GB NVSE progival se próbáld kikapcsolni a modokat egyenként és úgy indítani ha fagy akkor az aktuális mod nem hibás másik mod okozza a hibát !

wesker24
Egyszerû amit linkeltem progit azt töltsd le kövesd a leírást a fájlokat másold át a fö könyvtárba az FNV 4 GB NVSE-rõl csinálj egy parancsikont és azzal inditsd ennyi !
Fenrir
Akkor nálam valamelyik mod összeakad vagy képtelen betölteni.

A teljes elindulás, az utolsó mentés betöltése utánig (amikor megkapom a vezérlést), kb 2 perc se...