...
-
Darun #5261 Pedig tényleg csak alap szavakat ismerek. És sok "apró" dolog van, ami nem állt össze. A DM kapcsán pl nem értettem, miért adja mellénk Elijah a társakat, azt sem igazán értettem hogy ők mit csinálnak ott. Vagyis a csaj nyilvánvaló, ő Elijah után ment, a szupermutáns meg ugye az ő szolgája, de a ghoul-t nem értem. Ő elvileg még emberi formában, az atomcsapás előtt akarta kirámolni a kaszinót a színésznő segítségével, aki végül még sem árulta el a "tulajt". (bocs, de nevekkel nagyon hadilábon állok, de gondolom így is tudjátok, kikre gondolok). Az kiderült a történetből hogy a kaszinó atombiztos volt, de egy hiba folytán (az atomcsapás?) bezáródott és gyakorlatilag a személyzet és a nő fogságba estek és meghaltak (talán elfogyott a levegő és megfulladtak). De nem értem azt se, mi lett a tulajjal? Ez kiderült a játékból? Vagy csak bennem nem maradt meg? Visszatérve a ghoulra, a háború után annak az aranynak nem sok értéke lehetett. Nyilván mi be tudjuk váltani, de számomra ez is logikátlan, egy posztapokaliptikus világban mi értéke van az aranynak? Semmi. Ennyire nem lehet rögeszmés valaki hogy 200 év után még mindig ott van a kaszinó bejárata előtt és azt várja, hogy valaki segítsen neki betörni. Az sem volt teljesen világos, hogy miért támadt rá a főhősre. És miért pont akkor és ott? Hiszen a kaszinó alatti Vault akkor még elég messze volt.
Azt csak következtetni tudom, hogy a tulaj azért pénzelte a BigMountain fejlesztéseit, többek között a holoőröket is, mert paranoiás volt kicsit, félt hogy kirabolják, nem bízott senkiben és ez utólag érthető is volt, hiszen tényleg ki akarták rámolni, a nő is csak az utolsó pillanatban gondolta meg magát. Bár ebben nem vagyok biztos, de a ghoultól hallottak alapján közösen tervelték ki a rablást. Viszont a tulaj még is csak szerelmes volt és igyekezett minden tőle telhetőt megtenni, biztonságban akarta tudni a kedvesét, ezért volt a kaszinó egy atombiztos bunker. Ezzel kapcsolatban megint felmerült bennem pár kétség, most végülis azt hogy Vault, az egész kaszinóra értette, az alatta lévő helyre, ahová a játék végén jutunk, vagy az még az alatt volt, és mi a Vaultnak csak a bejáratáig juthattunk el? Ez azért merülhetett fel, mert én úgy értelmeztem, hogy a Vaulban fegyverek vannak, ezekért ment Elijah is. Viszont a tulaj úgy intézte, hogy aki belép a Vaultba, az örökre ott is marad, ugyanis csak egy bejárata volt, és az a belépés után lezáródik. Az egy érdekes szójáték volt, hogy a szupermutáns neve, a Dog megfordítva God, vagyis isten. Gondolom ez sem véletlen, és asszem én is csak úgy jöttem rá, hogy a mellkasába az volt belekarcolva, a hátán meg talán fordítva? Hű de nem emlékszem már rá :S De nem igazán jöttem rá erre se, hogy ennek mi a jelentősége.
Én azt mondom, nem is igazán az angol tudásom segített összerakni ennyit a történetből, hanem az, hogy feltételezésem szerint a készítők egy nagy, egész történetet törtek darabokra és ezeket a darabkákat összerakva kapjuk mi vissza magát a történetet. És nekem szükségem van/volt arra, hogy értsem a miérteket, ezért próbáltam logikusan összeilleszteni a darabkákat.
Ha a történettel kapcsolatban felvettek egy témát/problémát/kérdést, én szívesen írok róla eszmefuttatást. Nyilván, mivel a játék készitéséhez semmi közöm nem volt, így nem állithatok biztosan semmit. De mutathatok olyan nézőpontot, amit ti talán kiahygtok, és persze nekem is szükségem van a reakciókra, hiszen ti is gondolhattok olyasmire, ami számomra nem világos, vagy figyelmen kivül hagytam. Azt hiszem ez lenne a konstruktiv vita. Ahogy most is csak a véleményemet írtam le, nem akartam vele senkit támadni vagy védeni. Ez olyan, mint amikor egy lövöldözős játékban X fegyverre azt mondod hogy szar. Holott egyáltalán nem biztos hogy az, csak vagy nem tudja valaki használni, vagy nem fekszik neki. Kedvenc példám: a Mas Effect legnépszerűbb karaktere az infi volt. Én azt használtam a legkevesebbet, mert nekem abszolút nem állt kézre az a játékstílus. Ettől még nem szar az a class, csak nem nekem való. Hogy általánosítsak kicsit: az hogy nekem valamiben igazam van, nem jelenti azt, hogy ugyan ebben a témában egy velem ellentétes véleményű embernek ne lehetne igaza. Általában nem csak egy igazság létezik. Ahogy vélemény is többféle van. A különbözőség nem feltétlen jelenti jobbat vagy rosszabbat, csak mást.
Nah, csűrtem-csavartam a szót, most lelövöm magam.