...
-
Jó lett? Ez tetszik neked? Morbid kis világ? Hát nem tudom de te biztosan el vagy tévelyedve a jó és a rossz fogalmában barátom.
Had világosítsalak fel. Most csak az RPG-ről esik szó!
Jó:
Játékok esetében azt jelenti hogy a játék megfelelő számú kihívást állít a játékos elé, de közben hagyja érvényesülni, és kibontakozni annak maximálisan adott lehetőségeit. Közben a háttérben feldolgozza azt, és a játékoshoz igazodva szépen mindent a maga idejében és módján tesz a játékos elé. A kihívások eléggé nehezek legyenek az adott szinthez, ne lépjék túl azokat. Semmiképp sem hajtja végre azt hogy a folyamat szakaszai egybefolyjanak, monotonná váljanak, és persze mindig megtartja azt a lehetőséget hogy a játékos ha akar akkor épp nézelődhessen, felfedezhessen, és esetlegesen erősíthesse a karakterét. És tömören fogalmaztam.
Rossz:
A játék tökéletesen figyelmen kívül hagyja az aktuális játékos szintet, és a legvégső határokig elmegy, bizonytalanul ingadozik hogy hol lehetetlenné teszi a környezetet, hol túlságosan könnyűvé, mind ezek mellett túlontúl ajándékozza a játékost vagy épp egyáltalán nem és csak egy "kussolj és csináld" dicséretet vet oda, vagy azt sem. A fejtörők vagy túlságosan bonyolultak, vagy nevetségesen egyszerűek, nincs bennük kihívás vagy éppen túlságosan nagy és ezért megoldhatatlanná válik az adott feladat. A játék nem halad dinamikusan és még azt is figyelembe veszi ami a játék végén van miközben az elején tart a játékos. Folyamatosan büntet és semmit nem ad cserébe, a feladatokat hozzá köti a játék végéhez úgy hogy még csak nem is jelzi, ezáltal sok a végére kiteljesedő és érthetővé váló információ lényegében elérhetetlenné válik.
Az előbbire példa:
Fallout 3, Oblivion, Morrowind, Dead Island, Call of Duty 4 MW 1,2,3, GTA sorozatok Empire Earth, Medal of Honor 5
Az utóbbira példák:
Dead Island szintén+Riptide, Medal of Honor Pacific Assault, Stronghold 2,3, Far Cry 2, Airborne Hero, Fallout 3 Operation Nachorage DLC, World of Tanks
A megjegyzésed hogy "pont látható az írásomból" a népszerűség.... hát.. Gratulálni tudok, szerintem olvasd el újra. Épp a hibáit ecseteltem és nem a népszerűségét. Lehet a szövegértéssel problémáid vannak. De szájba rágom ha kéred hogy miért lett kritikusan gyenge a többihez képest. Még a Lonesome Road is jobb, pedig az is rossz. Senki le se sz@rja hogy mennyire népszerű. Itt arról van szó hogy egy rakás sz.r. Tele van hibákkal, nevetséges dolgokkal amik ebbe a játékba nem valók, és egyébként is szánalmasak. Nem fejtörős a nem túl van nehezítve egy RPG-hez képest. Fejtörős egy NWM, de a DM egyszerűen egy szánalmas próbálkozás volt amit elképzelni sem lehet hogyan gondoltak komolyan.
Ráadásul magad támasztod alá amit mondok, másik szavaddal meg ütöd önmagad is. Végig játszást kellett használnod. NAHÁÁÁTT!!?? Megsúgom ha nem jöttél volna rá. Egy igényes és jó játék, tök mindegy mi az, nem igényel végig játszást sem egymás után elszívott cigiket hogy végig tudd vinni.
Egy jó játék izgalmas, lehetőségeket ad, élvezheted, nevethetsz rajta és vele. Mint egy Half Life. Vagy hogy ide vissza, a Honest Hearts, vagy Zeta, vagy maga az Alap Játék.