6837
...
-
Although #5475 Tegnap este nézegettem a quest modokat és ezt találtam.
Leírás alapján érdekesnek tűnik. Pozitív hogy ilyen sok quest mod készül még mindig.
Novac Public Library -
Trucker01 #5474 Igen, épp ezt akartam volna említeni, olyanba is volt részem, bár bazi régen volt, így nem vagyok már benne biztos mi okozta, de talán akkor csinált ilyet, amikor hivatkoztam a Fallout_default.ini-ben egy fájlra és nem volt a helyén... -
Darun #5473 Tuti hogy nem, mert nem használok semmilyen modot. Nálam ez eddig kizárólag Vegasban fordult elő, illetve olyan volt még, hogy elkezd tölteni (pl kimegyek az Atomic Wrangler-ből) bejön a töltő képernyő és meghal a progi, nem tölt be, nem lép ki, egyszerűen elveszti a fonalat. -
Trucker01 #5472 Ja, igen neked ment az alábbi, csak már későn vettem észre, hogy rosszat nyomtam... ;) -
Trucker01 #5471 Leírok pár tapasztalatot, hátha tudok segíteni én is:
Fegyvermodifikációk miatt például volt, hogy el kellett dobnom az összes feltuningolt fegyverem, mert ha kurzorral fölé mentem, akkor kivágott, úgyhogy azokat nem ajánlom. Vagy próbáld ki ezt, engem már megmentett az újrakezdéstől: http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/131712-please-help-how-do-i-do-a-clean-save/
Meg közbe eszembe jutott, hogy ezt próbáltam is már, tehát rossz tárgyak miatt sem vághat ki állandóan(amit alább említettem, hogy bizonyos helyekre nem tudok bejutni emiatt), mert azt szerintem javítaná ez. Akkor biztos mástól van. Tipikusan ilyen például, hogy emiatt sosem tudtam bejutni a 3-as menedékbe. -
Trucker01 #5470 Igen, nekem is feltűnt valami hasonló a Vöröskanyon, és Newspring közelében talán... Olyat tapaszasztaltál esetleg, hogy bizonyos helyekre, nem tudsz bemenni, mert kivág? Én olyannál például arra tippelek, hogy talán olyan tárgyat akar betölteni, ami talán moddolás közben sérült,de gőzöm nincsen hogyan lehetne egy ilyet javítani... -
Darun #5469 Nálam legutóbb akkor csinált ilyen, amikor Freeside-ból akartam elindulni feladatokat csinálni. Volt hogy zsinórban hatszor kidobott a játék. De egyébként is hasonló elég gyakran előfordul, ha Vegasból akarok fast travellel utazni valahová. Ez a ledobálós én úgy vettem észre hogy bizonyos helyeken történik. Ilyenkor azt javaslom, menj el máshová, a térkép másik sarkába. Elvileg ha legközelebb játszol vele, már jónak kell lennie, viszont az újrainditás pl nem vetem észre hogy segitene. -
Trucker01 #5468 Bocsi kicsit pongyolán fogalmaztam meg az előbb: amikor New Vegason kívüli területeken járkálok a pusztaságban, függetlenül attól, hogy éppen mit csinálok, egyszer csak random fogja magát, és kivág. -
Trucker01 #5467 Sziasztok!
Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy akkor mit tudok csinálni, hogyha bármely New Vegas-on kívüli területre megyek a pusztaságban, kivág a játék? Már minden módot kiszedtem, és reinstallal is próbálkoztam, de nem segített. -
Darun #5466 A Fallout nem sandbox hanem open world. Az alien blasterrel meg csak annyi probléma van, hogy elég limitált a lőszerkészlete. Elsőre én is normálon játszottam végig. A DLC-kben az az idegesitő, hogy lopakodás skilltől függetlenül vesznek észre úgy, hogy az abszolút nem reális. Sokszor már akkor átváltott a veszélyérzékelés Caution-ba, amikor még senki nem is volt a "radaron". Ami azért elég durva. A robotskorpiók is ritka idegesitőek. Ott jól jönnek a böszme energiafegyverek, bár én most megoldottam a dolgot pár gránáttal meg a sonic emitterrel. A második végigjátszásnál nem is váltottam át más funkcióra, a bénitás elég durva magában is. A Dead Money kb ugyanez, ott is szinte folyamatosan Caution, a Cloud is idegesitő, de szerintem hangulatos az összes DLC-je, a DM pl tényleg komoly kihivás.
Egyébként HC-ban sem sokkal nehezebb, annyi hogy figyelni kell az evés/ivás/alvás-ra meg a csapattársak meghalhatnak. Én nem is igazán nevezném nehezitésnek, inkább a hanglathoz ad hozzá.
A Mass Effectben sztem sokkal kevesebb szerepjátékos elem van. Félreértés ne essik, abban is több száz órám van, ha minden igaz, multiban még mindig benne kell legyek a top100 magyarban. De az sokkal inkább a lövöldözésről szól, amiben vannak szerep és kalandjáték elemek. -
R3nton #5465 Áh nem hardcoreon nyomtam, simán közepes nehézséggel, ahogy alapból be volt állítva. Nem volt túl nehéz így, bár azért volt egy-két pillanat, amikor megizzasztott a játék. OWB-nek 2x kellett neki állnom, mert először hülyén álltam neki. Meg hát ez a Blood Money tényleg nagyon durva lett, volt, hogy párszor majdnem sírógörcsöt kaptam :D De csak megcsináltam :D De nem tetszett. OWB meg főleg az Usyless-es DLC nagyon tetszett.
Amúgy a csillagkupakos dologért elég jó lett a reward, nagyon durva az a lézerpisztoly. Ugyanakkor a sebzése, mint az alien blasternek. Jó mondjuk az alien blaster verhetetlen a játékban. :D 100% hogy critical ez így nagyon OP szerintem. :D És a dry wellses rewardok is nagyon jók voltak :D Fatmant is találtam xd
Most fejeztem be a játékot, jó kis játék ez. Nem nagyon van ennél jobb szerepjáték szerintem. Esetleg a Mass Effect története miatt felveheti a versenyt vele, bár az teljesen más játék.
De sandbox kategóriában ez a legjobb. :D Érdekes nekem például az elder scrolls világa nem annyira jön be. Fallout sokkal jobban tetszik :) -
Darun #5464 A sima AP lőszer nem amortizálja gyorsabban a fegyvert mint a sima. Mellesleg az energiafegyverek közül sincs mindnek DTI-je. Bár lehet rosszul emlékszem, lévén ritkán használom őket. És végül ha lopakodás közben lősz, akkor nem számit az ellenség DT-je. Jah, meg az sem hátrány ha fejre célzol. Ezért vicces hogy a légpuska a leggazdaságosabb fegyó, mert olcsó a lőszer, maga a fegyver is, ráadásul egyszerűen lehet javitani és a lesből leadott fejlövés azonnal megöli az egyszerű ellenfeleket.
A multiplasnak nincs, csak a Gaus-nak van, de azt már nem fogod megtalálni. A sima plazmának is van neves változata.
A mostani karim enyhén gonosz, bár 50. szinten kireseteltem, de azóta sikerült visszagyúrnom. A cannibalism csak lopakodó módban működik, viszont csak halott ellenfeleken alkalmazhatod. Ha nem HC módban nyomod, akkor nincs nagy jelentősége, max a - karma miatt.
A Stealth armour tényleg jó, de igazából csak a beszólásai miatt, illetve néha jó hogy automata nyomja a gyógyszereket, bár néha meg zavaró. Stealth boy-t viszont ha jól emlékszem csak kettőt használtam, egyet feladathoz. Azért a Fallout3 kinai lopakodó páncélja sokkal durvább volt ennél. Én most Elit Riot Gear-t használok, elég jó a DT-je és nem frakció páncél. Bár igazándiból csak a kinézete miatt hordom. -
R3nton #5463 Szoktam amúgy olvasni a fallout wikit. Tényleg érdekes dolgok vannak benne, és nagyon sok a háttér információ. De hogy ezek mind a játékból jönnek, nagyon durva...
Hát én sima lőszeres fegyvereket egyáltalán nem használok, nagyon pattog a durva páncélokról. Vagy hát lehet páncéltörő lőszerrel jó, de az meg hamarabb elcseszi a fegyvert. Nekem meg mindenféle plazmás és lézeres és energia fegyveres perkem van. Nagyon szeretem őket, mert iszonyat pontosak. De főleg a plazmák a kedvenceim, a gaust is nagyon szeretem, mondjuk annak szar a ROF-ja. A plazma mindenen átmegy :D
Tényleg a multiplasma rifflenek van unique változata?
cannibalism, akkor neked jó negatív lehet a karmád :D Azzal nem csak lesből lehet támadni? Monjuk ez a nanoruha szerűség elég jó amit összeszedtem OWB x17 laboratóriumban. Stealth boyokat azért én is szoktam használni, ha mondjuk deathclawok által elárasztott területre kell bemenni :D -
Darun #5462 http://fallout.wikia.com
Itt konkrétan mindent megtalálsz. Egyébként a 87-es páncél nyilván Legion, hiszen az az ő területük, ráadásul a Légió ugye törzsek beolvasztásából született. Ami a BoS-nak külön vannak páncéljai, a játékban nem kevés normál szervó páncél is akad.
A Honest hearts-be konkrétan bármit tök fölösleges elvinni. Elsőre én is bepakoltam egy csomó cuccot, aztán kiderült hogy nem kellett volna. Pár hete toltam végig ismét, ha jól emlékszem akkor semmit nem vittem magammal, illetve egy koszos ruhát, hogy még se meztelen kezdjek neki a kalandnak. Az is igaz hogy már 40+ szintem volt, tehát minden skillem 80% fölött volt. Nem spoilerezek, ezért nem is irom le hogy miért nem vittem semmit, de ha elindultál elárulom.
Én kifejezetten nem kedvelem az energia fegyvereket. A mostani karimnak ráadásul még szopó is lett volna, mert van cannibalism perkem és a dezintegrált ellenfeleket nem lehet megenni. Mondjuk a Fallout 3-ban sem nagyon használtam őket. Egyedül a játék vége felé az Enklávé bázisról menekülve vettem hasznát a Gatling lézernek, mert az a robotok ellen elég hatékony. Annyit azért leirok (talán nem lesz nagyon spoiler) hogy a DLC egy rezervátumban játszódik és az ellenfelek 99%-a törzsi harcos illetve vadállat.
Én a rakétavetőket se komáltam, egyrészt jobban jártam hogy eladtam őket, olcsó fegyverekkel sokkal gazdaságosabban lehet pusztitani, másrészt anno a végjátékot megpróbáltam egy fullos Red Glare-el megcsinálni, és egy normál légiósra 4 rakéta kellett. Szóval ment a kukába. Amiről beszéltél, az az Elijah Yuri rigged Tesla Cannon. Nekem túl nehéz, ráadásul elég durva sebzése van, sztem az ellenfelek többségére pazarlás vele lövöldözni. Én jobb szeretem a hagyományos golyós fegyvereket, az első végigjátszásnál sztem a neves légpuskát használtam a legtöbbet, a Fallout 3-ban meg a sima vadászpuskát illetve a Backwater-t. -
R3nton #5461 Ja igen nem ártana, hogy ha a T-45b frakciómentes lenne, mert nem annyira vicces, mikor az NCR azonnal tüzet nyit, elég a legion :D -
R3nton #5460 A 87-es törzs páncélja mit tud? Miféle frakció? Igen néztem, hogy pár brotherhood of steelhez kapcsolódó helyen lehet szerezni t45b-t, de én felrobbantottam a bázisukat. Iszonyatosan idióták. Az apokalipszis követői sokkal jobb fejek, sőt még az enclavésok is itt new vegasban. Am ja tudom, de én nagyon bírom a Yes Man dumáját. Mr House már halott, Yes Man pedig már feltöltötte magát a hálózatra, mint a terminátorban a skynet :D Sőt a végén még le is pöcköli az NCR tábornokot xd
Ez most kicsit szívás lehet ez a DLC, hogy csak 100 kilót lehet cipelni, remélem jó cuccok mellett döntöttem. Megpróbáltam kis súlyú fegyvereket vinni. Bízok a plazma defenderben. Meg még vittem egy jó fegyvert, aminek viszont nagyon hamar romlik az állapota, viszont nagyon sok lőszerem van hozzá. E-akkumlátort használ, és ilyen batár nagy OWB-ben találtam. Elijah különleges fegyvere, igazából jó nagy, hasonló, mint a mininuke vető, amit még nem találtam a játékban. És gatling lasert se, amit nagyon sajnálok. Rakéta vetőből is csak 1el futottam össze, meg ugye ezzel a red valamivel, ami távcsöves, de eladtam, mert nagyon rossz a robbanós skillem. Mindig az energia fegyverekre tolom fel a skillt...De a legdurvább az alien blaster xd kár hogy véges a lőszer :D -
Darun #5459 Talán nem lövök le nagy poént, de ha összegyűjtöd az 50 kupakot, a megnyiló helyen találhatsz egy neves lézerpisztolyt.
A robbanás után megnyilt területen (Dry Wells) valóban van T-45d páncél, de olyat találhatsz máshol is. Ellenben van egy nevesitett páncél is, a 87-es törzs páncélja, amiből csak egy van.
Egyébként a szó hagyományos értelmében nem dolgozol a Yes Man-nek. Őt eredetileg Benny akarta arra használni, hogy átvegye az irányitást a Securitron sereg felett. Viszont miután ő kikerült a képből, a lehetőség a játékosé, Yes Man abban segit hogy átvehesd Mr House helyét.
Anno én is a Lonesome Roaddal kezdtem, viszont sorban az az utolsó DLC. Egy kicsit nekem is hiányzott hogy a játék végén nem lehet szabadon mászkálni mint a 3-ban, de végülis a lehetséges befejezések túl nagy változásokat eredményeznének, hiszen akár az összes frakciót eltüntethetjük. Egyébként én is úgy csináltam hogy végigvittem, aztán visszatöltöttem az utolsó mentést és elkezdtem összeszedni a neves fegyvereket. -
R3nton #5458 Igen, de utána jött a DLC amivel már igen! Itt pedig DLC-stül sem...Sebaj volt mentésem és már 2 DLC-n túl is vagyok. A Usyless-essel kezdtem, az nagyon tetszett, ki is Nukeoltam a legiont, na nem mintha az NCR-t annyira csípném. Végig Yes Mannek segítek :)
Ha jól tudom, ami megnyílik terület a robbanás által, onnan lehet lootolni jelzés nélküli t-45b-t? Mondjuk már megvan az Enclave armor a küldetésből, és szereztem egy T-51b-t is.
Még oda el akarok látogatni, és még van 2 DLC, most fogok neki állni a karavánosnak és a végére hagyom a dead moneyt.
Az 50 csillag kupakot érdemes összegyűjteni? Nem akartam előre elolvasni és lelőni a poént :D Már 30 körül van. Mondjuk elég sok jön azzal, hogy iszok sunsetes üdítőt. Szerintem a magas luck miatt van :D 7-esre állítottam az elején xd -
alapjaraton a haromban sem lehetett...
-
R3nton #5456 Ha végig viszem a főszálat nem lehet már a világba visszatérni és a DLC-knek neki állni???!!! Hát ezt a 3-ban sikerült megoldani pedig... -
Darun #5455 Vegasban van az NCR követsége. Ott kapsz majd a játék vége felé egy küldit, hogy pusztítsd el a BoS bunkert. A legalsó szinten van a reaktorterem, ott van az önmegsemmisitő. -
R3nton #5454 Bár ha jól sejtem, YES-MAN-el lehet üzeletelni kik legyen elintézve a végén, ha aktiválom a chipet és kiiktatom Mr. Houset. -
R3nton #5453 Valaki nem tudja, hogy az acéltestvériség rejtekhelyét be lehet köpni az NCR-nak?? Mert eléggé felbőszítettek :D -
Darun #5452 Én pl nem használok 6-nál kisebb lapokat, 6-osból is csak egyet, 7-esből kettőt, dámából is max kettőt, viszont bubit és királyt rakok be pluszba is a találtak közül.
Egyébként a bubi nem csak azt törli amire rakom? Mert nekem még soha nem vett el több lapot, csak amire raktam. -
Köszönöm szépen a segítséged! :) -
Renegade #5450 szabályok
A király a legjobb lap, mindíg legyen pár tallonban, és szivasd vele az ellent, vagy pinneled, vagy kénytelen dobni sok-sok lapot :) -
Urak, valaki megtenné, hogy leírja, a karaván játék szabályait, és néhány tippet? Köszönöm! :) -
Darun #5448 Hasonlóan állok én is, annyi különbséggel hogy a légiónál még csak accepted vagyok, mivel velük eddig nem nagyon foglalkoztam. Meg a FoA-val vagyok még gondban, mert a legtöbb küldijüket már megcsináltam, a Helios-t viszont még nem zártam le, mert ott majd az ARCHIMEDES-re fogok gyúrni. Viszont jó lenne már a Followers safehouse.
Amúgy a készletes küldinél én is gondolkodtam a stealth boy-n, de végül nem ítéltem annyira fontosnak. Ha megölsz egy frakcióhoz tartozó embert, akkor ált azonnal negatívba, viszont amikor itt elintéztem a spawnoló légiósokat, csak simán csökkent és maradtam accepted. -
xerdi #5447 Sztem az mutáns overlord, meg a többi DLC szuperszörny (a ghoul meg a skorpió) teljesen feleslegesen került bele. Mondjuk csak magas szinten volt gyakori a találkozás velük. Az NV-ben a Cazador nem véletlenül olyan-amilyen, az OWB DLC-ben lehet rájuk magyarázatot találni.
A mostani játékban elég irreális módon, de egyszerre idolized a státuszom az NCR-nál, a Legion-nél, a BoS-nál, csak az exfegyencek gyűlölnek. -
xerdi #5446 A Forlorn Hope elveszett készletnél stealth boy-t használva nem kellett harcolnom a légiósokkal. Így kolbászoltak ott egy darabig, amíg ki nem szúrta őket a közelben kódorgó fire gecko csapat (amikre a többi fire geckoval ellentétben hat az animal friend perk, de ez mellékes). -
Darun #5445 HP szempontjából azért ott is voltak durva ellenfelek, a mutáns behemót alatt volt valami szupermutáns vezér vagy mi a rák. Ha jól emlékszem, Tartalékos puskájával szupermutáns mester volt a legdurvább amit egy lövésből le tudtam szedni, a vezérrel már trükközni kellett. Ott annyiból még gáz volt a játék rendszere, hogy a power armour gyengébb volt, az enklávé és a BoS harcosait ugyanúgy le lehetett szedni egy lövéssel, mint a mezei ghoulokat. Ennyiből jó a NV rendszere. Meg itt vannak területek, amiket ellenfelekkel zártak el, nem pedig olyan kapukkal, amiket csak valamilyen scriptelt esemény nyit meg. Mondjuk a Cazador szerintem indokolatlanul erős lett, a Deatclaw-k viszont megkapták azt az erősséget, amit már a F3-ban is megérdemeltek volna.
Egyébként aki inkább történet orientált, annak érdemesebb minél tovább húzni a békés időszakot a frakciókkal. Elsőre megpróbáltam jó fiú lenni és a légió nem volt szimpi, igy amikor találkoztam a Caesarral, azonnal harc lett. Viszont a vele való beszélgetésből rengeteg minden kiderül, ami fontos a háttértörténet szempontjából. -
Although #5444 Nagyon szintfüggő a játék. Ebből nem hasonlít a Fallout 3-ra ahol mindig azonos szintű ellenfelek voltak szinte. Itt vannak nálad több szintel jobbak is. Lehet erőlködni és trüközni de érdemes a sztori mentén menni előre, fejlődni fejlődni gyűjteni az xp-t. Mondjuk nem könnyű játék. -
Darun #5443 Nem tudom a Fallout 3-mal játszottál e, volt benne mesterlövész puska. Ebben is van asszem, bár elég kevés, illetve van még egy erősebb változata, az .50-es távcsöves, az már elég durva szerszám. Illetve később azért is lehet majd könnyebb legyőzni a légiósokat, mert a szintlépésnél növelheted a guns skillt, ami növel a hagyományos lőszerrel működő fegyverek sebzését. Továbbá van néhány fegyver, ami ellen nem véd a DT, vagyis teljesen mindegy hogy milyen páncél van az ellenségen, akkor is tudod sebezni. A lángszóró egyébként pont nem jó, mert azt még az alacsony DT is felfogja. (tegnap kezdtem el az OWB DLC-t és 4-as DT-vel a robot lángszórója nem sebzett, a plazma viszont csúnyán átjött rajta)
Egyébként a dolog majd forditva is igaz lesz, tehát ha te használsz majd páncélt, arról is fognak pattogni a golyók. Ezt egyébként onnan látod, hogy ha rálősz az ellenfélre, akkor az életcsikja mellett megjelenik egy teli pajzs ikon. Ilyenkor simán lepattansz róla. A repedt pajzs azt jelzi hogy sikerült átütnöd a páncélt. De mondom, a leghatékonyabb a lopakodásból leadott lövés illetve a páncéltörő lőszer használata. -
Darun #5442 Azért nem tudod sebezni őket, mert a páncéljuknak iszonyatos DT-je (sebzésfelfogása) van. Ha megfogadsz egy jó tanácsot, a játék elején ne köss bele a légiósokba. Egyébként alapból úgy emlékszem, nem támadnak rád, remélem mentettél mielőtt elkezdtél rájuk lövöldözni. Ne tedd! Egyébként elvileg van esélyed megölni őket, de csak egyesével. Ha rejtőzködve fejre sikerült kritikus lopakodásit elérned, az 90% hogy egy lövés-halál lesz. Egyébként meg használj armour-piercing lőszert, az átviszi a páncélt.
Mivel kezdő vagy, ezért adok még egy jó tanácsot: ha nem muszáj, ne támadj meg egyetlen frakciót sem. Ráérsz velük később is konfrontálódni. A térkép déli részén vagy egy broc flower barlang, annak a közelében van egy légiós tábor. Oda érdemes gyakran ellátogatni, mert nekem most minden alkalommal volt ott tűzharc NCR és légiós csapatok között. Alapból egyik sem fog rád lőni, viszont ha ügyes vagy és türelmes, megvárod mig megölik egymást, aztán elszeded halottaktól a cuccokat. Arra figyelj, hogy ha felveszed valamelyik páncélját, akkor a másik frakció azonnal rád fog támadni.
Egyébként ha tudsz angolul, érdemes megnézni a játék wiki oldalát, rengeteg hasznos infó van ott is. -
Gun Runnerses fegyvered értelem szerűen csak akkor lehet, ha van Gun Runners Arsenal DLC-d.
Ha van, akkor még a játék legelején (rögtön miután kilépsz a doki házából) kapsz néhány jobbféle fegyvert lőszerrel.
Abból ne indulj ki, hogy Niptonba nehéz legyőzni őket, mert ott sokan vannak és közelharcra kényszerítenek.Én ott inkább kitérek a csata elöl. Olyan testrészüket kell célozni, amit nem fed páncél (fej kivételével a végtagok). -
Aha, Pszichó jet és med-x is benyomtam, de már niptonba se tudtam megölni őket.
Ott szereztem egy lángszóró szerűséget, lehet hogy az lenne a gun runners, de meg se kottyan nekik. Később is ilyen nehéz lesz leszedni őket magasabb levelen? -
Szégyen a futás, de hasznos.
Kapsz az elején Gun Runners-es gránátvetőt, némi lőszerrel. Az megfelelő. Ha meglátod őket azonnal kezdj el tüzelni, ne engedd közel magadhoz őket. Plusz pszihó és turbó, ha van. -
Sziasztok!
Most kezdtem a jatekot, de egyszerűen bárhol találkozok Ceasarosokkal nem tudom megölni őket, bármivel lövöm őket, valami tipp?
-
Darun #5437 Ez egy igazán hasznos információ volt, köszönöm! Pláne hogy ez nem éppen a magától értetődő kategóriába tartozik.
Végül is a Maria-s dolgot is sikerült megoldani. Amikor először beszéltem a Caesarral, el kellett hagynom a tábort, mert a Science-em nem volt elég magas hogy meghackeljem a bunker biztonsági szintjét. Viszont tegnap visszatértem és most már simán engedte hogy ellopjam Benny-től Maria-t. Viszont majdnem meg is szivattam magam, mert ugye az erőd bejáratánál elvesznek minden nem "holdout" fegyvert. Ezzel nem is volt gond, végigmentem a sátrakon és a ládákból egy csomó fegyvert szereztem. Csakhogy a bunkernél ismét volt egy őr, aki visszaadta az összes fegyóm. Ha ezt megforditjuk, kifelé el is fogja venni őket, szóval gyorsan visszatöltöttem és egy ládában elrejtettem a szerzeményeket, beleértve Maria-t is.
A Mr. House-os Achi is majdnem meglett, de ha megölöm, akkor eltűnik a robotcsaj aki a Snowglobe-okat gyűjti, szóval úgy gondoltam hogy inkább biztosra megyek és előbb végigmegyek a DLC-ken, addig még élhet egy kicsit Mr. House.
Szerintem egyébként ez adja a játék igazi kihivását. Egyszer már végigtoltam a játékot, de most valamiért nem akaródzott odaadnom a Platinum chipet. Aztán megöltem House-t és buktam egy csomó küldetést. Visszatöltöttem és végül odaadtam neki a chipet, had legyen boldog, és voila, nem buktam egy küldit se. Vagyis azzal hogy visszaadjuk neki, semmi olyasmit nem tettünk, amit később ne lehetne módositani.
Az is érdekes hogy House halála szinte az összes frakciónak érdeke, vagyis a megölésével szinte minden frakciónál nő a "fame". Ráadásul ez az egyik feltétele az Enklávés küldetésnek. Viszont úgy kell lavirozni, hogy Arcade meg nem szivleli a légiót. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a Bennyvel való találkozás után a TOP előtt ott vár ránk a légió küldötte, meg keresni fog az NCR is, mindketten elnézik a frakciójuk ellen elkövetett eddigi "bűnöket". Vagyis is itt a negativ Fame resetelődik. Ez meg azért érdekes, mert pl én ezek után kezdtem el tevénykedni Forlone Hope-ban és ott az elveszett készlet visszaszerzésénél ránk támad a légió pár embere. és bár önvédelemből kénytelenek leszünk megölni őket, a légiós fame csökkenni fog. Szerencsére nem veszélyes mértékben.
Ami viszont tetszett (és egyben bosszantó is volt) hogy a légiós arénában nem engedtek harcolni, mert női karakterem van. :D -
xerdi #5436 http://newvegas.nexusmods.com/mods/45138/?tab=2&navtag=%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D45138&pUp=1