...
-
Darun #5266 Ez mondjuk sokszor engem is zavart, pl mikor bementem a NCR táborba és 5 katona kórusban nyomatta ezt a nuclear winter baromságot. Meg pont a Dead Money-ba volt, asszem Dog-nál, hogy szó szerint fél percenként elmondta ugyanazt a mondatot. A végén már azért könyörögtem hogy hagyja már abba és vártam hogy mikor hagyhatom ott valahol. Valóban kitalálhattak volna több NPC dialógust. Ez a fiend-es dolog nekem is feltűnt, szinte mindenkit meg lehet lepni álmában, kivéve őket, mert ők nem alszanak. Ami a támadásukat meg a nehézfegyvereket illeti, az utolsó végjátékban Redglare-el mentem, kiváncsi voltam, mit tud. Meg kell mondjam, a rakétavetők egy nagy kalap kaksit nem érnek. A robbanási sugár nagyon kicsi, a sebzéshez meg hiába van odaírva egy nagy szám, még fejlövéssel se lehet egy embert egyhitelni. Ha ezt figyelembe vesszük, nem csoda ha golfütővel is neked mennek. Azért annyi a mentségükre szóljon, hogy ha egyszer közelharci fegyvert adtak nekik, akkor nem tud mással neked menni és ha a közelében valaki meghal, akinek jobb fegyvere volt, azt rögtön felszedi. Mondjuk nekem szinte csak Cas volt a társam, a többieket csak azért vettem fel, mert érdekeltek a dialógusok, meg a történetük és mert kellettek a challenge-hez. Meg a végén Boone (asszem ő a mesterlövész) volt velem, mert neki jó képessége meg elég jó a harcban is. Még a Nightkin volt rövidebb ideig a társam, a többiekről nem igazán tudok nyilatkozni. A mási követőm meg EDE volt, de ő mondjuk elég op társ, szegény kutya nem rúg mellette labdába. Ráadásul több interakciós lehetőség is volt, mint a F3-ban. De igaz, az off beszólásaik nekik is elég repetitivek és nem túl változatosak. Hasonlóan idegesítő volt a BigMounten lopakodó páncélja. Azért megosztok veletek egy poént erről. Amikor először benyögte hogy lehet hogy láthatatlan ellenség van a közelben, pont a Nightstalkereket kergettem, tehát pont ráhibázott, utána még nagyon sokáig nem esett le hogy ezt csak random benyögi, semmi köze nincs a láthatatlan ellenfelekhez. A másik meg amikor benyögte hogy "harc következik" én meg totál beparáztam, aztán hozzátette hogy csak viccelt. Akkor szidtam a tervezőit, de így utólag mókás volt, meg pont be is tudott szivatni akkor. Viszont a "Ki vagyunk világítva, talán karácsony van?" beszólása kb az 50. alkalom után már szintén inkább frusztráló volt.
Én azért még mindig azt mondom, a játék összecsapottabb lett mint a 3, a története meg a helyszínek viszont jobban ki lettek dolgozva (és most nem arra gondolok hogy kevésbé bugos, mert a NV-ben a semmibe is bele tudtam akadni, igaz hogy a 3.-ba meg a lövéseim akadtak el folyton mindenféle fantom tárgyban)