Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Mûködik, de vannak vele problémák. Most újraírták az egészet, szép nagy (több mint 6 giga eddig) patcheket készítettek, amelyek a két játék bsa-iból és esm-jeibõl készítenek közöset. Jelenleg még a DLC-ket nem kezeli, de nagyon stabilan fut. Van még néhány hiba (pl a FO3 rádiók hangjai nem szólnak, Uncle Leo láthatatlan, csak egy pár csizma, egy nadrág meg egy pár karvédõ sétálgat föl-alá, bár mikor utoljára láttam,e gy puskát is felvett valahol...), de egészében jól játszható, nincsneke lefagyások, ctd-k. A FNV szabályok és perkek mûködnek a Capital Vasteland területén is.
Átjáró: van egy vasútállomás Freeside-ban (ott, ahol a Királytól kapott feladatban a felbérelt kisérõ haverjai megtámadnak) és egy másik Washington szélén a SuperDuper Mart közelében. Jegyet kell venni (500 kupak), megjavítani a vonatot, majd lehet utazni egyik területrõl a másikra. Eldönthetõ hol kezdesz.
Elérhetõ: http://newvegas.nexusmods.com/mods/46319
A telepítés nem egyszerû, de részletesen le van írva. Egy GOTY FO3 és egy teljesen felpatchelt FNV kell hozzá.
A Project Nevada és még pár mod teljesen jól megy vele. Most épp Oazist keresem...
Sajnálom hogy nem lesz folytatás 😞
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Gondolom akkor a lod fájlokat is mellékelnem kell ha kész vagyok.
Ha kész vagy, nyisd meg a GECK-et és a World menüben keresd meg a Word LOD... -t, kattints rá, elõjön egy menü itt kiválasztod a felsorolt világok közül a Wastelandet (vagy ahova tetted az új dolgokat, épületeket), és nyomsz egy Generate Objects-et, ez készíti el az épületek lod-ját, ha tettél fákat is akkor nyomsz egy Generate Trees-t is. Ha mindent jól csomagoltál ki akkor nem lesz hiba a generálásban, ha kihagytál valamit akkor a GECK automatikusan kiírtja, hogy melyik lod fájl hiányzik.
A Source mappát (ez fontos!) a Bethesda Softwork mappában kell elhelyezni, vagy legalább egy mappában legyen a FalloutNV-vel.
Új fájlokat hozz létre, és egyedül a texturákat kell kivenni a Source/Textures TGA/Landscape/LOD/-ból, mert
alapból oda menti a kész lod texturákat, és helyezd a Textures/Landscape/LOD/ mappába.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Az FNV-nél csak a tag search-el megy de úgy néz ki mûködik úgy ahogy.
Az eddigi legnagyobb problem amit fixálni kell az a LOD.
Más talán nincs is. (vagy még nem találtam)
Bár ha kész leszek, neki is kezdek egy új játéknak, tesztelem majd úgy hmmm 30-40-50 órát a modom, ha minden jó, mehet föltöltésre.
Azt tudtam ahol nincs oda nem mennek.
Ez azt jelenti hogy a kész modot bárki tovább fejlesztheti, ergo egy alap a többi moddernek?
A Lod nem bonyolult, csak elsõ olvasásra, ha megvannak a fájlok a helyükön már csak a Geck-en múlik. És igen generálni a végén kell.
Az Al Packages-nél jobb klick és ott az Add...
Más: teszteltem a modomat kicsit, olyan epic pillanatok voltak 1 óra leforgása alatt, hogy ilyeneket kéne beletenni a trailerbe.
- Fiendek támadnak, én meg a tüzes golyókat köpködõ fegyverrel kilõttem a fiend kezébõl a fegyót, fölrepült vagy 20 méter magasra és szép ívesen pont felém szállt. Én meg az "elkapom, elkapom" felkiáltással szépen oda álltam ahova leesik. Nem sikerült elkapni de akkorát pattant a járdán hogy visszarepült még 5 méter magasra. Utána, tapicskolva az entert már sikerült elkapni mielõtt földet ért volna.
- Camp McCarran. Benyomtam a GRX idõlassítót és lõttem minden kocsit, buszt a távolból amit láttam. Egy hatalmas gigarobbanás, és a gombafelhõbõl szép lassan elõtûnik egy hatalmas fém lemez ami pont felém tart. És mintha egy Call of Duty script lett volna, ahogy szép lassan közeledik, az utolsó pillanatban odébb ugrok, közben ahogy elrepül mellettem centikre, a kamerával követem az útvonalát tovább majd leesik a távolban a földre. Hát basszus ilyen random epic jelenetet szülni nem lehet direktbe. Egy ilyet bevágni a videóba 😄D Persze ugye mindezt lassítva.
- Fiendek támadnak, a lever-action shotgunnal lövöm mint a gép. Mondanom se kell a GRX itt is be volt nyomva, szóval megint csak bullett time volt minden. Mögötte egy kocsi, már ki is gyulladt a több találattól. Fiend hasába egy rakás sörét, ami úgy repítette hátra hogy kezei a magasban. Rá a kocsi motorház tetejére, és ahogy landolt rajta, úgy robbant. És egy szép, hatalmas ívben, kb 2 méterrel elöttem csapódott a földbe a fiend hullája. (már ami maradt belõle)
<#taps>#taps>
Egyébként semmilyen dlc-t nem használ a modom, csak az alap falloutnv.esm-t. Akkor elvileg probléma nélkül újra tudom generálni a LOD-ot?
2, Közben megtaláltam a Fiendek dialógusát. A közkedvelt mondatuk mellett ezer másik van. Elvileg ha karakterünk gránátot hajítana a fiendek közé nekik reagálni kéne "take cover" , "incoming" , "watch out, grenade" felkiáltásokkal (akárcsak mint a F3-ban) de nem teszik. Szerintem a random generátor bugzik vagy én nem is tudom.
3, Ha a lod ilyen macerás lehet neki sem állok. Teszteltem a modom kicsit hosszabb távon ha a játékos direkt a távolba nézz és azt figyeli hogy mi hogyan rajzolódik ki akkor vehetõ észre leginkább a semmibõl feltünõ házak. Viszont a nagy magasfeszültségû távvezeték oszlopok közel rajzolódnak ki. És mivel magas, nagy objektumok kicsit sem feltûnõ mikor a játékos orra elõtt megjelenik egy b*szomböszme nagy oszlop XD
4, futólag ránéztem de kettõ küzül tudok választani. De hogy kell hozzáadni? Mert nincs olyan hogy Add vagy valami hasonló.
5, Ezt már sztem próbáltam, de még ma majd megnézem.
Az ilyen extra dolgokat akkor a végére hagyom, bár a fiendeket jó lenne beállítani hogy aludjanak, egyenek, üljenek le, beszéljenek stb. Fel alá mászkálnak és az olyan élettelen.
"The trees move. Do you not see it?"
2. Azt nem tudom hogy az általános többször duplikált karaktereknél hogy van a dialogus. Én csak egyénit csináltam, ahol kötni kellet az adott Npc-hez az adott szöveget. De elképzelhetõnek találom hogy csak annyi van.
Mindegyik Npc-nek megnézheted a dialog-ját az Edit-ben a bal oldali Dialogue négyzetet megnyomva. Módosíthatod de vagy nem fogja kimondani vagy olyant kell írnod amihez tudsz rendelni hangfájlt.
3. Lod-ot generálni kell ahogy leraksz vagy módosítasz egy tereptárgyat külterületen.A World fül world lod soránál. De ahhoz szükséged lesz a játék Lod fájl-jaihoz.
Fallout - meshes.bsa és Fallout - textures.bsa, ezekbõl kell kiszedni. Gondolom van Fallout Mod Managered, abban van bsa unpacker, kibontod mindkettõt, és az összes _lod.nif, _lod_pa.nif, _lod_flat.nif -ra végzõdõ fájlt átteszed a meshes mappádba, úgy ahogyan kibontottad. A texturesbõl az összes lod-ra végzõdõ texturát (pl megatonlod01.dds és megatonlod01_n.dds) kibontod, átkonvertálod tga fájlokká és berakod a Source mappába. Jó sok lod fájl van amit ki kell csomagolni.
Ha kell nekem mindkét játék lod fájl-ai megvannak, feltöltöm és nem kell keresgélni, nem tudom Nexuson fent vannak-e, én Hotomitól kaptam.
4. Használják azt ha beállítod, hogy használjanak markert, Az Npc edit-ben a Al Packages fül-nél hozzáadsz valamelyik "DefaultPatrol..." sort, ha van sandbox is akkor abból is, ha járõr markersort tetél le és nem kötötted hozzá valamelyik Npc-t akkor valamelyik Guard sort. Figyelj a négyzet nagyságra is 512, 1024, 2048 benne van a sor szövegében.
5. na azt még nem raktam le, probáld az edit-ben
Lenne még néhány kérdésem:
- A navmesh járófelületként is szolgál? Ezt úgy értem ha leteszek valahova egy járdát aminek a felülete kb fél méterrel magasabban van mint a talaj, akkor a navmesh is úgymond följebb kell vinni? Teszteltem a modom egy olyan helyen ahol már majdnem minden megvolt + fiendek is lelettek rakva a környékre. Csak a navmesh nem volt még modosítva. A gond csak az volt hogy kb 10 méterrel elõttem az egyik fiend szó szerint a ház falából lépett elõ. Meg egy távolabbit elnyelte a járda és kb térdig benne mászkált.
- Ha már fiendek, a dialógusuk egy mondatból áll szinte:
"You Like the Sight of your own blood!?"
Mindig csak ezt mondják. Fallout 3-ban a raidereknek több sornyi különbözõ dialógusaik voltak. Nem lehet geckben valahogy módosítani a dialógusukat. Kizártnak tartom hogy egy-két mondat lett fölvéve a fiendeknek. Sztem ugyan olyan sok van mint a raidereknek, csak szar a random generátor. NcR katonák is csak két mondatot ismételgetnek. Vagy szimplán nem használja a többi dialógust a játék.
- A LOD-ot hogy lehet beállítani? Kicsit fura lenne hogy városrészek jelennének meg a semmibõl.
- Letettem pár Idle markert a fiendek köré. Pl hogy ácsorogjanak a tüzes hordó körül stb. De nem használják õket. Valahogy hozzá kell rendelni vagy csak szimplán ritkán használják ezeket a markereket?
- Az audio markernél a zene hangerõt nem lehet valahogy állítani?
Egyenlõre csak ennyi 😄 Remélem valaki tud majd válaszolni.
Hidd el saját tapasztalat hogy keményen büntetik ha olyan fájlt szerepel benne ami a másik játékból való. Én is úgy oldottam meg mint Ryder62 tervezi.
Legegyszerûbben úgy oldhatod meg ha megkeresed a sarok pontot és ott teszed le a négyzeteket.
Ide hány pontot kell letenni? 2-t vagy 4-et?
Ellenõrizgetem a modomat mindig játékban, és eddig semmi fps zuhanást nem tapasztaltam. Hiba biztos lesz ez kétségtelen. Navmesht is megcsinálom ahol kell. Inkább a LODokkal leszek bajban arra még nem jöttem rá hogy kell megcsinálni. Egyébként már 8 megát nyom az esp 😛
Egy rakás modot raktam már fel és rakok is majd fel. De csak lore friendlyt. Az ilyen electro cityt meg idióta modokat amik terminátort tesznek be ellenségként messze kerülöm. Abból a vurts wastelandból is a dead wastelandot wálasztottam, nálam nem lesz oázis a sivatagból. A saját modom is 100%-ban lore friendly.
Igazából egy új new vegas lesz ami kidolgozottabb, részletesebb, valóság hû és persze aprólékos. Sajna interior nem lesz mert még nagyon nem tudok készíteni meg se idõm se energiám sincsen. Örülök ha ez már végre kész lesz. Nexuson már b*szogatnak is hogy mikor adom már ki<#idiota>#idiota> Hát mondom when is done XD
Ami leginkább változni fog az Primm, Boulder City (majdnem 2X akkora lesz), novac, lesz egy új Callville Bay nevezetû kis város a tó északi partján egy kikötõvel és persze ott van vegas is ami pl kap egy normális külvárosi részt.
Én is látom ezeket a dolgokat. De magam részérõl nagyon kerülõm a népszerû modokat meg egyebeket, kivéve egyet kettõt. Amiket találok ott meg normális figurák vannak 😊 Ritkán nyomnak fel hülye kérdéseket mert kb 10-20-an vagyunk max 😊
Mondjuk szerintem a legjobb az a bsa convert 😄
Végül azért ha lehet a Mission Mojave modal ellenõrizd már a modokat 😊 Ezt a bethesda is elismeri unofficial patchként 😊 Mondjuk ezek bsa formában vannak már 😊
Most azon gondolkodom hogyha kész lesz a mod átkonvertálom esm-be, mert ezek prioritást élveznek a szimpla esp fájlokkal szemben. Hülye biztosnak kell lenni a modnak amennyire csak lehet hogy ne legyen 80 komment arról hogy "hát bemásoltam ezt meg 60 darab másik terület modosító modot, csak hülye vagyok és nem tettem sorrendbe és a házból nõ ki a hegy meg társai"
Már ott borulna minden ha az user a modomat lentebb tenné mint pl a vurts wasteland modot. Nah ott jöhetnek kapásból érdekességek mert sok üres területet beépítettem és ez a növény mód szépen beülteti mojavet fûvel fával. Eltudom képzelni Primmet vagy Boulder Cityt félig betemetve fákkal meg kaktuszokkal. Akár a A legenda vagyok sivatagi verziója is lehetne <#nyes>#nyes>
Azt megoldom úgy hogy két verzió lesz: egy normál és egy Fallout 3-as. Értelem szerûen a F3-as verzióban benne lesznek az átemelt objektumok, viszont itt fel lesz tüntetve hogy Fallout 3 szükséges hozzá. Ezeket a fájlokat nem is mellékelem, az usernek kell kiszedni mod managerrel és bedobni a new vegas mappába. A Read Me minden fontos infót és telepítési útmutatót tartalmazni fog.
Inkább attól félek ne omoljon össze a játék az ilyen változtatásoktól.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...