6837
...
  • xerdi
    Mindegy mit csinálsz a Securitron sereggel, Ceasar azt fogja hinni, hogy elpusztítottad őket.
  • 7r1v1um
    És a magyarítással. Öcsém is akarna vele jáccódni, de hadilábon áll a nyelvekkel.
  • xFreex
    Például ez is lehet egy módja.

Nekem úgy rémlik, hogy meg lehet lopni is, de nem mernék rá megesküdni, mert már régen játszottam vele. Alapból nem látod majd a készletében. Vagy ellopod a lőszert tőle először és vársz egy napot (ekkor megjelenik majd a "zsebében"), vagy "belopsz" a zsebébe egy erősebb fegyvert + lőszert (Pl.: Magnum) és utána vársz egy napot, hogy váltson erre a fegyverre.
  • Darun
    Lenne egy gyors kérdésem. Benny-t hogy lehet a saját fegyverével megölni? Mert amikor a Stripben összefutunk, úgy emlékszem nem lehet meglopni. Ugyanígy a Caesar sátrában sem. Elvileg ha lemegyek a vault-bunkerbe és elpusztitom a Securitron sereget, akkor Caesar felajánlja hogy megölhetem, ezzel csak az a baj, hogy a Securitron seregre szükségem lesz. És feltételezem hogy akkor se a saját fegyverével kéne megölnöm. Ha viszont igen, akkor kell inditanom egy légiós karit.
  • PiszkosFred
    Koszoni szepen, eleg jol elvan. Kozben peccselgeti a keszito folyamatosan, mert van mit, de ilyen ez a popszakma :)
  • BaLTáSGYiLKoS
    project brazillal mi a helyzet?
  • Darun
    Ha jól emlékszem, nekem az első végigjátszás olyan 300 óra körül volt, minden DLC-vel, fast travellel. Viszont a nevesített fegyvereket csak utána kezdtem el gyűjteni, volt egy pár hely amit nem is sikerült felfedezni, de olyan is volt amit felfedeztem, de elfelejtettem bemenni. Elsőre elég keveset craftoltam, viszont a felszerelést szinte minden helyen szortírozva dobáltam szét, ami elég sok idő. Volt olyan is hogy ingajáratoztam az árusok között, adtam-vettem, gyűjtöttem a fegyvermodokat, vagy csak szimplán harácsoltam. A Snow Globe-okat se sikerült teljesen összeszednem elsőre. Amivel viszont nagyon el vagyok maradva, azok a Challengek, elsőre még az egy csillagosokat se csináltam meg. Egyszerűen nem tartottam annyira fontosnak. Plusz ugye van még 75 Achivement is. Szóval jah, észre veszed és már bent is van 100 óra. És mivel open world, meg sok választható lehetőség, ha kicsit is tetszik, garantáltan újra fogod játszani,
  • PiszkosFred
    Sok szaz ora is lesz/lehet a vege, ha nem siet az ember, nem daralja a kuldeteseket, hanem hagy idot maganak a vilagot korbejarni, felfedezni, ismerkedni az NPC-kel, tarsakkal, varoslakokkal, es raszanja az idot, hogy meghallgassa a hattersztorikat, megismerje a vilagot. Es akkor meg a DLCkrol nem is beszeltunk.

En special fast travel nelkul jatszok vele mindig, vagyis van, hogy szazszor is megteszem ugyanazt az utat az orszaguton (illetve annak romjain) es elore koszonok az utszeli arusoknak, vagy jol berugok utkozben Cassidyvel, bizva benne, hogy mire odaerek kijozanodunk, stb. :)
  • 7r1v1um
    Én fanatikusnak tartom magam a 3. rész óta (bár már rég nem játszottam ezzel). Ha komolyan nekiülök (szabadság alatt például), akkor 90-100 óra játékidő, másfél-két hét alatt. Függően attól, hogy elolvasgatom-e a pc-ket, feljegyzéseket, unalomig ismert párbeszédeket. Ez az idő mennyiség nekem standard. A harmadik résszel 70-75 órákat játszok, mert azt jobban ismerem és mert magyarul csak könnyebb.
  • Renegade
    beszarás mennyire időrabló ez a játék, egész hétvégén toltam, és még csak most végeztem a felprédált, "lottózós" várossal. o0

Ok, mászkálok jobbra, balra (még a nuc test sitera is benéztem), na de 20 óra játékidő és gonolom ez még elégé az eleje.
  • Darun
    Kösz a tippet, turbot spec még nem használtam. Vagyis azt se.

A Well Rested nem érhető el mindenhol, csak saját ágyban, ami legjobb tudomásom szerint először Novacban érhető el, aztán az összes Safe House-ban, a Lucky 38-ban, meg azokon a helyeken, ahol fizetsz az alvásért. A játék elején tehát nem lehetsz Well rested. Viszont ott is elég 1 órát aludnod és megkapod a bónuszt.
  • 7r1v1um
    Cazadorokkal való harchoz turbo. Lelassítja őket és bármivel lehet zúzni, mert egyébként védtelenek.
  • Renegade
    még sosem voltam well rested :)

mindíg csak annyit aludtam, hogy 10-50 közé essen a fáradtság, na majd azt is kipróbálom

gekok szarásig jönnek az elején (hardon), rögtön meg is lett a craftolj egyszerre 20-at

ezek az acsi dolgok meg elég szemetek, átfutottam őket, hát van baj (pl amiket te is írtál)
  • Darun
    Ezek a traitek viccesek és szerintem elég jól el lettek találva, hiszen minden előnyhöz jár valami hátrány is. Én elsőre Good Natural-t meg annak a fordítottját vettem fel, így kilőtték egymás hatását. Egyébként a játék elején megéri a GN, mert nagyobb szükséged lesz a skillekre mint a fegyverhasználatra. Egyébként trait-et ha jól emlékszem egyszer lehet változtatni majd az OWB DLC-ben. Vagyis lehet úgy taktikázni, hogy felveszel valami jó kezdi tratieket (pl GN) aztán később lecseréled őket másra. Ha még nem vetted fel, javaslom a Wild Wasteland-et. Esetleg második végigjátszásnál, mert a hatása bizonyos helyeken sül ki, vannak vicces dolgok.
  • Darun
    Lehet rosszul emlékszem, de mintha a játék eleji gekkók nem adtak volna túl sok húst. Ráadásul és a túlélést nem is nagyon fejlesztettem. Ellenben Ruby radscorpionból készült ocsmányságából mindig van nálam, az elég jól csökkenti az éhséget. Az igazsághoz hozzátartozik a is, hogy iszonyatosan harácsoló vagyok, különböző helyeken van felhalmozva pár száz kiló kajám, de az enyhe éhségnél még nem szoktam parázni. Am a brahmin steak ad +1 erőt is és elég jól csökkenti az éhséget. Én már eljutottam Vegasba meg a Legion erődbe is, de stimpackot én is alig használtam, pedig van egy ilyen Challenge is, szóval rá kéne feküdni. Jaj, ha már szóba került és kihívás, ajánlom figyelmedbe a játék Challenge rendszerét. Pl. közelharci fegyverekkel Deathclaw-t vagy vascsővel robotot ölni azért már kihívás. Vagy l a Ceasart késsel. Szerintem az igazi kihívás viszont a bombával Cazadort ölni lesz, mert elég gyorsan repülnek. A mutáns lények atommal való likvidálása inkább vicces sztem, bár megvallom őszintén, nekem a Vegasban a nagy pukkantók nem jöttek be, atomot pl semmilyen formában még csak nem is próbáltam.

Hogy kicsit szapuljam is a játékot, érdekes hogy légpuskával le lehet fejezni valakit, a Red Glare-ből viszont ha kitárazol, az se elég egy légiós megöléséhez. Hmmm... hmmm...

Egyébként modokat továbbra sem próbáltam, mint mondtam, nekem maguk a küldetések adják a kihívást. Régen sokat szerepjátékoztam, nekem fontos hogy a karit a személyiségének megfelelően tudjam kijátszani, tehát jól meg kell gondolnom hogy kinek mikor mit válaszolok.

Az alvás egyébként tényleg olyan, hogy alszol egy órát és utána úgy is előbb megtelik a hátizsákod cuccokkal mielőtt elálmosodnál. Asszem talán egyszer volt álmos a karim, akkor is csak azért, mert sokat utaztam és nem lootoltam semmit, csak küldiket vettem fel. Szóval az a legkisebb probléma. Meg a Well Rested is sokkal előbb lejár mint hogy álmos lennél, és azért ha már van olyan hely ahol ki tudod magad aludni, akkor úgy mész mindenhová. Esetleg ha lassabb fejlődés kihívásnak számít, akkor ne aludj olyan helyen ahol Well Rested leszel.
  • Renegade
    na megnézem hardon/hc moddal/nincs iron shigt/csak classic ajándékkal, így mennyire fogok szívni :)

sajna az alvás regeneráció szorzóját nem találtam meg, pedig azt szívesen negyedeltem volna :(

természetesen szigorúan good natured trait-el :)
  • Renegade
    érdekesség:

letöltöttem a játék mod progiját, és belenéztem, ott viszont, más xp-k szerepelnek a különböző nehézségeknél (skill használattol kezdve a szörny xp-éig minden), lehet valamelyik patchel változott és már nem igaz a mindenhol ugyanannyi xp? Ja lehet tekergetni a kaja/pia/alvás dolgot is :)

kaja/pia/alvás: hát itt szvsz túl könnyű, 2081.10.30 van, a játék 19.-én indul, ennyi idő alatt összesen 6 órát kellett aludnom (pár cola, se kv se energia ital) és 1 stimpackot elhasználnom.

én értem, hogy sok embernek ez már hardcore, de asszem én tekergetek picit a thresholdon :)

szvsz kaja nem para: sütsz pár gekot és jól van :)
  • Darun
    Sejtettem hogy a "nehezítés" kimerül ennyiben. Igazából ahogy néztem a HC is inkább csak hangulati dolog, illetve nekem eddig folyton éhes volt a karim, ezt most megoldottam Cannibal perkkel. Meg ugye a lőszernek is súlya van, így kevesebb cuccot cipelhetsz, de ez meg csak annyira "nehezítés" hogy többször kell fordulnod, ami inkább csak bosszantó mintsem tényleges nehezítés. Esetleg vedd fel a Small Frame trait-et, ettől jobban sebződnek a végtagjaid. Nekem ez bejött. Mondanám hogy ne fejleszd a fegyveres skileket, de sztem az is inkább idegesítő mint tényleges nehezítés. Mondjuk ha tényleg kihívást akarsz, akkor menj neki azon a szinten Deathclaw csordának vagy Cazador rajnak. Lehet én vagyok béna, de ezek még nagyobb szinten is elég neccesek. Az ellenfelek "intelligenciája" viszont tényleg... hagy némi kívánni valót maga után. Esetleg majd írd meg a véleményed a Sierra Madre-ról, ott nem lehet aludni a külső faluban (nekem legalább is nem sikerült) az mondjuk HC módban kicsit érdekesebb lehet.
    Én azt mondom, a játékban nem is igazán az ellenfelek lehentelése a tényleges kihívás, hiszen ebben alulmúlja a legtöbb fps-t. A kihívást az jelenti, hogy a lehető legtöbb küldit megold a lehető legjobban. Én pl most második végigjátszásra megpróbáltam optimalizálni kicsit, és rosszabb lett mint elsőre. Igaz hogy "gonosz" karival azért nem olyan egyszerű lavírozni a frakciók között. Más szempontból meg könnyebb vele.
  • Renegade
    na közben utánanéztem, nehézségnél nincs már +xp, jobban felszerelt ellenség mindösszesen egy 0.75/1.5 (játékos/enemy) sebzés szorzó, ez elég sovány :(
  • Renegade
    illetve még egy kérdés: a true iron sight-ot, ha kikapcsolom az is nehezítés?
  • Renegade
    na, én is kipróbáltam, ugyan még elég az elején vagyok (9. szint+ edi-e + a legdélebbi NCR outpost), de valószínüleg újrakezdem, mert sajnos bekapcsolva hagytam a giga mega táp ajándékcsomagokat (1000+ értékü cuccok rögtön az elején, lol), meg így normal/hardcore modban egyelőre sétagalopp, nem győzőm eladni a kaját/piát. Mondjuk lassan haladok, mert pocok típus vagyok, nem győzök piálni/drogozni, hogy bírjam a lootot a köv boltig.

mi változik hard nehézségen (remélem a próbák nem, jó dolog 45 körüli skillekkel a 70/75-ös nehézséget megoldani)?

ami hihetetlenül zavaró az a kő buta AI-k, még szerencse, hogy imádom a fallout világát így megbocsátható :)

meg milyen már megoldani a prisonos küldit, úgy hogy utálnak, de nem zavarja őket, hogy halomra lövök mindenkit és a végére már csak a főnök meg a tarajos haverja maradt. :(
  • Darun
    Ez egy kifejezetten jól sikerült fan film lett. Sikerült visszaadnia a játék hangulatát.
  • Hotomi
    Elkészült a Fallout: Lanius film
    Érdekesség, hogy sikerült felbérelniük az eredeti szinkronszínészt Mitch Lewis-t aki Lanius hangja volt a játékban, a filmben végig az ő hangja hallható.
  • Darun
    Én is erősen gondolkozom a kifejlesztésén. Bár ha tudnám hogy csökkenti az éhséget, akkor tuti hamarabb tennék rá pontot. Nekem még csak a F3-ban volt meg az a perk, ott úgy működött mintha lopáson kaptak volna, vagy megtámadtál volna valakit.

Visszatérve erre az ölés/reputáció vesztés témára, eszembe jutott hogy a Vaultot megszálló Fiendeket így irtottam ki. Felvettem a raider armourt, ráadtam egyet Cass-re is, lementünk a Vault legaljába, ahol a rabokat őrizték, aztán szépen, egyenként levadásztam őket és szobánként haladtam visszafelé. Az első fiend-hez mindig oda tudtam menni, hiszen a ruhájukat viseltem, az volt a lényeg hogy senki ne lássa meg hogy végzek vele, ezért néha el kellett csalnom őket vagy a hullájukat gyorsan elvinni. Itt mondjuk kellemetlen volt hogy felvettem azt a perket, amitől szétrobbannak az áldozatok :D
  • 7r1v1um
    És ha megölök valakit, fogyasztok belőle aztán látják meg?
    Csak mert van kannibál park is. egyszer szórakozásból azt is kipróbálom.
  • Darun
    Ebben azért nem vagyok biztos, mert én 90%-ban a légpuskával lőttem, és ugye az silenced fegyvernek számít. Esetleg ha sikerült odalopózni, akkor valami közelharci fegyverrel, ami szintén. Am ha megölsz valakit és más meglátja a hullát, akkor átvált rögtön gyanakvóba.
  • Fpocok
    A barakkban voltam... hangtompítós pisztollyal fejbe, egy lövéssel, és már fordultam is ki az ajtón, de kint tudta mindenki. Kb 10-szer próbálkoztam. 10-nél mindenkit megöltem a barakkban, kijöttem semmi. Szerintem ez bug lehetett nálam... mert a többi alkalomkor mindig megtudták kint is.
  • PiszkosFred
    "Ha megölsz valakit, de nem látja senki, akkor nem támadnak"

Azert a hanggal is vigyazni kell. Nem hiaba van/kapod a hangtompitos celszerszamokat, mert azzal tenyleg barki kinyirhato, ha egyedul van es gyorsan vegzel. Ha egy shotgunnal repited le a fejet lakott teruleten, azt meghalljak a legtobb esetben. Nem?
  • Darun
    A lopakodás egy kalap szar. Mondom, a Viper bandatagok takarásból kiszúrtak este, lopakodva kb 200 méterről.

Ha megölsz valakit, de nem látja senki, akkor nem támadnak
    rád. Én pl Nelsonnál jártam így el a légiósokkal. De pl a legrosszabb reputáció mellett is bemehetsz a táborukba, ha légiósnak vagy öltözve. Gyanítom hogy ez minden más frakcióra is igaz. Azért van pár emberke akikhez nem célszerű közel menni, mert ők ruhán keresztül is kiszúrnak.
  • Fpocok
    Caravanos táborban este bementem barakkba, kinyírtam az 5 őrt és a nyanyát, kijöttem és nem haragudtak rám a kintiek :D
  • 7r1v1um
    Ja öcsém erősít lopakodásra, úgy nem nehéz kivitelezni. Én hanyagolom azt, úgyhogy nem erőlködök a trükkel...
  • Darun
    Am velem is ED-E lenne, csak őt kicsit nehezebb felszedni. Ennyira az elején még nincs se Repair se Science, és mióta elértem Vegasba, azóta nem jártam Primm környékén, pedig a robot sztem is jobb. Meg felvettem a küldijét is, amíg azzal nem végzek, addig marad ő.

Amikor megkaptam tőlük a küldit hogy vigyem el nekik Cass-t, én is jót mosolyogtam magamba. El is vittem, ketten irtottuk le az egész bandát, így az ő bosszúja is megvolt. Egyébként alternatív megoldás: meg kell venni tőlük a modokat, utána megölni őket. De ha jól tudom, van egy olyan küldi is, hogy be lehet mártani őket, mármint hogy a King helyettese összejátszik velük. Sajnos én ezt az után kaptam meg, miután kivégeztem őket, így nem tudtam meg hogy ez mivel jár.

A gránátos trükköt már a F3-ban is írta a töltések közötti jótanácsoknál. "Nem csak ki lehet venni dolgokat az emberek zsebéből, hanem be is lehet tenni. Pl egy gránátot".
  • Fpocok
    Én elloptam a fegyvert, amit felkapna valamelyik és pillanatok alatt megölni. Plasmacutter talán...
    Aztán meg csak gránátvetőztem :D
  • PiszkosFred
    A silencer 9mm-essel meg nem sikerult fejbelonom, igy aztan a vege midnig az volt, hogy jott a bagazs. De az akna hamar leteritette, csak nekem kellett gyorsan fedezekbe vonulni a robbanas miatt.
  • PiszkosFred
    Jaja. Csak ilyenkor nem onvedelem, es jar erte nemi negativ hatas. De tul sokan voltak odabenn es tul kicsi volt a hely, muszaj volt a tesot kiiktatni az elejen, mert komoly (tuz)erot kepviselt.
  • Fpocok
    Ilyet is lehet? Nem tudtam.
  • PiszkosFred
    Detto. Amikor arra akartak megkerni, hogy nyirjam ki Casst, akkor a fonok csaj tesojaval hatramentem a raktarba, majd sneak, es belecsempesztem egy granatot (de lehet akna volt) a zsebebe :) Na onnantol beindult a musor.
  • 7r1v1um
    Vera mellett E-DE van többnyire és szót fogad. A 3. részében a roncstelepről származó kutya volt a haverom, de mivel nem sokáig élt szintén, így ebben a részben már eszembe se jut, hogy kutyám legyen.

#5396: Mikor legutóbb játszottam vele Én is kicsináltam Őket, csak úgy snassz. Később meg szívtam a fogam, mert bizonyos energia fegyverekhez, nem kaptam sehol se kiegészítőt. Ha legközelebb játszok ilyet inkább meghagyom az életüket.
  • Darun
    A poén az, hogy azt az ajtót meg lehet kerülni. A hátsó folyosóra vezet. Asszem annyi értelme van csak, hogy ha megtámadod a King-et, akkor ő arra menekül ki, de neked meg kerülnöd kell, mivel kulcsra zárja. De én valahogy megszereztem tőle, anélkül hogy megöltem volna. Viszont csak azért mert csatlakozol a King-hez, nem kapod meg, én ugyanis most is ezt választottam, de nem nyílt ki az ajtó és kulcsot sem kaptam. Illetve lehet hogy a King helyettese miatt van jelentősége, mivel hozzá is tartozik egy quest.

A Challenge-ket már leírták a többiek, azt látod a Pip-Boyon. Elég elmebeteg feladatok. Viszont egyik sem teljesíthetetlen, legalább is ezt mondom első blikkre. A neves tagok megölését mindenképpen szeretném megejteni, a Deathclaw ölést úgy tervezem, hogy besegítenek a companionok és a legerősebb használható fegyverrel végzem ki őket. A robotosnak az lehet a trükkje, hogy ki kell kapcsolni őket, utána meg leverni az életüket. Esetleg ha ez nem működne, akkor szintén legerősebb fegyver/ap ammo és lopakodásból. Bár ez meg azért nem lesz könnyű, mert ugye a lopakodás rendszert elég jól elb*szták még a F3-hoz képest is.

A companionok csak HC módban halnak meg végleg. Viszont én pl most rámentem a Radscorpion nestre, arra ahol a missing laser pistol van, és az a retardált Rex az összes nagy skorpióra ráment egyedül és kb az első ütésbe bele is halt. Ennyit arról hogy közelharcnál nem rohannak bele vakon a csatába. Mondjuk ez csak a másodlagos companionokra igaz, mert Veronica megvárja míg én is belendülök. Pedig ő meg nyugodtan mehetne előre, mert kb 2 ütéssel megöl szinte bárkit. A Vault 22 előtt is megölték csórit a mantisok, szóval néha nem árt szólni neki hogy "wait here" és lerendezni az ellent, mert szeret kamikázézni. Én most megoldottam, mert berohantam elé, nem zavart hogy sebződök, mert a folyamatos éhség miatt úgy is kellett zabálnom.

Küldim nekem is van egy valag, a probléma az hogy rengetegszer kell valamilyen skill, ami ugye +xp-t ad, én meg mindig megvárom míg kellően skilles leszek és csak akkor teljesítem. Ráadásul én még nagyon nem is lövöldözhetek, mert csak a nemharci skilleket fejlesztettem, szóval elég tré még a karim.
  • Fpocok
    Van Graff-ok sem szennyezik tovább a földet