...
-
Darun #5264 Nekem több mint 200 órám van benne a teljes játékban, és ez csak egy végigjátszás, ráadásul elsőre nem is értem el a max szintlimitet, vissza kellett töltenem az utolsó állást, mert elkezdtem challenge-eket csinálni, felkeresni a meg nem látogatott helyeket, visszatértem párszor a másik két DLC-be és végül egy másik befejezéssel, maxos szinten hagytam abba. Mindkét Fallout játékra elmondható hogy messze a legbugosabb játék amivel valaha játszottam. De ez maga a játék, a történetben lévő és bennem felmerült miért?-ek többsége szerintem a hiányos angol tudásomnak köszönhető. Sokszor éreztem azt hogy a válasz ott van abban, amit az NPC mond, csak én nem értem. És amik nekem kimaradtak, azok lényegében apró részletek, úgy érzem a nagy egészet sikerült megértenem.
Christine valószínű nekem azért volt szimpatikus, mert egyrészt a történet őt állította be pozitív szereplőnek, másrészt amikor rátalálunk, elég ramaty állapotban van, bennem meg van egy ilyen "segítsünk az elesetteknek/rászorulóknak" motiváció, meg talán kicsit empatikus is vagyok. Az meg hogy a végén ő kapta meg Vera hangját, azt hiszem még rátett erre egy lapáttal, mivel igen kellemes hangja volt. Azt hogy mi akasztott i téged a hologramnál, nem tudom. Gyakorlatilag ott derül ki, hogy mi történt velük. Mármint azokkal, akik a kaszinóban rekedtek.
Dean nekem is antipatikus volt már a kezdetektől, de egy karakter nem attól lesz rossz (értsd: szar) hogy nem kedveled. Szerintem egy karakter attól lesz felejtős vagy semmirevaló, hogy jellegtelen, semmiféle komoly érzelmet nem tud kiváltani belőled. Hogy ismét Mass Effectes példát hozzak, nekem ilyenek voltak az első részben Kaiden, a másodikban Jacob, a harmadikban Vega. Samara se volt szimpatikus, sokáig Thane se, Zaeed meg végképp nem, de nekik volt karakterük, személyiségük, Zaeedet pl kifejezetten rühelltem, de ő pont ettől volt jó karakter. Én a ghoult is ezért nem tartanám rossz NPC-nek, mert lehetett őt utálni.
Ami meg a szupetmutánst illeti, ne feledjük hogy Dog Elijah talpnyalója volt, akár meg is halt volna, ha Elijah azt parancsolja neki. És nekem úgy rémlik, eleinte God-ot sem zavarta a halál lehetősége, ami érthető is, hiszen ő szabadulni akart a másik, "gyenge" énjétől. Őt azért is értettem meg kicsit nehezebben, mert ugye Elijah azt mondja az elején, hogy óvakodjunk God-tól. Csakhogy később kiderül, azért próbált távol tartani tőle, mert God-ot nem tudta irányítani, ő lázadt ellene, amennyire tehette. És mivel a Courier látszólag Elijahnak dolgozott (még ha a nyakörv miatt kényszerből is) ezért God megvetette őt is.