Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Ezzel már én is ráfáztam még a F3 idejében.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Elkezdtem a ruhadarabok DT-jét hangolni (az obliban létezett armor vagy clothing választás itt nem mûködik, nincs. Ehelyett azzal lehet szabályozni, hogy a náluk lévõ felszerelésbõl mit hordjanak, hogy a DT-t állítgatod. Azt veszik fel, aminek a legmagasabb. A modder azt játszotta, hogy az általa berakott fehérnemûknek -0.01 DT-t állított, de ez (a negatív érték) - szerintem - gondot is okozhat, amikor nekiáll a program számolgatni, így 0-ra állítottam mindet.
Aztán kiderült, hogy ez nem oldotta meg a gondot, sõt már a Skorpió gang tagjai is nekivetkeztek.
Kínomban letámadtam pár NCR-est és kereskedõt, akik egy szál gatyában lófráltak és kiderült, hogy nincs is náluk páncél, azért járkálna lengében...
Némi modrendezés, ki-be kapcsolgatás árán kiderítettem, hogy az NVEC az, ami bekavar valahogy. Valamiképp kiüríti vagy átírja a "csomagok" tartalmát és így a BbR már rosszul feltöltött csomagot módosít.
Az NVEC eredetileg hibajavító (NV Error Correction) modnak indult, de a készítõje vérszemet kapott és rengeteg (most nagyjából 150-170) modot összerakott egyetlen moddá, köztük néhány nagyobbat (pl NVCE, The Collector, D.E.I.M.O.S.) is. Ezek közül valamelyik lehet az, ami a gondot okozza, így most szépen végigtúrom, és megkeresem, mit módosít, ami miatt eltûntek a cuccok a csomagokból.
Most már használják a markereket a fiendek is. Wall markert tuti azt láttam játékban. De akkor majd tele kell tûzdelnem a fiendek spawn pontjait padokkal, markerekkel stb. Így legalább nem le föl járkálnak, hanem remélhetõleg leülnek, alszanak, oda mennek a tûzhöz stb.
Sokkal életszerûbb.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Lerakod azokat a marker-eket amit szeretnél hogy használjanak. Majd az Npc ablakánál Al Packages fülnél hozzáadsz egy Default... valamilyen sandbox-os sort, esetleg még egy Default ... Patrol-t.
Az alváshoz meg kell egy ágy és alapból használja ha a közelében van és vele egy térben. Külön tér esetén mindenképpen kell egy Sleep sor is amit már neked kell alkotnod hogy hozzákösd az adott ágyat.
Amit még nagyon kéne az az hogy a fiendek is használják a markereket.
Raidereket leraktam (nem a lvlraider amit egy M betû jelöl lerakva hanem az egyedieket ami fix arccal rendelkeznek, és lerakva ember lesz ott.) és azok alapból használják a markereket. A fiendeknél hogy kell megcsinálni? Kiválasztom a listából azt ami a raidereknél is bent van és bepipálom hogy use ai package?

Hogy az egész város területén Primmet írjon ki. Mert így ha elhagyom az eredeti Primm városhatárát (ami most már bõven városhoz tartozik) Mojavet ír ki így elég hülyén nézz ki hogy még bõven a városban vagyok de nem Primmet ír ki.
Tapasztalatom szerint számít, de minden játékban másként és ezt én se tudom hol milyen értékre van állítva.
Azt probáltad hogy nem Kit-ként rakod be az In. hanem külön ruha darabokként?
Késõbb írok némi infót.
Amik között akad természetesen sexy is mint a valóságban.
Persze hogy kipróbáltam a nudizmust is de híd el gyorsan megunod, és nem életszerû.
Az átalakítás pedig nem erre szól, hanem leginkább területi módosítás, a modjaim amiket felraktam a Nexusra legtöbbjük ebbõl áll.
Eredetileg nem érdekelt a dolog, de a dalls ledger texturaprobléma miatt (emirõl késõbb kiderült, hogy részben a saját lustaságom, részben a FO3-as archiveinvalidation invalidated "telepítõje" a ludas, ugyanis nem kézzel módosítottam az ini-ket, hanem ráhagytam a telepítõre, így az beírta magát az FNV inijeibe is. Ennek az lett az eredménye, hogy a tényleges fnv-s bsa nem az elsõ helyen volt a sorban, hanem beljebb csúszott, így nem volt semmi hatása) elkezdtem túrni, hogy mik is vannak. Rábukkantam egyre, ami nem egy szimpla testcserélõ, hanem a játékban elérhetõ és játszható "fajták" szerint cserél: Body by Race (38524). Igaz, az amikban (és részben bennünk is) élõ sztereotipiák mentén, de változatos formákat ad az npc-knek. Az ázsiai kicsi, törékeny, a latin nagy fenekû és mellû, stb...
Anno még az oblivionhoz gondolkodtam valami hasonlón, de rájöttem, hgoy sem idõm, sem tehetségem nincs a 4-5 komplett ruhakészlet elõállításához, így nem foglalkoztam vele tovább.
Nos ezzel is van némi gondom, és nem jövök rá, mi a megoldás. Az elv az, hogy minden "fajta" külön testet, ruhatárat kapott és az npc-k inventoryjába külön pakolja a hozzá illõ ruha/páncél és fehérnemû készletet (ez utóbbit, ha lehúzod róla a páncélt, automatice ráadja a testre). A gond az, hogy valamiért az NCR Trooperek és vagy a mercenary-k vagy a karaván traderek egy szál gatyában/bikiniben lófrálnak. Csak õk. Közülük is azok, akik "csomagban" kapják a páncélt, nem egyenként. A mod fórumán olvastam, hogy másnak is van hasonló gondja, csak nála a légionárius rekruták jártak így.
Néztem a geckben a modot és úgy látom, megvan az eredeti páncéljuk is, ha kigeneráltatom az adott npc-t, ott van a listájában, csak nem veszi fel valamiért. Akkor sem, ha a mod a legutolsó a sorban.
Anno az obliban volt olyan, hogy ha egy npc-nek adtam valami páncélt és valami ruhát, akkor "munkaidõben" a páncélban járkált, míg éjjel a ruhában, de ehhez be lehetett állítani, hogy az adott cucc armor, vagy sem. Nem tudom, hogy itt is van-e ilyesmi, mert ha igen, akkor lehet, hogy az a baj, hogy esetleg a fehérnemû is armorként szerepel, nem clothingként.
Primm elég nagy lett, lakosokat akarok letenni, árussal.
Egy robotot már letettem, útvonallal.
Az npc-knél azt kéne megoldani hogy ne csak álljanak egy helyben hanem mint ahogy egy településen, üljenek le, beszéljenek egymással, aludjanak stb.
Vegasban pedig a Lucky 38-at töltöm fel élettel a saját ízlésem szerint, néhány árus egy egykét szelektív tároló.
Viszont egy tény nem szúrta ki a szemem, hogy most a test színét tudom változtatni a fej lesz mindig olyan negyed barna szín árnyalatú.
Pedig végig próbáltam a mod kikapcslós ütközés próbát is.
Oké ezt hogyan is csinálom, Nexus Mod manager-em van.
Érdekes a sajátnál nem láttam ilyen hibát, csak a Nexusról letöltött companions modnál.
Amúgy ez kell: bLoadFaceGenHeadEGTFiles=1
Fallout 3-nál elég ennyi.
New Vegasnál át kell konvertálnod a pluginod master fájlba mert különben nem fog mûködni.
Skyrim-nél esélytelen mert ugyan olyan totál bugos mint maga a játék, a készítõk ígértek javítást, de ezt már eljátszották F3-nál és a New Vegasnál is, én nem alapoznék Bethesda "ígéreteire" <#violent>#violent>
Nyilván mindegy minek nevezik, én az egyedi armorok miatt használom, ha már nõi karakterek is vannak a játékban szeretem ha nõi ruhákban flangálnak és nem úgy néznek ki mintha egy vászonzsákot húztak volna rájuk.
Mit is mondtál mit kell csinálni ha a társak teste nem akarja felvenni a fej színét csak az alap fehéret használja?
Hát akkor szerintem 1-2 óra lesz mert azért jócskán van LOD-ot igénylõ épület a modomban. Bár nem hiszem hogy pont egy Geck használná ki majd a procimat hiszen még a keresõje is brutál lassú. Beírok valamit és olykor hosszú másodpercek telnek el mire talál valamit.
Egész jól állok már, novac-ot ma fejeztem be így minden kisváros kész, csak navmeshre várnak. Wasteland is kész van, már navmesheltem is.
Ezután jön Westside és környéke, a repülõtér és környéke meg egy-két góc pont kelet vegasban. Utána gyorsan navmesht ráhúzni az egész városra, mehet a sütõbe, fûszernek meg jönnek a map, audio markerek és NPC-k lepakolása meg egy-két kisebb csere-bere dolgok.
Azon gondolkodom hogy hagyjam esp-be (jelenleg 14 mega) vagy esetleg konvertáljam esm-be. Viszont sok más terület modosító mod van így jó hogyha a load orderben szépen lehet pakolászni ide-oda hisz sose tudni hogy más modok hova tesznek dolgokat.
Ezenkívül vannak jó quest modok is. De lehet elöszõr nem nyomnám tele mindenféle modokkal pláne ha megvan a dlc csomag is.
Eszméletlen jó története van rengeteg választási lehetõséggel. Ami nagyon nagy különbség és szokatlan lesz az F3 után, az az hogy ez egy old school rpg de remekül ráültetve egy opne worldre. Tehát a questekre kapsz leginkább xp. Már relative korán 6 szint után már szinte csak azzal lehet fejlõdni. Viszont abból nincs olyan sok de azok ütnek :) A másik amire kell figyelni a troubleshot itt tényleg mûködik, a harmadik pedig amire nagy különbség az az hogy a tulajdonságok amire építesz szinte minden párbeszédben felhasználható. Tehát építhetsz okos karaktert és terror gyereket is :) A beszédekben opciók lesznek. tehát ez egy kicsit más mint az F3 az hangulatban erõsebb talán bár ez szubjektív, az NV viszont eszméletlen erõs történettel bír tehát nem árt ha van angol nyelvtudásod egy kevés. Szóval próbáld ki nagyobb modok nélkül de has inkább F3 élményt akarsz benne a kkor world of pain de az szerintem elrontja elsõre az élményt :)