Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Gyors kerdest tennek fel csak, amolyan emlekeztetoul magamnak (es mert rohadt lusta vagyok most probalkozni :)). Szoval barmilyen fegyver, amelyet hangtompitoval (silencer) latok el/upgradelek alkalmas orvgyilkolasra, (re repu se karma valtozas/buntetes ne legyen), mint mondjuk az eredetileg is "silenced" fegyverekkel, pl a .22-es - becsempeszem barhova - csuzlival? Az oke, hogy 1 shot kell, meg sneak, stb, de a fegyverre vonatkozoan most nincs energiam vegigkukazni az osszes vendort es probalgatni oket. Koszi elore is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ryder62
Hotomi, azt meg lehet oldani hogy egy adott területnek új nevet adni? A fiend territory, és a McCarran reptér között felhúztam rengeteg házat (túl kép alapból ott voltak de félig betemetve, felemeltem õket és kiegészítettem). Szóval a West pump station környéke tele van nagy beton épületekkel, túl egységes lett, így adnék egy körzet nevet neki ha lehet. (Office District vagy valami hasonló)

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Végre sikerült megértetnem a modderrel, hogy nem stimmel valami. Szerinte nála jó. Csináltam egy teljesen új installt, csak az õ modjával és ott vannak a felsõruházat nélkül kódorgók mindenfele. Kiderült, hogy 3 scripttel töltögeti fel a "leveled list"-eket, és csak fegyvert meg ammo-t pakol be, ruházatot nem. 2 verzióval ezelõttig nem volt ezzel semmi gond, de ott valamit még mókolt (lehet, hogy valami mellékhatás), amitõl a ruházati/páncél listák egy része kuürült. Eredetileg csak bõvíteni akarta a fegyverlistákat, csak valami félresikerült.

xblades
No igen az valóban nehézség ha nincs náluk. És az is hogy ha ennyire módosítod összevonod vagy ilyent töltesz le egy mod-ban a sok különbözõ változtatást.
Ezzel már én is ráfáztam még a F3 idejében.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62

Nem próbáltam így, mert akkor minden egyes markerhez egyedi NPC-t kellene rendelni. Este rájöttem, hogy tévedtem a probléma okában. Nem az a baj, hogy nem veszik fel a cuccot, hanem az, hogy nincs is náluk.
Elkezdtem a ruhadarabok DT-jét hangolni (az obliban létezett armor vagy clothing választás itt nem mûködik, nincs. Ehelyett azzal lehet szabályozni, hogy a náluk lévõ felszerelésbõl mit hordjanak, hogy a DT-t állítgatod. Azt veszik fel, aminek a legmagasabb. A modder azt játszotta, hogy az általa berakott fehérnemûknek -0.01 DT-t állított, de ez (a negatív érték) - szerintem - gondot is okozhat, amikor nekiáll a program számolgatni, így 0-ra állítottam mindet.
Aztán kiderült, hogy ez nem oldotta meg a gondot, sõt már a Skorpió gang tagjai is nekivetkeztek.
Kínomban letámadtam pár NCR-est és kereskedõt, akik egy szál gatyában lófráltak és kiderült, hogy nincs is náluk páncél, azért járkálna lengében...
Némi modrendezés, ki-be kapcsolgatás árán kiderítettem, hogy az NVEC az, ami bekavar valahogy. Valamiképp kiüríti vagy átírja a "csomagok" tartalmát és így a BbR már rosszul feltöltött csomagot módosít.

Az NVEC eredetileg hibajavító (NV Error Correction) modnak indult, de a készítõje vérszemet kapott és rengeteg (most nagyjából 150-170) modot összerakott egyetlen moddá, köztük néhány nagyobbat (pl NVCE, The Collector, D.E.I.M.O.S.) is. Ezek közül valamelyik lehet az, ami a gondot okozza, így most szépen végigtúrom, és megkeresem, mit módosít, ami miatt eltûntek a cuccok a csomagokból.

Ryder62
Már átírtam, beraktam ugyan azt a sandbox sort ami a raidereknél van.

Most már használják a markereket a fiendek is. Wall markert tuti azt láttam játékban. De akkor majd tele kell tûzdelnem a fiendek spawn pontjait padokkal, markerekkel stb. Így legalább nem le föl járkálnak, hanem remélhetõleg leülnek, alszanak, oda mennek a tûzhöz stb.
Sokkal életszerûbb.

xblades
Ja persze hogy megmozduljanak kell a Navmesh is.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Igen a video szépen megmutatja mit kell csinálni.
Lerakod azokat a marker-eket amit szeretnél hogy használjanak. Majd az Npc ablakánál Al Packages fülnél hozzáadsz egy Default... valamilyen sandbox-os sort, esetleg még egy Default ... Patrol-t.

Az alváshoz meg kell egy ágy és alapból használja ha a közelében van és vele egy térben. Külön tér esetén mindenképpen kell egy Sleep sor is amit már neked kell alkotnod hogy hozzákösd az adott ágyat.

Bethesda tutorial videó

Ryder62
Köszi. Majd megcsinálom.

Amit még nagyon kéne az az hogy a fiendek is használják a markereket.

Raidereket leraktam (nem a lvlraider amit egy M betû jelöl lerakva hanem az egyedieket ami fix arccal rendelkeznek, és lerakva ember lesz ott.) és azok alapból használják a markereket. A fiendeknél hogy kell megcsinálni? Kiválasztom a listából azt ami a raidereknél is bent van és bepipálom hogy use ai package?

Magam részérõl az xce modokat használom max...ha használom de a srác tényleg lore friendly.

Ez talán a legismertebb. Nemm lehet mondani hogy nem egyedi látványvilág. :)

Jó ez nyilván ízlések és pofonok de az elder scrolls az mindig ilyen volt. És ez az egyik amit a Bethesda máig megtartott amellett, hogy most már minõségi graf-ot ad a játékhoz. De ha megnézed a morrowind dobozát az is elég egyedi látványvilág volt pont az hogy nem szépek voltak a karakterek mint egy japán mesébe. Az obli kicsit gyengus lett de a Skyrim visszahozta a morrowindet feljavítva szerintem és a nordok elég szépek is lettek meg az imperial is. Életszerûek. Szóval nekem tetszik nude modnak meg ehhez a gamehoz nem látom értelmét szemben az fnv-vel.

Még valamit! A Térképen az egérgörgõt lenyomva tudsz mozogni!

World - Region- elõjön a region ablak - válaszd ki a wastelandnv világot - keresd meg a MapPrimm bejegyzést - kattints rá, a jobb oldali ablakban van a térkép négyzetrácsban, egérgörgõvel tudsz távolítani, ráközelíteni - egy piros vonalú keret jelöli Primm területét - jobb klikk a térképen és válaszd ki az edit region area 1-et a változtatáshoz, vagy delete region area 1 egy új keret kijelöléséhez - ha bal klikket nyomsz a térképen elõjön egy piros x ezeket kell összekötnöd, ha végeztél ismét jobb klikk és válaszd a Done-t - ha jól kötötted össze a vonalakat akkor az új területek felveszik a Primm színét, ha bárhol is maradt egy kis rés akkor törli a regiont, és újra kell kezdened.

Ryder62
Ami még jól jönne de nem tudom hogy lehetne megoldani: Ugye Primm 3-szor nagyobb lett mint eredetileg így ezért a kívül esõ részeknél Mojave Wastelandot ír (mentésnél, pipboyban a térképnél). Ezt hogy lehet kiterjeszteni?
Hogy az egész város területén Primmet írjon ki. Mert így ha elhagyom az eredeti Primm városhatárát (ami most már bõven városhoz tartozik) Mojavet ír ki így elég hülyén nézz ki hogy még bõven a városban vagyok de nem Primmet ír ki.

xblades
"hogy az adott cucc armor, vagy sem"
Tapasztalatom szerint számít, de minden játékban másként és ezt én se tudom hol milyen értékre van állítva.

Azt probáltad hogy nem Kit-ként rakod be az In. hanem külön ruha darabokként?

xblades
Ebben némileg (amit én ismerek) tudok.

Késõbb írok némi infót.

xblades
Nem is kell elképzelni, már tetem fel videót amiben látható volt. Semmi szupermodell, semmi nudizmus, csak szép arcú nõk és nõ fizurák, ruhák.
Amik között akad természetesen sexy is mint a valóságban.
Persze hogy kipróbáltam a nudizmust is de híd el gyorsan megunod, és nem életszerû.

Az átalakítás pedig nem erre szól, hanem leginkább területi módosítás, a modjaim amiket felraktam a Nexusra legtöbbjük ebbõl áll.

Body modokról...
Eredetileg nem érdekelt a dolog, de a dalls ledger texturaprobléma miatt (emirõl késõbb kiderült, hogy részben a saját lustaságom, részben a FO3-as archiveinvalidation invalidated "telepítõje" a ludas, ugyanis nem kézzel módosítottam az ini-ket, hanem ráhagytam a telepítõre, így az beírta magát az FNV inijeibe is. Ennek az lett az eredménye, hogy a tényleges fnv-s bsa nem az elsõ helyen volt a sorban, hanem beljebb csúszott, így nem volt semmi hatása) elkezdtem túrni, hogy mik is vannak. Rábukkantam egyre, ami nem egy szimpla testcserélõ, hanem a játékban elérhetõ és játszható "fajták" szerint cserél: Body by Race (38524). Igaz, az amikban (és részben bennünk is) élõ sztereotipiák mentén, de változatos formákat ad az npc-knek. Az ázsiai kicsi, törékeny, a latin nagy fenekû és mellû, stb...
Anno még az oblivionhoz gondolkodtam valami hasonlón, de rájöttem, hgoy sem idõm, sem tehetségem nincs a 4-5 komplett ruhakészlet elõállításához, így nem foglalkoztam vele tovább.
Nos ezzel is van némi gondom, és nem jövök rá, mi a megoldás. Az elv az, hogy minden "fajta" külön testet, ruhatárat kapott és az npc-k inventoryjába külön pakolja a hozzá illõ ruha/páncél és fehérnemû készletet (ez utóbbit, ha lehúzod róla a páncélt, automatice ráadja a testre). A gond az, hogy valamiért az NCR Trooperek és vagy a mercenary-k vagy a karaván traderek egy szál gatyában/bikiniben lófrálnak. Csak õk. Közülük is azok, akik "csomagban" kapják a páncélt, nem egyenként. A mod fórumán olvastam, hogy másnak is van hasonló gondja, csak nála a légionárius rekruták jártak így.
Néztem a geckben a modot és úgy látom, megvan az eredeti páncéljuk is, ha kigeneráltatom az adott npc-t, ott van a listájában, csak nem veszi fel valamiért. Akkor sem, ha a mod a legutolsó a sorban.

Anno az obliban volt olyan, hogy ha egy npc-nek adtam valami páncélt és valami ruhát, akkor "munkaidõben" a páncélban járkált, míg éjjel a ruhában, de ehhez be lehetett állítani, hogy az adott cucc armor, vagy sem. Nem tudom, hogy itt is van-e ilyesmi, mert ha igen, akkor lehet, hogy az a baj, hogy esetleg a fehérnemû is armorként szerepel, nem clothingként.

Ryder62
Akkor tudsz segíteni?

Primm elég nagy lett, lakosokat akarok letenni, árussal.

Egy robotot már letettem, útvonallal.

Az npc-knél azt kéne megoldani hogy ne csak álljanak egy helyben hanem mint ahogy egy településen, üljenek le, beszéljenek egymással, aludjanak stb.

Szerintem tökéletes az eredeti HD graf csomag :) E se merem képzelni mit csinálsz belõle. A skyrimnak nem a grafikával vagy a buggoságával van gond inkább az hogy egy konzol port színvonalban is. Nem rossz de sokkal jobb is lehetne. Ha nem csak a 90% igényére készítették volna hanem kicsit több belbecs lenne benne, kicsit jobban hasonlítana az FNV-re annak jobban örülnék mint a supermodel kinézetû karaktereknek :D

xblades
Na azért ránéztem a mod-jaimra, nekem megfelelõ érdeklõdést mutatnak irántuk.

xblades
Én most már mindig csak a saját ízlésemre alakítom a játékokat. Amelyik mod nem tetszik azt módosítom, kiegészítem. (épp a Skyrim-el küzdök hogy ne ronda nõk és gyerekek legyenek benne egy vászonzsákba bújva)

Vegasban pedig a Lucky 38-at töltöm fel élettel a saját ízlésem szerint, néhány árus egy egykét szelektív tároló.

xblades
Kösz de ez sem jött be igaz nincs is olyan opció a CK-ben már hogy can be all race.
Viszont egy tény nem szúrta ki a szemem, hogy most a test színét tudom változtatni a fej lesz mindig olyan negyed barna szín árnyalatú.
Pedig végig próbáltam a mod kikapcslós ütközés próbát is.

Fallout mod manager - Tools - Tesnip - nyisd meg a pluginod - van egy olyan része hogy TES4 a pluginodban - dupla kattintás - bejön a Header editor - az elsõ bekezdés az esm, pipáld be - mentsd el - és végül írd át az esp-t esm-re.

Ryder62
Milyen modon ügyködsz? :)

xblades
"New Vegasnál át kell konvertálnod a pluginod master fájlba mert különben nem fog mûködni."

Oké ezt hogyan is csinálom, Nexus Mod manager-em van.

lalakov
Köszönöm.
Kaptál egy teleportáló szerkezetet azzal tudsz közlekedni, de azt hiszem van egy vasúti átjáró is amivel visszamehetsz.

lalakov
Tudnátok segíteni? Abban a DLC-ben vagyok, ahol csak a küldetés befejezése után lehet visszatérni a fõjátékba. Azt hiszem ide az autósmozinál lehet belépni. Megcsináltam a küldetéseket, lement a mese és kiírta, hogy most már ide-oda tudok lépkedni a két világ között. De hol? Azt hittem vissza fog tenni a fõjátékba, de nem és nem találom a kiutat.
xblades
Nos igen ez a az a Geck amit én is használok <#ticking><#mf1>

Ryder62
Á pusztuljon már a geck. Lenavmeshelem fél novacot erre kifagy ez a szar <#violent>

xblades
Á pech pont az utóbbihoz kellene.
Érdekes a sajátnál nem láttam ilyen hibát, csak a Nexusról letöltött companions modnál.

Gépe válogatja, nálam a Morro, Obli, F3, Skyrim fél óránként kidobott, míg a New Vegasnál több óra játék után vágott ki.

Hm ti vagytok a profik, elhiszem. Csak emlékszem a FNV óránként lépet ki vagy adott crash dolgot a F3 se volt sokkal jobb. az oblivion is sokat repült el. A skyrim anno amikor játszottam a két hét alatt egy kezemen meg tudom számolni amennyi problémám volt vele.

Menj fel a hivatalos fórumra, azon belül is a Creation kit részre, ott van egy szép hosszú lista a szerkesztõ bugjairól.

Ezt nem értem szerintem a legstabilabb eddig mind közül a skyrim pont azt gondoltam elnézve a geck-jét azért csinálták ennyire zártra hogy stabil legyen.

Nem, az épületek LODjának generálása csak pár másodperc, a talaj LOD vesz igénybe több órákat-napokat.

Attól függ melyikhez kell? Fallout3? New Vegas? Vagy esetleg Skyrim?
Amúgy ez kell: bLoadFaceGenHeadEGTFiles=1
Fallout 3-nál elég ennyi.
New Vegasnál át kell konvertálnod a pluginod master fájlba mert különben nem fog mûködni.
Skyrim-nél esélytelen mert ugyan olyan totál bugos mint maga a játék, a készítõk ígértek javítást, de ezt már eljátszották F3-nál és a New Vegasnál is, én nem alapoznék Bethesda "ígéreteire" <#violent>

hehe nos nem tudjuk mi lesz a divat 300 év múlva :)

xblades
#4739 #4740
Nyilván mindegy minek nevezik, én az egyedi armorok miatt használom, ha már nõi karakterek is vannak a játékban szeretem ha nõi ruhákban flangálnak és nem úgy néznek ki mintha egy vászonzsákot húztak volna rájuk.

xblades
Hotomi

Mit is mondtál mit kell csinálni ha a társak teste nem akarja felvenni a fej színét csak az alap fehéret használja?

Ryder62
Azért ha már itt járok bedobok pár képet :)

Ryder62
Type3-ra gondolsz? Az nálam alap <#idiota>

Hát akkor szerintem 1-2 óra lesz mert azért jócskán van LOD-ot igénylõ épület a modomban. Bár nem hiszem hogy pont egy Geck használná ki majd a procimat hiszen még a keresõje is brutál lassú. Beírok valamit és olykor hosszú másodpercek telnek el mire talál valamit.

Egész jól állok már, novac-ot ma fejeztem be így minden kisváros kész, csak navmeshre várnak. Wasteland is kész van, már navmesheltem is.

Ezután jön Westside és környéke, a repülõtér és környéke meg egy-két góc pont kelet vegasban. Utána gyorsan navmesht ráhúzni az egész városra, mehet a sütõbe, fûszernek meg jönnek a map, audio markerek és NPC-k lepakolása meg egy-két kisebb csere-bere dolgok.

Azon gondolkodom hogy hagyjam esp-be (jelenleg 14 mega) vagy esetleg konvertáljam esm-be. Viszont sok más terület modosító mod van így jó hogyha a load orderben szépen lehet pakolászni ide-oda hisz sose tudni hogy más modok hova tesznek dolgokat.

Igen van benne pár olyan mod ami élõbbé teszi a világot és ahhoz mindenképpen kell :) Van egy két olyan mód ahol a prostikkal tudsz enyelegni és xp-t is kapsz :D. Egész életszerû lesz tõle vegas :) ÉS ahhoz biza kell. Ha nem lenne pár ilyen ötletes mod ami használja el lennék a body modok nélkül a történet az ami magával rántja az embert ebben a játékban :) Komolyan így most ami nagyon jó rpg az utóbbi öt évben jó storyval meg minden és maradandó az a Bioware játékok, FNV, és most az SWTOR ami üt :)

Mission Mojave :) unofficial patch :)
Ezenkívül vannak jó quest modok is. De lehet elöszõr nem nyomnám tele mindenféle modokkal pláne ha megvan a dlc csomag is.
Eszméletlen jó története van rengeteg választási lehetõséggel. Ami nagyon nagy különbség és szokatlan lesz az F3 után, az az hogy ez egy old school rpg de remekül ráültetve egy opne worldre. Tehát a questekre kapsz leginkább xp. Már relative korán 6 szint után már szinte csak azzal lehet fejlõdni. Viszont abból nincs olyan sok de azok ütnek :) A másik amire kell figyelni a troubleshot itt tényleg mûködik, a harmadik pedig amire nagy különbség az az hogy a tulajdonságok amire építesz szinte minden párbeszédben felhasználható. Tehát építhetsz okos karaktert és terror gyereket is :) A beszédekben opciók lesznek. tehát ez egy kicsit más mint az F3 az hangulatban erõsebb talán bár ez szubjektív, az NV viszont eszméletlen erõs történettel bír tehát nem árt ha van angol nyelvtudásod egy kevés. Szóval próbáld ki nagyobb modok nélkül de has inkább F3 élményt akarsz benne a kkor world of pain de az szerintem elrontja elsõre az élményt :)

xblades
Az azért érdekes hogy senki nem teszi fel (vagy vallja be) a body modokat de mindegyiknél bent van a top 25-ben és az elsõk közt a letöltésben. <#banplz>

xblades
#4667 válogass :)