Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rámegyek a TESsnip-re, betöltöm a modom majd dupla katt a TES4-re és kiválasztom az elsõ rublikát ami mellett esm van írva. Elmentem esmbe majd játékban ilyet kapok:
Tehát az eredeti dolgok megvannak + amit én is letettem. Próbáltam már esp-be menteni és átírni. Hogy kell ezt megcsinálni?
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Szerintem keress más terjesztési lehetõséget is a biztonság kedvéért.
Ez van primm esetében is: a convictok a respawnoló lakosságot írják. Lakosok meg kellenek hogy ne legyen szellem város.
Ez is úgy kellett volna hogy a küldi után jelenjenek meg.
Amúgy várom ám a kritikákat, észrevételeket. Nexuson már írtak jópáran, hogy mi nem mûkszik rendesen 😊
Btw, milyen jó látványjavító modok vannak? A depth of Field-et, Western Sky-t és a Imiginatort már leszedtem. Most próbálgattam hogy mennyire lehet valószerû mojavet elõhozni. Olyan kéne ami visszaadja a forróságot, a fényt, a napsütést. Egyenlõre csak a fényerõ-kontraszt kombóval tudok játszadozni imiginatorban.
Although: Remélem letöltöd a modom hogy lásd mi a bajom a vanilla gémmel 😛
(ilyen gépen: i5 2320 @3ghz, 4gb ram, hd6850 1vram)
Nagyon sajnálom azért mert erre vártam hogy milyen jó lesz ha még a textúra pakkot is feldobom. Szép is volt még small-al is csak hát még cella betöltés után is laggolt elég csúnyán. Persze alapban, modom nélkül szépen fut de nem csoda hisz tök üres egész wasteland.
Úgyhogy vagy szép wasteland de üres, vagy részletes wasteland de csúnya...
A lényeg hogy ami wastelandot megváltoztatja azokkal nagy eséllyel nem kompatibilis, viszont ami csak interiorokat add (pl World of Pain, NV interiors) azokkal lehetséges hogy igen. Maximum egy két object nem úgy van ahogy kéne (pl csatorna fedõ) mert ha megváltoztattam az utat ahova a másik mod letette akkor lehet hogy lebegni fog vagy nem látszik.
Monster moddal lehet hogy kompatibilis ha a mod csak teleszórja wastelandot ellenfelekkel. Akkor elvileg mûködnie kéne.
Mivel a modom csak esztétikai nagyrészt ezért 100%-ban kompatibilis a textúra modokkal meg fegyver modokkal. Max azok a textúrák amiket én adtam a mod mellé alap felbontásúak lesznek.
Underground hideoutot nem ismerem, attól függ hogy hova teszi a mod a bejáratot. Ha olyan helyre amit én nem modosítottam akkor mûködni kéne vele.
Természetesen ügyelni kell a load orderre is mert ha pl egy vurt's wasteland elõrébb van mint az enyém akkor nagy eséllyel egy fa fog kinõni egy házból.
Milyen modokkal kompatibilis a modod? pl. Monster mod, extended weapon, underground hideout, NMC's textura mod?
Better New Vegas
Tartalom:
- Az összes várost átalakítottam, kiegészítettem (kivéve Goodsprings és Searchlight)
- Két új kisváros: Callville Bay és El Dorado Village.
- Vegas átalakult: Komplett külvárost kapott, új táborokkal, vasút állomássokkal, törmelékkel, roncsokkal teli autópályák, sikátorok stb.
- Több mind 100 nukleáris jármû az utakon.
- Új helyszínek map makerrel.
- Új, felnem használt zenék.
- Átalakított vagy fixált helyszínek.
- Több Fiend, Robot, Super Mutant, Molerat, Viper és Jackal.
- A Fiendek ezúttal már leülnek, beszélgetnek, falhoz támaszkodnak, vagy épp a tüzes hordó elött ácsorognak.
- A Nuka-Cola Victory és Quartz ivás hangja fixálva.
- Néhány Quantum üveg hozzáadva.
- Felbukkannak a Raiderek is.
- Jármûvek (sértetlen busz és katonai tartály kocsi) épületek, parkoló órák, táblák és más egyéb a Fallout 3-ból.*
* Csak az Extended verzióban.
És néhány kép belõle:
Boulder City:
Autópálya Vegasban:
Valahol Kelet Vegasban:
Roncs temetõ:
Novac
Primm
Nem messze McCarran Reptértõl:
Primm
A mod letölthetõ innen, két verzió közül lehet választani.
Tetszik az egyedisége, bár a Skyrim-mal elégé küzdök ez a Creation Kit nem igazán felhasználó barát.
Kíváncsi leszek Boston-ra a 4-ben, lassan már lehetne róla több hír is. A Wasteland 2-rõl több a hír pedig azt csak mostanság kezdték fejleszteni.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Hogy tudom megcsinálni normálisra?
A dõlt olyan objektum, aminek a FormID-je alapján egy másik modban kellene lennie (a szám a másik mod sorszámával kezdõdik) de abban nincs ilyen. Pl a preorder dlc-kben lévõ fegyverek.
Az aláhúzott meg olyen objektum, ami úgy lett visszainjektálva egy a betöltési sorrendben késõbb lévõ esp-bõl a masterbe. Pl egy terminál a Run the Lucky 38.esm-ben ami a The Lucky38 Empire.esp-ben van definiálva.
Igazából egyik sem probléma, bár a dõlteket érdemes végignézni, hogy a modok szerzõi vagy az összevonások nem rontottak-e el valamit és egy "override" rekord helyett újat hozott létre, így megkettõzve az objektumot, amibõl zavarok lehetnek. Tipikusan az FNVPlugin Utility tud ilyet gyártani, ha sok modot pakolászik vele össze valaki.
Ha konzolon játszanék, vagy nem lehetne modolni már rég elfelejtettem volna az egész játékot.
De mivel lehet úgy minden játék hiányosságot lehet foltozni ha van rá mod. Eddig mindenre találtam (igaz jó részüket még nem próbáltam mint a WOP) kivéve olyat mint az enyém.
Most úgy széjjel fogom modolni hogy Mojave beleremeg.
Engem a végtelen szabadság, a világ felfedezése, a kalandok, a questek, az események vonzanak. Mivel sandbox játék a fonalat hamar el lehet veszíteni.
Nah ez az ami a Fallout 3-ban tökéletes volt, viszont a New Vegasban ezt nem kaptam meg. A világ sivár, egyszerû mint a bot, unalmas, semmit mondó, nincsenek interiorok szinte, ellenfelek erõssége vicc stb.
Most lehet azt mondani hogy kevés idejük volt de ez nem mentség. 2 év az 2 év. A pálya dizájnereket sorra rúgnám ki, ilyen okádék világot elém tolni no komment.
Ha én Geckel képes vagyok kevesebb mint egy év alatt Primmet normálisan kinézõ, hangulatos kis várossá, Vegast normális várossá alakítani, és megtölteni objektumokkal a pályát akkor uram bocsájt nekik ez miért nem jött össze?
És ez nem az én elismerésem hanem az õ lustaságuk, hibájuk, bénaságuk nevezzük aminek akarjuk. Úgyhogy égjen csak a bõr a képükön.
Persze az OWB után reménykedtem hogy a Lonesome road egy bitang jó DLC lesz és visszahozza a Fallout 3 hangulatát és ismét egy jól kidolgozott, részletes várost és környékét látogathatjuk meg. Persze a DLC felénél már pofára estem úgyhogy az utolsó métereket úgy kúsztam végig.
Lehet szidni a Bethesdát de õk 2008-ban, egy részletes post-apoc játékot tettek le az asztalra mellyel vagy 800+ órát játszottam és még mindig nem fedeztem fel mindent. Annyi interior, dungeon volt a játékban hogy a városban és a metróban el lehetett lazán tévedni.
Sajnos ez van, mint írtam már korábban felõlem lehet akármilyen strori és quest-, frakció rendszer, nekem az nem játék hogy 2010-ben ki*asznak a mezõre amin van két treejosh meg egy szikla hogy nesze itt a nagy világ irány a játék 😞
Valahogy a bethesda jobb ebben, ezért is várom a 4-et.
Hú, kicsit hosszú lett 😛
Megjegyzés: Mindjárt kész a mod, ha minden jól megy holnap jön a LOD, teszt, majd a másik verzió elkészítése és mehet fel nexusra.
Mikor minden egyes ellenfél kihívást jelent nah az az igazi. Mekkora élmény volt mikor 3-as 4-es szinten el tudtam nagy nehezen intézni egy csapat útonálló Vipert 😊
Ha filterezem a modokat az fnv-ben, szépen látható, hogy mely rekordok ütköznek másokkal rendezgethetem, melyiket akarom érvényesíteni, melyik felejtõs. A jelzések szép színesek, de kettõre nem találok magyarázatot egyik leírásban vagy fórumon sem:
Dõlt betûs és/vagy aláhúzott lesz némelyik esp neve, benne a megfelelõ osztály, egész le a rekordok szintjéig. De nem látom, hogy ez ilyen rekordok bármiféle problémát jelentenének. Ha ráengedem az fnvedit hibakeresõjét az adott modra, az sem jelez ki semmit. Tudja valaki, hogy mit jelöl a dõlt betûs szöveg és az aláhúzás?
#4907: az csak kétkezes fegyvernél van, pisztoly pl nem lassít le.
"The trees move. Do you not see it?"
Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX
F3 DLC-jei ezerszer jobbak voltak, mind hangulatban mind játékidõben, újításban.
Szóval a HH egy erõs közepes a OWB viszont egy kitûnõ DLC. A többi felejtõs.
Minden esetre ha az összes megvan sok bónuszt kapsz az alapjátékba. Rögtön az hogy 50 szint a max és nem 30.
Viszont új ellenfelek nem jelennek meg Mojaveban, pedig 30+ fölött már kezd nagyon könnyû lenni a játék. 50-es szinten meg minden 1-2 lövés.
Szóval nem ártottak volna nagyobb erõsebb ellenfelek (mint az F3-ban a Overlordok és Albinók) mivel így felborul az amúgy is szar balansz.
viszont a többi DLC jó, bár a végsõvel nem játszottam
#4897: az tuti, h te vagy az egyetlen ember, akitõl ezt hallottam eddig 😊
Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX
Pl. ezt: <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1SupKFT6Gs0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ha végképp nem találod õket, írj és segítek.