OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyors próba után nem mondanám rossznak ezeket a buszokat, helyesebben az AG300-asokat néztem meg (CNG és dízel). Mégis mi a baj velük? A dízelnek a hangja valóban érdekes, az MAN ÜL motorhangját használja, de végül is, ha ugyanaz a motor van benne, akkor miért ne hasonlítana a hang... 😊 Ettől függetlenül nekem sem lesznek a kedvenceim, igaziból sem szeretem a LOV-os csodákat. De a fizika, scriptek okésak, a modell is egész jól néz ki.

Nem a pályák között keresem a buszt, mert azokat megtaláltam és működnek is , de a steam úgy írta gyenge fordítás után, hogy több járat is van benne a DLC-ben. A pályát kerestem és nem a buszokat. De félre írás van a részükről, ha megnézed a steamon, láthatod Te is. Most már tudom, hogy a VanHool az busz márka és nem egy pálya. De ez ismeretlen volt a számomra. Amúgy nem sokat érnek a többihez képest.
c2driver
Köszönd meg magadnak, és a hozzád hasonló "moddereknek".
Peti134
Ömh.. Mért a pályák között keresel egy buszt?

Sziasztok! Én letöltöttem tegnap este a steam-ról ezt az ingyenes DLC-t, a VanHool..... nevü kiegészítőt . Le is jött, de nem látom a játékban, sem a sima eredeti Omsi2-ben és a meglévő Bus Company Simulatorban sem. Megnéztem a fájlokat és az "Addons" mappában ott van a VanHool és a "Vehicles" mappában pedig a buszok, de mint pályát nem tudom használni. És a steam könyvtárban jelzi, hogy telepítve a kiegészítő. Tudnátok tanácsot adni ez ügyben, hogy hol keressem? Lehet, hogy beépült valamelyik másik pályába, térképbe? Köszi, ha segítetek. Üdv. <#conf>
Peti134
Persze hogy OMSIWorkshopos. És ahogy megszokhattuk, sok más ott készülő dologgal együtt ez sem fog nagyon kikerülni...

Ikarusfan
Ez nagyon egyszerű. Én elküldtem a Martinnak a pályát többek között, gondolom ő küldte el a Routeresnek is, és valaki időközben lecserélte a táblákat. Nálam sem ilyenek a táblák, nálam sose volt ilyen (nem is volt ilyen nagyon 2013-ban, hát még előtte, de mindegy).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Amúgy, most esik le!
Hogy-hogy itt például a buszmegállótábla feliratok és a menetrendek normálisabban néznek ki, mint a kiadott verzióban?
És mi a helyzet a C1-es és C2-es Mercivel?
Vagy ezek mind OMSI Workshopos cuccok?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.17. 22:19:14
Fognar
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Már lejárt a szerkesztési idő, de összesen igazából 12 különböző buszt vezethettek.
"12 different busses of the French speaking area of Belgium:
• A120 in four variants
• AG300 in two variants
• A320 in two variants
• A360 in two variants
• AG280 of the year 1981 "

Utoljára szerkesztette: Fognar, 2017.08.17. 20:42:07
Fognar
Megjelent 3 darab új busz az Omsi 2-höz, ingyenesen. Hivatalosan licencelt szóló, csuklós, és duplacsuklós VanHool buszok.
Az alábbi linken éritek el.
Sziasztok! 😊
Szeretnék segítséget kérni. Nagyon, de nagyon megköszönném annak, aki ért hozzá és elmagyarázná, hogyan kell FUTÁR-t berakni egy buszba. Szeretném kipróbálni, megtanulni. Ha valakinek van egy kis ideje, akkor privátba vagy itt elmagyarázhatja. Persze, azt is megértem, ha nem szeretnétek...
Próbáltam ezt a coupling back-os megoldást, de akkor meg nem jelent meg egyáltalán a kocsirész. Ha az A rész teszem előre, akkor ellenkező irányba indul el. 😞
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.15. 21:39:42
Ikarusfan
Elég sebtében dobtam össze anno a csatoltat a nem csatolt alapján, ezért van szabálytalanul összerakva. Át kéne írni a bus fájlokat (a második ICS első része ne A hanem B modell legyen, az utolsó ne B, hanem A), illetve meg kéne forgatni őket (ha jól emlékszem, egy kocsit meg lehet forgatni paranccsal is, nem kell a modellhez nyúlni - tán az előtte lévő kocsi csatlás megadásánál, azaz a -nél a megadott fájl után nem false, hanem true kell, és ekkor elforgatja).

Ikarusfan

Az megoldható lenne, hogy a csatolt ICS villamos az "A" végével előremenetben is tudjon közlekedni? Kíváncsiságból próbálgattam OMSI 2 alatt, de azt tapasztaltam, hogyha felcserélem a két elejét, akkor a villamos az ellenkező irányba indul meg, és helytelen vágányon halad.
Mindezt azért kérdezem, mert valóságban ICS-t csak B-B véggel lehet csatolni, és egy picit bántja a szememet. Meg lehet oldani valahogy?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.15. 18:55:06
nemeza
Próbáltad? 😊 Igazából az még egy kérdés, hogy lehet-e belőle elektromos cuccot csinálni. A metrónál a 3.sínből szedi a delejt, és lehet AC-t vagy DC-t is definiálni a sínbe / felsővezetékbe. Gondolom kísérletezgettek sokat már az OMSI2-vel is, aztán rájöttek, hogy igazából érdemes kb. az alapoktól elkezdeni felépíteni az egész játékot újra.
nemeza
frankó lett! Hajrá! 😉
überklassz lesz.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Skinner_11
Majdnem teljesen kész ez a műszerfalvariáns, már csak kicsit koszolni kell, megrepeszteni egy-két helyen, meg úgy általánosságban "magyarosítani" <#idiota>

TNH
Még mielőtt hiú ábrándokba kergetnétek magatokat: Nem, nem lehet 3. kocsinak tenni az áramszedőt, nem működik.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Peti134
már rájöttem és megcsináltam mindent lol

alfa_localo
mert nem értesz hozzá lol
Ikarusfan
Annak semmi értelme, hogy még a vezetést is elveszítsem a felsővezeték miatt.

Próbáld meg a trolit is "sínre rakni" hátha úgy produkál valamit
Amúgy olyan entrypointot nem lehet csinálni, ami tartalmaz sín path-et?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.02. 11:18:28
Peti134
Szerintem ha a "vezérkocsi" nem kötöttpályás akkor ha van vezeték a közelben akkor talán megoldja a dolgot a játék magának 😊

Ikarusfan
Megnézhetem mit csinál, ha egy láthatatlan harmadik, vasúti kocsit rakok a troli mögé, de nem hiszem hogy sok értelme lenne.
A villamosokat se lehet csak egy helyre kb értelmesen lerakni, áthelyezni nem lehet egyáltalán őket. Ezeket mind buknánk azért cserébe, hogy mozog a szedő, de elektronika ugyanúgy nincsen. Szerintem nem ér az egész annyit.

Peti134
Miért van az, hogy "egy csuklós buszban" a 11 -ből csak 8-at akar működtetni a mélyentisztelt OMSI2?

Peti134
Szerintem ha a szedőt villamos-kocsiként csatolnánk egy buszhoz akkor kiakadna a játék 😄 vagy ha nem is, ha túl távol mennénk a vezetéktől akkor megőrülne az egész.

Ha a szedő egy harmadik egységként csatlakozna a villamoshoz (jelenleg: troli) ? Trainz 2009-ben láttam, ilyet, hogy külön kellett letenni a trolit és külön kellett hozzákapcsolni a szedőt. Így a szedő külön "vasúti kocsiként" üzemelt, és tökéletesen lekövette a felsővezetéket, ami egyben láthatatlan sín is volt.
Nem tudom mennyire lenne megoldható, csak hirtelen eszembe jutott, hát gyorsan leírtam 😄
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.01. 21:48:18
Peti134
Azon talán valóban el lehet gondolkodni hogy nem látható villamossínen fusson a trolibusz, mint villamos, de a szedő meg úgy sem fog passzolni mert sem fix ugye. Sok-sok-sok szenvedéssel az talán még megoldható lenne hogy maga a szedő lenne az egy fix dolog az egészben, maga a busz meg ki tudna térni jobbra-balra egy-másfél métert. Így is csak talánra saccolom, de sok értelmét nem látom.

wollnerd
Rejtett sínek?
Vannak megoldások hogy az omsiban villamost vezessük, igaz nem oly könnyu a megvalósítása.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ikarusfan
Nincsen. Az OMSI nem támogatja a trolikat és én nem tudok semmi bűvészkedésről, amitől követné.

Peti134
Szívesen írok majd menetrendet 😉
Amúgy nincs semmi szkriptes megoldás arra hogy az áramszedő egy adott nyomvonalat kövessen? (Felsővezeték)

<#worship>
Ikarusfan
Aktuális csodaprojektjeim (remélhetőleg nem 4 évig fog készülni 😄 )

Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2017.07.31. 18:15:53

Még újonc vagyok Omsi terén, a tutorialt végigcsináltam, ami tényleg szükséges, mert sokat segít néhány dologban, az Ibis-el sem volt gondom az oktató pályán, ellenben a többin szenvedek kicsit, a futárt meg nem tudtam életre bírni. Solaris buszokat meg egyszerüen nem tudom beindítani, vagyis a motor jár, de a kocsi nem megy sehova, ha át adom az AI-nak és visszaveszem akkor jó onnantól, amig le nem állítom 😄

No de azt akartam mondani, hogy letöltöttem két Ikarust, talán itt a fenti képen lévőt és egy csuklós (orosz) változatot és a tesóm hívta fel a figyelmet, hogy miért nincs egyikbe se kapcsolható csengő, hisz az lét eleme az ikarusos buszozgatásnak...
Ezután töltöttem egy harmadik talán BKV néven futó Ikarust, amibe csengetni kell és csak akkor lehet csukni az ajtókat 😊,
Írtad hogy a németek nem tudják hogy csengetni kell, akkor nyitott ajtós busszal mennek? (nem néztem végig a videót.)
vagy akkor az alap esetben / * - gombok ettől függetlenül működnek, hogy csengőt nem nyomsz, csak a műszerfalon nyomkodós nem megy anélkül?

Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.31. 17:27:44

Ikarusfan
Vagy ha az EVM-es OMSI 1-et nézzük, akkor perc ember ("min. human" után szabadon) <#banplz>

Peti134
Hogyan kéne úgy meganimálni a csuklógumit, mint ahogy a 280-asban van? Mert így elcsúszik a csuklóközéptől 😞

Nem vagyok gépközelben, de megpróbálom leírni. Objektumoknál a kis megálló kockára rákattintasz, majd asszem a címke alatt vannak az értékek. Maximum utasok, minimum utasok, leszállók, peron hossza, oldalválasztó.
Peti134
Én a megállókhoz kapcsolódó utasszámokat nem állítottam, sőt, nem is tudom, hogyan kell 😄
Hamarosan kiadok egy "javított" verziót belőle, amiben ezt is igyekszem így majd megoldani.

Gratula, de a le- és felszállók számát nézzétek már át, ennyi ember az életben nem száll fel a Rómain Békás felé, leszállók is alig vannak. Illetve a közúton is borzalom kevés autó jár. Békásra kb már csak félházzal érkezik a 34-es, mert folyamatosan ürül, itt meg már utaslemaradás van Aquincumban.
Skinner_11
A busz vagy az adott motor szerelési kézikönyvében van ilyesmi általában. Vagy nagyobb gyártóknál van alkatrész és információadatbázis szoftver, mint a Volvo-nál az Impact.
Peti134
És erről honnan tudok infót szerezni? 😊

Skinner_11
Hát mondjuk a valódi busz motorjának nyomatékgörbéje alapján? <#idiota>
Peti134
A váltó stimmel elvileg, elvégre a 412-re épül a busz alapból, és igencsak hasonló váltó van a kettőben. Inkább a motor gond. Nem tudom mi alapján variáljam a görbét :/

Kéne már egy olyan Ikarust csinálni, amelyik nem enged elindulni, amíg be nincs csukva az összes ajtó. Így a németek is rájönnének, hogy először csengőt kell nyomni.<#nevetes1>
Ikarusfan
Egy olyan buszból kell kiszedni, ami hasonló (ez a váltónál fontos inkább). Utána pedig finomhangolni kell. A valós váltó áttételeket kb meg lehet adni a váltó contsfile-jában (max az achse_antrieb-bel kell bíbelődni amíg valós nem lesz). A motornál is a constfile-ban lévő görbékkel kell vacakolni hogy a nyomatékot állítsd.

Peti134
Tudom 😊
Más: Valaki tud segíteni beállítani a motort és a váltót a 435-ön? Már már sokmindent megértettem OMSIban a szkriptektől a modelleken át a pályaszerkesztésig de ez nekem annyira kínai hogy már-már húzódik tőle a szemem :/
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.29. 00:31:43

Ikarusfan
Azért azt megjegyezném, hogy mint ahogyan a leírásban is írtam, csak akkor adok ilyesmire engedélyt (kiadásra), ha minőségében hozza a pálya színvonalát.

Peti134
1-es villamospótló szóba jöhet (csak a bécsi úti "buszállomást" kell megépíteni hozzá, illetve ha lesz következő verzió akkor a Széll Kálmán tér felé lesz bővítve még a pálya.

Ikarusfan
FF se kéri (az6 van nekem is).