63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Ejnye no, értelmes pályát ilyen minimál stílusban kiadni, még ha nem is teljes? :D
    Holnap majd mindenképpen megnézem, személy szerint a videók alapján ígéretesnek tűnt/tűnik a pálya.
  • ikarusbus
    Esetleg a csuklóban lévő kapaszkodók befestésére nincs valami "okosság"?
  • ikarusbus
    Lenne 1-2 szavam ahhoz, aki ezt így kitalálta, de rájöttem egy kis próbálgatás után. Ezt a részt és csak és kizárólag ezt kell átfesteni.
  • ikarusbus
    Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, sikerült! Erre soha az életbe nem jöttem volna rá.
    Szerintem ez valami hiba lesz a festésben, nem ez az egyetlen dolog, ami nem teljesen kóser ezzel a busszal. De attól még szeretem, mert az STR-es nálam marha lassan tölt be és annyival nem látom jobbnak, mint a TITÁS verziót bkvbusz hangjaival (nem tudom belinkelni, mert még nem vagyok 30 napos, de Omsiplus-on fent van).
    A rendszám szerintem így is tökéletes, hogy csak a festésen van rajta. Nagyon korrekt az a leírás, amit küldtél, köszönöm.
    Igen, én is a 280.02-re gondoltam, ezt valóban elfelejtettem megírni.
  • bpi 773
    sziasztok!
    KŐBÁNYA 1.0 117es vonal.
    közel 1,5-2éves pálya amit most letöltésre bocsájtok.
    Igazaból 1éve áll mar a gépemen es nem történik vele semmi.
    Van menetrend, al nem 100%os de bőven játszható:D. azthiszem meg hangok is vannak.
    ha esetleg valami hiányzik irjatok mi és küldöm.
    Jó játékot:
    Kőbánya 117es vonal LETÖLTÉS
    Utoljára szerkesztette: bpi 773, 2018.04.08. 18:16:06
  • Gonosz Ördög
    Esetleg valaki tudja hogy lehet rendesen befesteni a kapaszkodót ? #62112 alapján hiba van a festésben ?
  • Gonosz Ördög
    Üdv © ikarusbus !

Azt nem írtad le pontosan melyik 280-as Tita.
    Én kipróbáltam a 280.02-öt, én a saját próbálkozásom szerint megpróbáltam leszedni ami sikerült is eltávolítani. De sajnos én csak úgy tudom feltenni a rendszámot rá,hogy a busz karosszériájára teszem a rendszámot,ez sikerült is. LÁSD FOTÓ LÁSD FOTÓ
    Kapaszkodó festésében én én sem vagyok teljesen biztos,hogy hol melyiket kell,viszont megtaláltam hol lehet festeni,de egy probléma van vele,hogyha egy kis részét befestem,akkor a busz első,és hátsó lökhárítón látható fekete kocka gumi is olyan színű lesz. Ez az egy kis probléma amit nem tudok én sem megoldani,majd talán valaki más tudd rá valami ötletet. Amúgy a kapaszkodó festésére a Texture mappában található 202-022 nevű fájl néven aminél a kapaszkodót lehet festeni. De csak akkor jelenik meg az új festés,
    CSAK HA EZT A KIS RÉSZÉT FESTEM BE Ezután egyetlen egy hiba jelenik meg EZ A HIBA ELÖL ÉS HÁTUL IS

BUSZ LETÖLTÉSE
  • ikarusbus
    Jobb klikk --> Futtatás rendszergazdaként esetleg?
  • ikarusbus
    Sziasztok!
    A TITÁS Ikarus 280-al szórakozgatok, viszont több problémába is ütköztem.
    Ahogy látom, egy pár HSZ-el előbb itt már sikerült kiszednetek a rendszámot, tehát meg lehet azt csinálni, hogy elöl egy soros, hátul meg két soros rendszám legyen (semmi politika :D), mint a valóságban (gondolom, a festésre kellene rárakni, más megoldás nem hiszem, hogy van).
    A másik kérésem/kérdésem, hogy a kapaszkodókat hogyan lehetne átfesteni. Addig már eljutottam, hogy a kapaszkodó oroszul valami poruchen, tehát gondolom a texture\PoruchDiffuseMap.jpg-t kellene szerkeszteni. Meg is csináltam, de nem történt semmi változás. Volt egy poruchDiffuseMap.tga is, azzal is megcsináltam, de csak az ajtó és az ülések közötti "lapot" sikerült átszíneznem. Kipróbáltam sok más textúra fájlt is, tudtam csinálni sárga kormányoszlopot, ajtó feletti "dobozt", üléstartót, ülésfogantyút, műszerfalat, stb... Ezzel szenvedtem vagy 3 órán keresztül, de nem sikerült megoldást találnom. Valaki csinált már ilyet, és ha igen, akkor hogyan? Egyáltalán lehetséges? Kezdem feladni...
  • Zsombor99
    Kipróbáltam a programot, de másolgatás helyett csak parancssor ablakok villannak fel hogy "The system cannot find the file specified." és így nem másolgatja helyükre a hof fájlokat.
  • Zsombor99
    Köszönöm. A kérdésem még annyi hogy hova csomagoljam ki a programot? Elég az OMSI főkönyvtárába vagy máshova kellene?
  • nemeza
    az eredetiben nincs hatása ismereteim szerint
  • Ikarusfan
    Ez Banderas modja ha jól sejtem, és az nem letölthető. A videókban is látható, hogy a festésen kívül van benne automata váltó, meg egy olyan amilyen ZF hang.

Persze most fényezhetném magam, hogy ilyen hangmodot csinálgatok a normálisan kinéző citybus-hoz, csak az a baj, hogy december óta hozzá se nyúltam (kivéve hogy csináltam BKV-s festést), és hát kéne alakítani a műszerfalon meg az utastéren kicsit :D
  • Edmond14
    A festés nem hiszem, de a busz itt letölthető: https://cloud.mail.ru/public/1t9P/zeBkVB6cT
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.04.06. 18:28:02
  • Gonosz Ördög
    Érdeklődnék hogy EBBŐL van letölthető is ?
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • Edmond14
    Áh, a pályával van baj. Nem is értem, hogy lehet így pályát kiadni, hogy ami tulajdonképpen kell hozzá, az nincs benne a csomagban, és még rá sem lehet külön keresni a neten.
    De azt végképp nem értem, hogy a sok Youtube videón meg teljesen hibátlanul működik a pálya.
  • Omsifan1225
    Ú akkor látom nem csak nálam fordult ez a hiba elő, és én még azt hittem hogy a maptools a sz*r, de akkor ezek szerint nem.. A megoldás engem is érdekelne! :)
  • Edmond14
    Sziasztok! Eberlinsee-Schönau pályán játszik valaki? Mert nekem hibát dob ki, nem talál egy objektumot, így a pálya egy részét be sem tölti. Még a Maptools is kifagy alatta.(!) Azért nem értem, mert arról a linkről töltöttem le, amely a külföldi videósok leírásában volt és nekik kifogástalanul működik. Olyan objektumot hiányol ráadásul, ami még nem elérhető, ergo le sem lehet tölteni.
    Más nem tapasztalt ilyet?
  • SRoland01
    Üdv mindenkinek!

HIVATALOS BEJELENTÉS

Módosul a Dunántúl-Fiktív pálya jövőre vonatkozó frissítése

A 8080-as vonal bevezetése meghiúsul. (Időhiány)
    A 8096-os vonal bevezetése meghiúsul. (Időhiány)

Viszont kiépítésre kerül:
    - Mór Volán-telep
    - 8060-as vonal
    - Székesfehérvár áttervezése
    - és sok más...

Akik a Kisbéri, Várpalotai részt várták azoktól most itt kérek elnézést, de cserébe kidolgozottabb lesz minden része a pályának.!

Üdvözlettel: Sipos Roland
  • bajusz_ati
    Itt megtalálható a HOF Sync progi, akinek kell: OMSI Hagyaték
  • regelek5
    Van 2 fizetős program (az AOD 2.400 Ft körül van, a BCS húzósabb, 8.500 Ft körül mozog, de az AOD is elég ehhez), ami egyrészt karrier-módot is ad a játékhoz, másrészt minden buszhoz automatikusan berakja az épp játszott pálya .hof fájlját, így neked nem kell ezekkel foglalkoznod.

A programok nevei: Advanced Omnibus Driver és Bus Company Simulator (ez az utódja az AOD-nek). Nekem nagyon bevált, a megvétele óta már csak ezzel játszom az OMSI 2-vel, nagyban megkönnyíti a játékot, időt, helyet, időjárást stb. magától beállítja, neked ezekkel nem kell utána szórakoznod. :o)
  • Zoliikp
    Még az 1-hez készült egy Hof Sync nevű progi, de már nem elérhető.
  • Ikarusfan
    Nincs egyszerűbb megoldás tudtommal.

@Peti
    Hát nem tudom, olvastam a leírásban hogy erre való, babráltam is a buszban, de egy deka különbséget nem véltem felfedezni.
  • Zsombor99
    Ti hogyan szoktatok mapokat telepíteni? Egyesével végigkatingatjátok a járműveiteket hogy be legyen másolva a hof? Vagy esetleg lenne valami egyszerűbb megoldás ahova bemásolva az összes járműnél megjelenne a hof? Mert minnél több jármű van telepítve annál macerásabb.
  • Peti134
    A 412-ben elméletileg működik a nyuszi gomb, arra való hogy tovább húzza a fokozatokat, azaz később váltson fel.
  • nemeza
    Igen. Egyébként az ARC-ban van hozzá script. A váltó scriptet anno úgy írta krtz07 hozzá. :)
  • Zsombor99
    Akkor már értem hogy miért hatástalan. Köszönöm.
  • Ikarusfan
    Úgy tudom a 412-ben a váltó programján állítana kicsit (felső sorban van talán a kapcsolója). Nincs az OMSI-ban lescriptelve, de a valóságban talán valami olyasmit csinál, hogy jobban ki lehet húzatni vagy ilyesmi.
  • Zsombor99
    Tegnap találtam egy ilyen billentyűparancsot:
    <KY_nyuszi_toggle>
    Beállítottam [Shift + N]-ra, de semmit se észlelek. Tudja-e valaki hogy ez hol és mit csinál??
  • Zoliikp
    Ez nem az én asztalom...
    A frame-k miatt ilyen, de az orvoslását nem tudom.

https://www.kephost.com/image/J2B6
    https://www.kephost.com/image/J2BG

A készítőnek sem sikerült.
  • Gonosz Ördög
    Igen tökéletesen működik. Köszönöm a sok segítséget. Lenne még 1 kérdésem,nem tudom ezeken lehet javítani? vagy nagy meló lenne? Mert ha nem olyan nehéz kijavítani megcsinálnám. A busz bal oldalán két helyen is, az oldal lemez hogy úgy mondjam, ha felírat megy rá a kijelölt helyekre ahogy a képen is mutatom,teljesen elnyúl, betűket nem is látni. Ezen festésen is lehet látni. Csak ide tudtam tenni,mert annyira nem észrevehető.KÉP 1 KÉP 2
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.30. 18:27:52
  • Zoliikp
    Most sikerült letölteni, talán nálad is működni fog:
    https://www.kephost.com/image/J2wj
    https://www.kephost.com/image/J2wh
    https://www.kephost.com/image/J2wo

https://mega.nz/#!Csg2lLZQ!__RQGlrHEwDMA-WhnSapQd8vJUJTJTCGP7LOOlmeH00

Szövegszerkesztővel egy [Tab]-t nyomj a mesh-k, és az értékek elé.
    Újratextúráztam, így már az eredeti textjét használja.
    Utoljára szerkesztette: Zoliikp, 2018.03.30. 16:56:31
  • Gonosz Ördög
    Nos kipróbáltam,elsőként úgy hogy csak bemásolgattam,de semmi változás .
    Ha pedig kicseréltem a bamp.o3d fájlt arra amit küldtél.plusz töröltem az eredeti tga fájlt és a tiédet bent hagyva,plusz a modell mappában a
    28003 cfg-ben átírtam a bamp szót a bamp1-re. És megnézve a buszt újból akkor pedig így néz ki.
    Egyébként innen le tudod rendesen tölteni. link
    Probálkoztam a blender progival is, de nekem az nagyon kínai,hogy azt hogyan kell kezelni,használni passz... nagy nehezen valahogy össze vissza nyomogatva, :D :D eljutottam idáig de szétválasztani nem tudtam.
  • Zoliikp
    Sajnos hibásan tudtam letölteni a 280.03-at. Annyit sikerült kideríteni, hogy a bamp.o3d tartalmazza az első lökhárítót.
    Ezt módosítottam ugyan, de a kipróbálás rád vár.
    https://mega.nz/#!2lw3SDSQ!9GwwYYus8V3Qw0t0tmGEIG0dVfv63kdyWjwWC_V2Z-o

Egyszerűen másold be, írd át a cfg-ben.
    Légy szíves mutass majd róla képet.
    Utoljára szerkesztette: Zoliikp, 2018.03.30. 08:41:15
  • Gonosz Ördög
    Azóta nem néztem meg miért van kétszer benne a neve. Most a 280.03-on is gondolkodás van a rendszám eltüntetésben. De Érdekes az biztos hogy mért kétszer jeleníti meg. Nekem nem ez a kék színű 280.03 van hanem egy másik. Nekem ez van meg. Annyi szépség hibával,hogy a bal oldalon a csukló utáni részen ha felíratott akarok feltenni, el vannak csúszva a betűk.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.29. 12:20:00
  • Gonosz Ördög
    Amit te mutatsz képen,az gondolom a több busz egy pakk csomagban van. Én nekem is egy orosz kiadás van,csak annyi változással,hogy kétajtós 280.03-nak elnevezve.
    Ennél van olyan hiba,hogy mikor a két gos és gos_b fájlt törlöm,akkor nem teljesen tűnik el a rendszám,még bele kell nyúlni a modell mappában található egy-két cfg fájlba is, amit talál a notepad keresője, a két fentebb írt megadott névre.
    Akkor eltűnik a hátsó rendszám teljes mértékben,de viszont az első rendszámnál,megmarad a rendszám keretje. Nekem a komplett buszban csak két fájl elnevezés van,280.03 és 280.03m.
  • Edmond14
    Részecske effekt a kipufogógáz, illetve esős és havas időben a kerekek által felvert víz. Ki lehet kapcsolni teljesen, illetve szabályozni lehet, hogy egy autó által kibocsátott mennyiség hány darab részecskéből álljon.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.03.28. 18:09:06
  • Zsombor99
    A forgalmat nem akarom csökkenteni hogy elég élethű maradjon a vezetési szituáció. És mi az a "részecske effekt"? Ugye nem befolyásolja az esőt? Mert akkor esetleg még azt kivehetem...
  • Zsombor99
    Pedig így ránézésre szakszerűen van beírva a helyére.
    Viszont hátha tudod hogy az én orosz Ikarus 280.03-asommal mi lehet mert abnormálisan kezeli a festéseit: kiválasztáskor ha váltogatom a festéseket akkor a "Busz betöltése" ablakban jól láthatóan csak a csukló után jelenik meg, előtte pedig egy kék festés marad fixen. Ha be is töltöm a pályára akkor csak az a kék festés töltődik be az egész buszra. Azt a kék festést pedig nem találom ott ahol a többi festés is van, ráadásul bárhonnan töltöm le ezt a buszt sajnos hasonlóan hibás a festések kezelése. Ez a busz az: http://omsi2mod.ru/load/2-1-0-2449
  • gabesz012
    Végül a hivatalos fórumon a hsz-ek között sikerült valóban működő linket találni. Viszont az a 0.8-as verzió, a te fok-gyem patchedet rátéve zugriffel. Mondjuk mindegy is, úgysem sokat megyek vele, mert csak az emlékek szépültek meg, elég gagyesz az a busz. :D Az új C2-est is kipróbáltam, az is a szokásos, tök jók a scriptek, a modell is elmegy (legalább nincs nagy gépigénye), de a hangok, meg a fizika egy rakás kaki (C tengely ismét nem ott megy, ahol kéne). Kár, hogy morphi már nem foglalkozik ezekkel, pedig akkor még lehetne élvezetes cucc ebből is, meg a vanhool-ból/7900-ból is... A Bremen MAN-je viszont pozitív csalódás volt az újabb cuccok közül, ott a csuklóst is élvezet vezetni. :)