qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    A grafikájával biztos nem váltja meg a világot a LOTUS, de hogy párja sincs és nem is lesz valószínűleg, az is biztos. Én úgy gondolom jelenleg nincs egy deka városi vasút szimulátor se. Az openBVE-ről nem beszélnék, az MSTS/OpenRails vonalat se mondanám valami hű de szimulátornak.

A trainz terepasztal szimulátor, nulla fizikája van kb, az újabb Train Simulator-ok meg (TANE stb) meg olyan vegyes. Játszani nem játszottam vele csak videókat szoktam nézni néha, de azok alapján az se valami hű de jó fizikában. Hiába mozog a kabin nézet, valahogy olyan gagyinak hat, semmi sebességérzete nincs a dolognak. Egy OMSI-s villamosról előbb "hiszem el" hogy mozog még az ugrálások ellenére is, mint egy TrainSIm videóban egy akármi mozdonyról - ez persze személyes vélemény. Arról ne beszéljünk, hogy ráadásul ezeket a programot minden évben kiadják, kb ugyanazzal a tartalommal, minden ami értelmes jármű hozzá az fizetős...stb.
    Metrós vonalon a WoS is egy vicc (a WoS 4 esküszöm ocsmányabb és gagyibb mint az első rész). Ami készül lengyel/orosz/ nem tudom milyen metró szimulátor, na az egy várós darab, de az sincs még kiadva. Ami tényleg értelmes fizikát nyújt, az a Zusi (meg van egy másik, a Maszyna vagy mi), de annak a látványán szintén látszik, hogy egy ember fejleszti és nem egy cég.

Trolibusz sincs igazából semmiben - a bus and cablecar sim vagy mi nevű csoda is egy arcade akármi, ráadásul ugye abba se lehet külső járművet rakni. Olyasmi jármű mint a mi HÉV-ünk (ez a léptetős vezérlés akár, de maga a jármű és vonalhálózat kategória) se létezik semmiben se igazán.

Ha mindezt tudják hozni (a trolit mondjuk pont nem elsőre talán) valami nyomokban értelmes AI-val és egy ronda de elfogadható grafikai motorral, már sokkal több szimulációt kínál a LOTUS mint akármelyik másik "szimulátor".