OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Nagy segítséget kérnék tőletek kivételesen..Ezt az Ikarus 280-as változatát keresem! Ikarus 280 A busz módosításon ment át..És már az van fent a videón lévő linkben is..De nekem az kéne ami a videón van!Valaki nem tudná elküldeni nekem vagy linket hozzá? Persze Bkv-s módba!Köszönöm! 😊
Jogi biztosnak jelentem 😄 : igen!!, amennyiben szól, hogy mégse úgy privátként lesz fent.
Na aztán Sprintextől kaptál-é' engedélyt? Mer', hogy nagyon nem az is biztos.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Skinner_11
Ngon-jaid vannak, ami azt jelenti, hogy nem három vagy négy oldalú poligonokból áll a modell, hanem többoldalúakból. Ez Blenderben vagy más szerkesztőben még nem látszik, de konvertálásnál felosztja ezeket háromszög alakú poligonokra és ezeknél az újonnan létrehozott osztási vonalaknál keletkeznek ezek a smoothing hibák.
Valami ilyesmit kéne kialakítani ott, oszd fel így azt a nagyobb részt több poligonra és akkor nem lesz ilyen probléma <#awink>

Köszi a visszajelzést! Berakom mappába a hof fájlt! 😊
De benne van az új, csak az Addons mappából másold át! 😊
jxbell
Amúgy miért kerestek minden aprósághoz leírást? (Jó ez mondjuk pont nem az) Van kismillió busz omsihoz, a model.cfg-t pl simán össze lehet ollózni azok alapján... A csuklóhoz meg ott van a hivatalos fórum. Meg tessék próbálkozni, egyszer majd összejön.
szia😊 én letöltöttem de a hof a régi maradt és nincs benne semmi kb csak 4-5 kiirási lehetőség. MI lehet a baj?
A legnagyobb probléma az, hogy a leírás mellé tett képek már nincsenek meg... Legalábbis ahova fel lett töltve.
Peti134
Azért írtam oda hogy természetesen nem találtam magyart, mert ez evidens 😊 A baj inkább az, hogy angol sincs :/

Ikarusfan
Nem is fogsz találni. Van az OMSI2-es topik, ahol Marcel csinálta az NG272-t és szerintem ennyi.
Mégis miért lenne leírás magyarul? Semmihez sincs leírás magyarul (Routeres SDK fordításán kívül), miért pont a legnehezebbhez lenne?

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Peti134
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Magyar nyelvű csuklógumi-animáció leírást vennék áron alul, sűrgősen!

Üdvözlet, csuklógumit hogyan kell animálni? A bone-kkal kell valamit, azt tudom de magyar leírást természetesen nem találtam róla de még angolt sem.
Előre is köszi a segítséget!

gumikacsa
A poligonok össze vannak illesztve más irányba néző poligonnal, vagy van a háta mögött másik poligon, nekem akkor volt ilyen. Mivel nem vagyok profi modellező nem tudom a szakkifejezéseket, lehet, nem jól írtam le, de két perc alatt megoldanám.

Renault magnum http://kamionszim.hu

A 8097 folytatása.... egy kis update.. 4 járattal bővítve + 2 település környezeti módosítások stb..

Dunántúl-Fiktív 2.0 letöltése itt>>>
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2017.05.23. 21:03:14
Na most a textúra dolog végre rendeződött, de (bár igazából ezt eddig is csinálta) s ház oldalára ezeket a vonalakat húzza, mintha valami árnyék lenne, vagy ilyesmi...pedig se su-ban, se blenderben nem látni őket...
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Sejtettem, hogy ez lehet a problem...😊
Ikarusfan
x kiterjesztésű fájloknál (tapasztalataim szerint) nincsen ilyen színkitöltés. Anno az openBVE-s modellek konvertálgatásánál jött ez elő nekem is, hogy fehér a fél model. Nincs mese, azokra is kell valami textúrát húzni (praktikus lehet pl. az összes színt összegyűjteni egy képben, és azokat ráhúzni a modellre, így egy extra textúrával letudtad a dolgot, az SU-ban pedig relatíve könnyű feltextúrázni a modelleket így.

Oké! Köszönöm!
Szia!
A hiányzó fájlok a Karbowo, valamint a Szczecin pályához tartoznak. Vagy letöltöd, vagy keresd fel ahonnan letöltötted, hátha találsz linket a letöltésükhöz...
Szia! Csak tipp, de a Sketchup a színkitöltést csak megkülönböztetésre használja. Mivel nincs "mögötte" tényleges textúra, így azt nem viszi magával az objektum. Blenderben ellenőrizd le, mielőtt X-be konvertálod.
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy csinálok omsi-hoz egy objektumot (panelház). Megcsinálom, feltextúrázom Sketchup-ba, aztán .obj formátumot exportálok belőle, hogy aztán a blenderbe tovább tudjam vinni, ahonnan .x-et varázsol belőle.

A problémám az lenne, hogy mondjuk a ház fala, ami csak egy sima színkitöltés, azt valamiért a textúrákba nem hozza, így a játékban is csak nagy fehérség van. Ami meg fotó alapú textúra az szépen megjelenik. Ez mitől lehet? Mit rontok el?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
https://pastebin.com/fXz7fjq2

Sziasztok! Valaki tud segiteni hogy hol tudom be szerezni a hiányzó dolgokat?
nemeza
Az OMSI elég logikusan működik. Nem ott keresném a hibát.. Mindenesetre hajrá: szorgalom, alázat és a siker nem marad el. 😉
Ivonole
Köszi szépen működik! 😊
Szia!
Nekem az Omsi2\SDK\ útvonalon van mindkettő, és tökéletesen működik.
Itt a dll-fálj:
https://mega.nz/#!6tYkhD6D!CSqteS2CXumsyxKqfJaOAZvW3op-D87ZqEgcgUr5Y_I
Ivonole
Mikor megakarom nyitni a MapTools-t mindig ez fogad. Ötletek? Interneten nem találtam semmit, a dll-t meg már megpróbáltam beszerezni, de semmi.

Utoljára szerkesztette: Ivonole, 2017.05.18. 21:36:11
Peti134
Jó, gondoltam, csak azért mégis az OMSIról van szó 😄

jxbell
Ha logikusan gondolkozol akkor rájöhetsz, hogy nem.
Peti134
Ha a Z tengelyen számítva nem a rúd közepén van a pivot, az gond?

Peti134
Az első szárny rúdtól függetlenül mozog a videón, a cfg-ben el van forgatva elvileg a pivotja körül aztán be van tolva a busz belseje felé és így jött ki ez.
A második szárny ránézésre jól mozog, de ha jobban megnézed inkább a VanHool buszok forgatott ajtaja jut eszedbe róla nem pedig a valós mozgása.

Ikarusfan
Az animációban meg kell adni, hány fokod fordul (newanim...legvégén egy szám). A videódban egyébként úgy tűnik, mint ha csak elfordulna az ajtó, pedig a valóságban azért összetettebb a mozgás.

Egyrészt elmozdul az ajtó a rúdnak megfelelően, másrészt forog is. Itt meg úgy tűnik, mint ha csak egy animáció lenne hozzá. A második szárny jól mozog így első ránézésre, azzal mi a baj?

Peti134
Maga a rúd is rosszul van meganimálva. Egyébként papíron jó a rúd mérete csak többet fordul mint kéne. Meg maga az ajtó is bénán nyílik. Megnézem délután az itt leírtak alapján mire vagyok képes aztán meglátjuk.

Ahogy nézem a videódat nem az animációval van gond, hanem rosszul van méretezve az ajtót mozgató rúd.
Peti134
Én Blenderben állítottam az ott Origin-nek nevezett pontot, de azáltal minden sikerült csak normális animáció nem.
Aztán megpróbáltam tutorial-okból de nem hozott eredményt.
Aztán megpróbáltam saját kútfőből logikusan meganimálni, nos hát...:

Egyébként van ajtó animáció most is, csak nem valami jó. a fenti videóban az első ajtó első szárnyát szekáltam csak.
De megpróbálom az itt leírtak alapján, hátha sikerül.
Köszönöm!!!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom, hogy érdekel-e valakit (mert ugye pontatlan modell, stb) de így áll jelenleg (a műszerfalat leszámítva mert az Geri556 műhelyében kovácsolódik épp)

Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.05.16. 23:11:48

Valahogy ilyen a kinézete:
Szia! Annyit hozzáfűznék Ikarusfan írásához, hogy kétféle mozgást kell animálnod. A mozgatórúd az egyik, értelemszerűen a függőleges cső közepe a forgáspontja. Az ajtószárny forgáspontja pedig az, ahol a mozgatórúddal össze van kötve. Amikor írod a cfg-fájlt, akkor először a rúd forgását jegyzed be, majd az ajtószárnyét külön, de a leírásban megismétled a rúd animációját. Így fogja "követni" folyamatában az ajtószárny a rudat.
Még egy apró tanács: ha az ajtószárny ívelt, nyitáskor nem fog megfelelően illeszkedni. Ezért érdemes DE-ben egy minimális, kb. 0.4-es dőlést adni az ajtónak.
atis0418
Üdv!

Megvásároltam az új Ikarus 280 packot, de a buszok eléggé gyengécskére sikerültek. Szeretném a motor teljesítményét növelni, hol tudom ezt megtenni és milyen paraméterek ajánlottak?

Köszönöm a segítséget előre is!

Ikarusfan
Be kell állítani az ajtó modell pivotját megfelelően (DE-ben pl). Utána egy az ajtóhoz passzoló animációt kiszedsz egy másik buszból (változó nevet átírod persze), beírod oda az új, az ajtóhoz megfelelő origó koordinátákat, és kész. Utána már csak finomhangolni kell.

Az ajtó mozgató rúd pivotja értelemszerűen a rúd középpontja, elvégre akörül forog. A bolygóajtó pivotja ott van, ahol a mozgató rúddal érintkezik. A ráncajtó is elég egyértelmű, de gondolom a 435-höz kell, ahhoz meg olyan nem volt.

Szia! Gratula.
Viszont a "sokaság" érdekében megtehetnéd, hogy egyeztetsz az eredeti alkotóval, és kéz a kézben együtt kiadjátok.
Peti134
Valaki el tudja magyarázni, hogy kell ajtót animálni?

Gyerekek... mibe vágtam bele..!? Megcsináltam. Kész. Befejeztem. 8097 Szfv-Mór.. és nem is lett olyan rossz.. sőt.. kiváló 😊 akit érdekel privátba írjon: [email protected] nyilvánosan nem osztogatom hisz nem én csináltam az egészet elismerésem az eredeti megalkotónak! 😊
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2017.05.15. 19:37:37
Bocsánat, a kép valahogy az előző hozzászólásban, lemaradt:

Utoljára szerkesztette: HVN731, 2017.05.11. 19:47:43
Ok! Köszönöm 😊
Humans.txt-ből töröld ki a gyerekek fájljait.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Letöltöttem a Van Hool duplacsuklós buszt. Amikor játszani akartam vele Hamburg pályán sajnálattal kellett tudomásul vennem,hogy nem tudok gyerekjegyet adni. Kipróbáltam már nagyon sok mindet,kitöröltem a gyerekjegyeket,gyerekeket,ellenőriztem az elérési útvonalat,letöltöttem újból hátha valamit elrontottam de semmi. Néztem videót is,kérdeztem a fórumon is és sajnos semmi. Tud valaki ebben segíteni? Előre is köszönöm
Peti134
Az utóbbit mondanám: örüljünk egyelőre, hogy ez van. Készül egy 435 JXBell által, addig meg itt lesz ez.

Peti134
Én írtam a hiv. fórumon a postot de nem is tudtam a kerekeidről. Nyilván amint meglesz a másik, kivesszük ezt. Nyilván hogyha tudom hogy hozzád tartozik, megjelöllek a leírásban.

És mégis hol próbáltál meg velem beszélni? Nem emlékszem ilyenre. Mindenesetre privát üzenet formájában elérsz itt is, ha akarsz.
Nem te raktad bele, de még is te voltál elsőnek felháborodva, mikor kiírtam a hozzászólást. amúgy személyes érzelmeket ne keverjünk bele, meg hogy benne van a nevem a szarjaidban hisz ismerjük egymást, igen, ismertük egymást, voltak jó kis beszélgetéseink, meg lehetne is... én próbáltam veled, azóta is, szerettem volna beszélni veled, de sajnos vannak elutasító emberek, nem folytatom tovább, mint írtam, ne vigyünk személyes dolgokat a fórumba. Amúgy meg nem dolgoztunk semmin se együtt szóval hülyeség amit most írtál, na mindegy, nem akarok ezen a kis jelentéktelen ( kerék ügyön ) vitatkozni, mert tök fölösleges, Ha új járművet készítetek omsiba, és még ha ideiglenesen is van benne olyan objektum ami másé, akkor is illő volna legalább kiírni, hogy ez a hülyegyerek, kiírom, Csikány Richárd fórumos néven, HVN-731 csinálta a kereket, és ideiglenesen az ő modellje van benne. Jó lett volna legalább ezt kiírni, csak a legnagyobb baj itt a fórumon, a kommunikációs készség hiánya, hogy az emberek semmit sem beszélnek meg egymással. Mindegy én lezártnak tartom ezt az ügyet, nem érdemes ezzel a kis jelentéktelen dologgal foglalkozni.
Megnyugodhatsz, mert nem én raktam bele a kerekeket, kezdjük ott, hogy egy ilyen minőségűt bele sem raknék.
Egyébként nem csoda, hogy benne van a nevem a szarjaidban, hisz ismerjük egymást. Sajnos...