qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    A koszolódásnak egyébként semmi köze a busz átfestéséhez, az egy külön rétegben van és más textúrát használ a piszokhoz. Az ablakok más tészta, ott néha ügyelni kell az alfára, de ez elég ritka, pár német busznál láttam csak (ablak matrica pl...stb). Azon kívül nem hiszem, hogy könnyítené az életünket, ha még bizonyos extra feltételeknek is meg kéne felelnie a textúráknak, azokkal még pluszban kéne vesződni, csak hogy könnyebb legyen laikusoknak festegetni. Szerintem ha valaki közzétesz egy PSD fájlt, esetleg egy hálós rajzot arról, a modell a textúra mely részeit használja, már többet tett az átfestő bajnokokért, mint a buszkészítők többsége. Azon kívül hogy a többségnél az átfestés egyenlő a paintben gányolással.

Én amúgy még mindig nem látom reálisnak, hogy te válaszd ki milyen váltót akarsz. Váltó és váltó között is hatalmas különbségek vannak (főleg az automatáknál; az áttételi értékek és váltási paraméterek, úgy általában hány fokozatos, a váltási séma, program lásd a spórolós 1D2NR vs. a normál 12DNR...stb - manuális váltónál inkább csak az áttételi értékek és a fokozatok száma változik). Legfeljebb az játszik, hogy a készítő közzétesz mindkét féle bus fájlt.

De ez egy szimulátor, triviális hogy ami az életben nem készült automata váltóval, azt nem is fogják azzal kiadni. Én se akarok kiadni automata váltós farost, sírva is fakadnék ha meglátnám hogy valaki úgy nyomja.

@Ivonole
    Amivel átkonvertálod x-be a modellt, abban a programban is nézd meg, nincs-e beállítva valami utólagos, mentéskori méret változtatás vagy hogy alapból méterben dolgozik-e. Ha a modellező program és a konvertáló is méterben dolgozik, jónak kéne lennie.