63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zoliikp
    Ez lemaradt:

hátsó frsz nélkül
  • nemeza
    412 téma
    Az nem az egész busz szerintem, csak egy frissítés az alaphoz. Nem értem a srácokat, hogy ha egyszer megszűnt az oldal (??), akkor miért baj, ha valaki feltölti.. Persze azért úgy ILLIK, hogy megkérdezik előtte, hogy mehet-e.. El tudom képzelni, hogy ez a lépés esetleg kimaradt. :/
    Szerintem omsiwebdisk-en, vagy lengyel, cseh fórumokon érdemes lehet utánakeresni - hátha.
    Ha baromira nincs meg, még felkerülhet valahová esetleg. ;)
    Utoljára szerkesztette: nemeza, 2018.03.27. 20:18:37
  • Zoliikp
    Nem egy buszról beszélünk?
    Erre gondoltam:
    rendszám nélkül

Természetesen a hátsónak másik (trail) cfg-ben kell elvégezni ugyan ezt.
    Utoljára szerkesztette: Zoliikp, 2018.03.27. 20:15:08
  • Gonosz Ördög
    Köszi kipróbálom,hátha sikerül. Bár szerintem ahogy a (fotó) modell fájlt elnézem,egybe lehet a lökhárítóval.
  • Gonosz Ördög
    Egy helyen találtam még ITT
    nemeza.hu omsi1-2_Ikarus_412_v09_fokgyem-release-nmz.zip néven.
  • Zoliikp
    Azt próbáld meg, hogy a nevezett o3d-fájl [mesh]-tagja elé tegyél egy aposztrófot ( " ). Így magát az objektumot nem olvassa be, de minden mást igen.
  • gabesz012
    Hali!

Nem tudom milyen indíttatásból, de akartam menni egyet a 412-essel 194-esen, viszont már nincs meg a busz, és ugye egyetlen helyen volt fent, a saját oldalán, ahonnan meg nem lehet leszedni, hibás/törölt a link. Nincs fent valahol máshol?
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok
    Valaki nem tudja hogy a Ikarus 280.40A vagy a 49 típust honnan lehetne letölteni ?
  • Ikarusfan
    Hát ez teljesen a készítőn múlik, így senki se tudja.
    Én próbálom azt a logikát követni, hogy hierarchikusan nevezem el a dolgokat (ajtókapcsolónál a neve mit tudom én fulke_kapcs_ajto_NY1 az első nyitónak), de ahogy néztem senki se osztja ezen álláspontomat, és össze van hányva minden fájlnév. Ettől sem lesz könnyebb megtalálni valamit.

Általában amúgy egybe van rakva a hűtő a többi kasztni kieggel. Ha krómozott, akkor a többi krómozott taggal, mivel egy modellben kell lennie az ilyen krómos cuccoknak (vagyis lehetnek külön, de egy krómozott model-ben csak krómos cuccok lehetnek). Persze nem kasztni_kieg néven vannak (hát ha még TITA féle busz). Azt tudom javasolni, hogy töltögesd be a modelleket az Object Converterben és úgy próbáld meg megtalálni.
  • Gonosz Ördög
    Üdv
    Kérdésem az lenne hogy az Ikarus fájlok között a hűtőrács rész,milyen néven van elnevezve?.
    Válaszokat előre is köszönöm
  • Gonosz Ördög
    Igen a cfg-ből töröltem minden olyat,ami név szerint rá hivatkozik. a o3d fájlokat sajnos ebből a 280.03-ból nem célszerű törölni,rájöttem mivel ahogy írtam eltűnik az egész kaszni. De érdekes módon ugyan így a 280.70E típusnál töröltem a két o3d fájlt és nem tűnt el az egész kaszni,mint a 280.03-nál.
    Viszont idővel már megoldódott a probléma,a o3d fájlok között is volt két cfg fájl abból is töröltem az ahhoz kapcsolódó dolgokat,és utána még egy-két pici írást kellett ott törölgetni,és a hátsó rendszám véglegesen eltűnt,első rendszámnál a keret megmaradt,de az már lényegtelen.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.23. 17:42:31
  • Ikarusfan
    Kiszedés alatt mit értesz? Hogy kitörölted a hivatkozásaikat mindenestül a model.cfg-ből, vagy kitörölted az o3d fájlokat simán a mappából? Utóbbi esetben persze hogy nem jelenít meg semmit, amint súlyos hibát talál az OMSI a model.cfg-ben, nem is olvassa tovább (saját tapasztalatom alapján), és mivel az elején vannak ezek, így kb semmit se tölt be.
  • Gonosz Ördög
    Megnéztem az említett programmal,csak a rendszámot jeleníti meg,mindkét fájlban,semmi mást.legalábbis így egyszerűen beillesztve.
    Mindkét fájlt kipróbáltam a gos.o3d és a gos_b.o3d . Ha pedig simán csak törlöm a mód mappából őket akkor így néz ki.
    Omsi kép . Az a baj hogy ilyen blender,s hasonló programokat meg nem használtam sose,hogy hogy is lehet azt kezelni.
    De az is érdekes a busznál,hogy a o3d fájlon belül,nem a kiirt néven van hanem gos_p.jpgy
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.22. 09:51:22
  • Zoliikp
    Akkor egy tipp:
    Töltsd le a 3D Object convertert, és nyisd meg az adott o3d-fájlt. Ha azon az egész kaszni szerepel, akkor ki kell menteni 3ds-be, törölni, vagy módosítani kell, majd visszakonvertálni.
    Más ötletem nincs.
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok!
    Nem tudom próbált már valaki egy orosz készítésű Ikarus 280-ból valamit eltávolítani?.
    Mert egy kis segítség kellene,a 280.03-hoz,az eredeti rendszámokat szeretném eltávolítani.
    A fájlokat a cti-ben már töröltem,addig el is jutottam hogy eltünt az írás róla,de viszont maga a rendszám tábla még nem.
    A fájlok megvannak név szerint, a modell mappában,amiben notapdal megnyitva benne van a neve,gos_p hivatkozik két modell fájlban is.
    Az a gos.03d és a gos_p,de mikor kiszedem a fájlokat,nem rendszám tünik el,hanem az egész busz kasznija.
    Pedig az Ikarus 280.70E tipusnál ugyan így csináltam és ott normálisan eltávolítottam.
    Valakinek valami ötlet? hogyan tudnám eltávolítani a rendszámot. Itt egy fotó meddig jutottam vele,innentől nem tudom tovább merre.

FOTÓ
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.21. 15:49:07
  • Gonosz Ördög
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    BKV

[item]
    BKV
    farbschema_tex1
    BKV.jpg

[item]
    BKV
    farbschema_tex2
    BKVrendsz.jpg

[item]
    BKV
    farbschema_tex4
    kaszni_ajto_VV.bmp

[item]
    BKV
    farbschema_tex5
    kaszni_ajto_VV.bmp

[item]
    BKV
    farbschema_tex8
    BKVrendsz.jpg

Borsod Volan BHK-480

[item]
    Borsod Volan BHK-480
    farbschema_tex1
    Borsod Volan BHK-480.jpg

[item]
    Borsod Volan BHK-480
    farbschema_tex4
    kaszni_ajto_VV.bmp

[item]
    Borsod Volan BHK-480
    farbschema_tex5
    kaszni_ajto.bmp

• Zsombor99
    Esetleg másold be a BKV.cti (teljes) tartalmát ide spoilerbe, hátha úgy többet látunk/látok hogy mi nem stimmelhet.
  • Gonosz Ördög
    1 kép
    2 kép
  • Ikarusfan
    Nem tudom elolvasni mi van a cti-ben, mert valamiért 263px széles a kép. Próbáld meg eredeti felbontásban feltölteni, esetleg más tárhelyre.

@Zsombor99
    Én nem hallottam se kész, se készülő jobb kormányos Ikarusról, és nem is hiszem, hogy bárki csinálna.
  • Gonosz Ördög
    Üdv
    Egy olyan kérdéssel kapcsolatba írok,hogy letöltöttem a Omsi 2 Ikarus 280 BKV mod buszt,és készítettem hozzá egy festést. na most abba a problémába akadtam,hogyha külön mappába készitem el a festést nem jelenik meg,a kiválasztásnál. Viszont ha az eredeti mappába,(1997) teszem,és a BKV.cti fájlhoz oda írom a megszokott fájlok adatait akkor meg megjelenik de.....
    Viszont feltűnt nekem
    hogy a friss festés nevét kétszer írja ki a kiválasztásnál,egyiknél a festést lehet kiválasztani a másik ugyan az név alatt pedig a eredeti lengyel festést adja be rá.
    Tehát az lenne a kérdésem hogyan lehetne megoldani azt hogy csak az elkészített festés legyen látható a kiválasztásnál.
    És hogy külön mappában mért nem jeleníti meg.
    Válaszokat előre is köszönöm.
    Kép a problémáról :

És hogy írtam be a cti fájlba a dolgokat.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.20. 18:15:41
  • Zsombor99
    Tud valaki jobbkormányos Ikarust vagy tudna készíteni egy egzotikus Ikarus 280.99-et? Előre is nagyon köszönöm!
    (Ikarus 280.99 - balkormányos de baloldali ajtós, 2-0-2-2 harmonikaajtókkal, az első ajtó közvetlenül az első tengely után)
  • SRoland01
    Jólett, de játékban biztos jobban visszaadja.

Nem akarsz csinálni Solaris BVG U12-re KNYKK-s és ÉNYKK-s festést? Nagyon adnám ;)
  • omsidr
    Igen tudom. és azon kívül milyen?
  • Maceehun13
    egy Borsod pályán
  • Bobenő
    Hát a "Garázsmenet Óbuda" elég hülyén mutat rajta
  • omsidr
    Sziasztok :)
    Ha már a legutóbbi festés Setra-ra volt, a mostani Solarisra, hát itt van néhány kép róla:
    Ha valakinek esetleg tetszik itt le töltheti: Letöltés
    Hogy néz ki?

Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.17. 17:27:28
  • Gonosz Ördög
    Üdv
    Omsi2-be tudd valaki olyan bolygóajtós Ikarus 280-at ajánlani,aminek a vezetőfülkéje tolóajtós? És persze le is lehet tölteni.
  • SRoland01
    ----HELYZETJELENTÉS----

Üdv mindenkinek!
    Szeretném megkérdezni tőletek, hogy a Dunántúl-Fiktív (ex.8097) következő frissítésében mit szeretnétek, mit tartalmazzon az alábbiakon felül:

- Újításként Székesfehérvár, Mór, Szabadbattyán települések rekonstrukciója
    - 8096, 8098 as járatok bevezetése
    - Fordák módosítása
    - Jegyárak módosítása (?)
    - Székesfehérvár, Mór telephely
    - Kisbéri szakasz

Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2018.03.17. 08:27:01
  • Edmond14
    Szinte látom a következő Hamburg-Addont:
    Hamburg XXL Buslinie 5
    Mert ugye buszhoz (előbb-utóbb) pálya is dukál.
  • Ikarusfan
    Utolsó tile utolsó objektjéhez rakja, vagy annak a környékére. Aztán van hogy össze vissza kell menni a tile körül, hogy le is rakja.
  • Peti134
    Jézusf@sza! És ez ismét valami 30€-s tétel lesz gondolom...

Más:
    Találtam egy videót, amely elméletileg megoldást talál a villamosok összevissza spawnolására OMSI 2 alatt,
    illetve a videó alatt pedig egy linket, ami egy csodálatosan német leíráshoz üldöz minket, ami valami villamos SDK dolog.

Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.03.16. 09:07:33
  • Edmond14
    Hmm, hogy erről a Hamburg-mizériáról mennyi bőrt le lehet húzni!
    Hihetetlen!
  • Edmond14
    Esetleg bus_doorfront8 nevű parancs? Így vaktában csak ez jut eszembe.
  • omsidr
    Köszi :)
    Nézz szét Itt :)

Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.14. 15:53:04
  • Gonosz Ördög
    Üdv
    Azt szeretném megkérdezni,hogy tudja valaki hogy ebben a BKV-s Ikarus 280-ban,melyik plusz billentyűt kell megadni a beállításokban,hogy egyszerre nyisson és zárjon az összes ajtó ?

• bajusz_ati
    Nagyon jók, főleg a DAKK és Körös Volán festések is.
  • omsidr
    Köszi :) :)
  • Edmond14
    Szépen alakulnak!
  • omsidr
    És kész :)
    Kész a mű. KNYKK, Alba Volán festés Setra 415 NF - re.
    Jó játékot, Ha tetszik a festés innen lehet jetölteni : OP

Kép:

Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.13. 19:08:12
  • Skinner_11
    Hátha innen nem olvas mindenki hivatalos fórumot, és újdonság neki:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

NCZ Volvo

Ő meg Faceliftes háromajtós Volvo lesz, mondjuk nem az egész az én érdemem, csak a felni+tárcsák kombó