63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #62078 Ez lemaradt:
hátsó frsz nélkül -
#62077 412 téma
Az nem az egész busz szerintem, csak egy frissítés az alaphoz. Nem értem a srácokat, hogy ha egyszer megszűnt az oldal (??), akkor miért baj, ha valaki feltölti.. Persze azért úgy ILLIK, hogy megkérdezik előtte, hogy mehet-e.. El tudom képzelni, hogy ez a lépés esetleg kimaradt. :/
Szerintem omsiwebdisk-en, vagy lengyel, cseh fórumokon érdemes lehet utánakeresni - hátha.
Ha baromira nincs meg, még felkerülhet valahová esetleg. ;)
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2018.03.27. 20:18:37 -
Zoliikp #62076 Nem egy buszról beszélünk?
Erre gondoltam:
rendszám nélkül
Természetesen a hátsónak másik (trail) cfg-ben kell elvégezni ugyan ezt.
Utoljára szerkesztette: Zoliikp, 2018.03.27. 20:15:08 -
#62075 Köszi kipróbálom,hátha sikerül. Bár szerintem ahogy a (fotó) modell fájlt elnézem,egybe lehet a lökhárítóval. -
#62074 Egy helyen találtam még ITT
nemeza.hu omsi1-2_Ikarus_412_v09_fokgyem-release-nmz.zip néven. -
Zoliikp #62073 Azt próbáld meg, hogy a nevezett o3d-fájl [mesh]-tagja elé tegyél egy aposztrófot ( " ). Így magát az objektumot nem olvassa be, de minden mást igen. -
gabesz012 #62072 Hali!
Nem tudom milyen indíttatásból, de akartam menni egyet a 412-essel 194-esen, viszont már nincs meg a busz, és ugye egyetlen helyen volt fent, a saját oldalán, ahonnan meg nem lehet leszedni, hibás/törölt a link. Nincs fent valahol máshol? -
#62071 Sziasztok
Valaki nem tudja hogy a Ikarus 280.40A vagy a 49 típust honnan lehetne letölteni ? -
#62070 Hát ez teljesen a készítőn múlik, így senki se tudja.
Én próbálom azt a logikát követni, hogy hierarchikusan nevezem el a dolgokat (ajtókapcsolónál a neve mit tudom én fulke_kapcs_ajto_NY1 az első nyitónak), de ahogy néztem senki se osztja ezen álláspontomat, és össze van hányva minden fájlnév. Ettől sem lesz könnyebb megtalálni valamit.
Általában amúgy egybe van rakva a hűtő a többi kasztni kieggel. Ha krómozott, akkor a többi krómozott taggal, mivel egy modellben kell lennie az ilyen krómos cuccoknak (vagyis lehetnek külön, de egy krómozott model-ben csak krómos cuccok lehetnek). Persze nem kasztni_kieg néven vannak (hát ha még TITA féle busz). Azt tudom javasolni, hogy töltögesd be a modelleket az Object Converterben és úgy próbáld meg megtalálni. -
#62069 Üdv
Kérdésem az lenne hogy az Ikarus fájlok között a hűtőrács rész,milyen néven van elnevezve?.
Válaszokat előre is köszönöm -
#62068 Igen a cfg-ből töröltem minden olyat,ami név szerint rá hivatkozik. a o3d fájlokat sajnos ebből a 280.03-ból nem célszerű törölni,rájöttem mivel ahogy írtam eltűnik az egész kaszni. De érdekes módon ugyan így a 280.70E típusnál töröltem a két o3d fájlt és nem tűnt el az egész kaszni,mint a 280.03-nál.
Viszont idővel már megoldódott a probléma,a o3d fájlok között is volt két cfg fájl abból is töröltem az ahhoz kapcsolódó dolgokat,és utána még egy-két pici írást kellett ott törölgetni,és a hátsó rendszám véglegesen eltűnt,első rendszámnál a keret megmaradt,de az már lényegtelen.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.23. 17:42:31 -
#62067 Kiszedés alatt mit értesz? Hogy kitörölted a hivatkozásaikat mindenestül a model.cfg-ből, vagy kitörölted az o3d fájlokat simán a mappából? Utóbbi esetben persze hogy nem jelenít meg semmit, amint súlyos hibát talál az OMSI a model.cfg-ben, nem is olvassa tovább (saját tapasztalatom alapján), és mivel az elején vannak ezek, így kb semmit se tölt be. -
#62066 Megnéztem az említett programmal,csak a rendszámot jeleníti meg,mindkét fájlban,semmi mást.legalábbis így egyszerűen beillesztve.
Mindkét fájlt kipróbáltam a gos.o3d és a gos_b.o3d . Ha pedig simán csak törlöm a mód mappából őket akkor így néz ki.
Omsi kép . Az a baj hogy ilyen blender,s hasonló programokat meg nem használtam sose,hogy hogy is lehet azt kezelni.
De az is érdekes a busznál,hogy a o3d fájlon belül,nem a kiirt néven van hanem gos_p.jpgy
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.22. 09:51:22 -
Zoliikp #62065 Akkor egy tipp:
Töltsd le a 3D Object convertert, és nyisd meg az adott o3d-fájlt. Ha azon az egész kaszni szerepel, akkor ki kell menteni 3ds-be, törölni, vagy módosítani kell, majd visszakonvertálni.
Más ötletem nincs. -
#62064 Sziasztok!
Nem tudom próbált már valaki egy orosz készítésű Ikarus 280-ból valamit eltávolítani?.
Mert egy kis segítség kellene,a 280.03-hoz,az eredeti rendszámokat szeretném eltávolítani.
A fájlokat a cti-ben már töröltem,addig el is jutottam hogy eltünt az írás róla,de viszont maga a rendszám tábla még nem.
A fájlok megvannak név szerint, a modell mappában,amiben notapdal megnyitva benne van a neve,gos_p hivatkozik két modell fájlban is.
Az a gos.03d és a gos_p,de mikor kiszedem a fájlokat,nem rendszám tünik el,hanem az egész busz kasznija.
Pedig az Ikarus 280.70E tipusnál ugyan így csináltam és ott normálisan eltávolítottam.
Valakinek valami ötlet? hogyan tudnám eltávolítani a rendszámot. Itt egy fotó meddig jutottam vele,innentől nem tudom tovább merre.
FOTÓ
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.21. 15:49:07 -
#62063 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!***************************************
BKV
[item]
BKV
farbschema_tex1
BKV.jpg
[item]
BKV
farbschema_tex2
BKVrendsz.jpg
[item]
BKV
farbschema_tex4
kaszni_ajto_VV.bmp
[item]
BKV
farbschema_tex5
kaszni_ajto_VV.bmp
[item]
BKV
farbschema_tex8
BKVrendsz.jpg
Borsod Volan BHK-480
[item]
Borsod Volan BHK-480
farbschema_tex1
Borsod Volan BHK-480.jpg
[item]
Borsod Volan BHK-480
farbschema_tex4
kaszni_ajto_VV.bmp
[item]
Borsod Volan BHK-480
farbschema_tex5
kaszni_ajto.bmp
-
Zsombor99 #62062 Esetleg másold be a BKV.cti (teljes) tartalmát ide spoilerbe, hátha úgy többet látunk/látok hogy mi nem stimmelhet. -
#62061 1 kép
2 kép -
#62060 Nem tudom elolvasni mi van a cti-ben, mert valamiért 263px széles a kép. Próbáld meg eredeti felbontásban feltölteni, esetleg más tárhelyre.
@Zsombor99
Én nem hallottam se kész, se készülő jobb kormányos Ikarusról, és nem is hiszem, hogy bárki csinálna. -
#62059 Üdv
Egy olyan kérdéssel kapcsolatba írok,hogy letöltöttem a Omsi 2 Ikarus 280 BKV mod buszt,és készítettem hozzá egy festést. na most abba a problémába akadtam,hogyha külön mappába készitem el a festést nem jelenik meg,a kiválasztásnál. Viszont ha az eredeti mappába,(1997) teszem,és a BKV.cti fájlhoz oda írom a megszokott fájlok adatait akkor meg megjelenik de.....
Viszont feltűnt nekem
hogy a friss festés nevét kétszer írja ki a kiválasztásnál,egyiknél a festést lehet kiválasztani a másik ugyan az név alatt pedig a eredeti lengyel festést adja be rá.
Tehát az lenne a kérdésem hogyan lehetne megoldani azt hogy csak az elkészített festés legyen látható a kiválasztásnál.
És hogy külön mappában mért nem jeleníti meg.
Válaszokat előre is köszönöm.
Kép a problémáról :
És hogy írtam be a cti fájlba a dolgokat.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.03.20. 18:15:41 -
Zsombor99 #62058 Tud valaki jobbkormányos Ikarust vagy tudna készíteni egy egzotikus Ikarus 280.99-et? Előre is nagyon köszönöm!
(Ikarus 280.99 - balkormányos de baloldali ajtós, 2-0-2-2 harmonikaajtókkal, az első ajtó közvetlenül az első tengely után) -
SRoland01 #62057 Jólett, de játékban biztos jobban visszaadja.
Nem akarsz csinálni Solaris BVG U12-re KNYKK-s és ÉNYKK-s festést? Nagyon adnám ;) -
#62056 Igen tudom. és azon kívül milyen? -
Maceehun13 #62055 egy Borsod pályán -
Bobenő #62054 Hát a "Garázsmenet Óbuda" elég hülyén mutat rajta -
#62053 Sziasztok :)
Ha már a legutóbbi festés Setra-ra volt, a mostani Solarisra, hát itt van néhány kép róla:
Ha valakinek esetleg tetszik itt le töltheti: Letöltés
Hogy néz ki?
Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.17. 17:27:28 -
#62052 Üdv
Omsi2-be tudd valaki olyan bolygóajtós Ikarus 280-at ajánlani,aminek a vezetőfülkéje tolóajtós? És persze le is lehet tölteni. -
SRoland01 #62051 ----HELYZETJELENTÉS----
Üdv mindenkinek!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy a Dunántúl-Fiktív (ex.8097) következő frissítésében mit szeretnétek, mit tartalmazzon az alábbiakon felül:
- Újításként Székesfehérvár, Mór, Szabadbattyán települések rekonstrukciója
- 8096, 8098 as járatok bevezetése
- Fordák módosítása
- Jegyárak módosítása (?)
- Székesfehérvár, Mór telephely
- Kisbéri szakasz
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2018.03.17. 08:27:01 -
Edmond14 #62050 Szinte látom a következő Hamburg-Addont:
Hamburg XXL Buslinie 5
Mert ugye buszhoz (előbb-utóbb) pálya is dukál. -
#62049 Utolsó tile utolsó objektjéhez rakja, vagy annak a környékére. Aztán van hogy össze vissza kell menni a tile körül, hogy le is rakja. -
#62048 Jézusf@sza! És ez ismét valami 30€-s tétel lesz gondolom...
Más:
Találtam egy videót, amely elméletileg megoldást talál a villamosok összevissza spawnolására OMSI 2 alatt,
illetve a videó alatt pedig egy linket, ami egy csodálatosan német leíráshoz üldöz minket, ami valami villamos SDK dolog.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.03.16. 09:07:33 -
Edmond14 #62047 Hmm, hogy erről a Hamburg-mizériáról mennyi bőrt le lehet húzni!
Hihetetlen! -
Edmond14 #62046 Esetleg bus_doorfront8 nevű parancs? Így vaktában csak ez jut eszembe. -
#62045 Köszi :)
Nézz szét Itt :)
Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.14. 15:53:04 -
#62044 Üdv
Azt szeretném megkérdezni,hogy tudja valaki hogy ebben a BKV-s Ikarus 280-ban,melyik plusz billentyűt kell megadni a beállításokban,hogy egyszerre nyisson és zárjon az összes ajtó ?
-
bajusz_ati #62043 Nagyon jók, főleg a DAKK és Körös Volán festések is. -
#62042 Köszi :) :) -
Edmond14 #62041 Szépen alakulnak!
-
#62040 És kész :)
Kész a mű. KNYKK, Alba Volán festés Setra 415 NF - re.
Jó játékot, Ha tetszik a festés innen lehet jetölteni : OP
Kép:
Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.13. 19:08:12 -
#62039 Hátha innen nem olvas mindenki hivatalos fórumot, és újdonság neki:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
NCZ Volvo
Ő meg Faceliftes háromajtós Volvo lesz, mondjuk nem az egész az én érdemem, csak a felni+tárcsák kombó