7342
PlayerunknownsBattlegrounds.png
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás

• Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?

- Steam overlayt kapcsold ki
    - Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
    - Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
    Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
    A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
    Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.

• Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?

Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"

• Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?

Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK

• bosco05 #654
    De épp ezaz, hogy a többség tud játszani :) Te egy kisebbségből csinálsz többséget, mert neked így jó :) Egyébként nem törli a statisztikát, szóval más néven játszottál vagy valami para van ott, family shared account volt vagy nemtom, de igazából mindegy is mert az órára voltam kíváncsi ami 141 és érdekelt, hogy vajon végig lagolt vagy csak a patch óta vagy hogy? Hidd el nem a játszhatatlanok vannak többségben. Ha van beírva neked indítási paraméter azokat töröld ki és nyomj egy restartot. Az a sok parancs ami terjedt a neten, a memalloc, meg az sm4 és barátai mind mind lagot produkálnak sajnos. Render distance-t érdemes mediumra, vagy highra rakni, repülőből kiesve inventoryt nyitni, ilyen módon jó előre betölt mindent.
  • Rocco27
    Talán, mert törölték a statisztikát 3 napja, én pedig dolgoztam. Esténként csak benéztem néhány kör erejéig.

Nagyon sok különböző szervert hostingoltam az elmúlt 6 év alatt. Tisztában vagyok, hogy kliens-szerver kapcsolatban néha előfordulhatnak furcsa esetek. Legáltalánosabb hibajelenség, hogy az útválasztók/DNS szerverek rosszul vannak konfigurálva az internet nagyvilágában. Ilyenkor szokás pl. a szervert vagy a tulaját szidni, pedig lehet csak a helyi MariskaNet Kft. internetszolgáltató a ludas. Ilyenkor felesleges köröket és kerülőket tehetnek meg a csomagok, így megnövelve a pinget akár sokszorosára is. Ebből az egyszeri user csak a LAGGOT érzékeli. A traceroute pl. segíthet kideríteni ezt.
    A PUBG esetében szintén előfordulhat, de a nagy számok törvénye itt is érvényes, ha ilyen sok játékos érzékeli rendszeresen vagy rendszertelenül a kisebb-nagyobb laggot, akkor ezen nincs mit tárgyalni, a tények makacs dolok.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.06.03. 18:08:49
  • bosco05 #652
    Mielőtt rosszindulatúan ráugranátok, csupán keresem az okát, hogy ki mitől szenvedhet ilyen extrém lagokban, mert a külföldi "fórumok" mindig tele vannak sírva, és itt valószínű user error is van (vagy szolgáltató) és a játékból adódó hibák összessége eredményezi, hogy gigalagok keletkeznek. Ahol a user error része nincs meg, ott abszolút játszható, ha földhöz veritek magatokat habzó szájjal, akkor is az :) Vagy ez a napi 180-190k ember az idióta: http://steamcharts.com/app/578080
  • bosco05 #651
    Egyébként most lehet én látom rosszul vagy nevet változtattál, de neked össz vissz 6 meccsed van a játékban, az lehet?
    https://pubg.me/player/rocco27 Ja nem, látom 141 óra, csak nem értem hol vannak a meccsek :S
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.06.03. 16:49:49
  • bosco05 #650
    Pont ez az, hogy 100-ból 95-nek megy bőven játszható szinten belül, 5-nek nem és ti az 5-öt veszitek 99-nek :D https://www.twitch.tv/directory/game/PLAYERUNKNOWN'S%20BATTLEGROUNDS Itt szinte mindenkinek meg, network lag detected feliratot tegnap nem is láttunk, pedig végigsquadoztuk az estét EU-n és nekem még a netem is szar :D De éjjel custom gameltünk is kedvenc streameremnél, van ott egy jó 200 fős kis társaság és 0 panasz volt lagra. Szerintem mi más dimenzióban vagyunk itt Fuji kollégával. Vannak lagok, de nem annyi és nem olyan mértékű, mint pl ami Zozo-nál jelentkezik. Simán lehet, hogy pech és szar a routingja a szerverek felé (traceroute se ártana, majd elmagyarázom azt is, csak előbb legyen meg a ping teszt :) ), ugyanis simán benne van, hogy portugálián keresztül éri el németországot, mert épp valamelyik állomásról ki lett tiltva random. Az is simán előfordulhat, hogy más játék szervereihez vezető úton viszont nem kap ilyen korlátozást, mert épp más tartományba esik, pl ennek is 0 köze van magához a játékhoz. Ez az internet téma annyira összetett, hogy reggelig lehetne mesélni róla, persze a legegyszerűbb a játékot okolni mindenért :) Az EA játékoknál pedig pont azt írjátok alá, hogy teszteltek a release-ig, addig viszont igazából nem a játék van érted, hanem fordítva.

• Rocco27
    Nem kell ide semmiféle tudományos hablatyolás, ha a másik 5 MP játék mellett csak EZ LAGGOL állandóan, persze van hogy kevésbé laggol, van hogy durván! Ez teljesen változó! Ez nem egyéni vélemény, hanem szinte majdnem mindenki szenved tőle, kivétel persze egyetlen egy embert itt. Lehet azért, mert ő a host?

Újra leírom, nem csak a magyar, hanem a külföldi fórumok tele vannak sírva a "potato" szerverek miatt. Érdekes felfogás, hogy ha 100 emberből 99 laggol és 1 nem akkor miért a 99 emberben van a hiba, miért nem alkalmazkodik, tesz ellene, stb., ez ellen még ha akarna se tudna tenni ellene. Ha szar a szerver, akkor azon csak a szervergazda javíthat.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.06.03. 15:10:20
  • Zozo0122 #648
    Jó, de azt a részt hogyan magyarázod, hogy akkor jön mindez elő, ha MÁS van a közelemben ? Ennek hogyan lehetne köze bármihez is? Amíg egyedül vagyok, mert mondjuk másoktól viszonylag távol érek földet minden sima. Olyan az egész, mintha delay-ben lennék másokhoz képest...és csak akkor érzékelhető, ha a közelbe jönnek és regisztrálja őket a game, hogy ott vannak. Érdekes eset, annyi bizonyos. És egyre rosszabb és gyakoribb, minél jobban beszűkül a kör. Ugye terelnek minket egymás felé, és egyre közelebb vagyok mindenkihez. Nem értek én ehhez, erre nem tudok semmiféle magyarázatot. Lehet reinstall lesz ebből, hátha csak sok mindent csináltam egyszerre gépen és amikor a steam töltötte a patchet valamit elcseszett. Vagy hiányos lett.
  • Zozo0122 #647
    Már mindent megtettem, amit tudtam, az utolsó esélyem az új patchig az, amit Bosco linkelt. A gépnél mindig érdekes dolgok történnek amúgy :D Volt nekem olyan, hogy revolvert vettem fel a lobbyban és mielőtt gépre kerültünk, épp töltöttem a tárba golyókat. Na, amíg a gépen voltunk, hallottam, hogy a karim végig tölti be a golyókat. Mondom wtf. Váltottam belső nézetre és amíg ki nem ugrottam a gépből, a nagy semmibe töltötte bele a képzeletbeli golyókat, az animáció sem szakadt meg. Hallgathattam vagy 40 kattanást, mintha egy 40lövetű revolverem lett volna :D
  • Fujiryu
    Nekem is van Network lag, ugyanez a kép de nem meccsenként 4-5x hanem inkább 4-5 meccsenként egyszer. Nekem a játék elején volt probléma, hogy lassan töltött be, amikor leértem nem voltak jók a textúrák és miután betöltött, játszottam az ajtóval és lootolással mire beindult(4-5x ajtónyitás loot nem jön fel). Egy ideig csak elfutottam egy biztos helyre és vártam hogy működjön, de utána kaptam a tippet, hogyha lootolsz a repülő indulás előtt vagy még ejtőernyőzés közben előhozod az inventoryt akkor az triggereli ezt a problémát és később kevésbbé lesz valószínű. Valóban működött, beálltam egy irányba, megnyomtam a tabot repülés közben, network lag 10mp-ig aztán utána rendesen földetértem. Ezt csináltam egy ideig, valóban valami javult, sokszor mire leértem betöltöttek a textúrák, de mivel másnak nem volt ilyen problémája és főleg ha nagyvárosba estem ott volt ilyen gond letöröltem a játékot, átraktam az SSD-re és azóta egyáltalán nincs ilyen gondom.

De az egészből a lényeg, hogy ha valami nálad többször fordul elő mint másoknál akkor a probléma valószínűleg a te készülékedben van. Hiába sírsz itt, hogy a játék szar a fejlesztők attól még nem fognak gyorsabban dolgozni. Amit az egyszerű felhasználó csinálni tud, hogy a saját oldalát optimalizálja és ha úgy nem megfelelő akkor megy és játszik mást.
  • rudii
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne. Megjelenés óta mennyit javult ha javult optimalizálás terén?
    Utoljára szerkesztette: rudii, 2017.06.03. 13:44:22
  • Zozo0122 #644
    Olyan szerencsétlennek érzem magam az extrém lagjaim miatt...sajnos én tényleg amiatt halok legtöbbször meg. Ha kb. 30 méteren belül ember van, nézem a diavetítést, addig full oké minden, max milliszekundomokat lagol, kicsit esetleg egéren érzem és annyi. De ha a közelemben vannak, gyakran ez van, mutatom képen. Ez nem az én képem, de találkozok ezzel meccsenként átlag 4-5x sajnos. Középen nézzétek a kis ikont meg a kiírást. Szokta még ezt látni innen valaki?

• yossarianHUN
    1. Senki nem mondta, hogy kb. minden haláláért a lag felelős. Megint a belemagyarázás megy.

2. Igen, amikor egyszer csak 15 métert ugrik hátra a karakter, meg mikor ötödik nyomásra sem hajlandó kinyitni az ajtót, beszállni az autóba, felvenni a fegyvert, az valószínűleg FPS drop. Mesélj még, kérlek.
  • Fujiryu
    Feltettem a játékot, szereztem hozzá egy konfigot amivel elfogadhatóan megy a gépemen és UPC-s netem van. Ezzel a szerintem teljesen átlagos játékosnak számítok és lehet tényleg más játékot játszunk. De én is Bosco álláspontján vagyok, nekem is néha az elején van lag közben is párszor beakad, de hogy folyton emiatt haljak meg azt nem vettem észre és szerintem teljesen játszható a játék. 1v3-ban is nyertem gunfightot, 360m-ről lőttem a legmesszebbi killem. Egyszerűen irreális amit páran itt nyomnak, hogy kb minden halálért a lagot teszik felelőssé. Vagy lehet én vagyok béna, de engem legtöbbször azért lőnek le mert balfasz vagyok és kb 15 meccsenként ha laggolok a halálom előtt. Amit meg főleg nem értek, hogy ezt miért kell itt elsírni. Amikor squadban játsdzom akkor legtöbbször ha valaki laghra panaszkodik kiderül, hogy Ultrán játszik és FPS dropja van. Szóval ha valéaki azt mondja hogy neki működik a játék stabilan fut és nem laggol, akkor lehet nem hülyének kéne nézni hanem megkérdezni hogy mit csinál másként. De persze ha nektek megnyugvás hogy itt kisírjátok magatokat amikor "lagg" miatt megölnek az csak nektek rossz.

• Zozo0122 #641
    Kicsit offolni fogok most. Érdekes dolog ez az alkalmazkodás. Elmondom, én hogy látom, de ezzel nem mindenkinek leszek itt szimpi. Úgy élem az életem, (nyilván nem tehetem meg mindenben) hogy a lehető legkevesebb dologhoz kelljen alkalmazkodnom és a lehető legtöbb döntést úgy hozhassam meg, ahogy nekem jó. Az ember egyre inkább ilyen. Évezredekkel ezelőtt kivontuk magunkat a természet törvényei alól (élelem - magunknak termeljük, gyógyászat - várható átlagos élettartamunk sokszorosára nőtt, a gyenge ugyanúgy túléli, mert nem hat ránk a természetes szelekció, nem úgy mint az állatvilágban, ahol a gyengét kíméletlenül kiközösítik vagy megölik stb. sorolhatnám, de ebbe ne lásson bele senki semmi rosszat, nem vallom azt, hogy hulljon a gyengéje, csak megjegyeztem, hogy itt tartunk, mint ember, toleránsak vagyunk mindenkivel) és egyre kevésbé kell "alkalmazkodni". 2017-et írunk és rohadtul elvárom, hogy a pénzemért minőséget kapjak már az elején. Ez igaz egy early accessre is, és összességében eddig több jó élményem van, mint rossz, csak kiakadtam az elmúlt 1 hétben tapasztalt gondoktól. Több EA gamet toltam már, de ekkorát még nem szívtam játékmenet szempontjából és még egyszer hangsúlyozom, egy hete még tökre elégedett voltam. Na, most nekem az van, hogy oké, hogy EA, DE a játék van énértem és nem én őérte. A fejlesztők értem, és nem én értük. Megkapták a pénzüket, minél előbb csapassák a frissítést. Megnyugtató, hogy teszik a dolgukat, de lagos gamehez nem fogok alkalmazkodni. Így, ha csak EA is, joggal panaszkodom, mert nekem személy szerint szarabbul megy, mint a többieknek. Megjegyzem, ha tényleg kiderül, hogy UPC gond lesz, akkor az ő kurva anyjukat természetesen. 2017-ben elvárok egy atomstabil netet BP közepén és nem fogok alkalmazkodni semmiféle baromsághoz. Ha tehetek ellene, fogok is. Sajnos ha játékbeli egyéni/steam bugom van, akkor megszívtam, várok és ha kijött a patch és minden happy jókat játszok.

Ja, a másik meg, hogy alapból kétféle ember van, (aki az ajtón jön be és aki az ablakon :DDD) az alkalmazkodó és a törtető, nem elfogadó. De ezzel a világon semmi gond nincs. Nálam sajnos az elégedetlenkedés és anyázás gyakorlatilag hobbi :D De aztán úgyis megnyugszom. Attól még komolyan játszom és a helyzetből próbálom kihozni a maxot. De ha igazságtalanul kilőnek, néha felidegel a dolog. Ha tiszta a kill, és ügyesebb a gyerek, akkor semmi gáz.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.06.03. 12:23:22
  • kmkgaming
    Sziasztok!
    A nemrégiben alakult, KmKGaming csoport nevében írok most ide. Az alapítás célja, hogy legyen egy olyan hely, ahol mindenféle játékhoz találtok társakat. Mivel a csoport új, ezért egyelőre csak pár játék van fókuszban, de ezt folyamatosan fogjuk bővíteni.
    Szóval szívesen látunk minden Playerunknown's battlegrounds játékost. Az nem számít, hogy mennyire vagy ügyes benne. A Lényeg, hogy egy jó hangulatú és minél népesebb társaság legyünk, ahol mindig tudsz kivel játszani, ha kedved úgy tartja.
    Teamspeak-et biztosítunk, ha igény van rá (pl klánok esetén) adunk külön szobákat, stb…
    Ha érdekel a csoport, akkor a további részletekért nézz rá a facebookoldalunkra.
    https://www.facebook.com/groups/460123310987719/
    Platform: Pc
    Jó játékot!
  • Metalmilitiakid
    Én meg pont ezt írtam, hogy a randomhoz nem lehet alkalmazkodni. Nem állhatsz meg minden fa mögött kivárni, hogy most épp lesz e lagg vagy sem, mert egyszerűen nem érsz be a körbe. Ha folyamatos lagg lenne oké, alkalmazkodnék. Ha folyamatosan lenne szar a netkód, szintén. De az hogy 2 percig hibátlanul megy minden majd pont abban 3 mp ben laggol be/ vagy hal le részedre a netkód, amikor kellene ahhoz nem tudsz alkalmazkodni. Nagyon sok dologhoz már hozzászoktam a játékban és alkalmazkodtam, ami állandó hiba. Pl hogy az autók fizikája kb a régi "terep2" szintjén van, vagy hogy az első 3 perc a játékban amíg 100 ember van mindig laggos kicsit.... sorolhatnám még.

Bosco: És igen EA a játék ezzel tisztában is vagyok, azért gondolkoztam egy jó darabig hogy egyáltalán megvegyem-e. Viszont a stream dolgon már elgondolkoztam, mert az is eszi a netet és néha észreveszem, hogy tisztább a játék ha véletlen elfelejtem lekapcsolni 1. kör előtt a torrentet. Lehet lehúzza amit látok a lagg szintjére és nem lep meg semmi :D
    Milyen beállítások mellet streamelsz ? (i mean bitrate, felbontás ...)
  • yossarianHUN
  • ntex
    Lagg miatt szvsz kár aggódni, kövi patchre elvileg helyre lesz rakva, ezen dolgoznak ebben a hónapban. Pláne ha competitive esport játékot akarnak belőle csinálni, így fix hogy nem maradhat. Szóval türelem rózsát terem :) Ma engem is öltek meg úgy, hogy épp lootoltam pont egy ház sarkánál lelőtt gyereket, elkezdtek lőni, visszahúzódtam a fedezett oldalra majd kb 1 secre rá ott estem össze a fedezékben mert a hitboxom úgy gondolta még elszív ott egy szál cigit ahol eredetileg álltam, pedig már top10 előtt voltam nem sokkal. Meg most a legutóbbi solomban 3. lettem mert egy füves mezőn volt a vége a játéknak, meglátott az egyik gyerek aki mint kiderült mögöttem volt a minimális lejtőn, rátúrtam a gyerekre egy teljes tárat a bővített táras SCAR-ból aki úgy 10 méterre állt tőlem. Vagy eltűnt az éterben az összes golyó, vagy a földet lőttem szét magam előtt mert 0 hitet láttam a srácon. Ő meg persze röhögve lekattintgatott magának mire betáraztam volna
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.06.03. 02:49:32
  • Fujiryu
    Bosco nem védi a játékot. Annyit próbál elmagyarázni(ami teljesen felesleges, mert az SGs kultúra része), hogy kár mindenért a játékot okolni.

Amúgy meg két külön mentalitásról van szó. Az egyik elvárja, hogy a környezet alkalmazkodjon hozzá, míg a másik megpróbál a környezethez alkalmazkodni. A kettő nem fog sose egy nevezőre jutni, de természetéből adódóan az egyik eredményesebb.
  • bosco05 #635
    Nincs mit, igazából sajnos nem tudsz mit csinálni, ha vannak kiugró értékek, legalábbis nálam nagy ívben tojnak rá, amíg a facebook megy...
  • Zozo0122 #634
    Okés, köszi, de legközelebb valszeg csak vasárnap este lesz időm rá. Ránézek és majd mondom, hogy mi a helyzet.
  • bosco05 #633
    Pinglogger >> Ezt töltsd le, majd indítsd el. Utána felül google.co.uk helyett írd be, hogy google.de. Utána fölül advanced fülre katt, intervalt írd át 500-ra, aztán start. Ekkor figyeld a grafikonon, hogy van-e kiugró érték. Ott az axisnél még tudod állítani, hogy az x és az y tengely meddig mutasson. Én legalább egy fél órát javasolnék, úgyhogy jól húzd szét. Fogod látni ha gebasz van. Én utoljára atomstabil UPC-t akkor láttam, amikor őőő soha? :D Egyik legrosszabb szolgáltató, ha játékról van szó.
  • bosco05 #632
    Én csak azt írtam amúgy le, hogy egy EA játéknak az is oké lenne ha egy fekete képernyő fogadna egy felirattal és ennyi. Ezt veszed meg, tudod róla, ez az üzleti modell lényege. Az is benne van, hogy soha nem jön ki, meg az is, hogy kapsz egy feliratot, hogy HA-HA átkúrtunk, így jártál. Sosem védtem foggal körömmel a játékot, ezt valahogy ti képzelitek oda, csak azt írtam, hogy az sem igaz, hogy játszhatatlan, amikor pl a twitchen is láthatja mindenki, hogy játszható, persze lagokkal, bugokkal, de ha olyan lenne a helyzet, mint ahogy páran itt írják (nem kicsit eltúlozva), akkor kutya nem játszaná :D
  • Rocco27
    +1

Mentünk 2-3 kört ma este. Most nem tapasztaltam nagyobb laggokat és rögtön élvezetes lett a játék. Nem nyertünk, de közel voltunk hozzá. Amit lehetett kihoztunk belőle ás akció dúsak voltak.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.06.03. 00:48:05
  • Zozo0122 #630
    Én úgy vagyok vele, hogy a múlt heti állapota a játéknak nekem tök jó volt, de NEKEM a patch rontott rajta. Leírom a gépemet: i54570, 12 gb RAM, MsiGTX970OC. A játék SSD-n van. És idegel, hogy a múlt heti állapotokhoz képest játszhatatlan nekem a game. Kikészít, mert az első hét király volt nagyon. Kezdőhöz képest szerintem nem vagyok olyan rossz, végülis általában top10-ben vagyok. Duoban kb. mindig, soloban meg mondjuk 10/7. Az annyira csak nem rossz, de nem is ez érdekel engem. Nem érdekel a rankom sem, csak az, hogy élvezzem. Volt már sok killes 20. helyem is ami jó játékvolt, meg néha dögunalom top 10, úgy, hogy nem is öltem, de olyan helyről és úgy öltek meg, hogy kb. borítottam volna az asztalt. De a mostani állapot kiakaszt, főleg, hogy ránézek 1-1 streamerre és nekik kb semmi komolyabb gond. Nem értem, hogy nekem miért. Bosco ami tippeket írtál, arra rá fogunk nézni, de az nekem már magas. UPC elvileg nálunk betonstabil (XIII. ker Duna felőli oldal), ezt UPC-s ismerős is alátámasztotta, de nem reklámból, hanem edzésből ismerem és beszéltünk erről. Aztán fene tudja, remélem megjavul a dolog, vagy jöjjön már az új patch...
  • yossarianHUN
    Szidja a fene, én egy szóval sem mondtam, hogy a játék rossz, sőt, nagyon is jónak tartom. Ezzel együtt pár napja megmondtam (és tartom is magam hozzá azóta is), hogy én addig leteszem a játékot, amíg nem lesz javítva a netkód. Nem is idegeskedek miatta, nem is tettem azóta szóvá, csak azért azt már nem tudom nézni szó nélkül, mikor valaki lecseszi a játékosokat, amiért azok szóvá teszik a játék abszolút nyilvánvaló hibáit, és még meg is magyarázza, hogy márpedig neki, meg a baráti körének/klánjának/falkájának/klubjának, meg a streamereknek nem is laggol, tehát igazából ti vagytok a hülyék, és egyébként is EA, tehát pofád befogod és élvezd a 15 másodperces lagspike-okat, mert az egy EA játéknál tök oké. Ez azért szerintem kicsit túlzás :)

Madi:
    "Úgy kell játszani, hogy tudod, hogy az ellenfél is kilát a fal mögül és úgy kell helyezkedni, hogy ne lephessen meg. Meg nagyon kell figyelni a hangokra. " Ezzel abszolút egyetértek, ez tök így van, csak pont arról van szó, hogy sokszor a lag miatt egyszerűen nem tudsz taktikázni, mert hiába mész te fedezékről fedezékre, hiába lapulsz a fal mögött, ha jön egy irdatlan lagspike, és mire magához tér a játék, addigra a karaktered sikeresen kitaktikázta magát a fedezékből, lehetőleg három ellenséges player ölelő karjaiba :) Sosem vitattam, hogy ésszel kell játszani, csak azt mondtam, hogy a játék jelen állapotában sokszor fizikailag nem lehetséges (ezért is nem játszom vele egyelőre).
  • Madi92
    Én mind a két oldal pártját fogom. :D
    Szerintem is tele van a játék hibával. És túl gyakran is van olyan, hogy ez miatt halunk meg.

De ahogy egyre többet játszunk vele, duo vagy squad de akár soloban is, hogy nagyon sokat számít a taktika. Úgy kell játszani, hogy tudod, hogy az ellenfél is kilát a fal mögül és úgy kell helyezkedni, hogy ne lephessen meg. Meg nagyon kell figyelni a hangokra.
    Nagyon sokan csak rohangálnak házakban és lootolnak ész nélkül. Ma volt olyan, hogy megláttam egy srácot futni, elkezdtem mögötte futni én is, elég közel volt, ha figyel, tuti meghallja, erre bement egy házba. Mondom biztos kiszúrt/meghallot, odamegyek másik kijárathoz aztán megvárom míg kijön valahol. Emberünk meg közben nagy lelkesen dobog ott bent, mindig tudtam hol jár. Majd fogta magát és kirohant ott ahol én már vártam, háttal nekem. Esélye sem volt. Pedig egyáltalán nem voltam halk, ott dobogtam én is a ház mellett.
    Ez csak egy példa. Én is néha ész nélkül átszaladok egy mezőn, aztán meg csodálkozok mikor kiszednek.
  • Metalmilitiakid
    Az utolsó 3-4 HSZ-t már nem bírtam elolvasni, túl fáradt vagyok hozzá. Szóval csak saját észrevételt írok.
    A squad akivel jelenleg tolom top 300 alatt van már NA-szerveren, tudom jelenleg ez nem sokat mond, majd 1 hét múlva kicsit többet. De az a cél, hogy 100 alatt legyünk, szóval azért van bennünk némi hozzáértés a játékhoz, előfordul zsinórban kettő néha 3 win is, de ha lose van az az esetek nagy többségében tényleg vmi irdatlan faszság miatt történik, pl amit ma reggel 5 körül "elsírtam".
    És igen szidjuk a játékot és pont olyan dolgok történnek amik itt le vannak írva. Egy helyben lévő ember 0 hitet kap akár egy teljes tárból(semi ben), fától fáig mozgunk majd taktikusan a fa mögött meg is halunk mert 10 méterre van a hitboxunk. Tudomásul vesszük a játék hibáit, de egy random dologhoz akármilyen óvatos is vagy, nem lehet olyan szinten hozzáidomulni ahogy írtad Bosco. Egyszerűen a kis körben már nincs esélyed nyugodtan mozogni fától fáig(főleg ha nincs is fa :D ), ott egyszerűen az nyer akinek jobb a laggja.
    Most fordult elő nemrég, hogy 3 an voltunk 2-3 as vest és sisak kombóban. Egy gyerek kiugrott egy szál Uzi-val és a 35 golyóból megölt mind a hármunkat úgy hogy nem egymás mellett álltunk egy tömegben és vissza is lőttünk. Vele volt a lagg, ennyi. Elfogadtuk, de ezt megszokni nem lehet.
    Az szép dolog, hogy nem kell vele a fórumot telesírni, és igaz is. Én is beszoktam írni kb napi 1-2 kirívó dolgot, de ha látnád mennyi mindent nem írok le, sztem el se hinnéd :D (szeretném streamelni, de gyenge a gépem hozzá úgy érzem) Az a baj, hogy ha mindenki úgy lenni mint te, hogy lehet ezzel winratet hozni 30% on és igen tényleg lehet néha mi is hozzuk, akkor ne sírjunk. Akkor soha nem javítanák ki a játékot és örökre ebben a szar állapotban maradna az egész.
    Mind a kettőtöknek meg kellene találni vmi középső hangnemet. Egyikőtök csak szidja a játékot a másik meg csak védi.
  • Laza
    Egy kis flame és pörög a topic :)

Vegyen fel aki nyomulna esténként: **Laza**
  • yossarianHUN
    Provokál a fene, csak elméletileg úgy féltucat hsz-szel ezelőtt lezártuk a témát. Én tudomásul vettem, hogy nem vagy hajlandó megváltoztatni a véleményed, és ennyiben is maradtam, ehhez képest te tíz perce próbálod tűzzel-vassal tukmálni a saját "igazad". De hát igazam van, nem érted? Igazam van, csak hülye vagy, és nem érted. Igazam van, ha nem lennél hülye, értenéd, nem érted? IGAZAM VAN.

Most kit próbálsz meggyőzni? :)
  • bosco05 #624
    https://en.wikipedia.org/wiki/Early_access

Ezzel én be is fejeztem, akármennyire is próbálsz provokálni. Ha szerinted ez a modell arra van, hogy meló után egy kicsit mókázz, akkor jól csinálod és neked van igazad. Innentől meghúzom magam, mindenkinek igaza van, majd néha hozzászólok, amennyiben szabad és elmondom a véleményem, de csak akkor, ha egyezik az egyetemes sg-s mentalitással. Elnézést kérek mindenkitől, innentől tényleg nem válaszolok a provokációra, legyen akármennyire is kicsinyes és ostoba :) /A mondat a provokáció ostobaságára vonatkozik, nem rád. Csak mert mindig az szokott ilyenkor jönni, hogy ÉN VAGYOK AZ OSTOBA? Nem, nem te, hanem az az ostobaság, amit provokációnak írtál. Csupán megelőzve a személyeskedést, nem rád vonatkozik tehát, hanem az írásodat jellemeztem vele./
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.06.02. 21:56:23
  • yossarianHUN
    Ásít. Sokáig fogsz még erőlködni?
  • bosco05 #622
    Akkor tovább kell gondolkodnod sajnos, vagy maradsz így és panaszkodsz egy EA játékra, hogy nincs kész. Szerintem vicces amúgy, bár gyenge pillanataimban kétség kívül felkúrja az agyamat, hogy hogy lehet 2017-ben ennyire nem érteni egy ilyen alap üzleti modellt, de ez meg az én hibám, hogy ilyenekkel foglalkozok. Ha pedig az EA megértése neked magaslatok, akkor ott azért komoly gondok vannak :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.06.02. 21:46:13
  • yossarianHUN
    Igen, azt értem, hogy szerinted egyértelmű, hogy igazad van, és mi halandó pórok csak a hosszadalmas és extenzív gondolkodással tudunk eljutni a bölcsesség olyan prófétai magasságaiba, amiket te a kisujjadból kirázol. Csak szerintem nem így van :)
  • bosco05 #620
    Ez amolyan gondolkozzatok el, nem önigazolás :D
  • yossarianHUN
    Azt hittem annyiban maradtunk, akkor minek a további önigazolás? :)
  • bosco05 #618
    Szerintem is :)

Amúgy megint nem én kezdtem ám >> "bosco05-el nem kell foglalkozni, folyamatosan trollkodik!" >> Mindezt erre: "Kifejtenéd, milyen módszerekkel nézed meg a neted? Hátha tudunk segíteni. Tegnap mi is több órát toltunk bele és a gépen volt ilyen lag, meg hárommeccsenként 1x 2mp-re. Mi azt gyanítjuk, hogy bekapcsoltak valami anti cheatet (mert volt róla szó), csak sutyiban és még nem tökéletes. Az szokott ilyeneket okozni."

Szomorú, hogy ennyit éltek meg abból amit írok :) És mivel mi a TS-en 8-an játszunk egyszerre, ha nem 12-en, ezért mindig több ember egyidejű tapasztalatairól tudok beszámolni.

És láss csodát a netlaggal kapcsolatban is leírtam némi segítséget: "@Zozo0122: Sajnos a UPC-vel országszerte komoly gondok vannak, nekem is az van és az időszakos kiugró pingeket nézzétek külföld felé. Ha a lakótársad ért hozzá, akkor mond neki, hogy csináljon egy félórás ping tesztet, de akár a pinglogger-el is kinyerheted a kívánt adatot simán a google.de felé, csak állítsd jó gyakorira a lekérdezést. Sajnos náluk az van, hogy az egyik pillanatban 30 ms a válaszidő külföld felé a másikban 6000 ms. Nekem 5 éve képtelenek megcsinálni, vannak olyan területek az országban, sőt elég sok, ahol ez a jelenség sajnos létezik. A le és feltöltés meg szokott lenni, a vonalminőség az amivel a probléma lesz, ez szinte biztos ha UPC-ről beszélünk."

Erről ennyit :) Az EA-ről megfogalmazott mondataimon meg továbbra is érdemes elgondolkodni, mert továbbra is tartom, hogy úgy írtok, mintha kész játékot vettetek volna a pénzetekért és panaszkodnátok a pénztárnál, hogy nem azt kaptam amiért fizettem. Itt tényleg nem nekem kell elgondondolkodni, nekem max a stíluson, amiben viszont tudom, hogy sáros vagyok és visszamenőleg és előre is elnézést kérek mindenkitől akit ez zavart vagy bánt. Szeretethiány :D
  • yossarianHUN
    "ahogy ez a vita is az amúgy" Na végre valamiben egyetértünk, szerintem maradjunk is ennyiben :)
  • bosco05 #616
    Félreértesz, én nem sértődöm meg semmin, vagy legalábbis nagyon kevés dolgon és az nem a játék :D A PUBG viszont jelenleg alkalmatlan arra, hogy meló után leülj kicsit lövöldözni. Ez arra jó, hogy meló után leülj tesztelni egy félkész játékot, ettől Early Access. Persze, hogy elrontja a játékélményt, ahogy egy félkész ház is elrontja a komfortérzetet, ha benne laksz. Ezt is leírtam már, ezt nem fogadja el a többség, pedig el kéne. Amit te keresel az a FIFA, vagy a BF1, akár CoD, GTA V, de semmiképp sem a PUBG, legalábbis jelen állapotában. A játékélményen egyelőre úgy tudsz javítani, ahogy alább leírtam, de igazából kapásból nem fogadtad el, mert szerinted nem a játékosnak kell idomulni egy EA játékhoz, hogy élvezni tudja, pedig de. Oda volt írva mikor megvetted, meg akkor is amikor először elindítottad. Igazából ennyi, minden más csak bla bla... A tudom, hogy EA, de... mondatoknak pedig innentől nincs értelme. Itt nincs de :D Praktikák vannak, amivel élvezhetővé teheted és ezek között nem szerepel a telesírom a random fórumokat :) Az official fórumon lehet jelezni, reagálnak is, egyszer egyszer ide is érdemes beírni, hátha van rá valami megoldás, de minden nap többször igazából értelmetlen, ahogy ez a vita is az amúgy :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.06.02. 21:13:10
  • yossarianHUN
    "Ha nem vennétek komolyan, akkor nem lenne panasz se, nemde?" Na ez az, amiben tévedsz. Nem kell komolyan venni valamit ahhoz, hogy zavarjon, ha nem működik rendesen. A lag a játékélményt, a szórakozást rontja el, tök függetlenül attól, hogy valaki komolyan veszi és versenykérdést csinál a játékból, vagy csak hullafáradtan hülyéskedni akar kicsit 9 óra meló után.

Senki nem személyeskedik, nem is lettél lestatkurvázva, a szánkba adod a szavakat, aztán megsértődsz. Így nincs sok értelme a dolognak.