33479
12316971501353788406.png
  • FtranX
    pontosan.
  • FtranX
    Üdv!

Erről nagyon sokat lehetne írni. Sztem először olvasd el ezt. Vagy ha pár oldalt visszaolvasol a topicban, akkor sok infót találhatsz.
  • Exxon Valdeez
    Sziasztok!

Új vagyok a topikban.
    Jövő héten kezdek edzeni. Segítséget szeretnék kérni tőletek, főleg táplálkozás terén.
    Tehát kaptam edzéstervet, valószínűleg kezdő szintű. :)
    Amit tudni kell, 170 centi vagyok, és 58 kg körül mozog a súlyom. Nehezen hízok, sőt. Akkor is leginkább a hasamra, úgy látom. Bár még így sem "hájas". :)
    Szóval milyen kiegészítőket kellene szednem, milyne tápanyagokból mennyit kellene bevinnem, és ezeket mivel tudom megoldani.
    Választokokat előre is köszönöm.
  • Panzerfaust
    Nem hát. Viszont a génekben gyárilag nagyobbb a magasság, mint amit elérhettek az emberek, a rosz életkörülmények hatására. Most a megfelelő higiéniás feltételeknek, és az elegendő élelmiszereknek hála a génekben tárolt magasság megvalósítható a test számára.
  • FtranX
    LOL
  • FtranX
    Én úgy tudom, hogy nem csak a kajálás miatt, hanem összességében a jobb életkörülmények hatására nőtt az átlagmagasság. A gének nem változnak ennyit 100 év alatt.
  • Brolly
    Hát rákerestem, de sokmindent nem találtam kivéve képet.
    De ezt találtam:
    lnik
    sztem jó, nincs benne sok újdonság, de lehet hogy később jó lesz.
  • CeeZee
    én könyvekben olvastam róluk, meg volt egy régebbi újságban cikk is, de google-on is lehet egy két dolgot találni
  • CeeZee
    mutáció nélkül? nem láttad az x-men-t?:D egyfolytában mutálódunk
    én is nézegettem a HST-t amikor még nagyon új dolog volt, de nem győzött meg
  • JGTC
    nem haverkodni keciek :D
  • a zsírkereskedő
    nem szerintem hanem a tudósok szerint... a gének szerepe nem hinném, hogy magas lenne mert 6 milliárdan vagyunk lassan - annyi lehet a gének szerepe, hogy még nem értük el a potenciálunkat és még van "hova" nőnünk mutációk nélkül a saját kereteinken belül, csak ez nem jött össze az elégtelen táplálékok miatt
    a másik, hogy igen csináltam a hst-t aztán annak az átdolgozott verzióját miszerint 1 testrészre komplett edzés a többiből meg egy gyakorlat
    azt vettem észre, hogy feszesebb lettem picit de ennél több nálam nem változott tömegem se nem nőtt se nem csökkent és a testkompozíció is maradt - szóval szálkásításra nálam nem jött be ja és kb fél évig csináltam tehát nem két hétig
    szerintem az lehet az oka, hogy nem működött nálam mert szerintem hamar túledzettem magam és nem heti 2szer csináltam hanem 4-5ször
    ez szerintem a teljesen kezdőknek jó mert ott nem igazán számítanak ezek és úgyse tud 6 gyakorlatot csinálni testrészenként mert nem is ismer esetleg annyit
  • CeeZee
    szerinted a kaja miatt nőtt a testmagasság? ezt még nem hallottam.

tudom, hogy nem azt írtad, hogy edzen mindenki úgy. amúgy a hozzáállásuk nekem is nagyon tetszett, azért "kötekedtem" csupán, mert van itt olyan aki még alig kezdte el az egész sportot és ilyenkor az alapokkal kell megbarátkozni. nagyon sok embert látni(gondolom te is találkoztál már ilyennel, sőt, én is ilyen voltam) aki még nagyon az elején jár, de máris a profik edzését követi, mert úgy gondolja, hogy akkor ő is olyan nagy lesz. csupán azt nem tudják, hogy ehhez jó néhány év szükséges, hogy egyáltalán elérje azt a szintet amikor elkezdhet hasonlóképpen edzeni.

te nemrég használtad a HST-t nem? tapasztalat? (azt írtad, hogy nem jött be. bővebben?)
  • Brolly
    Honnan tudok több infot szerezni ezekről a Mentzer fivérekről, meg az edzésükről?
  • a zsírkereskedő
    nem azt mondtam, hogy mindenki edzen úgy mint ők - mert a heavy duty módszreük valóban csak mazohistáknak való - csak azt hogy tetszett a hozzállásuk meg a módszer működési elve
    a kajálás fontosságáról meg csak annyit, hogy az amerikai és az európai átlagmagasság az elmúlt 100 évben 10-13centivel nőtt - mindez a jobb táplálkozás hatására
  • CeeZee
    de azt se felejtsd el, hogy mindenkinek más a genetikája. azért mert a Mentzer fivérek(R.I.P.) bírták azt a szélsőséges edzést attól még nem biztos, hogy egy átlagos genetikával rendelkező ember sikerrel tudja majd alkalmazni az effajta szisztémát. legalábbis hosszútávon elég kicsi rá az esély.

ja és egy tipp: használd a fejlécen lévő "Válasz" gombot, hogy tudjuk, kinek a hozzászólására reagálsz
  • Brolly
    majd megnézem, és kikeresek pár jó receptet, hiszen gondolom mindenkinek az a célja hogy minnél több sovány izom felszedése.:)
  • a zsírkereskedő
    tesztoszteron.hu-n vannak különböző étrendek, diéták leírása, hasznos tanácsok táplálkozáshoz és tanácsok, hogy milyen kombinációkat érdemes enni.. pl: szénhidrát fehérje
    de az a legjobb ha több diéta fajtáról tájékozódik az ember pl: vércsoportdiéta, "kőkorszaki" és még a norbis is olvasható (bár hogy konkrétan tényleg olyan jó-e azt nem tudom)
    a lényeget úgyis le lehet vonni ha elolvasod
    a tömegnövelést meg tényleg érdemes a szálkásítás előtt végezni
    azt hiszem ezt mindenki így csinálja
  • Brolly
    persze, én ezt a zabálást úgy értem, hogy mindenből többet pl. csikáből, tojásból, zöldségekből, meg iylesmikből. Meg hát anyám úgy is olyan egészségmániás, ő úgy is csinál azt amit mondok:))
  • Brolly
    Aham, értem akkor majd akkor kezdek el szálkásítani ha majd látszani fog vmi massza vagy vmi ilyesmi:))
  • a zsírkereskedő
    mielőtt valaki észnélkül zabálni kezd tájékozódjon a témában
    a zabálás számomra azt jelenti, hogy azt csinálja mint a giliszta bátyám.. hazajön éhesen és megesz kb annyi kaját amit én 3 étkezéssel, és mindenfélét válogatás nélkül
    mindezt ész nélkül csinálja csak mert éhes
    azért éhes mert nem eszik elégszer, meg tömi magát szénhidráttal feleslegesen az befolyásolja az inzulinszintjét és kész az éhség - ő így csinálja... az ő hibája
    tanuljunk a giliszta hibájából és figyeljünk az összetételre, minőségre, mennyiségre és gyakoriságra
  • jazzy
    Akkor szalkasits ha eleg izmosnak erzed mar magad, mert szalkasitaskor rendesen megcsappan az eroszint is meghat fogysz izombol. Tehat ahogy erzed!
  • Brolly
    Szerintetek az jó, ha februárig tömeget növelek, vagyis eszek mint állat, és majd onnantól meg egész tavasszal meg nyáron szálkásítok, mert sztem ennyi idő alatt fel lehet szedni némi masszát.
  • Brolly
    3 hét alatt szedtél fel 4kiló izmot???
  • a zsírkereskedő
    az étrendekről annyit, hogy elég sok lehetőség van de tesztelni kell
    tavaly pl: "csirkekúrát" csináltam 3 hétig kb napi 1 bontott csirke 4-5 étkezéssel
    a szénhidrátot eléggé visszafogtam csak reggel, edzés előtt és után ettem
    szóval a fehérje egy része energiatermelésre is ment... a szénhidrát helyett ebből lett az energia
    az egésznek voltak negatívumai is persze: kicsit unalmas lett és egysíkú a táplálékbevitelem ami nem jó ezért is hagytam abba
    a látvány azonban jó volt... 4kiló izmot szedtem fel és még szálkásabb is lettem
    az erőm is elég jó volt az alacsony szénhidrát ellenére
    mindenkinek kell kísérleteznie a saját magának megfelelőt - én ezt most is fogom csinálni de már kiegészítve
    olvass, tájékozódj, elemezz a hasznos infók jól jönnek a hülyeséget meg ki lehet egy idő után szűrni
  • lamase
    én az edzéstervem magam raktam össze, remélem van vmi hatása:)
  • a zsírkereskedő
    nem úgy értem hogy nem kell szisztéma - hanem a sikerhez sztem 80%os szerepe van az evésnek kb...
    ésszel kell edzeni - én 3 éve nyomom legtöbbször nem szedtem semmit mint most is
    az elején nehéz is meg könnyű is... hamar fejlődsz az igaz de utána lelassul és a holtponton teljes önelemzést kell végezni...
    bicepszezni tényleg nem jó minden nap mert eleve 48óra kell ahhoz hogy kipihenje magát az izom a derékizmaidnál ez már majdnem 4 napot vesz igénybe...ha ezeket nem veszik figyelembe túledzettek lesznek és romlik a teljesítmény - a hst módszert ezért nem tartom hasznosnak
    szóval edzésterv és táplálkozásra odafigyelni
    ha nem kezd az ember fejlődni először az étkezésen kell változtatni aztán jöhetnek az intenzitásnövelő edzésmódszerek ... nekem pl edzésmódszertanilag mike és ray mentzer tetszettek mert mindent beleadtak 1 sorozatba többet nem is csináltak és mégis mr america lett mindkettő
  • jazzy
    Ha vekony vagy ha vastag vagy mindenkinek elsosorban az eves a legfontosabb es ezt nem veszik figyelembe sokan. En elkezdtem tobb mint masfel eve jarni edzeni egy osztalytarsammal, eleinte nem kajaltam normalisan, aztan elkezdtem utana erdeklodni, nem egy marha bonyolult dolog, probaltam mutatni neki par anyagot a dologrol hogy olvassa el nezze meg de bassza megcsinalni. Aztan meg csodalkozik, hogy en sokkal erosebb vagyok mint o. Azt is probaltam neki magyarazni hogy ne bicepszezzen egyfolytaban. Most kepzeljetek el hogy nezhet ki amikor bicepsszel tobbet nyom mint en, vallal 20 kiloval tobbel birom fekve akar 30al is, tricepszel 10el. Tehat esszel kell csinalni, hulyekbol nem lesz testepito.
  • vg
    Jól tetted! :))) Amúgy, ha nem nő a súlyod, akkor ne is várd, hogy lesznek izmaid!
  • lamase
    akkor ezek szerint most ő se készül versenyre. (most ettem meg fél kiló csirkemellett, mindjá szétrobbanok)
  • vg
    Nincs mitől félned! Láttál már mondjuk profi testépítőt mikor nem versenyre készül? Hatalmasan pufik a sok kajától!
  • CeeZee
    ha rendesen edzel és kajálsz melette akkor a testkompozíciód úgyis változni fog
  • Brolly
    Hát én nem vok egyáltalán vékony, mert sztem nekem nagy a testzsírszázalékom, nem tom pontosan mennyi, de nagy sztem.
  • CeeZee
    egy newregnek ne nyaljál laca!:D még elbízza magát
  • a zsírkereskedő
    én meg 81kg de 13as testzsírral ami nem igazán jó...
    ez van ha anya főz és hatan néha heten vagyunk a lakásban és mindenki jól akar lakni ... engem meg leszarnak hogy nem eszek sütikét meg ilyeneket
    nem baj leszarom hamarabb fognak meghalni mint én az biztos...és az önhibájukból
    de ezt lehet magyarázni annak aki hurkán - kolbászon nőtt fel és 120 kilósan, potrohosan érzi jól magát
    szóval az mrp pont a vékonyaknak lett kitalálva, azoknak akik nehezen szednek fel testtömeget... nem is a 110 kilósoknak kell elsősorban szedni tömegnövelésre...
    szóval ha vékony vagy ne azt kérdezd hogyan edzzek hanem hogy hogyan egyek...
    ennek az egésznek a táplálkozás a mozgatórugója.. mert edzhetsz nagy súlyokkal de nem fogsz úgy kinézni mintha kihoznád a maximumot a táplálkozásodból...
    a tápkiegek ezt segítik, lehet nélkülük is - de nehezebb és több odafigyelést követel ami sokak számára megerőltető
  • Brolly
    Hát ez az, de én meg 76kg vok.
  • JGTC
    esküszöm büszke vagyok rád :)
  • jazzy
    En az ilyen mixelt cuccokat annyira nem szeretem inkabb eszek kulon mindent olyan mennyisegben ahogy en szeretnem. Azaz kulon feherjet, kreatint (most ugyan dietaban nem) es vitaminokat.
  • jazzy
    en 110 vagyok de 200g feherjenel tobbet nem viszek be egy nap. a 120g-ben 80g feherje van, a tobbi 120g-t turobol vagy csirkebol viszem be (bar van amikor ez nem sikerul.. ugyanis anyam foz es nem eleg). Ugyanis a tapkieget sajat penzbol veszem a kajat szuleim veszik es nekem nincs annyi penzem, hogy a javasolt adagoknal is tobbet vigyek be. Mondjuk nekem javasolt lenne a napi 5 adag is akar ami 150g.. de inkabb tobb kaja.
  • a zsírkereskedő
    a tápkiegek lényege, hogy nem a polcon kell tárolni és napi fél kanálnyit enni mert azzal csak placebóhatás jön... ami persze nem elhanyagolható
    minden nap kell szedni edzésnapon többet- és nem kell sajnálni mert csak így hatásosak - a javasolt adagoknál többet is lehet nyugodtan enni
    érdemes mrp-t meg sima fehérjekoncentrátumot is szedni kiegészítik egymást,
    a többi kajálást meg figyelni kell különben zsírosodni fogsz eléggé ha túl sok a kalóriabevitel
    az alap az 5 kajálás de ennél feljebb is lehet menni, 2 óránként kajálni a legjobb szerintem(nekem ez bevált) de nem hatalmas adagokat kell enni hanem megfelelő mennyiséget...
    az aerob tevékenységeket se hanyagoljuk mert különben tényleg pufik leszünk a legtöbben... a tesztoszteron.hu-n sok infó, diéta, meg minden van ami mostanság divatos vagy érdekes
    uff szóltam
    és csak ésszel srácok mert ez nem a buták sportja hanem a felkészülteké szellemileg és testileg...legalább mi ne bohóckodjunk
  • Brolly
    és hány kiló vagy?