33479
12316971501353788406.png
  • jazzy
    Ez mar csak a vege nincs itthon semmi normalis kaja:( Nem tudom edzes utan mit fogok enni. Rantotthus, palacsinta, csomo parolt zoldseg ( magaban??:\ ).. merges vagyok.
  • CeeZee
    nem vészes. nem lesz gond, nyugi. csak úgy szedj magadnak, hogy hozzád kerüljön az összes hús:D
  • jazzy
    Lenne egy kis problem. Chilis babon kivul nincs itthon mas kaja, ugyhogy most kenytelen vagyok azt enni, nagygaz? Normalisan van megcsinalva bab zoldsegek csirkehus, nemtudom hogy a bab mennyire jo vagy rossz, azt hallottam, hogy az jo.
  • CeeZee
    "és ezért a népszerűségi indexem kezd csökkeni" -> ez jó:D
    engem akkor szeretnek ha éjszaka darálom a zabpelyhet! olyankor elbújok a spejzba:D
  • CeeZee
    shop.builder.hu-ról rendelem. Cytogen Whey Pro 6kg.
  • a zsírkereskedő
    elvileg fel kéne kelni, hogy egyen az ember de azt senki nem szereti...
    én úgy oldom meg h 2ig fent vagyok addig éjfélkor meg lefekvés előtt is eszek de nem szénhidrátos kaját
    aztán kb 8körül kelek szénhidrátot eszek mert reggel az szükséges
    délután meg még alszok, hogy bírjam az edzést
    nekem ez is bevált csak elég családidegesítő ha reggelre elfogy valami és ezért a népszerűségi indexem kezd csökkeni
  • vg
    Tejsavót honnan veszel?
  • CeeZee
    azért teszek bele tejsavót a túró mellé a turmixgépbe, mert attól nagyon finom lesz, no meg felhigítom vízzel
    de próbáld ki az Alpa túrót! olyan az állaga mint a krémtúrónak!
  • vg
    Gondolom tömegelni szeretne, arra meg tök jó a "classic" túrórudi! Nekem a sima túrótól hányingerem(szó szerint) lesz. A norbi rudijaval az a baj, hogy ha nagy mennyiségen eszed, akkor hasmenést okoz(ez rá is van írva), és ki szeretne edzés közben bekakálni!
  • CeeZee
    túrórudi? ezt nem mondod komolyan. ja de lehet az ápdétben mehet!:D a norbi rudija!
    amúgy nem lenne annyira gáz ha csoki nélkül lenne, de akkor már sima túró, ahogy írtam
  • CeeZee
    enni mindig kell, az izmokat táplálni kell, csak nem mindegy, hogy mikor mit eszel. ha tömeget növelsz akkor pl egy turmix(tejsavó fehérje, túró vagy tojásfehérjelé és szénhidrátnak zabpehely)
    ha diétán vagy akkor a zabpehely helyett lenmagolaj
    nekem ez szokott lenni az utolsó étkezésem ami szinte közvetlenül lefekvés elé esik
  • vg
    Hát, erre így nem igazán lehet értelmesen válaszolni... Attól függ, hogy mit eszel, és mikor! Vacsira egyél mondjuk sok rízst+csirkét 18 óra felé, aztán lefekvés elött igyál egy bazinagy fehérje turmixot. Mondjuk, ez nagyon alap. Esetleg egyél 5db nagy turórudit minden este, bár ez egy kicsit költséges. Ez így tökéletes lesz neked egy ideig! Kicsit olvassgas vissza, sok ilyesmiről írtak már a többiek!
  • Exxon Valdeez
    Hello

Akkor most az esti étkezés jó vagy inkább ne erőltessem majd? És pontosan mit jelent az esti? :) Este 8kor, 10kor, éjféltájt?
    Ceezee írtad, hogy lassan felszívódó táplálékot kell estefelé bevinni. Ezek pl mik lehetnek?
    Bocs a sok kérédsért, de a helyes táplálkozás terén fogok kihívásokkal küszködni, azt hiszem.
  • Zsoldos
    Udv! Nekem volt mar ilyesmi. Leirom nalam mi volt, hatha segit.

Meghuztam a vallam, egy picit fajt, de a gond 1 napra ra jelentkezett: ropogott, a nalad leirtaknal kisebb mozgaskor is. Az ok az volt, hogy megnyult v. reszlegesen serult az a szalag, ami az izuletet rendesen egybentartja. Legtobbszor az effele ropogos problemaknak ez az oka, az esetleges porckopas "csak" kovetkezmeny.

Ha erzed, hogy faj mindig pihentetni kell. Ha nem faj, el kell kezdeni mozogni, anelkul joval lassabban/kevesbe gyogyul. Persze csak a nem 'ropogtatos' dolgokat, nem megeroltetot (kicsi sulyok, nagyon fokozatosan) es tobbszorosen alapos bemelegitessel. Azokat folyamatosan csinalhatod, ami 24 oran belul nem okoz fajdalmat. Sokat dob a latba, ha minden nap csinalsz alapos bemelegitest amolyan reggeli tornakent.

Kb 2 honapig is eltarthat mire begyogyul, de ha vigyaztal ra, legtobbszor nem jar maradando szovodmennyel. Tul durva kiesest nem jelent, mert fokozatosan egyre jobb lesz + addig erosithetsz labra/aerobra.

Persze lehet nalad mas a szitu, majd inkabb sportorvostol fuggoen donts mit teszel. De az alapjan amit leirtal, nem kell ketsegbe esned.
  • jazzy
    Az inzulinszintemmel inkabb nem akarok szorakozni jol van az ahol van, ha ehes vagyok inkabb iszok 1l vizet es maris jobb.
  • a zsírkereskedő
    most mondjam, hogy figyeld az inzulinszinted?
    ezt sajnos nehezen lehet megoldani átlagembereknek
    egyébként az inzulin felelős nagyrészben az éhségérzetért az inzulint meg a szénhidrát befolyásolja legjobban
    a profik is igf-1-et meg még profibb cuccot, meg inzulin befolyásoló cuccokat nyomatnak az inzulinnal pl nasser el sonbaty 1 év alatt 10 kilót fejlődött versenysúlyban....
    jó lenne nekünk is figyelni rá de mérési technikákat nem nagyon ismerek vérből lehetne de azt a dokik csinálják
  • jazzy
    200 korul vagyok egeszpontosan merleggel nem merem es 1 honapja megy. Most elkezdem levinni 150-re es ez azert lesz keserves mert nekem kell naponta gyumolcsot ennem kulonben nemjo a gyomrom, ami azert eleg sokat dob.
  • CeeZee
    a glikogén raktárakat jó minőségű szénhidráttal kell feltöltened, de erről már írtam
  • CeeZee
    mennyi szénhidráton vagy? és mióta megy a diéta?
  • CeeZee
    és ne feledkezzünk meg a jó agy-izom kapcsolatról sem!
  • Brolly
    De viszont ha van benned elég táplálék pl. szh,fehérje meg iylesmik ,akkor azért nehezebben indul be ez, nem?
  • jazzy
    Gondok vannak megalltam a fogyasban csokkenteni kell a szenhidratot es ehes leszek:(
  • CeeZee
    kösz a kiegészítést!
  • a zsírkereskedő
    a bukásig való edzés hatásosságáról még nem olvastam minőségi cikket sajnos...
    de annyit mondhatok, hogy a legutóbbi kutatások szerint az izomfejlődést legjobban befojásoló tényező az étkezésen kívül az intenzitás
    az adott idő alatt megmozgatott legtöbb súly folyamatos és maximálisra törekvő izomfeszülés mellett...
    az intenzitás növelésére több módszer is van pl: rövidebb pihenő, erőltetett ismétlés, negatív ismétlés, erőltetett negatív ismétlés stb
    és még jönnek újjabb és újabb módszerek
    én a bukásig való edzéssel úgy vagyok, hogy mégiscsak jobb fáradtan és pattanásig feszült izmokkal hazamenni úgymond érezvén - a "terminátoros érzést"
  • jazzy
    Katabolikus minden ami bomlas, tehat amikor pl aerob edzest vegzel ott is bontod a zsirsejteket, mint irta ceezee edzes kozben is katabolikus folyamat megy vegbe, urulnek a glikogen raktarak, stb. Aki esszel csinalja a testepitest az nem fogja a sulyzos edzessel bontani az izmat, ahhoz mar nagyon tul kell terhelned magad.
  • CeeZee
    most mondok egy durvát: az edzés is katabolikus "folyamatnak" számít
  • Brolly
    Erről a katabolikus folyamatról sok helyen írnak, de van benn e biztos vmi ha ennyire foglalkoztatja az edzőket.
  • Brolly
    Hát én nem tom ilyesmit magyarázott a csávó.
  • CeeZee
    a bukás fogalma megosztja az embereket, de én úgy gondolom, hogy ha már nem tudsz egy teljes korrekt ismétlést csinálni akkor jutottál el a bukásig
  • CeeZee
    van benne valami abban amit mondasz! csak nem jól fogalmazol
    azért mondtam, hogy az izmokat fel kell tölteni rendesen és nem szabad maratoni edzéseket csinálni és akkor nem indul el egyfalyta katabolizmus
  • jazzy
    Elszedi az izombol a feherjet, hogy meg kevesbe bird a terhelest? Ez aztan baromi logikusnak hangzik. Minel jobban terheled az izmot, annal tobb tapanyagot fog edzes utan felvenni, termeszetesen van 1 hatar. Azt a hatart neked kell erezned.
  • Brolly
    Hát mert mit tom ha már nincs honnan energiát szedni, akkor elkezdi a szervezet az izomból szedni a fehérjét, vmi katabolikus folyamat következik be, nem tom vmi ilyesmit mondtak:D
  • jazzy
    Az mar regen rossz ha nem birsz labra allni:|
  • Brolly
    És miben érzed, hogy már pl. lábedzés után nem bírsz lábra állni?pl.
  • CeeZee
    nem igazán jó dolog az alvást megszakítani, hiszen akkor is regenerálódik a szervezet. inkább lassú felszívódású táplálékot érdemes utolsó étkezésként bevinni, reggel pedig pont az ellenkezőjét vagyis gyors felszívódásút. Régen én is csináltam ezt hogy felkeltem éjjel és ettem egyet, semmi értelme nem volt és még csak nem is pihentem ki magam rendesen
  • FtranX
    miért ne lenne szabad bukásig edzeni? szvsz az az igazán jó edzés, amely során "végsőkig" terheled az izmot.
  • Exxon Valdeez
    Köszi a válaszokat. Minden bizonnyal lesz még néhány kérédsem, remélem, számíthatok rátok. :)

Köszi mégegyszer.
  • vg
    Hát őőő, ha elkezdesz edzeni, akkor be fog durrani az izmod a vérkeringés miatt... A bukást pedig csak érezni lehet...
  • Brolly
    Hali
    az lenne a kérdésem, hogy minden edzésen be kell durrantani az adott izomcsoportot? mert azt mondták hogy nem szabad bukásig edzeni, lehet hogy rosszul értelmeztem, nem otm.
  • a zsírkereskedő
    szerintem neked ajánlatos az esti étkezés...
    annyiból áll hogy felkelsz este és eszel mert amíg alszol addig ugye nem tudsz enni, viszont 7-8 óra táplálkozás kihagyása az nem túl jó senkinek mert napközben se csináljuk ezt...
    fura lesz de hatásos és ez minden nehezen fejlődőnek áttöréseket hozhat