33479
12316971501353788406.png
  • Brolly
    akkor ti is így szoktátok, hogy vagy 1 évig folyamatosan nyomjátok a turmixokat, és hogy szünetet mikor szoktatok tartani? meg hogy akkor ha elfogy a fehérje, akkor ugyanolyat érdemes venni, vagy lehet más fajta is?
  • FtranX
    tévedés ne essék, nyugodtan megeheted azt a fehérjét. csak olyan ütemben adagold, hogy mire elfogy, tudj venni egy másikat, vagy máshonnan pótold a kieső mennyiséget. :)
  • Brolly
    aha értem, mert előbb-utóbb ugy is elfogy, utána meg halál akkor.akkor mindenféleképpen rosszul járok, nah akkor nem tom mit csináljak, de majd kitalálok vmit. amúgy köszi szépen hogy felnyitotad a szemem:)
  • FtranX
    Szerintem még mindig nem érted az egész lényegét. Alapvetően hibás az a gondolkozás, hogy "ha ennyi és ennyi ideig szedek fehérjét, akkor ennyit és ennyit fogok tőle nőni". Igazából nem számít, hogy szedsz-e vagy sem, mert nem attól nősz. Az lényeg, hogy folyamatosan bevidd azt a fehérjemennyiséget, amelyre az izmaidnak az edzésintenzitásodtól, "genetikádtól" ill. egyéb más tényezőktől függően szüksége van, tehát, hogy a szervezetednek mindig álljon rendelkezésére megfelelő mennyiségű fehérje. Sajnos ez a legtöbbünknél csak egy szép álom.

Ha elkeszdesz fehérjekiegészítőt enni és felgyorsul a fejlődésed, az azt jelenti, hogy azelőtt nem volt meg (vagy még annyira sem volt meg) az a bizonyos megfelelő mennyiség. Ha viszont nem tapasztalsz semmilyen változást, akkor nálad nem a fehérje lesz a "szűk keresztmetszet".

Valószínűleg a te esetedben az előbbi áll fenn. Azonban annak nem sok értelme van, hogy megeszed azt a két és fél kilót és utána visszatérsz a régi étrendedre, mert a szervezetre egyfajta sokként hat, ha hírtelen megvonják tőle a megszokott mennyiséget. Utána jóideig lassabban fogsz fejlődni, mint most, sőt, szerencsétlen esetben, vissza is fogyhatsz azt eredeti súlyodra. Ez utóbbit a saját bőrömön tapasztaltam leginkább.
  • Brolly
    "Ha nem is latszik nagyon, mindenkepp erosebbnek fogod erezni magad"
    most akkor nem értem hogy mire mondtad hogy erősebbnek fogom magam érezni.
  • jazzy
    A feherjetol nem leszel erosebb. A feherje arra valo, hogy koncentralt formaban konnyebb bevinni a napi szukseges feherjeadagot, mint tonhalban, csirkeben stb. Ezaltal javitja az izom fejlodeset.
  • dombi7
    lol :) hidd el nem szivesen szarakodnék vele, csak itt az albiban nem igazán took normálisan edzeni, teremben pedig csak 7végenként tudok a vizsgáim miatt :(
    ezért kérdeztem...
  • Brolly
    Azt is tom hogy a kaja is fontos mellette is, de akkor nem értem mit érek el vele, csak azt hogy erősebb leszek?
  • CeeZee
    ne szarakodj az expanderrel, az csak epilálásra való:D
  • CeeZee
    bocs, az előzőt nem neked szántam:D
  • CeeZee
    én sztem már kismilliószor kitárgyaltuk a kaja fontosságát. én úgy látom, hogy mégis mindig ugyanazok a kérdések merülnek fel.

ja, és az eredményeket inkább években szoktuk "mérni"
  • dombi7
    akkor senki nem tud nekem mondani expanderes témát ???
  • jazzy
    Nagyon fontos a kajalas is amellett, hogy feherjet szedsz. A szenhidratbevitel is nagyon fontos. Ha normalisan kajazol mellette akkor termeszetesen fog latszodni valamennyire, legalabbis szamodra. Ha nem is latszik nagyon, mindenkepp erosebbnek fogod erezni magad.
  • Brolly
    Egy pillanatra sem gondoltam hogy hirtelen olyan izmos leszek tőle, hogy már nem is fogok gyúrni, csak azt hogy azért felszedek pár kiló izmot, és hogy hátha láttszodik vmi, de akkor meg minek vennék, ha nem ezért?
  • vg
    Te komolyan azt hiszed, hogy ha benyomod az egészet, akkor hirtelen izmos leszel?
  • Brolly
    Akkor nem érek vele sokmindent? és akkor meddig kell szedni hogy használjon vmit, vagy ez nem arra van?
  • CeeZee
    ezt honnan vetted, hogy a kajálás megterheli a szervezetet?
    pont hogy enni kell, hogy ne edze magát túl az ember
    fél év? ez statisztikai adat?
  • dombi7
    Hali! Néhány(párszáz)hozzászólással ezelőtt vki leírt egy tök jó gyakorlatot expanderrel! Mellizomra. Vmi oldalra húzás rémlik, csak már nem egészen emléxem rá :( Aki tud vmi jó tippet, írja már le részletesen légyszives!
    Köszi!
  • vg
    Egy hónap alatt semmi nem fog látszani, talán egy év intenzív munkával... Sőt, ha kezdő vagy, akkor legalább fél évig felejsd el a táplálékkiegészítőket, mert a szervezeted nyilván nincs felkészülve a hatalmas megterhelésre, és ha még rá is segítesz erre, ki tudja mi lesz...
  • jazzy
    Hat az csak egy sima feherje nem? A feherje az csak kaja gyorsitja az izomfejlodest ugyan de nem ennyire:)
  • FFX
    szerintem nem valószínű, hogy látszani fog bármi is
  • Brolly
    Hali
    nah ma sikerült beszereznem 2.5 kiló 100% Whey Delite(scitec nutrition) terméket. ami ha jól számoltam egy hónapra lesz elegendő. Szerintetek fog vmi látszodni egy hónap alatt? és mi a véleményetek,tapasztalatotok a termékről?
  • jazzy
    Szerintem eleg sok mindenhez ert a temanban. Szerintem nem sokan tudjak mi az, ha o nem tudta. (maganvelemeny)
  • vg
    A BBTV-nek asszem a legutcsó adása jó volt, egészen addig amig a drogos nyuszi el nem kezdte szóri a hülyeségeket a csajszi után. A csajszin voltszont látszott, hogy érti is a dolgát, tudja, hogy mimicsoda. Régebben valaki kérdezte, hogy mi kell ahoz, hogy valaki eres legyen. Nos az arc mutatott valamilyen szert erre. Iszonyat mértékben tömte magába a szereket. A legjobb az volt, amikor nézegette a szerek dobozait, volt valami, amiről azt sem tudta, hogy mi, erre hirtelen megszolal : "hát, ez nem tudom mi, de biztos jó!" No comment.
  • bens
    thx
  • Valentino
    Úgy értem, hogy napi 2-3 szor ürítem a bevitt kaját, ami azt jelenti, hogyha nem sportolnék akkor is nagyon lassan hiznék.
    DE mivel csomot sportolok, sokkal több kaja kell még ennél is, amit már eccereűen nem tok bevinni egyfolytába húsevéssel( na jó nemcsak hús:P)
    ezért kell fehérjézni meg szénhidrát stb..
  • hykao #2902
    Itt valami nem stimmel. Ha nagyon gyors az anyagcseréd, és nem tudsz hízni (vagy csak nehezen...) akkor, hogyhogy "ennyi tápanyagot már fizikailag" nem birsz bevinni? Mennyit? És, hogy érted azt, hogy fizikailag? Nincs időd? Vagy nem fér beléd? Vagy mi?

Legjobb lenne, ha pontosan leírnád, mi is az a sok sport amit csinálsz, és miket eszel!? Szal mondjuk egy heti sportadagodat és egy átlagos napi étkezésadagot leírnád, akkor könnyebb lenne reagálni...
  • jazzy
    HBD bens!
  • jazzy
    Hat nekem eleg hulyen vannak az izomcsoportok osszepakolva. Holnap bicepsz-tricepsz lesz, egyelore meg a heten nem kezdem el a kardiot azert kicsit faraszto lenne. Nalam is problema, hogy az edzotarsam nem jott 1 ideje (meg mielott leserultem) egy masik sraccal jartam, csak az a problema, hogy o most kezdte es nem nagyon tud nekem segiteni.
  • CeeZee
    nemrég én is kihagytam 1,5 hetet és még csak nem is tudtam rendesen kajálni. (pontosabban rendeset kajáltam, csak keveset nagyon) plusszban az edzőtársam is kidőlt 2 hete és egyedül járok most.

és holnap mit fogsz edzeni?(ha szabad tudni)
  • jazzy
    2 het serules, utana 1 het edzes, utana 1,5 het kihagyas erettsegi..
  • CeeZee
    ez a helyes hozzáállás!
    mennyit is hagytál ki? 1,5 hét?
  • jazzy
    Ehhez mar csak annyit tennek hozza, hogy hurrraaa holnap mehetek vegre edzeni! :D
  • Panzerfaust
    Már mér más ha kajával viszem be? maximum szarabbak az arányai. Biológia szakon akarok továbtanulni, és hidd el láttam én már pár molekulát meg, képletet. Olvasgattam a dobozokat, bőven ugyanaz van benne, mint bármi másban. Jobbak az arányai, kész.
  • CeeZee
    a kreatin az aztán tényleg egy übermisztikus dolog. pont jár annak aki tudja mi is az a kreatin, mert sztem a társaság fele nem is tudja. respect a kivételnek! egyébként az egyik legjobban tesztelt táplálékkiegészítő. és én még nem hallottam róla, hogy lenne káros mellékhatása, de ha egy gyógyszerész mondja akkor feltételezem, hogy úgy is van, hiszen a gyógyszerészek egész nap a testépítőkkel élnek és minden gondjukat pontosan ismerik.(érzitek az iróniát?)

éljenek a gyógyszerészek és az orvosok!

amúgy sok sikert az érettségihez!(irónia nélkül)
  • FERóKA
    A kreatinról úgy tudom nem a legegészségesebb( vannak kásor hatásai ) mondom még evvel kapcsolatban mondok infót csak szomszédban lakik gyógyszerész ismerősünk aki nem szakember, de konyít a dologhoz és volt egy két eset.
    Nem tuttam mi a helyzet a fehérjével meg a szénhidráttal( mer azér te is tudod hogy más az ha a kajával viszed be) de amugy a fehérje sztem sem problémás, csak kiváncsi vagyok sok ember véleményére:))
    Később jövök, most mennem kell.
    Csáó

• FERóKA
    Helló! Kössz az infót..
    A kreatinról meg majd este...
  • dombi7
    Hacsak nem hasmenésre gondolsz, de az is csak azért fordulhat elő, mert nem tudott teljesen feloldódni...
  • dombi7
    Hy! Ilyet sekni nem mondott h, létszükséglet(szinte minden táplálékban található fehérje),és az sem tudom biztosra h, kifejezetten egészséges lenne(józan ésszel szedve semmi bajod nem lesz tőle, ha csak nem vagy rá túlérzékeny, de ez más tészta...), de az biztos h, azért találták ki ezeket a fehérje koncentrátumokat h, ne kelljen napi: 3 grillcsirkét, 4doboz tonhalat és 3l tejet magadba erőltetned, hogy bevidd a fejlődésedhez szükséges mennyiséget! De nem vitát akarok elindítani! Olvass vissza párszáz hozzászólást és ott valaki részletesen leírta h, miujság...
    És ha 1 pontos adatot,problémát is tudnál linkelni a kreatinról kapcsolatban azt szivesen vennénk, ugyanis ez nem 1-2 éves készítmény és eddig semmilyen tudományos mellékhatást nem tapasztaltak szedésével kapcsolatban...
  • FERóKA
    Na azér egy picit vissafogottabban, ha lehet *2887.
    Nem tom te honnan szoptad a tudásod.
    Te is hallottad vhol.. gondolom edzők monták meg az árusítók: hogy nyugodtan vegyed ezeket a cuccokat mert létszükséglet és még kifejezetten egészséges is.
    Ne legyünk már ennyire naívak!!!
    Azért jobb utna járni egy kicsit komolyabban ha jót akarsz.
    A kreatinok is be vannak vizsgálva és mégis van egy két probléma. és nem mindig azér mert vmi köcsög helytelenül használja...