Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jok lettek <#eljen>

the world is mine

Garou
Az elmúlt 8 napban 3 autót kellett külsõ-belsõvel együtt megcsinálnom.

A Lexust nem mutatom meg, mert annyira okádék lett, itt a ToyotaIQ meg az Audi A1. Kis picike kis animált szutykok lesznek, jó lett végülis az eredmény. Nem érzem hiábavalónak a munkát, alapnak jók lesznek ezek a modellek is talán valamire. A belsõ most itt nem látszik szerencsére:

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Esetleg ha nezi meg valaki a forumot es tudja a valaszt szoval a hajtomubol kiaramlo tuz eleg muanyagosan hat szerintem tudok majd rajta igazitani boven aftereffectben de hogy lehet a particlet atlatszobba tenni csinaltam neki egy rampet de igazabol nem nagyon valtoztat rajta.

the world is mine

wihiiiii 😊 az egyik avataros kepem bevalasztottak a fan artok koze devianton raadasul a kiemeltek koze wild lifeba<#taps>

the world is mine

nah megoldottam a system errort szoval fogni kell mindent ami kell es unparentolni ez vegul is nallam csak a feny volt mivel a tobbit alapbol importaltam szoval azok a mayahoz tartoztak utanna ezt meg le kell duplikalni es a vue fulnel egyszeruen be kell zarni a dokumanetumot ilyenkor visz mindent meg az unparentolt cuccokat is ezert kell egy masolat rolla es csak a mayas cuccok maradnak.

the world is mine

megolom magam tobb mint 3 hete szenvedek ezzel az animacioval most ha megy a vue maya alatt nem rendereli ki a particlet ha kiexportalom a cuccot akkor meg tul nagy es nem latom siman a mayaban szoval ez KO

the world is mine

Wearwolfff
Én meg Pythonnal foglalkoztam itthon. Olvastam valahol, hogy abszolút kezdõknek akik még suliba sem járnak ez való, mivel egy csomó dolgot magától kitalál. Meg is értettem az alapokat, hogy mi az, hogy elágazás meg ciklus és hihetetlenül óvodásmódon magyaráz a könyv. Utána jött egy kis php, de azt kell mondjam az én agyam sem igazán áll rá az ilyen dolgokra. Bár ha maradok a pythonnál és azt teljes egészében kitanulom, ha kell évek alatt, azzal is jól járok, mert Mayában lehet mûködni vele.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

nah ja azzal el lehet tokoreszni eleg rendesen 😊 en a c# al szorakozgattam abban is eleg hamar lehetett latvanyos dolgokat krealni.

the world is mine

Magnificat
én látom benne magam szemszögébõl a fantáziát, le is köt, sikerélményt is ad, szóval nincs vele más bajom, minthogy csinálni KELL (ha nem lenne kötelezõ, lehet még ennyi gondom se lenne vele 😄). No meg az, hogy sok nyelvet oktatnak, de mindben kb ugyanazt... Mindegy, a Java grafikai felülete kissé érdekesebb, mint a régebben oktatott, command line-ba dolgokat visszadobó verzió... szóval most ilyen ablakokat, gombokat, menüket és hasonlókat tanulgatok belõle... de este azért folytatom a templom tornyának uv-zását, ha már tegnap (azaz ma hajnalban) egész jól ment (csak lassan)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

hajra 😊 regebben nekem is tetszett a programozas de aztan rajottem hogy nem igazan nekem valo.

the world is mine

Magnificat
bár azért agyalok egy modernebb, nagyobb polyszámra is kényelmesen használható automap scripten is (bár még csak elméletben dolgozgatom rajta 😄)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
hát én most kicsit le vagyok maradva maya ügyileg, elég sok dolog szakadt sajna a nyakamba... sajna semmi jó... Mindegy, most megint elkezdtem felszívni magam év végére programozásból, hihetetlen mennyit felejtettem (azért kezdek belejönni 😄). Már megy megint a több fileba való kód szétpakolás, öröklés, példányosítás, stb... 😄 mindezt kb egy fél órás reahabilitáció alatt 😄
Ez a hátránya, ha az embernek megpróbálnak lenyomni a torkán Pascal, C, C++, C#, Java, HTML és PHP nyelvet, és még magától is foglalkozik Flash-el (mármint ActionScript3-mal) és MEL-lel 😄 Sosem tudja, hogy épp miben kódol, emiatt semmi sem mûxik, de viszonylag gyorsan vissza lehet hozni bizonyos emlékeket 😄

@ work <#buck>

the world is mine

Garou
Volt szerencsém múlt héten egy pesti filmes/reklámos trükkcégnél járni, és van nekik is renderfarmjuk. Nem volt akkora hangzavar, mondjuk volt egy külön hangszigetelõ/leválasztó átlátszó plexifal is a termen belül. Továbbá egyáltalán nincs hideg, mondták a számot, bár eléggé el voltam varázsolva, de szerintem ilyen 20 fok körül volt, vagy picit hidegebb. Szóval fix, hogy nem egy hûtõkamra.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

komoly kis kutyu 😄

the world is mine

Magnificat
már az egyetemi szerverszobában is zavaró hangzavar van, pedig csak egy Enterprise 10k van bent

szóval nagyon hangos egy ilyen gépterem, de teljességgel lényegtelen, mivel nagyon keveset kell bejárkálni, a dolgok 95%-kát el lehet végezni a szomszéd szobából is... Vízhûtést tudtommal csak a Sun Modular Datacenternél használnak:

itt is azért, mert fontos, hogy egy konténerben mindent letudjanak... szóval bedugod az áramot a konténerbe, és van egy adatcentered bárhol...

nem nem nezd meg az elso videoban benne van 😊 megmutatjak milyen zaj van a teremben en sem gondoltam volna mint valami gyarban lennel.

the world is mine

Wearwolfff
Nem ha vízhûtéses.
Viszont egyszer hallottam olyat, hogy nem volt a procin semmilyen hûtõ, viszont a teremben olyan hideg van, hogy ha védruha nélkül mész be akkor megfagysz. Én nem hittem el, próbáltam utánakeresni, de eddig nincs eredmény. Ami már azért is fura, mert az egy dolog, hogy a procit hûti, de az egyéb alkatrészek meg elfagynak, szóval biztos kacsa, és csak szívattak vele. De az biztos, hogy a klíma is rásegít a hûtésre.
Viszont gondolj bele, ha jó a hõszigetelés, akkor télen nem kell fûteni.

Sztem meg egy laikusnak is meg kellene erteni onnan hogy mit is csinalnak tulajdonkeppen 😊
Mekkora zaj van mar a terembe lol 😄

the world is mine

Wearwolfff
Az amikor összekötnek több száz gépet hálózatba, és nem csinál mást csak renderel.
Amolyan szuperszámítógép. De ez nem derült ki arról az oldalról???

Törölt felhasználó
miis az a "renderfarm" voltaképpen?
renderfarm

Egy jo kis link a maxos topikban volt ilm meg a lucas film render farmja ha valakit erdekel 😊

the world is mine

megsem az a baj most is kiirja de nem fagy.

the world is mine

kitakaritottam a temp konyvtarat es most az egyik modelnel meghal az mr valami empty pixel shader ize miatt sir volt mar valakinek ilyen meg lehet hegeszteni?

the world is mine

Nah laza ket het alatt megoldottam hogy ne pakolja szanaszet a modelt es a pivit pointot meg ezt azt amazt ide oda 😊)

the world is mine

jo lett ez elsore wolf 😊 lattam mar ennel sokkal rosszabb bealitasokat.
Amugy akik meg ilyen megjegyzeseket tesznek altalaban amirol te beszelsz sztem feltekenyek nah meg bunkok.

the world is mine

Wearwolfff
Hú, most jól elküldtem valakit az elõbb a gamestaron. Felteszi egy gyerek a képét a fórumba, erre jön ez és azt mondja, hogy mit akarsz te itt ezzel a képpel. Nem értem, hová fajult a mai netvilág.

btw annak idején ehhez én is vue-t használtam, az már más kérdés, hogy szar lett. Viszont arra njó volt, hogy rájöjjek, ahogy én textúrázok sokkal szebb lesz a végeredmény vue légkörrel nappal és felhõkkel, mint berakni gömbre egy felhõs textúrát.

latom en is imadom 😊

the world is mine

ibor90
eléggé bejön a vue....

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

menyi eszmeletlen jo helyet legyartottak a star wars-ban 😊

the world is mine

repvez
Ha most kezdesz el foglalkozni 3d vel és épületet szeretnél késziteni a leggyorsabb mödszer a sketchup program egy vagy több kép kell az épületröl lehetöleg ugy hogy a sarok látszodjon , majd a programba hozzáigazitod a vizszintes és párhuzamos vonalait a képével ez megadja a perspektivát ezután már csak vonalakat kell rajzolnod a falak mentén és már kész is a 3ds épület nagy vonalakban keress rá youtubon a tréning videoira
Törölt felhasználó
Okés. Akkor holnap délelõtt bemászok és lefotózgatom <#vigyor3>
Ilyense volt még h kedvem legyen suliba menni. Ráadásul hétvégén! <#ravasz1><#idiota>
Wearwolfff
Elsõ körben szerintem legyél tisztában a méretekkel. Szerezz egy alaprajzot vagy járd körbe és számold a lépteid. És szerezz vagy készíts fotókat több oldalról ami segít majd neked a részletek kidolgozásánál.

Törölt felhasználó
sziasztok!
a sulinkat szeretném megcsinálni 3D-be.
mit tanácsoltok egy kezdõnek?
felvételire vinném majd ha jól sikerült a project 😛, ami 1 hónap múlva lesz...
szal vki segitsen rajtam <#szomoru1>
join and feel the force <#vigyor>

the world is mine

Magnificat
megnézem már én is 😄

nem rossz 😊<#eljen>

the world is mine

Törölt felhasználó
nah ezt énis kipróbálom...
ibor90
hát nem semmi ez a vue.....
ahhoz képest hogy 2 napja raktam fel és most lett kész ez a kép....hát mit mondjak...elég felhasználó barát
szóval, készült vue 8-ban mayaban lett renderelve és kis ps

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

hajra hajra 😊

the world is mine

repvez
kösz .Azt hittem hogy valami spline mentén valo henger sweep féleség
Wearwolfff
Röviden:

1. keresek a neten egy oldalnézeti képet valami ilyesmikkel foglalkozó cég honlapján, webáruházán amit refképként használhatok. pölö itt.
2. Megrajzolom a fõbb csövek görbületét vonalakkal. Majd hengereket a vonalak mentén extrudálom.
4. Ezután a különálló hengereket egybeoperálni. Mergeléssel vagy append poligonnal.
5. A végén már úgy ahogy egybe van, onnantól maradnak a sima extrudálások, és egybegyúrni a kerettel.
6. Odailleszteni, scalelni ahova kell. Függõlegesen kicsit össze lehet nyomni így egy kicsit szabálytalan lesz, de pont így jó. Majd egy automapot ha már kész van.
7. Aztán duplikálom kétszer, az eredetit elteszem backupnak, a másikat elnevezem akármi_low, a harmadik meg akármi_high, és ugye kitalálod, smootholni a highot, nem kell nagyon elég 1szintet aztán áttransfer a lowra a normal mapot. Majd a lowot annyiszor duplikálni ahányszor kell.

Legalábbis én így csináltam. ezt lehet ugye ilyen kerítéseknél is alkalmazni, de ott általában ismétlõdik a minta, szóval elég csak egy kis részt megrajzolni.

repvez
ezeket a kovácsolt vas elemeket hogyan sikerült csinálnod (2. kép)? elmondanád a technikáját ?
Wearwolfff
Jó munkához idõ kell fõnök.
Egyébként egy jó ideig házakra fogom specializálni magam. Nagyon rákaptam az ízére azt hiszem.

ibor90
hát megnézem már ezt a vue-t én is....

Na megcsinaltam a sivatagot itt lesz az elso jelenet. mr production q par modositassal igy 6 perc egy kepkocka nem 1 ora mint a felhokkel.

the world is mine

ibor90
23 perc 😄

dolgozzatok lusta nepseg 😄

the world is mine

Magnificat
HAHÓÓÓÓÓ!!!

? <#idiota>

the world is mine