Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
szerintem valahol ott kell keresni az igazságot hogy elöször ugye a verzioszámokat jelölte a szám , mert nem minden évbe jött ki uj verzio aztán áttáltak az éves frissitésekre igy az évszám lett az utotag, csak pont ugy jott ki a lépés hogy például a 9.ik verzio után a 2009es (ami a 10.ik ) következett volna ami megkavarta volna az usert igy ugrottak egy évszámot
Ez csak saját ötlet de ki tudja.
Magnificat
passz

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
amúgy most csak eszembe jutott de miért 2010 elején adják ki a Maya 2011-et?
vagy amerika egy évvel elõttünk jár? esetleg az idõeltolódás lehet az oka?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

na eleg jo lesz probalgatom kulon. Viszont azt nem lehet vhogy kikapcsolni zb-ben a simitast? pl ezt ugy gondoltam a maya '1-es gomb'-os modjaban csinalom, mert a toredekek elesek, igy felesleges kerekitgeni. Viszont zb mindenkepp kerekit, iIlletve nem tudom, h lehet kikapcsolni. Valamint nem tudom ez displacenel hogy megy, a displaceelt felulet is lekerekitett lett, fuggetlenul attol, h az 1-es modban van az object.
nem rossz, nem rossz
Wearwolfff
Apám, hamár szóba került a zBrush, ezt figyuzd:

Devianart: Mary Jane

A két rajz Mark Brooks képregényrajzoló munkája, a többi meg a róla készült modell.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

koszi Garou, mar benne vagyok a korban 😊
Garou
Mayaban a fõ modell, aztán a repedés face-eire extract, csak az a rész Z-Brush, majd a végén akár még passzolhatnak is az edgek egymáshoz, talán montírozni se kell?

Nem tudom mennyi idõs vagy Montressorka, de cukorka helyett:<#pias><#pias><#pias>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

vagy megse... mikor visszatoltom mindenhol fel van osztva 😞
mindenesetre most azt talaltam ki, h megcsinalom a mayaban a nagyobb melyedest, zb-ben pedig egy sima kis plane-en megcsinalom a felulet egyenletlensegeit, es ps ben osszemontirozgatom...
cukrot nekem! 😊
zb-ben lehet csak a maskolt reszt divedolni, hat ez pompas! 😊
szerintem oda a bump es normal keves, legalabb is a melyedeshez..., aztan lehet, h ha nagyon nem birok vele, akkor a melyedest megcsinalom mayaban es a tobbit normal-bumppal...
eleg kozeli, es az egyik nagy meretu 'kiutodes'-ben a megallt esovizet szeretnem megmutatni, es igy latszana az aljan a feluleti egyenletlenseg...
Magnificat
értem, azért emeltem ki, mert a súgó What's new-ja is kiemelte...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Wearwolfff
A Script editort és a Color choosert én is hihetetlenül praktikusnak találom.

Viszont megjegyezném, már Maya 2009-ben beteszek bmp ikonokat a shelfre.

Garou
Mennyire lesz közeli kép a párkányról? Nem lenne elég simán egy texturát készíteni hozzá ps-ben és utána abból egy bumpot vagy normált? Elég nagy felbontású textura esetén nem lenne így is jó a végeredmény?

Vagy Mayaban is csinálhatod, ha mindenképpen így akarod megoldani, ez esetben mehetnek a sokszögek is ha nem akarsz velük tökölni. Gondolom nem lesz csontozás a párkányon, úgyhogy ez nem fog problémát jelenteni. Szerintem.

segitseget szeretnek kerni a kovetkezoben. van egy ablak parkany amire repedeseket szeretnek kesziteni. Viszonylag nagyokat viszont a parkany feluletehez visznyitva nem olyan nagyot. Gondoltam majd zb-ben es displace mappal szep lesz, de a gond az, h nagyon sok a felesleges hely. Ugy ertem a zb felosztja az egesz parkanyt, mig nekem eleg lenne csak annak az otode is. Igy viszont nem tudok olyan merteku szintet kepezni, h szepek legyenek a repedesek, mert nem birja a gep. Ra lehet venni a zb-t, h csak a test egy bizonyos reszen novelje a dolgot? Vagy 2 reszbol kene megcsinalnom a parkanyt? Vagy csinaljam csak szepen a mayaban osztogatva a face-eket, nem torodve, h sokszogeim is lesznek? Hogy csinalnatok?
koszi
Magnificat
kétlem, hogy azonnal megennék, várni kell a pluginokra, de szvsz az általad felsoroltak elég gyorsan követni fogják...

Garou
Wunderbar. Oszt' a Reálfló, meg Shave and Hairkut, meg egyéb face riggin plugineket megeszi-e? Mire mindent összehoznak neki, az fél év...

Majd meglesem azért, mert amiket írtál izginek tûnnek.

Magnificat
nem kizart azert, hogy mar az alap maya is stabil legyen... bar nekem mar egyszer unable to save hibaval leallt...

majd sp1tol 😊
Magnificat
a move-rotate-scale tool alapból nem marad úgy, ahogy kijelölted...

végre vannak Bezier görbék! 😄

A Connect components jónak néz ki, de még nem sikerült mûködésre bírni 😄

Spin Edge... hát majd modellezésnél kiderül, van-e haszna (ha valaki fejbõl mond rá, akkor hajrá 😄)

Pinch brush: nem Artisanoskodom...

Soft Select mostantól objektekre is adható!!: Istencsászár, már ezért megéri a 2011 😄 Így már én is használni fogom a soft selectiont 😄

Az új File böngészõ (pláne a bookmarkokkal meg az egész kezeléssel) remek... végre nem kell állandóan össze-vissza tallóznom a jelenetek közt...

Animációnál több audio track használata, camera sequencer (ezzel pl több kamerával váltogatott jeleneteket lehet egy scene-ben megnézni, tehát pl 1-100 frame-ig Cam1, majd 100-300-ig Cam2, stb...), Timecode.

Render: Color management, sokak örömére... 32 bites framebuffer rendernél, amivel pl hdri rendernél render után is állíthatunk dolgokat, kontrasztot, expozíciós idõt, stb... AOC pass beállítási lehetõségei bõvültek...
mia_photometric_light és mia_ciesky megjelenése...

szóval határozottan nagyobb fejlõdést tapasztalok, mint a 2010 esetén, és jóóóval hasznosabbakat is... Ez már döfi 😄

Ui: persze csak átfutottam az újdonságlistát meg kipróbáltam ezt-azt, nem tudom, mennyire válik be majd produkciós környezetben, de szerintem ez most azért nagyobbat ütött, mint a 2010... mondjuk 2x akkorát 😄 reméljük stabil is 😄

Magnificat
Az új maya-ról eddig a véleményem:

-A Viewport 2.0
Arra jó, hogy a nagyon nagy komplexitású jelenetekben is tudjunk manõverezni, kameramozgás, stb... Több fényforrást és textúra minõséget is meg lehet adni,,, Sajna nálam bugos a megjelenítés, vannak részek, amik totál feketék, de a sebesség lenyûgözõ... Nem modellezésre készítették (értem ezalatt, hogy face-ek kijelölését se látni), hanem a már kész jelenetben való mozgáshoz, tenni-venni még így is tetszik 😊

Minden UI elem letéphetõ, és átdockolható máshova, a'la Photoshop... nagy szükségét nem éreztem eddig, de nincs ellenemre...

Úgy általánosságban sok helyen az indexelt színek helyét átvették a valósan kiválasztható színek, pl a polcokon az elemek hátterét bármilyen színûre festhetjük (én ezt jó dolognak tartom, mert sokszor jó, ha csak felpillantva látom kiemelve azt az ikont, amit mostanában sokat használok...)

Az új Color Chooser szuper! Többfajta megjelenítésben is láthatod a színeket (Color Ring, Spectrum, Blend), továbbá megnyitott képrõl egybõl le lehet csenni színt (Image). Sajna az Image palette nem eszi meg a Photoshop Image Swatch-jait...

Namespace-be rendezés lehetõsége is jónak néz ki, bár lehet hogy volt eddig is benne...

Lol, 2010-ig kellett várni, hogy jpg-t gif-et vagy bmp-t is meg lehessen adni ikonnak... igaz nem volt eddig sem nagy gond, de akkor is 😊

A Script Editor végre Syntax Highlightos, és kiegészíti a kódodat (mint ahogy a mai programozó api-k szokták)

van egy kis gondom, egy cv curve hoz attach brush stroke-ot nyomok, de meg nem sikerult olyat kesziteni, h vhol kozeptajban ne lenne megcsavarodva. A twist funkcio nekem nem jo mert poly kesziteskor teljesen elcsavarja az egeszet. Miert tekeri meg kozepen, es hogy lehet menekulni elole?
koszi
Magnificat
a viewport 2.0 érdekes dolog... a templomomat 11 fps helyett 180-nal forgatja o.O (sajna bugos a megjelenítés, ahogy látom az instance-ok miatt, de majd kitapasztalom)

Magnificat
megjelent a Maya és a 3D Studio MAX 2011

nem volt kozepen , amit szet akartam szorni a feluleten...
a paint geometry a a kivalasztott/festendo test melle rajzolja a dolgokat miert? Mintha a targyam x offset ertekkel odebb lenne...
koszonom a helpeket
Wearwolfff
A Bonus Toolsban van egy olyan, hogy Paint Geometry. Egyszer elkészíted a modellt vagy amit szeretnél, és egy egyszerû ecsettel végighúzod a felszínen és másolódik. Vannak benne különbözõ randomizáló opciók is (forgatás, méret), így nem kell neked mindegyiket egyesével modellezned.

ibor90
hát vagy fur vagy hair vagy úgy ahogy mondod hogy fogod a kaktuszt és telepakolod particle-kkel és egy ilyen tüskecsomót instancelsz a particlekre bár nemtudom hogy akkor jó szögben állnának e a tüskék....talán valami beállítás van erre hogy a normal alapján állítsa be az instanceket

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Sziasztok!

Kaktusz tuskeit mivel lenne egyszerubb megcsinalni? Nem lenne tul kozeli kep. Fur-re gondoltam, vagy valami olyasmire, h csinalok egy 5-6 tuskebol allo 'virag' reszt, es azt nem tudom mivel, de elszorni a kaktusz felszinen... Ha lehet ilyet....

koszi
rendben

the world is mine

Nem rosszindulatú megjegyzésnek szántam. Abszolút nem komolyan mondtam.😊
nem csak en nem teszek megjegyzeseket meg akik korul vesznek.

the world is mine

De most aztán össze ne vesszünk.😄
hat ha te csak a halot latod akkor igen

the world is mine

hmm, de az egyiket nem akarja megjeleníteni..

bocs, ha sok képet szúrtam be. De akarom hogy látszon a lényeg. a lényeg az lesz, hogy ugye láncok vannak átkötve a kocsin, és a kocsi epp ránt ki egy falat a lánccal. Vagy egy rácsot. Vagy egy oszlopot. Majd valamit. Az eleje fel van emelkedve(nemtom mennyire látszik a képeken), hogy ezzel is kicsit mutassam a dinamikát.

**tudod-tudom, Tottarie ihletett 😊 **
Én eppen ezen dolgozgatok.
De attól szép.😊

OFF.: Áldott Husvéti Ünnepeket! 😊
De akkor nem Nenad fejezte be? 😄
Sehogy. En elkultem neki mesht o pedig megcsinalta nekem ezt a halot es vissza kulte.

the world is mine

ibor90
és azt hogy használtad maya-val?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Befejeztem a kis univerzumos kepem nenad wirezerjenek segitsegevel 😊
Pics universe

the world is mine

ibor90
ja így már értem
de amúgy én nagyobbra csinálnám valamivel ezeket a manókat

schorby
Az ökör az eszik is és azért van feje, meg hogy a bika feltudja szarvalni a torreádort (miután leírtam ezt a szót, ránézésre nincs értelme, szal nem tom jól írtam-e)
ibor90
az ökör is még is van feje 😉 😄

schorby
ez csak húz, ahhoz nem kell fej... 😄