Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kryst
Sziasztok! Maya 2010-hez keresnék Syflex plugin-t, de még utalást sem találok rá sajnos. Maya 8.0-hoz volt, de így meg egyikbõl a másik programba kell ugrálni. Ezt meg nem akarnám. Ha valaki tud ilyen plugint, akkor örülnék, ha tudna segíteni, vagy ha esetleg már megváltozott a neve írjátok már meg! Köszi!

Magnificat
hát hozzászólnék, ha értenék ahhoz, amirõl kérdezel 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

nagyon beallt az oldal...
tudja vk, h lattice-hoz hogy lehet hozzaadni egy set-tet? nem groupot, hanem kijeloleseket amikbol set-et csinaltam
ha erdekel vkt a lattice
1 verzional ilyenkor ha bepipalod a grouping opciot akkor a groupot mozgatva ok (vagy nem pipalod, de akkor a ffd-t es base-t egyutt mozgatva)
2 az edit deformersben az edit membership toolal a lattice-hoz kell adni azokat a pontokat, amiket befolyasolhat a lattice
Magnificat
lehet akkor csak nagyobb logo-m lehet... legalbbis kiemelik a vip -nál a logo-t is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Ha lattice deformer helyzetet szeretnem megvaltoztatni, h meg ne deformalja a deformalandot, azt hogy lehet? Ketfele keppen probaltam:
1 latticenal a center around selection be volt pipalva, de ilyenkor barmilyen mozgatasnal mozgatta a testet
2 ha nem volt becsekkolva, akkor meg a beallitas utan nem tudtam ravenni, h deformalja a testet...
ibor90
én nem vagyok vip mégis van logom

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
csak ha vip tag vagy, akkor lehet törölni régi hsz-eidet (mint ahogy névnél logo-t is ekkor tehetsz be...)

a problémáddal kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy linkelj be pls egy képet, amin ki van jelölve a vonalad, és látható jobb oldalon az attribute editor...

sajnos, nem használt egyik sem, semmit. Azzal lehet probléma ha egy körrel húztam fel köré egy idomot?
Úgy tudom ha a vonalat piszkálom akkor az idomnak is módosulnia kellene, legalábbis eddig így volt.
alapbol minusz 30 fokban volt a kamera es ahogy elforgattam ugye elerte a 0 fokot es 260 nal alt meg ezert tul forgattam ahogy magni is irta. Szoval mindig le kell csekolni hany fokbol kezded es hol vegozdik 😊

the world is mine

Elnézést, meg van.
Off: elõzõ hozzászólást nem tudom, sehogyan sem törölni?
Magnificat
minden, ami nem poly (nurbs, subd, curve) = surfaces

Beraktam egy újabb pontot, mert az elsõ lekerekítésre nem reagált (3-as gomb megnyomása)
Viszont naívságom miatt, nem találom a NURBS menüpontot akár melyikre váltom át (polygons, surfaces, stb.).
Magnificat
túl nagyot forgatott két key között

Garou
Ilyenkor hasznos megosztani a törpiekkel is a megoldást, hogy legközelebb mondjuk ne kerüljenek hasonló helyzetbe. PL már én is voltam így és fogalmam sincs, hogyan oldottam már meg, szóval engem mondjuk érdekelne...

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

megoldodott hulye voltam <#idiota>
thnks magnificat

the world is mine

hello hatha valakinek mar volt ilyen gondja szoval van egy kamarem egyhelyben el akarom forgatni kb negyed korivet jobbra 24 kocka alatt berakom a ket keyframet de a kamera balra fordul mig el nem eri a megadott veg poziciot valaki?

the world is mine

udv!
meg tudnatok mondani, h skineles utan, h tudom kikapcsolni a Colorize Skeleton opciot? Mert a polygont is atfesti a kapcsolodo joint szineinek megfeleloen, es vertex kijelolesnel nagyon zavaro...
koszi
Magnificat
nagy valószínûséggel ez azért van, mert a viewport nem végtelen pontossággal jeleníti meg ott a vonalakat... jelöld ki a görbét, és nyomj egy 3-as gombot és elvileg akkor lefinomodik... ha nem elég, akkor a töredezett szakaszon kijelölsz egy pontot (jobbklikk->curve point, kijelölsz egy pontot), majd nurbs menüsor, edit curves->insert knot...
ha ez sem lenne elég, akkor a display->nurbs->custom smoothness opciói között (sor melletti négyzet), és itt a curve div per span érték (két cv közti szakaszt hány részre ossza fel)... azért az elsõ kettõt javaslom...

Meg tudnátok mondani, hogy a CV Curve-nél, hogyan lehet lekerekíteni valamit?
Nagyon szögletes lett a lasszó és Vertex-xel sem tudom kerekebbé varázsolni.
god like vagy thx 2009 em van az uj nem jott be igazan <#worship>

the world is mine

Magnificat
a maya 2010 már Backburner-rel jön, amivel szét lehet osztani a rendereket (minden gépen maya-nak kell lennie, vagy legalábbis standalone MentalRay-nek, ha MR-rel dolgozol)... egy licensz-szel azt hiszem 5 gépen renderelhetsz max, de nem tuti, el kell olvasni a licenszszerzõdést...
fejbõl hirtelen nem emlékszem másokra, de google->maya distributed rendering, vagy maya network rendering és megtalálod...

vagy pl link

magni te tudsz valami plugint amivel mayaban lehet tobb geppel is renderelni multkor mintha mondtal volna parat thx.

the world is mine

top gun project <#ravasz1>

the world is mine

jo lesz kivancsi vagyok mi lesz a vege 😊

the world is mine

Magnificat
Végre kezdtem befejezni a templom tornyát, nagyjából minden modellezésre érdemes elem ki lett találva és le lett modellezve... összerendeztem õket, összeillesztgettem sok helyen, újraduplikáltam azokon a helyeken, ahol többé-kevésbé el voltak csúszva valami oknál fogva, mindenesetre most már elvileg pontos a legtöbb illeszkedés, ahol nem, oda még valami formát akarok kitalálni (vagy elfelejtettem ott is rendettenni 😄)
közel végleges torony
és ezzel a teljes templom jelenlegi képe...

ha elkészült a torony, leuv-zom és textúrázni kezdem, amikor meg nem lesz kedvem textúrázni, akkor pedig folytatom a modellezést (persze mindezt akkor, ha idõm engedi sajna...)

elegge megszenvedtem a riggelessel, igy a veget kicsit leegyszerusitettem 😞 majd legkozelebb
nem, nem csinalta. Az egesz muveletre hibat irt, meg azt, h azert mert az egyik komponens valamije lockolt.
schorby
az ok hogy a lockoltat nem, de a többit se freezeli így?
mert azt mondtad neked az kéne hogy a lockoltat kihaggya...
koszi, de nem ez volt. A lockolas miatt nem csinalja meg.
A hypergraf-connection editoraban az update menuben hiaba szedem ki a pipat, h ne frissitse semmilyen esemenyre, ha letorlok egy node-ot, akkor ujra rajzolja az abrat, es allandoan keresgetnem kell a dolgokat. Ez ellen lehet tenni valamit?
schorby
jelöld ki a groupot, alul ahova lehet ird be hogy select -hi
és akkor nyomd a freeze transformot
Ha egy groupban tobb dolog van, es az egyiknek lockolt attributumai vannak, valamint a groupra nyomok egy freeze transformationt, akkor a csoport tobbi tagjara miert nem csinalja meg kihagyva azt aminek lockolt dolgait nem tudja buzeralni?
Hat ha a huto borda nem er hozza a procihoz akkor gg tudtommal.

the world is mine

Wearwolfff
Nem tudom miért, de ma 3 óra alatt már vagy négyszer kiakadt a mayám. Semmi menü meg gomb nem reagál, proci fel százra. Legyilkolni csak a folyamatoknál lehet. Ilyenkor persze ugrik pár mûvelet amit mentés óta csináltam, rohadt bosszantó. Tegnap még semmi baja nem volt.

Lehet, hogy ahhoz van köze, hogy tegnap letörött a procihûtõ foglalatából egy darabka, így csak egyik oldalán tudom felrögzíteni. Holnap megpróbálok egyet szerezni, de fogalmam sincs, hogy ilyet árulnak-e külön, vagy csak alaplappal jár. De azt sem értem miért nem lehet azt a vacakot is fémbõl csinálni, mint a szorítókapcsot, akkor talán nehezebben törne el..

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Sikerult befejeznem a kis cyberpunkos csajt is happyness Alice

the world is mine

Én is valami hasonlót csinálgatok, ehhez kértem múltkor a segítséget. Már kezdek belejönni hogy mit hogy tudok megvalósítani (joint tool, ik, stb). Majd teszek képet csak most rengeteg a beadandó suliba + project úgyhogy nem nagyon haladok, na meg az se segít a gyors munkában h még nem ismerem annyira a progit😊

<#eljen> a randis komoly volt 😄

the world is mine

schorby
Nekem a csiga jött be a legjobban, nagyonállat, pont ahogy szeretem.
beugró mára: oktatóvideó, randisjáték
szep munka nagyon, en a szemet dolgoztam volna ki jobban de ettol meg jo.

the world is mine

ibor90
hát igen sajnos a fejre nem jött semmi ötletem...meg nem is lett volna rá idõm már....de szerettem volna valami ilyen csöves, összevissza kis vasrészes, csavaros, schorby féle fejet...de nagyon nem jött rá ötlet aztán így az nekem se tetszik........de tudjátok...papírzacskó és had szóljon 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
nekem a feje annyira nem (nem vagyok oda ezekért az amorf formákért, amiket Ibor szokott csinálni), de a többi teljesen jó... jó a shader is, nem egy Schorby-robot (bocs hogy hozzá hasonlítalak, de itt szerintem robotban õ van nagyon ott 😄)
én Oryon pártján vagyok, 1. Schorby, 2. BB, 3. Dave (és Ibor egy helyen)

most belegondolva, nekem is eszembe jutott 1-2 ötlet, amit megvalósítottam volna, ha nem életem egyik legnehezebb vizsgaidõszaka lett volna (és még sajna legalább egy ilyen hátra lesz...). meghát lusta is voltam egy hangyányit 😊 Azért lehet majd valamikor megcsinálom 😊

Ez nagyon tetszik!! <#taps><#taps>
schorby
mindenki megnyugtatására közlöm, hogy most hogy vége a versenynek, újra pörög a harci gépezet
beugrók: ádám és éva ... kvazimódó
ibor90
nah én is készen lettem vele
ha érdkel valakit a leírás akkor a az AP topicban megtalálja

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

az artistpubos porszivos verseny oromere bedoglott a porszivonk... 😞
schorby
az maradt, és a fájnölgedör szkéle meg ment fel
ibor90
nekem a lámpák nagyon tetszenek, a fentiek is és az asztalnál lévõ is
végül hogy oldottad meg hogy világítsanak? maradt az incandescene (nem tom jól írtam-e) és FG párosítás?

elvetemult 😄 vagy azert

the world is mine

Nagyon jokat csinaltatok! <#taps>
en meg ezt:
nyuszi
ufo1
ufo2

Na jo a nyulat nem en csinaltam, hanem a baratom...
Magnificat
jah, jah, épp nézem, hogy valaki de beleette magát még jobban az archi-shaderekbe és renderelésbe 😊 minden elismerésem... noha nem is annyira az ötlet tetszik, de a render minõsége nekem bejön nagyon 😊