Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen> jok lettek.
Kozben este rendereltem egy pics v2-ot link

the world is mine

schorby
A kis körrel kell középre ugorjon, vagy simán scale toolra váltasz olyankor és az középre nézi...
Arra, hogyan lehet egy polygon közepére vinni a nyilakat, és onnan például összehúzni?
Erre nem jöttem rá. Kijelöltem neki valamit, akkor a szélénél lerakta, és onnan kellett valamit alkotnom, több kevesebb sikerrel.
Láttam valami kört amire többen rákattintottak és az objektum közepére ugrott, de nálam, csak eltûnt.
Érthetõ, hogy mire gondolok, mi a problémám?
schorby
Délbe közgáz pótvizsgám van, és még nem kezdtem el tanulni...
szurkoljatok 😄
pics

the world is mine

schorby
küldetés
telesop
holnap vizsgázok, nem tudtam tartani a szintet, napi 1 re lecsúszott
mert 2-3 óra egyet megcsinálnom...
Na hat probalgattam es ugy vettem eszre, h ha a comb-terd-boka sikja es a mozgas sikja valahogy teljesen mas sikokban vannak, es mindenfele szogeket zarnak be, akkor nem tudom munkara birni az ikt (ill. mukodik, de bizonytalan, mert a terd kilep a feher haromszog es a handle vonal altal alkotott sikbol) Ha szabalyosabban rakom le oket akkor oke, de igy carakterbol kilognak. Peldaul ha ezt a labszerkezetet szeretnem megvalositani, akkor meg vagyok love. A zold karikak jelzik azt, h ugy szeretnem ha forognanak. Ezt hogy kellene megvalositani ik-val? Egyaltalan lehet?
nagyon profi! <#taps>
ibor90
és még 4 év után is lenyûgöz hogy egy sima 2D-s textúrából miket kilehet hozni
(olyankor csinálok ilyen képeket mikor tanulni kéne, mert hamar kész van, de szép az eredmény, és közben megnyugtat)

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

lesz meg tobb is? 😄

the world is mine

pontosan mit szeretnel? van par opcioja
Tudnátok egy kicsit segíteni?
Extrude-t hogyan kell használni?
Egyébként bámulatos amit csináltok, öröm nézni.
hat nem tudom schorby, nekem ez mashogy jott le, linkelek tutort 75MB (bar igaz Neked megy es nekem nem), ne ertsd felre, nem vitazni akarok, csak szeretnem felfogni es hasznalni.
A freezeles kell (de gondolom csak animacional lenyeges), ha a csontokat elforgatod, mindenhol elmondjak, kulonben a csontok elforgatasi erteke nem lesz 0, es esetleg a kesobbiekben vagy zavaro, vagy hulyeseget csinal ezt nem tudom.
A pole vektor is vili, meg h animalni is lehet, bar szerintem tenyleg nagyobb a lab mozgastere, ha ugy allitod be ahogy a tutorban. Ami miatt ertetlenkedem es most mar kezd leesni, h miert is van az az, h a tutor szerint ugye beforditja a pole vektort, es ekkor, ha elforditom a bokat zy sikban, mintha egy magas szekre akarna fellepni az ipse, akkor a terd nem marad meg az zy sikban, hanem oldalra elfordul. Tehat a comb es also labszar nem tud egy derekszogu haromszoget kepezni az zy sikban, mert a terd kilep a sikbol. Igaz, ahogy Te irtad ugy tokeletes, ugyhogy nem tudom a tutorban miert forditotta be, talan ott is elfordul, de en nem vettem eszre.
Viszont arra jottem ra, h nem jottem ra h kell elhelyezni a csontokat. Valahol ott lehet a kutya elasva, h a comb, terd, boka nincs egy vonalban, vagy valami. Ha uresen (nem veszem figyelembe a karaktert) probalom mukodik, de amint a testhez viszonyitva helyezem el, nem megy. Agyalok rajta aztan leirom mi lehetett. Es koszi, h foglalkozol velem
mondjuk en epulet manias vagyok tuti az lenne a foszereplo nalam utso elig kidolgozva..😄
hajra hajra😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Wearwolfff
Szóval így:

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
Jelen pillanatban a teljes ház így vagyon. Tegnap azzal a címerrel bíbelõdtem a ház felsõ részén. A házat eredetileg háttérnek szántam az elõtérben egy autóval és egy kúttal. Meg bokrok, meg fák, meg fû, meg víz, meg minden. Szóval az olyan nagyon apró dolgok nem fognak rákerülni, ha meg mégis akkor render után rá lesz festve. A teljes egész elképzeléseim szerint überkirály lesz. Csak legyen hozzá elég cérnám.

http://dl.dropbox.com/u/282030/forumok/sg/Gallardo/Hotel6.jpg

schorby
ja még azt is akartam írni, hogy mikor animálsz a lokátort ugyan úgy animálnod kell, ezért mindegy hogy meddig fordul a bokája, mert amikor kell úgy rakoda lokátort hogy odaforduljon
schorby
volt ilyen tutor ja
de ha freezelsz, akkor egyesével be kell állítsd a csontok orientjét
meg a pol vektort se érted sztem mire van
mert persze hogy elfordul a láb ha te elmozdítod a bokát de a lokátort nem, hisz az a dolga hogy oda forduljon a térd...
akkor meg a terdet nem tudom a fenekeig visszahajtani>>>
akarom irni a bokajat nem tudom a fenekehez erinteni
a freeze transzfor ugy tudtam mindig kell, amikor elforgatom a csontokat (a vidiben talan csak moveoltam), de ugy tudtam, h le kell nullazni a rotate ertekeket. (kulonben az orient joints sem mukodik). A pole vektort meg befele a ket comb koze allitottam azert, mert igy nagyobb a lab mozgastere, mert ugye ha a handle vektor athalad a pole vektoron akkor atfordul 180ot a terd. Vagyis egy olyan poziciot allit be, amit nem igazan keresztez a boka. Ha a lab elott van, akkor igaz feljebb tudom emelni a szintjet, de ugye akkor meg a terdet nem tudom a fenekeig visszahajtani, mert ott fordul at. Ezert jobb, ha oldalra all. Ezt a gnomon tutorban mutatta nekem alex alvarez 😊. Es a twist opcioval meg visszaforgatta a csontokat.
De kiprobalom, ahogy irtad, es meglatjuk
Illetve annyit mar probaltam, h ha nem piszkalom a pole vektort, es a comb-terd-boka egy yz sikban vannak, akkor jol mukodik, es a labfejcsontok sem fordulnak el.
schorby
ne csináld a freeze transformot
és a lokátort konstrain elõtt húzd oda amerre a térd alapbõl néz, szal elé
mert igy amikor pole vektoroztál, a térd oda is fordult a lokátorhoz
de te nem a lokátort raktad úgy hogy visszaforduljon a térd
hanem nem is tom hogyan forgattál valamit
nem is láttam még olyat
szal így próbáld
ne csinálj FT-t és alapból jõ hejre mozgasd a lokátort
itt is latszik, h 1:49 nel a terd es a labfej is kifordul, igaz ott meg nincs pole constrain, de 2:49nel mar van, es ott meg az egesz befele fordul. A comb felso resze es a sarok nincsenek fuggoleges vonalban egymas alatt, es a combfelso-terd-boka harmas alltal meghatarozott sik pedig nem parhuzamos az zy sikkal, lehet, h az a baj?
Biztos en cseszek el vmt, mert nem letezik, h mindenkinek mukodik, nekem meg nem...
de most felvettem az egeszet, 12MB
schorby
én megrajzoltam joint toollal a láb formát, adtam rá egy alapértelmezett ik-t és constrainoltam pol vektornak a külön objektet. semmit nem állítottam, semmit nem mahináltam.
mûködnie kell alapból
próbáld meg, hogy mindennek amit használsz az opsönboksszába adj meg egy reset settingset!
a limithez nem lehet köze.
a pole vektor hiányzik nálad vhogy, ez lehet sztem azért, mert elõtte állítottál olyat ami egyenrangúa polvektorral, és így már kiütik egymást
lehet, h azert kalimpal, mert a csontoknak nem adtam limitet?
mivesebre az "ablakkereteket" tarto oszlopokat.. az ilyen epiteszeti stilusnak pont az a lenyege hogy nezed nezed es egyre tobb kis reszletet fedezel fel nem egy egy "tömböt". de jo uton haladsz😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

wwolf: nyaa, megis csak egy orioasi lampa, bar a foton a korlat tunik alacsonynak, mintha a combkozepig erne...,
igen, a video regebbi, de ugyanugy megy a constraint-tel 😞
mindjart csinalok egy ujabbat, mar fent is van
Wearwolfff
Igaz nem teljes másolat lesz, de alapjában véve ebbõl az épületbõl dolgozom. Ha megnézed a balkon erkély a korláttal együtt 3 tégla magas. Az enyém is annyi csak nem pont passzolnak a téglák. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem vehetném feljebb. A lámpa lehet, hogy egy hangyányit tényleg nagy.

schorby
úgy néz ki pont, mint ha a constraint nem csináltad volna meg...
sajnos a fájlt nem tom megnyitni mert 8.5ös a majám
wwolf: nagyon tetszik, de a lampa nem nagy picit? Csak arra gondoltam, h egy embernek a korlat az kicsit feljebb er, mint a dereke, h ne essen at, a lampa magassaga meg akkora, mint a korlat. Persze lehet, h ez egy nagy lampa, akarom mondani orias lampa
tyuha, koszi schorby, de nem maga a labfej forog, hanem a csontok. Meg nem is kotottem a testhez a csontokat. Ugy vettem eszre, h mivel a lab nem egyenes mintha az kavarna be. A terdek egy kicsit oldalra vannak fordulva, nem tok egyenesen elore neznek. Igy a csontok is hat nem pont vizszintesek ez itt latszik is Ezen a videon, meg nincs hozzakotve a testhez a csont, csak a csontokat szerettem volna mozgatni, h lassam. Szoval ha megfogom a sarkanal, es fuggolegesen felfele forgatom, akkor a terd nem marad a solver tetejen lathato kis feher 3szog iranyaban, hanem egy magassagban kifele kezd fordulni, majd vissza, tehat kileng. Ezzel egy idoben a labfejnek a csontjai meg oldalra kalimpalnak. Biztos, h nem a pole vektor zavar be, mert azt direkt beallitottam, meg ahogy irtad hozza is kotottem egy constraint.
itt van egy ma fileban amit ugykodtem, ha meg tudnad/natok nezni <#worship> Ha csak az ikt megfogod es y iranyban elkezded emelni latszani fog
koszi
Wearwolfff
Végre én is le tudtam ülni egy kicsit alkotni. Nem sok, de felkerült a ház oldalára két lámpa.
Ezután az erkélyt tartó vasak következnek.

És minekután már annyian kérték elõkapartam egy régi sédémrõl a Maya 8.5 PLE verziót.

tha cat

the world is mine

aaa nagyon jok <#nyes><#taps>

the world is mine

schorby
egy jó jó beugró
és egy ûber beugró
csak hogy a napi 2 meglegyen 😊
valami olyasmi lehet a gond, h a lab csontjai nem tok fuggolegesen vannak, hanem picit kifele dol, mint a kover emberkek laba. Na most amikor a sarkat end effector-at elkezdem emelni, a terd (es az egyenes iranyt jelzo kis feher haromszog) egy bizonyos magassagban elkezd jobban kifele fordulni. Lehet ehhez koze a csontok pivotjanak? Hasznaltam az orient-et es igyekeztem ugy beallitani oket, h az x (piros) a kovetkezo csont fele aljon, az yz pedig mindegyiknel egy iranyban es ugy, h a forgatas megkivanja: bones
amit postoltam ott meg nincs, de most csinaltam egy locator-t a segge ala es ahhoz constraint-oltam, de a problema megmaradt. A labfeje nem tudom miert de forgolodik... A labfejen egyebkent nincs semmi ik meg, de ha kulon tesztnek csinalok egy bone koteget, ott nem tekeredik el a vege.
Globagábor
kösz,de a trial megvan<#szomoru2><#sir><#rinya>
a demo jobb, mert örökre megmarad
(maya 7-tõl fölfelé mindegy)

the world is mine

Globagábor
(ingyen)

Globagábor
Hello!
le lehet tölteni a maya 8 demo-ját?

schorby
de hol az objekt, amire rá constrainoltad?
a térde ha jol csináltad, mindig arra fog nézni
koszi
es miert csinalja ezt a labfeje?
ez nekem nem jo 😞
schorby
animation menü set
kiválastod az ik-t és az objektet ami felé szeretnéd hogy nézzen, (a sorrendet nem tom fejbõl) és constrain menü, pole vektor
sajna magni, de majd legkozelebb!
Hogy tudom allitani az ikrphandle pole vektorat, h az ne forgassa el a csontokat?
Magnificat
csak elkaszáltak... lehúzták a dimatomat, így 1 ponttal a szóbeli határ alatt voltam...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
azért nincs keze, mert a feje úgyis eltakarná
ha lenne feje...
ja, bekapcsoltam a no lights-ot igy most jobb...