Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Lehet, hogy botor kérdés, de nem lesz fejük az órahúzóknak?

btw.:
Aki még nem hallott róla: a digic pár napja állást hirdetett.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

zsir <#eljen>

the world is mine

schorby
Na rakom be õket az órába 😄
jol nez ki <#eljen>

the world is mine

schorby
Lassan kész a mutatóhúzó...

berczely
Válallna valaki egy egyszerû modell elkészítést?
Fehér térbe kéne rakni kicsit megvilágítni...

Ehhez hasonlóan kéne.Van hozzá pár tervem, el tudom küldeni a készítõnek!

Felvételihez rakom össze a mappám és van egy cucc amihez kéne egy 3D-s modellrõl pár kép (kész tárgynak, legyártatni nem tudom)

<#eljen><#vigyor>

the world is mine

Magnificat
replikálj magadnak!.....

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Akkor mar csak egy kavet kernek!.... <#smile>
ibor90
kapitány jelentem:
energiaszint maximumon!
létfenntartó rendszer mûködik!
hajtómûvek rendben!
kiber pajzsok aktívak!
szonikus fegyverek rendben!
plazma sugár ágyúk készenlétben!
szeizmikus gyorsítók aktívak!
holografikus álcázó processzorok maghõmérséklete a normál tartományon belül!
mechanikus tüzelõberendezések állapota kifogástalan!
galaktikus infra rádiókapcsolat minõsége 100%!
térugró kapu koordinátái betáplálva!
auto pilóta bekapcsolva! indulunk!

😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
checked...
We are back Online 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
Magni itt lesz a bannerünk
http://dl.dropbox.com/u/2676637/sgmayabanner/banner.jpg
http://dl.dropbox.com/u/2676637/sgmayabanner/gomb1.jpg
http://dl.dropbox.com/u/2676637/sgmayabanner/gomb2.jpg
http://dl.dropbox.com/u/2676637/sgmayabanner/gomb3.jpg

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

vagyis orulok biztonsagot nyujto kozelsegednek 😊
az egyik szemem sir, a masik nevet. De mielott elarultad volna, h vicc is igy voltam vele, szoval nem sokat valtozott a dolog <#nyes><#wink>
Magnificat
egyszerûen hálóba kötöd õket, hogy lássák egymást (pl egy sima switch-el), mindegyikre megy egy mental ray motor, meg egy render manager (ebbõl mindegyik gépen a client megy, egyiken pedig emellett a master is, ami a "vezérgép" lesz... nincs akadálya, hogy a vezérgép is rendereljen persze... szóval a master gép render managere kiosztja a feladatokat a kliensek között, és kész (legalábbis 3d studo max-ban még így volt kb 5 éve, amikor utoljára próbáltam...)

Sliders
Köszönöm a sok hozzászólást. Hát kezdetnek akkor mindenképpen kell legalább 5 darab core2-es gép. Mondjuk késõbb ezt lehet bõvíteni.
Tudom hogy hülye kérdés, de a neten van errõl valamiféle tutorial, hogy hogyan kezd, mi az amire ügyelj a több gépes rendereknél, hogy állítsd össze etc... Szóval ilyen szopásokat el lehessen kerülni.

Garou
Sliders:

Így van, proci kell inkább, de ha hd minõségben akartok mondjuk animációt és az általad említett idõvel otthoni renderfarmon... érdekes kihívás. Mondjuk ha ügyesen oldjátok meg a bevilágítást nem lehet lehetetlen.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
bármilyen pár éves gépet lehet szinte renderfarmra használni... az egész annyiból áll, hogy minden gépen van mental ray mondjuk, és a fõ gépen lévõ renderelosztó mondja meg, melyik gép melyik képet renderelje... ha mondjuk van A, B, C, D géped, és ebbõl az A lassabb, az tovább rendereli a maga kis képét, addig a renderelosztó a többinek ad munkát... egy képen csak egy gép dolgozik, 4 géppel renderelõdik, gépektõl függõen lesz kész... ha 4 db quad core géppel renderelsz, értelem szerûen gyorsabban végzel, mint 3 dual core amd-vel 😄

proceszor kell ahogy en latom mikor en renderelek a masodik gepen nem igazan hasznalja a memoriat atkuldi a texturakat es annyi. de 1-2 oras renderhez berendezhetsz egy szobat 😊 mikor en probaltam a felhos jelenteimet 1.5 ora volt egy kepkocka. persze pl sik terepet konyebb azt rendereli ki gyorsan 😛P

the world is mine

proceszor kell ahogy en latom mikor en renderelek a masodik gepen nem igazan hasznalja a memoriat atkuldi a texturakat es annyi. de 1-2 oras renderhez berendezhetsz egy szobat 😊 mikor en probaltam a felhos jelenteimet 1.5 ora volt egy kepkocka. persze pl sik terepet konyebb azt rendereli ki gyorsan.

the world is mine

Magnificat
az extra.hu megszûntette az ingyenes tárhelyét... javaslom helyette az uw-t, és majd beteszem a linkeket...

IBOR: ejnye, de azért örülünk, hogy maradsz 😊

ibor90
Elnézést kérek a tréfáért, mivel igen csak áprilisi tréfa volt, viszont ahogy nézem az extra.hu nem tréfál és most nincs bannerünk, szóval majd megkeresem a képet valahol a gépen és felrakom egy másik tárhelyre aztán majd Magni következik hogy átírja arra a kép címét

Sliders
Sziasztok!

Nem írok ide gyakran, de olvasgatlak titeket. Egy ismerõsöm kért meg, hogy kérdezzelek meg titeket, a következõrõl.

Egy elég összetett kérdésem lenne. De ne ijedjetek meg 😊

Olyan számítógépek kellenének amiket igazából renderfarmként lehetne használni.. A kérdésem a következõ lenne, hogy milyen gépekre lenne szükség. Célgépek vásárlására nincs keret.
Sokan mondták hogy régebbi pc-k core2duo core2quad gépek vagy amd procisok is megfelelnének a követelménynek.

A kérdésem, hogy szerintetek hány gépre lenne szükség ahhoz, hogy full hd felbontásban kisfilmeket (2-3perc) belátható idõn belül le lehessen renderelni. Azt tudom, hogy sok beállítástól függ a dolog. Idõben a renderelés kb fél óra-1-2 óra legyen.

Renderfarm esetében a processzor fontos vagy memória is kell dögivel? Átlagban egy gép mennyibõl lenne kihozható? Leharcolt régebbi pc-kre gondoltam amiket olcsón lehet megkapni majd egy renderfarmot készíteni belõlük. Mire kell ügyelni?
Maya, VUE, Zbrush, videó renderelésre szintén használatos lenne. De a fõ a Maya.
Mit javasoltok? Vagy esetleg van akinek van ilyen? Nem studió számára kellene hanem otthonra. Ettõl függetlenül tényleg jó lenen ha gyors lenne 😊

Garou
Tényleg, ma van április 1...

Ismét jót nevettünk.<#smile><#duhos2>

Magnificat
rühellem az április 1-et. ha Ibor komolyan mondta, akkor természetesen sok sikert és kitartást... Csak azért mondom, mert ilyenkor sokmindenki mindenféle idióta vagy nem vicces dologról hiszi azt, hogy vicces... pl tört wow szerveren most összecserélték a szerver neveket, és reseteltették mindenkinél az addonok beállításait (ami miatt minden ablak az arcomban volt, és 15 perc volt újratenni mindent a helyére)

Garou
Hajrá Ibor, gratulálok!

De te most mit csinálsz kint? 3D-zel a modellügynökségnek, vagy leendõ adoniszként meghódítod a kifutót, meg lenyomsz mindenkit riszaviadalban? Sminkesfiúknak nem hátat fordítani!

viszlat leendo csoki ice 😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ibor90
Sziasztok!
Úgy néz ki jó ideig ez lesz az utolsó üzenetem ide a fórumra. Adódott ugyanis, hogy egy ismerõsömön keresztül sikerült egy milánói modellügynökséggel szerzõdést kötnöm. E hét hétfõn tárgyaltunk a magyarországi képviselõjükkel és 1 évre szerzõdést kötöttünk.
Holnap indulok kora reggel, vonattal (pffff). Ma még elintézek mindent amit kell itthon és go ki. Egyelõre két másik sráccal fogok egy lakásban lakni utána elvileg egy külvárosi lakásban leszek még valakivel. A szállásért nem kell fizetnem semmit szóval így elég jó. A kaját kell magamnak csak, az meg ki fog jönni mert hetente fizetnek és viszonylag jól.
Megpróbálok majd jelentkezni, hogy mi újság van velem, de nem tudom hogy lesz még idõm, meg stb. Remélem lesz net a lakásban és akkor írok majd.
Hát akkor jók legyetek!
Viszlát mindenkinek!

nem is tudtam, h a 3ds max is hasznal css-t ("majd max leadandóra") 😄
Magnificat
azért mondtam, hogy kérdés meddig marad bennem, mert egyáltalán nincs rá szükségem, csak leadták órán 20 perc alatt... hol lehet deklarálni (belsõ, külsõ, tag szintû, és még egy negyedik, amire nem figyeltem 😄), hogy kell deklarálni, stb... mondom, mivel kb 20 percet szántak rá, emellett egyáltalán nem használom, majd max leadandóra, így nem feltétlen marad meg bennem évekig...

Wearwolfff
Hát a css az nem egy vasziszdasz, ahhoz még én is értek, szóval akár megmaradhat örökre is. Megjegyzed az alakformát pölö #valami { tulajdonság: érték; tulajdonság: érték; } a tulajdonságokat meg a lehetséges értékeket kinézed a referenciából. Vagy milyen css-re gondolsz?

Én meg nemrégen beszerváltam két mel könyvet és már el is kezdtem olvasni az elsõ kötetet.. Elég érthetõen magyaráz, bár azért rengeteg szót szótárazok vagy kikövetkeztetek-- Rögtön az alapoktól kezdi, szóval nem kell nekem hozzá tudnom a cét, bár nem ártana, viszont már van egy kis nagyon alapismeretem még pythonból.

Magnificat
ideiglenesen megtanultam css-ben is kódolni... kérdés meddig marad bennem

Magnificat
hurrá, újabb probléma hárult el... be tudtam szúrni elemeket JList-be (ami egy String tömbben tárolja az adatokat, de a tömb méretét elõre nem tudjuk, és határozatlanként méretûként sem lehet késõbb növelni...) Ezzel megoldottá válik a file megnyitó ablakban kijelölt fileok címeit felvinni a listára, ahonnan már csak egy ItemListener, és le lehet kezelni, hogy melyik kép nyíljon meg az ImageWindow-ban 😄 De ezt már csak holnap... Fogy a HTD (have to do) listám 😄 ezt bedrótozom holnap, meg bekötögetem az options ablak tartalmát, és már csak a finomhangolás, a grafikák elkészítése és 1-2 ablakocska van hátra (Slideshow lehet nem lesz benne, bár nem egy nagy valami)

Magnificat
csak azt tudom beletenni, amibõl van gyári java osztály 😄 azért tud csak jpg-t és gif-et megnyitni (talán még png-t), mert az Image class-ban ennyi elérhetõ alapból... magamnak nem fogok zip kicsomagolót írni, máshonnan meg nem nagyon akarok keresgélni... ezért nincs már thumbnail nézet sem az aktuális könyvtárról, az, hogy olvasson be minden képet, generáljon le egy-egy kisebb, thumb képet belõle valami olyan helyre, ami a tanár gépén is elérhetõ lesz, aztán onnan olvasson be... ez mind csak tovább bonyolítaná a progit, ami nem kereskedelmi forgalomba, hanem csak megajánlott jegyért féléves feladatra van szánva 😊
Szóval sajna kimarad idõ/tudás/eszköz/energia hiányában 😄 így is már vagy 20 class-t írtam, összességében vagy 1500 sor kóddal...

most buildingelem a scenet amugy marha jo lett <#eljen>

the world is mine

hol van az a csudálatos Godess alá wireizer? <#vigyor2>

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Wearwolfff
Most nem azért írom, hogy urambocsá azonnal tedd bele, csak mégis megjegyzem ha már képnézõt eszkábálsz:

Szerintem hasznos egy képnézõnél, ha kezelni tud minimum zip, rar fileokat. Amikor az embernek van egy 200 képes képsorozata ugyanarról a témáról akkor célszerû tömöríteni, pláne ha ez valami bmp vagy más formátum, megint pláne ha el akarja küldeni a neten valakinek. Ha meg leszedted ne kelljen kitömöríteni, hanem egybõl bele tudj nézni. Ráadásul ez a képek készítõjének is hasznos, hogy egybe vannak és nem külön. Szerintem. Ezt a funkciót majd az összesbõl eddig kipróbáltból hiányolom.

Létezik ugyan ilyen képnézõ, de ahhoz át kell neveznem a rar-t cbr-nek, a zip-et pedig cbz-nek. Alapvetõen egy képregénynézõ program lenne ez. Van az akarmi.cbr file amiben van vagy 30 oldalkép, ráklikkelsz duplán és már meg is nyitja teljesképernyõn, és lehet lapozni köztük oda vissza, vagyis ebben a nézõben nincs olyan thumbnail nézõ. Ha meg ki akarsz szedni belõle egy képet, hát átnevezed a filet rar- vagy zip-nek.

Szóval összesítve én nagyon hasznosnak találom, ha egy képnézõ bele tud látni tömörítet csomagokba is (akár átnevezettbe, akár eredetibe), legyen az zip, rar, tar, iso, etc....

off:
nem melegszik tul? szedd le a prime95ot, abban van torture test, inditsd el nezd meg h mindharom fajtaja jol nyuzza-e a geped, vagy arra is kiakad. Van ami a procit nyuzza jobban, van a mi memet es procit... szeddj le memoria teszteloket is kulon, nezd meg, szeddj le alaplapi feszultseg meroket es nezd azzal is, h nem-e ingadozik nagyon terheles alatt, altalaban tudnak logolni. Nezz bele a windows logjaiba, hatha ir vmt
/off
gondoltam ide is beírom hátha:

Hi all!
Egy olyan gondom lenne, hogy elindítom crysis-t és 1-2 perc után kilép és leáll a progi és mindig egy picit máshol. Köze lehet a konfighoz? Warhead és a cod 6 is úgyanígy leáll.
i7-920
HD 5870
6 giga ram

Egyszerûen nem tudom hol keressem a hibát..😞 32 bites verzió egyáltalán nem indul el.
Patch el orvosolható ez a hiba? Vagy lehet a win7-el lehet a gond?

Semmilyen játék nem indul el illetve csak 1-2 percre....

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
hmm, ma sikerült haladni a progimmal... már van neki splash screen-je, toolbarja, log window-ja, image list-je, open file-ja, amivel meg is nyitja a jpg-t egy külön ablakban, options ablaka... már csak be kell drótozni, hogy az open file az image list-re tegye a képet, és onnan lehessen megnyitni, pár billentyûkombót kell beleírni, bekötni az options ablak értékeit, és megcsinálni a gombok és splash screenek grafikáit (valami egyszerût)... a sûrûjén túl jutottam (képnézegetõként már lehet képeket nézegetni vele 😄)

Magnificat
"wow, nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy rá az érdeklõdés"

mintha nem emiatt rágnánk egy ideje a füled 😛
A templomomat használhatod, ahogy eddig 😛

Az pompas lesz Tanar Ur, pompas lesz! <#vigyor2>
Juhuhuhuhuhuuuuu!! 😊)))
Peetmaya
wow, nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy rá az érdeklõdés. Most el fogok utazni 2 hétre, de addig gondolkodom a dolgon, meg kitalálok valami tematikát az egésznek, aztán szépen megpróbálom felépíteni az egészet. Lehet úgy lesz az egész megoldva, hogy leckékre bontva témakörök szerint, és így nem egyben lenne kitéve az egész, hanem mondjuk hétrõl hétre, vagy ahogy elkészül 1-1 újabb rész.
Majd gondolkodok jelenet ötleteken is, hogy mi az, amin keresztül szívesen mutogatnám a dolgokat, aztán kiosztom akkor a modellezési feladatokat😉

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
én is benne lennék szívesen

Felajánlom az aston martin modellem! 😊 Ha epp kell az anyagozást bemutatni rajta, vagy ha kell kültéri renderhez valami tárgy.. én úgyis elakadtam vele.😄 Meg ezen kívül én is segítek, szívesen.😊
Garou
Így van, én is segítek, ha kellek, ezen ne múljon!

schorby
szerintem itt egy jó tutorért mindannyian segítenénk modellt gyártani, én legallábbis biztosan.
Peet! Ha szeretnel tutort csinalni, tamogatom, ugyis szuksegem van mindenfele infora, szoval segitek modelleket kesziteni, ha gondolod (csak ne elolenyek legyenek). Igy ennyivel beljebb lehetsz...
uh koszi szepen asszem vmi ilyesmit kerestem marmint mas volt az elkepzelesem de ahogy nezem ezzel is menni fog nagyon koszi 😊

the world is mine