Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
úúú most várjatok! tök nagy itt az üresség kipróbálom hogy mikorra ér vissza a visszhang!!
HAHÓÓÓÓÓ!!!

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

koszi koszi

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
Scren Capture / recording

én camtasia-t használtam, de van más ingyenes megoldás is...

btw sorry a hiányomért, nem volt netünk hétvégén (meg otthon is voltam), és ma jött vissza...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90

Magni: video tutort mivel lehet csinalni? marmint kis program ez a screencapture-olo ize. akarok csinalni most egy tutort: Alaprajz->autocad->3dsmax temaban.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

elkeztem ezt a repulos videot es a felhok kozott lene de 11 masodpercet kb 4 napja renderel most azon filozom lehet jobb lenne ha sivatagban jatszodna meg ilyen kanyonokban mert akkor 100 szor gyorsabban menne a render szerintetek? meg az is eleg utosen nez ki szoval lehet ujra krealom a dolgokat ki mit gondol ?

the world is mine

A jedi mester 😄

the world is mine

Wearwolfff
itt van hogy hol az elõbb lemaradt:

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
Valahogy így:

Írtam már, hogy láttam valamelyik digital tutorban hogy egy area lámpát meg lehet hajlítani.
Most utánanéztem, és az atribútúmoknál a mentalray résznél van az, hogy 'use light shape' ott válaszd ki a cylinder-t.

http://dl.dropbox.com/u/282030/forumok/sg/alightb.jpg

ibor90
hát azért az enyém elõbb néz ki lámpának úgy simán FG-vel mint ezzel a módszerrel

schorby
Ezt egy neonnál hogy haszálod?
Wearwolfff
Magyarán erre gondoltam így gyorsban összehozva... A gömb belselyében pont középen ott van egy pontlámpa, ami mindent megvilágít kivéve a gömböt. Ezen mondjuk még nincs aoc, de feldobná az tuti.

Wearwolfff
Igen light linking-re gondoltam én is, csak azt már elfelejtettem odaírni az elõbb. Az egy nagyon hasznos cucc tud lenni olykor.

schorby
És az árnyékot akkor hogy oldod meg?
mer attol hogy átláccó, kel a caustic hogy átmennyen a fény
vagy lightlinking?
Wearwolfff
Most lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha egyszer láttam volna, hogy az mrarea lámpákat hozzá lehet idomítani testekhez. Vagyis ki volt modellezve egy fénycsõ, és az arealámpát valahogy kifeszítette a felületére, aztán simán adott neki egy kis glowot és felvette az ambient colort. Szóval szerintem ezt meg lehet csinálni lámpákkal is nem feltétlen kell fg vel renderelned.

De még egyszerûbb ha azokat a gömblámpákat félig átlátszóvá csinálod ambientcolorral és beleteszel egy egy pontlámpát. Legalábbis én elsõ körben így próbálnám elsõre.

nem wazzeg 😄

the world is mine

ibor90
szóhoz se juttok mi? 😄

ibor90
hát igen mondhatjuk úgy is....de csak így magamnak
végül is a probléma röviden:
van egy mr sun and sky, az ablakba két portal light, benn 3 gömb amin fel van húzva az ambient color és az incandescence és FG vel van renderelve. A szoba és az a lepel kapott egy-egy mia_material-t és bevan kapcsolva a beépített AOC....a samples az alap 16-ról felvan húzva 64re...általában elég szokott lenni az alap is de most mondom hátha az a baja........és ha külön azt a részt számoltatom ki vele ahol most látjátok hogy elvan cseszve az árnyék akkor minden szuper..de ha az egészet nézi akkor ilyen lesz
most nem indítok mayát de emlékezetbõl leírom hogy hogy van beállítva az FG....accuracy 200, point density 4, point interpolation 300....nem biztos hogy pont ennyi de valahogy ekörül vannak

egyébként próbálkoztam egy olyannal hogy egy gömbre ráejtek egy lepedõt ami transculent és hogy úgy világítsam be a szobát de azt úgy nagyon nem akarta jól megcsinálni úgy ahogy én próbáltam....lehet hogy ahhoz már valami speckó mr node-ot kéne ide-oda kötögetni....

Wearwolfff
Szerintem megvilágítási gyakorlat.

ez mi?😊

the world is mine

ibor90
nem tudom miért lett olyan az árnyék ott alatta de nem kínlódok vele többet

Hat a toredezetseg mentesites tud fura dolgokat muvelni a gepen mondjuk spec nekem ilyen nem volt de olyan hogy program nem indult tobbet utanna mar igen.

the world is mine

Wearwolfff
Összeesküdött ellenem a Maya. Mint mondottam múltkor, a hûtõtartó mûanyag eltörött és így nem tudott normálisan hûteni, és félórás használat után rendszeresen kifagyott. Azóta már szereztem kettõt, ki is cseréltem, paszta rá ahogy azt kell. Ma próbálom (eddig kétszer) program indul, majd project kiválasztás, scene betöltés, majd utána bármit próbálok - kamerával zoomolni vagy lenyomok egy gombot akkor kifagy, Nem reagál - proci százra - kilõni csak folyamatokból.

Most már van rendes hûtésem mi a gebasz... Photoshop meg minden más zokszó nélkül mûködik. Igaz azóta egyszer töredezettmentesítettem, de annak nem kellene hazavágnia vagy igen? Majd megpróbálom újratenni.

Garou
Montressor írtam privátot, majd csekkold!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
még mindig passz

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Udv,
Ha kivalasztok egy dolgot, aminek pl van szuloje, akkor a kivalasztott dolog zold, a szuloje pedig rozsaszinu. Na most lehet e olyat, h csak azt szinezze at, amit kijelolok? Tehat a hierarchi tobbi reszet hagyja beken?
hali

hogy tudok paint weight-elni egy olyan pontot, ami a deformacio miatt a testbe belecsuszott?
ibor90
köszönöm!

Magnificat
tekintve, hogy más hasznos dologra is próbáltuk használni a tárhelyünket, átvette az index helyét egy php oldal... a régi oldal a http://sgtutor.extra.hu/lightvolumefog.htmlcímen elérhetõ

de mentsd le, mert márc. 31-tõl az extra nem nyújt majd ingyenes tárhelyet (eddig is elõszeretettel szüntetgette meg az oldalaimat, szóval nem nagy kár érte, hamar leszoktam róla...)

ibor90
ezen a címen régen egy tutorial volt hogy hogyan kell light és volume fog-ot csinálni
az úgy hova lett?? 😮
http://sgtutor.extra.hu/

meg mindig az sgi renderrel agyalok szoval elvileg kapnom kellene sgi kiterjesztesu filokat de ehelyett nekem ilyen rgb kiterjesztesel jonnek pedig meg a render setupban is azt irja hogy sgi lesz a vege. Az rgb filok a maszkok lennenek a vegen kiprobaltam kismillio bealitast de nekem mindig rgb lesz a vege 😛P

the world is mine

Megorulok ettol a sok bealitastol mostanaban total elszoktam a mayatol, tegnap szorakozasbol bezartam az osszes panelt aztan nyomtam neki egy resetet erre a vissza vonast is kikapcsolta 😄
Lassan egy hete maceralom de meg egy erdemi kepkockat nem rendereltem ki csak amiken megneztem hogy eddig micsinaltam.

the world is mine

koszontem szepen
Peetmaya
duplicate face

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

egy meshbol hogy tudok ugy kiextractolni egy kijelolt face tombot, h a mesh maga megmaradjon?
tehat a mesh egy reszet szeretnem kulon objektumba masolni
cheers; volt regen egy camera projection tutorial abban is tiffet hasznal a ficko majd azt elo vadaszom szerintem.

the world is mine

koszi
Magnificat
hát ha bekapcsolod a wireframe on shaded-et, akkor ugye megjelenik a wire, backface culling eltûnteti a nem feléd mutató face-eket... a wireframe nézetben (4) tudtommal mindig minden wire látszik, tehát szerintem az általad kívánt effektet shaded (6)-os nézet, wireframe on shaded + backface cullinggal lehet elérni...

Haliho!

wire frame ben lehet olyat, h a backface eleit ne mutassa, csak azoknak a faceeknek mutassa az eleit, amiknek a normalja a nezopont fele all?
Magnificat
a TIF-nek több fajtája van, RLE, LZW, JPEG vagy tömörítetlen... Ezek gyakorlatilag 3.0, 4.0 és 5.0-s TIF formátumnak felelnek meg... Sajna ebbõl is jön, hogy nem mindig tudja minden használni (meg talán a maya mondjuk a tömörítetlent használja, míg a ps rákérdez, milyet szeretnél menteni, és talán az LZW az alapértelmezett, de nem tuti...) szóval figyelni kell, de egyébként király formátum...

igen en is tudom hogy sokan tif-et hasznalnak 😊 es en is azon gondolkozom; csak ezt a tomoritos dolgot nem ertem mire irtad.

the world is mine

Magnificat
mármint miben? én az sgi helyett mást használnék, noha nem tudok róla túl sokat, de produkciós környezetben sok helyen láttam tif-et...

ezt hogy erted nem ertem mire gondolsz itt 😊

the world is mine

Magnificat
akkor szerintem a tif is jó (csak figyelni kell, hogy nem feltétlen ugyanúgy tömöríti a maya mint a többi, van vagy 3 fajta tömörítési módszer...)

animacio lesz 😊 elvileg ha eleg sokaig elek hogy befejezem <#nyes>

the world is mine

Magnificat
én alfás renderre TIF-et szoktam használni (vagy ha csak valami röp-ps-es dologhoz kell, akkor png)

hasznalt mar valaki sgi-t renderelesnel mert ebben elvileg van alfa is de ha be akarom importalni after effectsbe akkor a kep fele ilyen fekete lesz 😄

the world is mine

hogy tudom lecsekkolni, h egy skinnek mik az influence objectjei?
Garou
Az új verziókhoz mindig van késés, néha nem is kevés. Õszintén szólva nem értem, hogy minek kell kiadni egy évvel késõbbi dátummal ellátott verziókat minden évben, aztán mire a plug-inek hozzáférhetõek lesznek, már jön is az újabb verzió. Érdekes a Support.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
sajna nem hallottam róla, ahogy látom cloth szimulátor... vagy használod a beépítettet (cloth, ncloth), amik nagyon jók, vagy felveszed a kapcsolatot a fejlesztõ céggel, hogy van-e 2010-hez...