Maya
-
nem tudom, én csináltam egy gyors tesztet (bedobtam a jelenetbe egy ember alapmodellt, csináltam egy gyors csontváz-darabot gerinccel és egy oldalon kézzel, dobtam rá egy smooth skint, és festettem egy kicsit a súlyozásokat), és semmi gondom nem volt vele...
a festésnél tuti, hogy magát a mesh-t jelölöd ki? mesh kijelöl->edit smooth skin->paint skin weights tool...
A tool optionsában kiválasztod a módosítani kívánt csontot, ekkor látszik a modellen, hogy milyen területeken van befolyása
Paint módban (mode:Paint) 4 lehetőséged van (paint operation)
Replace: lecseréli a lent, value értékkel megadott értékkel a befestett területet. Tehát ha 0.5-ön van, akkor egy teljesen fehér területet (1) 0.5-re vesz le.
Add: hozzáadja az adott értéket. Ergo ha 0.1-en van a value, és feketeségen egyszer átmész, minden 0.1-es lesz. ha még egyszer, akkor 0.2, és így tovább
Scale: valahányszorosára növeli
Smooth: kisimítja...
A value ennek megfelelően változik. Az opacity pedig az ecset "fedőképességét" mutatja, ergo ha 0, akkor mindegy mekkora a value, nem "fest". Ha 1, akkor a value-nak megfelelő mértékben módosítja az értékeket...
Szóval nekem semmi gondom nem volt, a dupla könyökizületem ugyan hatott a lábra, de kijelöltem a hozzá tartozó jointot, Replace-re állítva 0-s value-val végigfestettem az elmozdult lábat, és máris nem mozdult el...
Pedig kb 2-3 éve már, hogy láttam egyáltalán valami skining tutort...