Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
nekem meg ez a tegnapi termésem, de még koránt sincs készen.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

nice <#eljen>

the world is mine

ibor90
csak úgy kedvem volt csinálni valamit

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Garou
És ezek a bácsik a nagy ötleteikkel miért nem lettek gazdagok? Valakinek van egy jó ötlete neki lehet állni, pénz se kell lásd Blair Witch Project. Most divat lett Cameront szidni, de õ összehozta azt, amit más nem. Volt hozzá lóvéja az igaz, de ha valaki olyan filmeket rak össze, mint õ tette korábban, akkor adnak is neki.

A sztorit meg felesleges szidni, az Avatar egy befektetés is, és ekkora költségek mellett hülyebiztos filmet kell csinálni, hogy mindenki megértse, és fizesse a mozijegyet.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

olvasott es kesz anno en is rengeteg hasonlo regenyt olvastam, mikor valaki az okori mitologiabol merit senki nem nyafog. Amugy ezek az emberek egymast is perelhetnek mivel egy orosz is volt mar akkor most ez a kinai plusz a kepregeny 😊

the world is mine

ibor90
és még mik derülnek ki az Avatarról
félreértés ne essék...nagyon tetszett a film látványvilága és a CG minõsége, de ez így tényleg kicsit gáz....vagy akkor ismerje be és kész....

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Csinaltam ma ilyen kavicsokat ha vkinek kell szivesen ki exportolom.

the world is mine

gl hf <#nyes> amugy erdemes ilyenekbe bele fogni amit schorby mond nagyon jo dolgok kisulhetnek belole sok lud disznot gyoz system 😄

the world is mine

Wearwolfff
Pont axe? Egy ilyen ágyú ütõsebb lenne.

ibor90
és a végén egy fenyõfa rádõlne egy nyuszira amibõl kiesne egy pvp és egy arena set meg egy kétkezes axe.....de élethûre megcsinálni 😄 és ott is megcsillanhatna a részecskéken a fény
(mentségemre szóljon, évekkel ezelõtt wowoztam 3 hónapot, de leszoktam) 😄

schorby
Ez nem jó, mert ilyen már van 😄
de szerintem nem lenne olyan durva megcsinálni
lemodellezés megoldható sztem, nem kell minden láccódjon...
pl a vonat lehetne, hogy közeli a sínekrõl, és dübörgéssel elmennek a kerekek...
érted, hogy csak hogy tudd hogyaz egy vonat volt
csak pl a bullettájmot nem tudnám megcsinálni, meg monnyuk részecskék közben a levegõben, amik megcsillannak a fénysugárba... mittomén na.
szerintem fasza lenne
ibor90
szerintem meg van egy cipõ az asztalon, aztán nagy dübörgés meg minden és a cipõ leesik a földre és csönd....utána betörik a szoba egyik fala és egy elefánt csorda, 3 víziló, 4 orrszarvú, 2 kafferbivaly, egy kenguru család és 22 zebra átfut a cipõn és szanaszét rombolnak mindent aztán megint csend és a végén egy közeli sniff a cipõrõl
ennek meg az lenne a tanulsága hogy ne tedd a lábad az asztalra

Wearwolfff
A júzered alatt levõ dokumentumok mappában vannak, meg az ugyanolyan nevû mappák a maya mappái közt.

Reggelt!
Ha ujra szeretnem huzni a gepem -amit nem szeretnek, de megis-, miket kell elmentenem, h megmaradjanak a kovetkezok: a custom shelf, hotkeys, az eleresi utvonalak, meg minden egyeb?
a scripteket tudom...
koszonom
Wearwolfff
A sima lambertes meg lemaradt az elõbb:

Wearwolfff
adtam egy lehetõséget a 3delightnak, és nem hiába. Azt hiszem átszokom erre, ilyen wip rendereknél

schorby
Van egy tök jó ötletem, (lehet van ilyen, de ez magamtól jött)
van egy sötét szoba.
asztalon egy papírzacskó. Kívül látunk egy vonatot, dübörög, belül minden rászkódik, felborul a zacskó, kiesik pár mag. csend, elmegy egy repülõ, rászkódás, pattog, gurul a bab. csend, építkezés, légkalapács, leesik a mag egy cserép földbe és belerázódik a föld közé. csend, autórádió ordít, remegés, valahonnan víz jön, (akár a tetõn egy jukból, vagy egy pohárból fröccsen ki. csend. elhajt egy csopper, dübörög, remegés, ettõl az eddig eltakart ablak elõl leesik a függöny, vagy ledõlnek dobozok... besüt a napfény, és kihajt a növény.

értitek, hogy a sok káros meg modern rossz mégiscsak életet teremt.

Sajnos ebbõl sok dolgot nem tudnék megcsináli, pl az animot, sok bullettájmmal, akkor a zajokat ráadni, napfényt, szobát renderelni...
viszont az ötlet adott, modellezésbe benne vok.
Mi lenne ha egy SG-s projektet hoznánk össze belõle. Nemkérek jogdíjat 😄
csak úgy a vonaton ma ez beuggrott, láttam magam elõtt, és bejött...
Gondoljátok meg!
ibor90
hát nem tudom..nekem jobban bejött a ZB...meg mikor még elkezdtem érdeklõdni az ilyen scluptolós programok iránt akkor még a zb szerintem sokkal jobb volt a mudboxnál....most már nem sok különbség van tudásban....inkább az a kérdés hogy kinek melyik áll jobban kézre
nem hinném hogy bármilyen probléma lenne a maya-mudbox kombinációval, fõleg hogy mind2 autodesk termék
mind2nek vannak elõnyei és hátrányai a másikkal szemben, szóval szerintem ilyet tényleg nem lehet mondani hogy ez vagy az jobb lenne mint a másik....
talán annyit lehet mondani hogy a zbrush inkább mûvészi program a mudbox meg inkább olyan egyértelmû, olyan ami pl a játékgyártáshoz kell

Wearwolfff
Én csak arról tudok, hogy ha mudboxba exportálsz, akkor elõtte a modellre mindig nyomj egy center pivot-ot, és rakd középre a tengely 0 ra, máskülönben elég érdekes dolgoknak lehetsz szemtanúja. Zbrushba nincs ezzel különösebb probléma, ott exportálhatod ki ahol éppen van.
Számomra a mudbox kezelõfelülete letisztultabb, legalábbis tök fölösleges nekem az a rengeteg tili-toli csúszka, meg mindenféle bizgentyû ami a zben van. Úgysem használom ki.

ibor mivel jobb a zbrush, mint a mudbox? Gyorsabb? (mudbox 2009 es zb 3.1-ben gondolkodom) Most olvastam egy tavaly augusztusi forum iromanyt, h a maya-mudbox osszecserelgeti a vertexid-ket, mig a zb maya nem, bar ez lehet, h vm regi verzioju progi.
hogy lehet szimmetrikus uv mapot kesziteni? Tehat nem szeretnek a model mindket oldalaval gyokolni, hanem csak a felere szeretnem kesziteni a mapot es 1darabban van a mesh felriggelve?
ibor90
hát nagyjából ismerem a mudboxot de zb-t használom inkább...ott úgy van hogy ahhoz a poly szinthez kell generálni a disp mapot amire utána ráakarod adni....szóval vagy lemész pár poly levelt és úgy vagy nem tudom talán mintha lett volna valami beállítás ott mikor csinálod....és akkor azon a szinten exportálod ki az objectet amihez generáltad a mapot.......bocs ha nem világos de már nem emlékszek rendesen hogy mi hogy volt a mudboxban

Köszi az infókat Mag! Erre kíváncsi leszek...2010 nem fogott meg annyira h váltsak...

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

sziasztok, mudboxban, displace exportalashoz, egy low meshnek is kell lennie? Tehat amit, elkezdek sculptolni, azt elobb elkopizom vhogy?
Mert sehogy nem akar sikerulni, ebbol ez lesz 😞
A subdiv approx. 3ra van allitva, valahol ugy olvastam, h mivel a mudboxban 4es a legnagyobb szint, es 1es a legkisebb ezert 4-1=3 😊 A mudboxban, amikor keszitem a displace-t, akkor a leglacsonyabb polyszamra valtok, es a high es a low poly is ugyanaz az object (ez jo?)
A maya-ban bedig csinalok egy blend shape-et is, mielott raengedem a multi chanel setupot...
tiff-ek helyett openexr 32 bit-be csinalom a kepeket.
mi lehet a gond?
Magnificat
Amugy a MAX is sokat valtozik, kap egy vaci uj, Node alapu, Slate nevu material editort... egy Quicksilver nevu hardver rendermotort, ami cput es gput is hasznal... tovabbfejlesztett viewportot, composite-et, es javitottak a layer editorjat is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
videolinkek:
3d Editorial
Non-Destructive retargeting
Skinning
Assets

Igaz, MAX, de szerintem hasonlora keszulhetunk UI teren:

UI1
UI2

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
egy kis informacio a maya 2011-rol (ekezetekert sry, linux alol irok, ahol nem ugy vannak a dolgok mint a sajatomnal... 😞 )

Szoval mik lesznek benne:

-Uj felhasznaloi interface (UI), a Nokia Qt alapjan mintazva, egyszerubb egyedive tenni, lehet elemeket dockoltatni ide-oda, stb...

-Ujratervezett mag, ezaltal atdolgozott pipeline, no a viewport sebessege, es tobb mindent fog tudni...

-64bites OSX tamogatasa

-3D editorial dolgok tamogatasa, eszkozok pl a previz animok keszitesehez, virtual matchmakinghez, stb, a cuccait akar Final Cut formatumaba is tudja menteni

- Fejlesztett Skinning: kettos quarternio szamitas, interaktiv volume binding, itt-ott alakitasok (nem mondtak sokat, de nem ertek a skinninghez)

-Fejlesztett Composite: Vector Paint, ami dramaian noveli a rotoscoping lehetosegeket, animalhato es track-elheto ecsetvonasok...

Ara: standalone: 3500$ korul...

ebbol nem latszana semmi eppen ezert csinaltam a raketaknak akkora fustot meg fenyt kulonben eszre sem lehet oket venni.

the world is mine

Garou
Megbeszéltem az Autodeskel.

Azt üzenik, hogy a gép ne vessen árnyékot, de tegyél közvetlen alá egy másolatot a modellrõl, ami ne legyen látható, de képezzen árnyékot. A mérete pedig legyen mondjuk a huszada a nagymodellnek. Stréberek megcsinálhatják, hogy lekövesse a mozgását a nagygépnek, és akkor az árnyék is szépen fog kinézni.

Ezért érdemes kicsapatni az elején mondjuk minden másodpercrõl egy képet, mert ilyenkor cumi van, ha az ember a legjobbat akarja, akkor számoltathatja ki újra.

De lehet, hogy kevesebb melóval is megoldható, ki tudja...

Bioshock2 jó game lett nagyon, az Alien versus Predator felejtõs, bár még van egy pálya, talán feljavul...

<#pias>

ennyire telt nem tudom hogy lehetne javitani

the world is mine

Magnificat
csak sarkítottam, de az elv igaz ide is (csak nem annyira)

ez igy van, de ez nem tobb 10ezer meter magasan van csak par meterre a fold felett eleg ha lentebb ranezel a motion trailekre.

the world is mine

Magnificat
nem az számít, hogy mi számolta és hogy, hanem az, hogy a végeredmény olyan legyen, mint amilyen az életben lenne... nem mindent számol a gép méretarányosan... amúgy az tény, hogy nem vet ekkora és ilyen sötét árnyékot a gép ilyen magasságból, elég csak arra gondolni, hogy ha elszáll feletted 10e m magasan egy gép, nem vet árnyékot egy egész városra 😄 De mivel ezt mondtam már a multkor is, így most nem említettem meg...

ezt az autodeskel beszeld meg mivel a maya kalkulalta ki az arnyekot 😊 Amugy a repulok teljesen meretaranyosak.

the world is mine

Garou
Azt ugye észrevetted, hogy az árnyékok terén van némi rendellenesség...

Illetve nincs, csak látjuk a "valóságot". A méretarányok nem jók, ekkora árnyékot klingon csatahajók vetnének max.

Jah nem lett valami tul jo a kamera mozdulat de amugy a youtube mindig szarul konvertalja a videot nem ennyire darabos eredetileg.
Sajnos nekem maniam az ilyen hegyek neha kicsit tulzasba is viszem hogy minnel reszletesebb legyen 😛P
Vegul is ha majd megcsinaltam a repulok maszkolasat akkor lehet meg rajta alakitani.
Amugy koszi 😊

the world is mine

Magnificat
nah a régihez képest sokkal jobb a dinamikája, ez már tetszik... kár, hogy a legelején elég rossz szvsz a kamera felfele mozdulása (túl gépies)
Nekem a táj még mindig túl sok éles darabbal rendelkezik, sokkal inkább juttatja az eszembe Giger munkásságát, mint egy sivatagi tájat... azért határozottabban jobb mint az eddigek, szóval gz...

nos kesz az elso resze link
Valoszinuleg kirenderelem majd a repcsiket hogy lemaszkoljam de egyelore megyek tovabb vele.

the world is mine

a kekiteshes le kellene maszkolni a repcsiket de lehet meg megcsinalom 😊

the world is mine

Magnificat
nah kezd már pofásodni, pláne ha lesz motion blur és szvsz még egy kis kékítés a háttéren... a kameranézet jó, reméljük a dinamika is meglesz...

efter effetcs 😊

the world is mine

nos lassan kesz lesz az elso 10 masodperc

the world is mine

Wearwolfff
Keress olyat ami támogatja mondjuk a tömörítetlen tif vagy egyéb rétegtámogató formátumot és akkor az egészet igazítja.

esetleg ez link
amugy itt rengeteg hasznos script van ilyen auto render meg hasonlok.

the world is mine

schorby
és ez megoldja hogy a render passokat is vele együtt mozgatja?
Wearwolfff
Szerintem ne szórakozz photoshoppal. Vannak kifejezetten erre a célra készült panoráma programok amik maguktól kiszámolják az illesztést, ha 5 fokonként csinálsz képet.akár 360 fokban.

például ez, de azért nem a legjobb, viszont free.

vagy akár ez

Wearwolfff
Én sem vagyok rest mostanában. Ezt a jóféle padot hegesztgetem, de még nem áll meg a lábán.

schorby
csináltam kicsit az órásat
lassan összeér a környezet és a karakter

nem tudtok valami kamerabeállítást hogy panorámakép legyen, nagy látószöggel
próbáltsm kis képekbõl 5 fokos kameraforgatással, de még így is nagyonsok illesztést nem lehet kifotodopolni, akkora az eltérés
jo kis tutorial de en cloudra alitottam a particleket

the world is mine

Garou
Na találtam valamit Midas, szerintem ha még nincs meg ez a tutor, akkor nézd át, sorra veszi benne a paramétereket, talán közte van, amit keresel.

Cigaretta