Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
the world is mine

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
A sztorit meg felesleges szidni, az Avatar egy befektetés is, és ekkora költségek mellett hülyebiztos filmet kell csinálni, hogy mindenki megértse, és fizesse a mozijegyet.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
the world is mine
félreértés ne essék...nagyon tetszett a film látványvilága és a CG minõsége, de ez így tényleg kicsit gáz....vagy akkor ismerje be és kész....

the world is mine
the world is mine
(mentségemre szóljon, évekkel ezelõtt wowoztam 3 hónapot, de leszoktam) 😄
de szerintem nem lenne olyan durva megcsinálni
lemodellezés megoldható sztem, nem kell minden láccódjon...
pl a vonat lehetne, hogy közeli a sínekrõl, és dübörgéssel elmennek a kerekek...
érted, hogy csak hogy tudd hogyaz egy vonat volt
csak pl a bullettájmot nem tudnám megcsinálni, meg monnyuk részecskék közben a levegõben, amik megcsillannak a fénysugárba... mittomén na.
szerintem fasza lenne
ennek meg az lenne a tanulsága hogy ne tedd a lábad az asztalra
Ha ujra szeretnem huzni a gepem -amit nem szeretnek, de megis-, miket kell elmentenem, h megmaradjanak a kovetkezok: a custom shelf, hotkeys, az eleresi utvonalak, meg minden egyeb?
a scripteket tudom...
koszonom

van egy sötét szoba.
asztalon egy papírzacskó. Kívül látunk egy vonatot, dübörög, belül minden rászkódik, felborul a zacskó, kiesik pár mag. csend, elmegy egy repülõ, rászkódás, pattog, gurul a bab. csend, építkezés, légkalapács, leesik a mag egy cserép földbe és belerázódik a föld közé. csend, autórádió ordít, remegés, valahonnan víz jön, (akár a tetõn egy jukból, vagy egy pohárból fröccsen ki. csend. elhajt egy csopper, dübörög, remegés, ettõl az eddig eltakart ablak elõl leesik a függöny, vagy ledõlnek dobozok... besüt a napfény, és kihajt a növény.
értitek, hogy a sok káros meg modern rossz mégiscsak életet teremt.
Sajnos ebbõl sok dolgot nem tudnék megcsináli, pl az animot, sok bullettájmmal, akkor a zajokat ráadni, napfényt, szobát renderelni...
viszont az ötlet adott, modellezésbe benne vok.
Mi lenne ha egy SG-s projektet hoznánk össze belõle. Nemkérek jogdíjat 😄
csak úgy a vonaton ma ez beuggrott, láttam magam elõtt, és bejött...
Gondoljátok meg!
nem hinném hogy bármilyen probléma lenne a maya-mudbox kombinációval, fõleg hogy mind2 autodesk termék
mind2nek vannak elõnyei és hátrányai a másikkal szemben, szóval szerintem ilyet tényleg nem lehet mondani hogy ez vagy az jobb lenne mint a másik....
talán annyit lehet mondani hogy a zbrush inkább mûvészi program a mudbox meg inkább olyan egyértelmû, olyan ami pl a játékgyártáshoz kell
Számomra a mudbox kezelõfelülete letisztultabb, legalábbis tök fölösleges nekem az a rengeteg tili-toli csúszka, meg mindenféle bizgentyû ami a zben van. Úgysem használom ki.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Mert sehogy nem akar sikerulni, ebbol ez lesz 😞
A subdiv approx. 3ra van allitva, valahol ugy olvastam, h mivel a mudboxban 4es a legnagyobb szint, es 1es a legkisebb ezert 4-1=3 😊 A mudboxban, amikor keszitem a displace-t, akkor a leglacsonyabb polyszamra valtok, es a high es a low poly is ugyanaz az object (ez jo?)
A maya-ban bedig csinalok egy blend shape-et is, mielott raengedem a multi chanel setupot...
tiff-ek helyett openexr 32 bit-be csinalom a kepeket.
mi lehet a gond?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
3d Editorial
Non-Destructive retargeting
Skinning
Assets
Igaz, MAX, de szerintem hasonlora keszulhetunk UI teren:
UI1
UI2
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Szoval mik lesznek benne:
-Uj felhasznaloi interface (UI), a Nokia Qt alapjan mintazva, egyszerubb egyedive tenni, lehet elemeket dockoltatni ide-oda, stb...
-Ujratervezett mag, ezaltal atdolgozott pipeline, no a viewport sebessege, es tobb mindent fog tudni...
-64bites OSX tamogatasa
-3D editorial dolgok tamogatasa, eszkozok pl a previz animok keszitesehez, virtual matchmakinghez, stb, a cuccait akar Final Cut formatumaba is tudja menteni
- Fejlesztett Skinning: kettos quarternio szamitas, interaktiv volume binding, itt-ott alakitasok (nem mondtak sokat, de nem ertek a skinninghez)
-Fejlesztett Composite: Vector Paint, ami dramaian noveli a rotoscoping lehetosegeket, animalhato es track-elheto ecsetvonasok...
Ara: standalone: 3500$ korul...
the world is mine
Azt üzenik, hogy a gép ne vessen árnyékot, de tegyél közvetlen alá egy másolatot a modellrõl, ami ne legyen látható, de képezzen árnyékot. A mérete pedig legyen mondjuk a huszada a nagymodellnek. Stréberek megcsinálhatják, hogy lekövesse a mozgását a nagygépnek, és akkor az árnyék is szépen fog kinézni.
Ezért érdemes kicsapatni az elején mondjuk minden másodpercrõl egy képet, mert ilyenkor cumi van, ha az ember a legjobbat akarja, akkor számoltathatja ki újra.
De lehet, hogy kevesebb melóval is megoldható, ki tudja...
Bioshock2 jó game lett nagyon, az Alien versus Predator felejtõs, bár még van egy pálya, talán feljavul...
<#pias>#pias>
the world is mine
the world is mine
the world is mine
Illetve nincs, csak látjuk a "valóságot". A méretarányok nem jók, ekkora árnyékot klingon csatahajók vetnének max.
Sajnos nekem maniam az ilyen hegyek neha kicsit tulzasba is viszem hogy minnel reszletesebb legyen 😛P
Vegul is ha majd megcsinaltam a repulok maszkolasat akkor lehet meg rajta alakitani.
Amugy koszi 😊
the world is mine
Nekem a táj még mindig túl sok éles darabbal rendelkezik, sokkal inkább juttatja az eszembe Giger munkásságát, mint egy sivatagi tájat... azért határozottabban jobb mint az eddigek, szóval gz...
Valoszinuleg kirenderelem majd a repcsiket hogy lemaszkoljam de egyelore megyek tovabb vele.
the world is mine
the world is mine

the world is mine

the world is mine
amugy itt rengeteg hasznos script van ilyen auto render meg hasonlok.
the world is mine
például ez, de azért nem a legjobb, viszont free.
vagy akár ez

lassan összeér a környezet és a karakter
nem tudtok valami kamerabeállítást hogy panorámakép legyen, nagy látószöggel
próbáltsm kis képekbõl 5 fokos kameraforgatással, de még így is nagyonsok illesztést nem lehet kifotodopolni, akkora az eltérés
the world is mine
Cigaretta