33479
-
#1207 hát igen törzsdöntve megy hásó részre
ezt kis súllyal érdemes nem lendületből
Oldalemelésnél úgy, hogy kicsit behajlított a kezed illetve karod
egyenletes mozgással és a végén úgy mintha egy kancsóból vizet öntenél (kisujj feljebb)
Én nem nagyon végzek előreemelést inkább nyakhoz húzást
(persze ez nem ugyanarra megy teljesen) ami nagyon jó gyakorlat.
Ja és jó Expanderes gyakorlat is
de ez inkább az otthoni edzéshez
(Szétszedem az expandert köteleit egymás után akasztom, másik vége kilincshez és átlós mellhez huzás 6*30)
MOndjuk teremben lehet ezt "csigával"
Ajánlom neked is a Weider Enciklopédiát az elég korrekten leírja a gyakorlatokat és láttam a neten is. -
Zsoldos #1206 Egy edzo mutatott nekem 3 gyakorlatot vallra 2 kezes sulyzokkal.
Oldalra emelgetes, es torzsdontve ugyanez. Ezeknel emlekszem a helyes tartasra. Eleg sok dolog van, amit celszeru betartani es ezert kene vmi utmutato a maradekhoz. Elulsore reszre majdnem nyujtott karral elore emelgetest mutatott, de nem emlekszem mar hogy kell tartani a sulyt, hogy konyok vall, stb izuletnek is kellemes maradjon az edzes. -
#1205 Nah utánnanéztem a szakirodalomban
A vállizomzat három különálló "fejre" tagolódik: az anterior (elülsõ), a medial (középsõ) és a posterior (hátulsó) deltoidra (deltaizom).
Nincs olyan gyakorlat, amely mindhárom részt egyszerre megmozgatná, noha a váll egyes részei bizonyos mértékig segítik egymást.
A deltaizom izolációs gyakorlatait gyakran használják. Ezek a váltogatott elülsõ emelés az anterior fejre, az oldalemelés a medial fejre és a döntött törzsû oldalemelés a posterior fejre. Az izolációs gyakorlatok mellett szükség van a kombinált gyakorlatokra is.
A váll összetett, kis izomcsoport, amely igen sérülékeny, nagy súlyok alkalmazása elõtt alapos bemelegítés szükséges!
Háromfejû izom mindhárom fejét speciálisan kell edzeni!
Vállunk edzését a nyak mögötti nyomásra alapozzuk, amellyel a váll tömegét tudjuk hatásosan növelni. A rúd leengedése fülig történjen.
Vállizmaink:
Deltaizom (m. deltoideus) a kart vízszintesig emeli, e helyzetben elõre-, hátra viszi
Lapocka alatti izom. (m.subscapularis) a kart befelé forgatja, a távolított kart közelíti
Tövis feletti izom (m. supraspinatus) a kart távolítja, kifelé forgatja
Tövis alatti izom (m. infraspinatus) a kart kifelé forgatja
Kis görgeteg izom (m. teres minor) a kart kifelé forgatja
Nagy görgeteg izom (m. teres major) a kart befelé forgatja, közelíti és hátra húzza
Ajánlott gyakorlatok:
Nyak mögötti nyomás
Oldalemelés
Oldalemelés döntött törzzsel
Váltott karú elõreemelés
Nyomás mellrõl
Egykezes nyomás ülve
-
#1204 oldalamelés állva az pont arra megy inkább (kancsóöntésessel kompenzálható)
A hátsó válizommal szoktak gondok lenni inkább
Ezenkívül Váltott karú elõreemelés
Sztem jó a mellről nyomás is
Felhúzás nyakhoz -
Zsoldos #1203 bocsi ha volt mar: elulso vallizom gyakorlatot tud valaki mondani egykezes kezi sulyzoval? Pontosan hogyan, milyen szogben kell tartani, stb. -
#1202 meg a lábad is felrakhatod :-)
amúgy két ötliteres ballom kb 400 ft és van 10 liter italod is :-) -
Hamlet #1201 Mivel nincs itthon eszközöm és nem is tervezek nagyobb vásárlást konditerem lesz a vége. Majd lemegyek egy haverral benézek milyen a hangulat :) De még nem sürget mivel fekvenyomás helyett egyelőre a fekvőtámasz is elég, mondjuk nem 8-10-es szériákban hanem szép lassú izomból nyomott 15-20-asokban. Nagyon be tud durranni ettől is a mell. -
#1200 miért lenne jobb?
én speciel sokkal többet edzek otthon mint amikor terembe jártam
mikor van időm akkor csinálom
van amikor este 10-kor
így ingyen van
súlyzót meg sok mindenből lehet késziteni csak kis kreativitás kell hozzá
Abba, hogy mi a két leghfontosabb alapgyakorlat most nem mennék bele :-) -
#1199 Ha mindenképpen otthon akarsz edzeni, akkor kéne egy rúd egy fekpad és rengeteg súly. Ezzel a két legfontosabb alapgyakorlatot a fekvenyomást és a guggolást tudod csinálni (meg bicepszezni, tricepszezni). Esetleg még egy övvel és egy kampóval magadra akasztasz súlyt és húzódzkodsz.
De szvsz ha tudsz, inkább járj el konditerembe, mert ez anyagi (1 Kg súly > 400 HUF) és motivációs szempontból is sokkal jobb. -
#1198 van
én 187 vagyok és kb ugyanannyi kiló -
Hamlet #1197 Ja és megnéztem a testtömeg indexem:
20,7
193cm - 75 kg => testsúlyod normális (sovány)
Most ezek normálisak? Van minusz 10-15kg minimum... -
Hamlet #1196 Hát azért elég felszerelt vagy.
A húzódzkodás nem rossz, most alig tudnék párat húzódzkodni. Na mindegy majd meglátom mi lesz, addig is edzek otthon.
Köszi a segítséget!
Szabad viz nincs. Pedig azt kellene, hogy pl háton és gyorsban csak lábbal úszni, az elég hamar meglátszana a lábakon. Mellben alig lehet csak lábbal kibirni az 50m-t a felszinen :) -
#1195 Amúgy elmehetsz egy játszótérre is este húzockodni
lehet bicepszre, hátra stb. -
#1194 ja kimaradt az egykilós és a két és fél kilós azis van P -
#1193 nekem van készitetett padom két 20 kilós négy 15 kilós 4 vagy hat öt kilós tárcsám
két kézisulyzóm
egy kb 15 kilós fekvenyomó és egy bicepszrudam
És azért látszik a mellizom és a karom speciel elég jó
Ha jártál terembe gondolom tudod milyen gyakorlatok vannak egykezes súlyzokra.
A Weider Enciklopédiában pedig le van írva ezek korrekt végrehajtása.
Edzéstervet magadnak kell kialakítanod.
Én speciel sokat edzek ballonnal (van ahol csak az van, viszont az mindig kéznél)
de azzal többet mint egyes edzésre járók.
Lábra focizok és biciklizek de az picit vékony tagadhatatlan.
Szabad víz nincs a közelben? -
Hamlet #1192 Pedig ezzel lebeszélsz... :) Mit tudsz pl mellre és lábra csinálni otthon? Én abszolút nem akarok nagy darab lenni, még nagyon izmos se, csak azért látszódjon az a mellizom és legyen valami normális kar és láb...
Van valami link ahol 2 db egykezes súlyzóval mutatnak komplett edzéstervet? :)
Épp azon gondolkoztam, hogy elmegyek uszodába. Régen úsztam úgy, hogy úsztunk 500m bemelegítést, aztán 500m verseny:
50m verseny egy haverral mellben (porzott utánunk a medence :) ), aztán visszaúszunk és megint! 500m után alig tudtunk kimászni a medencéből. :) Nagyon hatásos volt, csak az uszoda rohadt drága. -
#1191 Én otthon edzek
Egy bicepszrúddal meg két kézisúlyzóval kezdtem
Jártam terembe is, de sohase akartam nagydarab lenni, inkább vékony de izmos.
És most otthon többet tudok edzeni, csak gépek nincsenek
mondjuk várni se kell rá meg nézni egyesek, hogy csinálják.
Szval nem lebeszélni akartalak.
Végülis aztis csinálhatod, hogy heti egyszer kétszer terem amúgy meg otthon meg súlynélküli edzés
Esetleg úszás
Kérdés van-e kétnapi jegy. -
Hamlet #1190 Na jó... hiányzik nagyon egy jó kis fekvenyomás! Lemegyek kondizni haverral ha megy legközelebb... Ennyit az otthoni edzésről. :) -
Hamlet #1189 Csak az nagyon sok időt vesz el, otthon meg lezavarok 1 óra alatt egy edzést. -
Hamlet #1188 Most már biztos nem tudok 80-al fekvenyomni. De tényleg mégis le kellene járni kondizni...
Tárogatást nem emlékszem mennyivel csináltam. Sztem 16-al. -
#1187 tudom, hogy fekvőtámasz
de kéne csinálni az alapgyakorlatokat legfőképpen
aműgy a 75-85 sztem nem éppen gyenge az otthon segítség nélkül elég húzós
Meg ha ennyivel tudsz fekvenyomni gondolom tárogatáshoz is kevés a 11 -
Hamlet #1186 Mi van? :)
Basszus! Bocsánat nálam a fekvő a fekvőtámaszt jelentett!!! Súly nélkül a földön fekvőtámaszok. :)))) Tudom, hogy a fekvőtámasz nem lesz sokáig elég, de ha szép lassan izomból megyek le és fel akkor azért ki tud dögleszteni.
Amikor jártam kondizni pár éve akkor 75-85kg-val szériáztam fekvenyomásnál és 2x ki tudtam nyomni a 95kg-t.
Akkor 83kg-ra "hiztam" 1 év kondi után... de most csak otthon edzegetnék. -
#1185 de fekvenyomást 11 kilogrammal nem nagyon lehet
vállat talán hátat se igazán
vagy te csak a karjaid akarod erősíteni? -
Hamlet #1184 :) Na jó oké, de azt vedd figyelembe, hogy gyenge vagyok :))) Nekem a 11kg nem kis súly. :)
Mondjuk 20 kg-val cirka 2-t tudnék emelni. Úgyis akartam rakni ép a súlyzóra, akkor lesz 13kg darabja. Azzal már jobban fogok szenvedni és nem fogok 8x 10-et csinálni.
Közben visszaolvasok... -
#1183 hát a 11 kiló elég kevés azzal nem igen fogsz tömeget növelni.
Bár a többsör kivesézett csuklófordításos gyakorlat ha eléggé koncentráltan csinálod a bicepszed eléggé fejlesztheti, csúcsosíthatja. Tricepszre pl nagyon jó két ötliteres ballon teletöltve vízzel.
Ha sokat csinálsz kis súllyal inkább szálkásodsz sztem.
Ha kicsit visszaolvasol elég sokat írtam az otthoni edzésről
Ami persze nem etalon csak egy módszer.
Legalább egy bicepszrúd és 15-20 kilóig növelhető kézisúlyzó jó lenne -
Hamlet #1182 Vagy ha van valami link az is jó, csak eddig inkább "profi" testépítőknek valót találtam, én meg "csak otthon edzegetnék egyenlőre". -
Hamlet #1181 Sziasztok!
Kezdő vagyok és segítségre/tanácsra lenne szükségem.
Adatok:
neme: hím :)
magasság: 192cm
súly: 76kg
Szóval mint látszik van minusz 20 kg-m. A vállam viszonylag széles, mert régen sokat úsztam és kondiztam is 8 hónapig.
Nem akarok konditerembe járni inkább otthon edzek. Már 4 hónapja fekvőzök és súlyzózok otthon és elég jól haladok, visszajött a régi formám.
Tudtok mondani valami alap gyakorlatokat amivel otthon lehet jól edzeni? Illetve étkezéshez kellene tanács, mert bár az utóbbi hónapokban dupla annyit eszek mint eddig, de nem sikerült felszednem szinte semmit.
Most az "edzés":
8-10 x 20 fekvő (széles és nagyon szűk váltogatva)
Súlyzózás: 8-10 x 10 , 2db 11kg-s súlyzóval bicepsz (nem lengve) és fej fölé tolás (már kezd kevés lenni a 11kg)
Ez általában 2 naponta, néha minden nap.
Érzésre csinálom: érzem mennyi kell, hogy rendesen megdolgozzak de vigyázok is mert 2 hete a lágyéknál (sérv?) kicsit érzékeny lettem egy komolyabb edzés után, de úgy fest elmúlt.
Na ez biztos kaotikus lett, lényeg: otthoni edzés, hogy legyen valami alap, és "testtömeg növelni", aztán ha valami alakul akkor lehet, hogy konditerem meg ilyesmi is lesz belőle.
-
kritikuss #1180 Ehhez aztán nem kell szöveg....
-
kritikuss #1179 Aki szereti a klasszikusokat egy film a legnagyobb akkori "ászokkal"...
-
kritikuss #1178 Végre, ismét egy ritkaság, érdekeséget kaptam, Arni ezen filmjén porosodó videók a reégmúltból, többek között Franco Columbu-val közösen is. Óriási, remélem a filmet nem csak én láttam, ha nem többen is.
-
kritikuss #1177 Akkor tegyél róla. -
#1176 Én nem szeretnék olyan segget :D -
kritikuss #1175 Idén Magyarországon tartozkodott Tarek is. A 27 éves egyiptomi születésű bodysról egy film is készült. A naopkban néztem meg. Óriási ő is.
-
kritikuss #1174 Egy újabb film érdekesség, ezúttal Svájból. Nem túl hosszú, de remek.
-
#1173 *régi -
#1172 Hehe 1972-ben készítették ezt az epizódot.
Meghallgattam volna eredetiben, hogy töri az angolt. -
#1171 LOL! A közszolgálatin a San Francisco Utcáin c. krimisorozatban Arnold Schwarzenegger is szerepel!
Asszem ő lesz az aktuális bűnös, akit elkapnak majd Stone-ék...
Na épp most volt egy verseny a filmben, Franco Columbu-val, meg egy csomó réga "nagy"-gyal. -
#1170 -
kritikuss #1169 Pont azt ecseteltem, hogy nem igazán látok testépítéssel kapcsolatos számjlokat, nekem sincs, így nem is töltöttem fel az oldaladra semmit sem. -
kritikuss #1168 Így már étrem az előző tőmondtatodat. Valóban nagyon jól néz ki, és a film is szuper. Nem mai gyerek, hiszen 1955-ben született. Mondjuk az edzőfilmje sem mai kiadású, de mivel én nagy gyűjtője vagyok, így Mike sem maradhatott ki belőle. Bazi nagy kigyúrt testű bodys, kár hogy mostanában őróla sem lehet semmit hallani....