33479
12316971501353788406.png
  • Breki33
    te miis az a hipertrófia-orientált jellegu ? :-)

ja HST

muti egy képet :-)
  • Vlala #1326
    Szerintetek 24 éves fejjel és 5 éve számítógépen edzett testtel nagyon gáz elmenni konditerembe? Kellene már valamit kezdeni magammal, de valahogy nem visz rá a lélek...
  • kritikuss
    Ha érdekel, kattints ide....
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1094876004
  • Zsoldos
    Itt sosem szokott visszajelzes lenni, mennyire valnak be az itt leirt edzestippek, ugyhogy most irok egyet:
    hipertrófia-orientált jellegu edzessel plusz 5 kg jott fel eddig kevesebb, mint 1 honap alatt, mindamellett, hogy zsirbol is kevesebb. 80->85kg. Tapkieg, stb nelkul ( sok kaja: napi 5 etkezes).
  • Breki33
    jahogy

ha széles fogás elvileg a külső részét jobban edzi ugye a szűknyomás meg a belső-t

célszerű váltogatni
    én ha fekve nyomok a bizepszrud kéztartójánál (szigetelőszalag :) kijebb fogom pont tehát kb 10 cm-el kijebb mint a bicepszezésnél.

De én csinálok olyan örültségeket is, hogy nehatív nyomás (a fejem lejebb van)

fekvőtámasz szerintem komplexebb a belső részt külön talán egymásra rakott tenyérrel lehetne, de akkor felborulsz P

Ha direkt a belsőt akarod nagyon hatásos lehet egy Expander meg egy ajtőkilincs.

Persze csak akkor jó ha szét lehet szedni a gumikat P
  • kritikuss
    ha érdekel ismét nézz be ide is
  • Zsoldos
    Valami beka csak felvilagosit egyszer :)
  • Zsoldos
    Vallszelessegben, okol ket elso butyken (kenton) nyomtam csak eddig. Az erdekelne, hogy a mell kulso vagy belso reszet edzi a szeles (tenyeres)fekvotamasz.
  • Hamlet
    Próbáld ki az öklöt! Én leteszek egy törülközőt és vállszélben nyomom úgy. Nagyon jó váltás a sima szűk-széles váltogatás után.
  • Zsoldos
    Na, megtalaltam ott a vallnal szelesebb fogasu fekvenyomast, azt irjak kozepso mellizmok fejlesztesehez. Akkor valoszinu fekvonel is a szeles fogas a nyero?
  • Zsoldos
    Nezem a body.builder.hu weblapon a mellizomgyakorlatokat.. csakhat van 1-2 furcsasag. Pl alap fekvenyomas gyakorlathoz vallszelessegu fogast irnak.. az illusztracio (es ahogy mindenki csinalja) ettol elegge elter.
  • Zsoldos
    Tudja valaki, fekvotamaszt hogy celszeru csinalni, hogy a mellizom belso felet erositse jobban? (szeles vagy szuk keztartas)
  • kritikuss
    Ha érdekel néz ide is

• azazel
    OK, elgondolkodom rajta.
  • Hamlet
    Az első két hónapban heti 2-3 normális nem túlerőltett edzéssel is nagyon sokat fejlődsz... aztán majd szépen megtorpansz előbb utóbb, akkor kezdj el gondolkozni máson.. Én most úszni járok és iszonyat jó... a fekvőzés és súlyzózás miatt most nagyon jól birom az úszást és nagyon jól esik és nagyon megdolgoztatom magam. Persze közben edzek is otthon, de most az úszás az elsődleges.
  • Zsoldos
    Halgass a bekara, ha tuledzel szepen egy helyben fogsz toporogni. Az izmoknak, izuleteknek ido kell, hogy atalljanak. Amugy heti 2-tol is sokat fogsz fejlodni ha rendesen csinalod. Egy haver 35kg-t szedett fel 3 ev alatt, heti 2, ritkan 3 edzessel, full natural, meg kulon feherjet se szed..

Fel ev edzes utan meg amugyis atallhatsz tobbre. Ha esszel csinalod 10 honap alatt sokaig elerhetsz.
  • Breki33
  • Breki33
    vagy túl akarod edzeni magad?
  • Breki33
    hiába szimpi 6 napos csak egy idő után lehet

azzal kezdeni nem ajánlatos
    mégha randid lesz akkor sem P
  • azazel
    Nemtom, nekem szimpi, hogy 6 napos. Az az igazság, hogy igen jó formába kell kerülnöm úgy 10 hónap alatt, úgyhogy csinálom, ahogy bírom. Persze rövidesen kiderül hogy bírom-e, de örülnék neki. Ja, 21 vagyok, sajna komoly sportolói múlt nélkül.
  • kritikuss
    Egy igazán izmos bodybuilder csajszi, akinek az edző filmje szintén érdekes. Gyári eredeti film, ha valakut érdekel, eladó.

• kritikuss
    Gary többszörös body-nyertes gyári eredeti filmjében sok-sok információt, edzés fortélyt tesz közzé.

• Zsoldos
    http://body.builder.hu -n vannak edzestervek. En az ottani HST -rol szolo cikkbol meritve csinalom most az edzesemet. (nem azt csinalom, csak a leirt szoveg alapjan modositottam a sajat edzesem, regeneraciora es intenzitasra, gyakorisagra, alacsony szeriaszamra vonatkozoan). Tenyleg van benne valami, mar 2-3 het alatt szemmel lathato a hatas.
  • Zsoldos
    Tudtok jo terderosito gyakorlatokat? terd kornyeki izmok edzesere (amik kellenek pl vascus medialis, quadriceps)
  • hykao #1303
    Először is, hány éves vagy, milyen sportolói múlttal rendelkezel, és milyen a fizikumod stb.?
  • Breki33
    a hat nap nem kezdőknek való
    őis ha jól emléxem csak formábahozásnál használta PP

tömeget akartaak akkoriban aztán a forma
  • azazel
    Szerinted melyek azok? Tudsz dobni pár linket esetleg?
    Schwarzeneggeré régi már, vagy mitől nem olyan hatékony?
  • hykao #1300
    Ma már szerintem vannak hatékonyabb edzéstervek is.
  • azazel
    Hali!

Most szeretnék ráállni komolyabban a gyúrásra, szerencsére egy héten bármennyiszer tudok majd menni az edzőterembe.
    Azon filóztam, hogy a Schwarzenegger-féle edzéstervet fogom csinálni, az ugye egy héten hat nap. Ti próbáltátok már az ő edzéstervét? Vélemény?
  • FtranX
    mint ha valahol azt olvastam volna róla, hogy visszavonult.
  • kritikuss
    No és vajon mi lehet Lee-vel, mostanában keveset lehet hallani róla?!?

• kritikuss
    Benagli amerikai, pontosabban New Yorkban készült filmje sem rossz.

• Breki33
    neki is dőlhetsz P
  • Hamlet
    hmmm... már nem is tudom... nekem minding dolgozik a mell is ilyenkor. Pedig nem lengek, forgatom a csuklót is. Kipróbálom... hmm... nem segit a mell, de befeszül, mint a hát is, hogy megtartsam magam, ahogy a súly mozog.
  • Breki33
    mellel ne segíts
  • Hamlet
    Nekem forgatva könnyebb, meg úgy kicsit jobban megy mellre is és kényelmesebb.
  • Breki33
    lehet kalapácsosan is
  • Hamlet
    Ja.. oké én alapból igy csináltam, pedig senki nem mondta, de azért köszi! :)

• Breki33
    már elmondtam P

a lényege a váltott kezes emelés lassan törzsdöntögetés nélkül és a csukló fokozatos elfordítása

Tehát a kalapácsfogásból átmész a legfelsőbb ponton olyan fogásba mintha rudat fognál kb.

Annó részletesen leírtam
  • Hamlet
    Na milyen ez a csuklófordításos technika? (mondjuk egykezes súlyzóra mondd..)