33479
-
FFX #4893 nemtudom, én rendesen tudok járni lábedzés után, csak másnap jelentkezik az izomláz ( más testrészemnél még az se). Lehet hogy rosszul csinálom az edzést ? -
#4892 :D lábazni szeretek:D
főleg h heti 3vádli meg egy teljes körű lábedzés nagyon jó érzés utána hazaporoszkálni:D -
#4891 glutaminra én is gondoltam diéta alatt. már csak a glikogénraktárak feltöltése miatt is az edzés után. mert én hajlamos vagyok a kevés CH mellett ellaposodni.
most elvileg újra tudok majd lábazni is, mert rendbe jött a térdem. és akkor végre arra is pakolhatom vissza a kilókat. -
#4890 jójó semmi kifogás:D
enervált nem vagyok kvajó a hangulatom most
emeltema ch-t 50g-al meg az edzést heti eggyel és csodák csodájára beindultam megint kb 200g fehérje és 160g ch-4-5 adagban
amúgy legközelebb nyár végén g-bomb-ot fogok nyomni szálkásításkor h telt és kemény legyek meg energizált betöltött(tudományosan kiszámoltam h frankón a legolcsóbb glutamin ez) emrt most ezzel gondjaim voltak
januárban tömegelés volumass 35-el meg kreatint veszek mellé és át fogok állni a 3óránkénti kajára mert most is csinálom egy hete és használ
amúgy most nem fogom a kilókat hajszolni...fene akar megint zsírbödön lenni-szóval havi 2 felé nem engedem a kilókat lassan okosan van időm rá:)
meg van egy csomó termék amit ki akarok próbálni szóval ha lesz meló és nem költözök akkor ajjaj:D
pl: g-bomb,vitargo-crx,prolab kilós kreatin meg california glutamin,meg lehet whey pro-t is eszek majd
meg ha a pénztárca engedi akkor lehet napi 1kiló húsra is felmegyek majd minimális tápkieggel de ez mind zsozsófüggő -
#4889 ja és sajnálhatod, hogy nem jöttél a szemináriumra! nagyon jó volt a hangulat. kicsit ilyen családiasra sikeredett, de a lényeg, hogy jó volt a flamó! :D
legközelebb nem lesz kifogás!:D -
#4888 én márciusig dagadok! :D aztán jön egy lazább diéta. nem akarok izmot veszíteni úgyhogy nem fogom nagyon sanyargatni magam.
mennyit eszel most? aerob? minden reggel? -
#4887 az alap a szilárd táplálék(értsd: hús, rizs, zöldség stb). viszont a táplálékkiegészítőket sem véletlenül találták ki. az edzés utáni étkezést NEM TUDOD megoldani táp kieg nélkül. elég ha a gyors felszívódásra gondolok ami azonnal táplálja a kimerült izmokat(40g fehérje és tömegelésnél ugyanennyi szénhidrát szőlőcukorból). de ha te meg tudsz enni annyi kaját amennyire szükséged van akkor - az edzés utáni étkezés kivételével - nem baj ha nem a tápkiegre alapozol. sőt! viszont ennyit enni nem kis meló. -
#4886 nincs tapasztalatom. nekem amúgy is a mikronizált kreatin jött be eddig egyedül. ha vennék kreatint(bár nem igazán szoktam) akkor microntec-et vennék.
enervált vagy? :D -
#4885 a kreatin?:D
hát gyanús... felettéb gyanús a fél kilóért kevesebb mint 3ezer
ennek a másfél kétszerese is olcsó
szóval nem tudom benne van azokban a márkákban amit bunny javasol de azért mégiscsak dirty cheap
amúgy a california fitness-nek van 300g-os glutaminja vagy g-bomb azzal jobban járnál sztem igaz h drágább és ha mellé veszel valami "minőségi" kreaitint akkor az frankó ha mellé normálisan kajálsz
fehérje ch vitamin és utána a többi kieg ha nincs meg az első három inkább azokra költsd a pénzedmert ezek nem csodatevő dolgok ha valami hiányzik a hatás elmarad-márpedig ha az első három nincs meg akkor game over a szarnak adtál egy pofont
amúgy már 9%testzsíron vagyok a 16ról 6-7 hét alatt:) de azért majd nyáron jobban kell csinálni-okosabban - de ráérek:) -
#4884 köszi a segitséget
és amugy mi avéleményed a k O T T A által javasolt termékröl ?
nagyábol menyi időre lenne elég /nap ? -
#4883 Ha le tudsz / le akarsz nyomni napi 1 kiló csirkét akkor nem érdemes. Ha nem akarsz akkor érdemes. -
#4882 hi szerintetek érdemes proteint fogyasztani ?
vagy inkábba napi étkezésre kel jobban oda figyelni hogy olyat együnk amiben sok a fehérje ! -
#4881 ez megérné? elvileg prolab ami ugyebár jó márka meg elit
2800-ftos kreatin -
#4880 fekvenyomás
tárogatás gépen
döntött törzsű evezés-hátra-váltakozó fogásokkal
vállból nyomás
vállvonogatás
bicpszezés
tricepzeés állva és fekve
guggolás
felhúzás
megfelel?:)-ezt mind lehet szabad súllyal otthon csinálni én a helyedben ezeket csinálnám
sorozat 4 meg magas ismétlésszám mert kezdő vagy 2edzésnapra lebontva heti 4edzés
és eni se felejts el mert attól nősz h stimulálod az izmot aztán beépíti az magánaka tápanyagokat
-
Pleomax365 #4879 Sziasztok,
Olyan oldalra lenne szükségem ahhol találok olyan edzésterveket amelyeket otthon is végezhetek egy sima fekpadon+van rajta pillangó
Válaszoljatok légyszíves mert fontos...
Kösz -
#4878 probiotikumok -
Jobson #4877 erről a probiotikumról mondhatnál valamit. hol mennyiért stb.. meg hogy mi is ez ? -
#4876 ne fényezd magad:D
hát jah sokat segített:D ha rendesen feltekered 20-30kilóval növelheted a súlyt simán-nálam ez volt azóta minden hátedzés maga a menyország:D -
#4875 naná, hogy van miről beszélni! én csak rávilágítottam arra, hogy miért beszélünk olyan sokat a kajáról.
azt hiszem a sérülés az amiről a legkevesebbet beszéltünk itt és sajnos ebben én elég tapasztalt vagyok. elég sérülékenyek az izületeim. néhány hónapja is úgy hazavágtam a térdeimet, hogy múlthéten örültem, hogy 50kg-val tudok guggolni. most már tele lett a tököm és feltoltam a porcépítő adagot(én Joint-X-et használok) és a c vitamint a duplájára. már érzem, hogy javul. csak hát ugye a pénz.
de volt már jónéhányszor sérült a vállam is. fontos alaposan bemelegíteni, főleg ilyen időben. nem szabad játszani ezzel.
emésztési gondokra a probiotikumot most próbáltam és nagyon kellemeset csalódtam. volt, hogy annyira hazavágtam a bélflórámat, hogy 2-3 napig semmi nem maradt meg bennem. de ennek voltak előjelei is, mint pl reggel akármit ettem, meghajtott. vagy puffadás, görcs(ami pont jó ha a súlyemelő övet próbálnád magadra erőltetni :D) ha valamelyikőtök tapasztal ilyet akkor nem érdemes várni vele. nekem kb 2 nap alatt rendbe tette a gyomromat.
az edzés pedig teljesen egyénspecifikus. nekem pl van olyan gyakorlat amit régen évekig nem éreztem viszont most az edzéseim alappillérei.
viszont az is fontos, hogy egy idő után az adott izom hozzászokik egyes mozgásformákhoz és edzés közben szinte nem is tudod meghatározni, hogy mire is edzel, annyira nem érzed azt az izmot. na olyankor kell(vagy már kellett volna) váltani egy másik gyakorlatra vagy jobban koncentrálni. nekem pl nem durran be a vállam rendesen, ha nem vagyok kipihent. ha viszont ott tudok lenni teljesen agyban is az edzésen akkor a 2. gyakorlat után úgy ég a vállam, hogy nem tudok inni a shakeremből és csak lógatni tudom a karjaimat.
ja és a heveder tényleg jó, ha tudod használni. a kOTTA-t is mesteredzők tanították a professzionális gurtni feltekerés ősi művészetére. -
BPeti2 #4874 Én mostanában úgy csinálom, hogy bemelegítés után 5 sorozat fekvenyomás az első 3 ban folyamatosan növelem a súlyt és 3/4-eket nyomok 10 szer úgy,hogy a két könyök egy vonalba esik és kicsit magasra engedem a rudat. A 4. re fölteszek eg nagyobb súlyt és nyomok 6-7-et powerosan kicsit leengedett könyökkel.az 5dik meg egy levezetés.ezután nyomok ferdén 3 sorozatot valami gépen, majd nyújtásnak áthúzás, vagy tárogatás. -
#4873 ja meg pl tárogatás ferdepadon szuperszettben pexk-deck géppel...komolyan odabasz az is -
BPeti2 #4872 Az a véleményem, hogy mindenkinek más "trükk" jön be, de a lényeg az, hogy érezd, hogy a célzott izom dolgozik.Például nekem bejön a rövidnyomás, más nagyon jól érzi az egykezes nyomást, én nem.Próbálj ki minél több féle technikát és majd rájösszhogy neked melyik a legfrankóbb. -
#4871 vegyél hevedert hátazáshoz:D ez az én tnácsom :D
meg nyomjál rövidet fekvenyomáskor:D -
#4870 Szerintem azért van miről beszélni ;)
Lehetne külön külön minden testrészről írni, kinek mi vált be, milyen speciális trükkjei vannak. Tapasztalatokat megosztani, kezdőknek tanácsokat adni. Termek országszerte, mi alapján válasszunk, bemelegítés, nyújtások, kiegészítő sportok. Edzésmódszerek, gyakorlatok, kivitelezéseik, sérülések, azok kezelései stb stb stb... Van itt téma bőven. Teszem azt a melledzésről valami tanács a kezdő lúrkóknak?? :)
Remélem itt nem fogadnak olyan ellenségesen mint egy másik hasonló újság fórumában...
Most fedeztem fel ezt a két topicot, de ott inkább kiutált a helyi moderátor ;)
na sebaj, nem vitatkozásnak szánom, csak észrevételnek. És amennyire tudtam, kedvesen... bib -
gary strydom visszatérése után egy kis lepózolás a strandon:D -
#4868 ezt a partyarcok topicból loptam. nézzétek meg a srác képeit, az egyiken dob egy hátpózt teenager kategóriában indulhatott volna idén -
#4867 dr. kotásznak igaza van! meggondoltam magam! inkább vegyél fél kilós glutamint és öntsd ki a wc-be, úgyis csak a doboz kell neked :DDD -
#4866 nekem van néhány kamionos ismerősöm és nem irigyellek kaja terén. belföldön nyomod? csak azért kérdem mert akkor reggel elvileg meg tudnád csinálni előre a kaját. de ha több napot vagy külföldön akkor nincs könnyű dolgod.
a csirke+rizs az alap. de lehet még fehérje turmixot inni puffasztott rizs mellé. vagy fehérje turmix és előre ledarált zabpehely, mert ezt csak inni kell.
ha meg tudsz állni az a legjobb. ha rám hallgatsz akkor úgy csinálod meg a csirkét hogy főzés/sütés előtt kockákra/csíkokra vágod és akkor elég egy kanál is amikor enni kell. nekem volt néhányszor, hogy a teherautóban ettem(na ilyenkor áldom a forgalmi dugót :D) és elég nehéz lett volna késsel villával. :D én vettem ilyen műanyag osztott ételhordót abban elég könnyű vinni a kaját, de gondolom ezzel nem mondtam újdonságot.
elvileg fehérjéből 2g kell neked testsúlykilónként ha tömegnövelés a célod(feltételezem, hogy az, mivel azt írtad, hogy most kezded). szénhidrátból pedig 4-5g/t.kg. de ha vékony a testalkatod és esetleg rakodni is neked kell vagy bármilyen más fizikai melót is végzel az edzésen kívül akkor el lehet menni a 6g/t.kg-ig is, de ez elég nagy mennyiség. ez egy 70kg-os embernél 420g szénhidrát(CH) ami kb 600g(nyersen mérve!!!) rizst jelent naponta.
ha minden kötél szakad akkor vannak ilyen étkezést helyettesítő MRP-k(táplálékkiegészítők) is, de inkább a szilárd kajánál kéne maradni
ha valami nem tiszta csak szólj -
#4865 reggel megcsinálod hűtőtáskába bepakolod -
#4864 csirke+rizs
kamionoskent telleg durva, de ha haromorankenti pihenot betartod(betarthatod) akkor joaz... -
strausz #4863 Sziasztok!
Most szeretnék elkezdeni edzeni és tudom hogy az étkezés fontos,de nekem az a problémám hogy kamionosként elég rendszertelen az étkezésem. Ha tudnátok tippeket adni hogy mit egyek amivel sok fehérjét és megfelelö mennyiség szénhidrátot tudok bevinni? megköszönném. -
#4862 Én nem diétázok még olyan régóta most 3. hete hogy normálisan kajálok eddig 5 kiló minusz viszont nekem a diétám még kb 5 hónapig fog tartani:)
Sajnos néha félrekajálok de nekem ennél a zsírszázaléknál még megengedhető és nem szól bele a diétába.
Viszonylag szükséges is, mert nem akarok havonta 8 kilót fogyni mert az nagyon sok. Havi 5-6 ideális. Utána úgyis lassul. -
#4861 áá te is diétázol?:F
nekem már pont 13nap van csak hátra...:D
de utána se kajálok félre majd vigyázok majd a vonalaimra
megdolgoztam ezért az állapotért és nem akarom elcseszni:D
eddig már minusz 7kiló trutyinál tartok és remélem azért még 1-1.5 lejön de ha nem akkor se olyan gáz
sok sikert neked! mert ilyenkor nem a legkönnyebb-pl itthon mindenhol cskoi-süti meg minden szarság van hasznos meg alig. nagyon könnyű lenne félrekajálni de eddig 1 napot kivéve 6 hetet jól teljseítettem:D -
#4860 Vágom de én nem használom egyiket se diéta alatt ezért majd kedves ceezee hoz nekem :D -
#4859 ha veszel mondjuk fél kilós kreatint vagy glutamint kb akkora doboz van hozzá az ilyen 3-500 grammmos kiszerelésekhez van akkora doboz -
#4858 most nem vágom melyik az, de van nekem mindenféle méretből! :D majd vasárnap adok egyet, most be is teszek néhányat a hűtőtáskámba, nehogy elfelejtsem. a táska meg mindig nálam van.:D -
#4857 Nem vettem még semmilyet, de ha veszek se titanosat fogok mert nekem az túl drága egyelőre kipróbálom a simát.
Más: Neked nincs véletlenül valami olyasmi sciteces vackod mint amit bunny a bbtv mittudoménymennyiben hívott "sciteces edzés utáni turmix tartónak" ? Mert nekem csak kicsik vannak, vagy túl nagyok, a shakerbe meg nem szeretem belerakni a port.
Gondolom kb a kreatinnak lehet akkora doboza. -
#4856 csuklóbandázst nem vettél véletlenül? mert én majd most fogok titan-t és érdekelne, hogy milyen. feltéve ha próbáltad persze. -
#4855 a 40% az inkább 70%
edzeni mindeki tud kajálni meg sokaknak "büdös" szóval az edzés csak a dolog kis része
igenis rá kell venni magát az embernek a normális kajálkáshoz vagy ha elégedett az elért eredményekkel akkor nem
de tudtommal ez az önfejlesztés sportja szóval telhetetlenek vagyunkés jobbat akarunk azt meg csak minőségi étrenddel lehet elérni:) -
#4854 van abban valami amit mondasz, de ha belegondolsz akkor rájössz, hogy az edzésről beszélni egyrészt elég nehéz egy fórumon(erre pl ott vannak a videók), másrészt pedig heti 3-4 edzést összehasonlítani a napi 5-8 étkezéssel... érted mire gondolok? az edzést általában könnyű elsajátítani(persze ez relatív), de a helyes tápanyagbevitelt el szokták felejteni az emberek(vagy fogalmuk sincs róla). miért? azért mert az sokkal nagyobb meló, türelem és óriási önfegyelem kell hozzá. nálam pl ezek férfias vonások (csak azért mondom, mert írtad, hogy hogyan állunk ehhez a férfias sporthoz)
beszélhetnék/beszélhetnénk itt csak arról, hogy ki mennyivel nyom fekve, mekkora a bickója stb, de abból senki semmit nem tanulna. és ha én azt tapasztalom, hogy igenis nagyon fontos a rendes kajálás és ezt a saját bőrömön kellett megtapasztalnom, akkor én ezt meg fogom osztani itt mindenkivel aki testet akar építeni. hogy megfogadja-e az már az ő dolga.
nyilván nem csak kajáról van szó(ha visszaolvasol látni is fogod), nagyon sokat beszélünk itt az edzésről is