33479
-
juzosch #4693 Igazából nem is a méret zavar, hanem ez az iszonyatos szálkásság, és a természetellenes szín. -
#4692 ahogy mondod: arányos!
azt azért tudni kell, hogy Johnny 166cm magas. ezen a versenyen a 87,5 kg alattiak kategóriájában indult, tehát nem egy óriási tömegű testépítő. csak egy fotón ez nem jön le, de igazából nem is fontos.
-
juzosch #4691 Na ez már arányos. Szerintem nem szép az ennyire kigyúrt test, de ez magánvélemény. -
#4690 Hogy össze lehessen hasonlítani:
-
#4689 az ilyen f@szok miatt nézik le a testépítést! az a baj hogy egy ilyen gusztustalan állat - akinek már köze sincs a testépítés legrégebbi, leglényegesebb céljához, ami nem más mint a szép, esztétikus, kidolgozott test építése - sokkal előbb fog szerepelni egy milliók által nézett "fókuszaktívdegeneratív" típusú műsorban, mint pl egy EB nyertes Lantos Johnny. -
juzosch #4688 Sőt az úszás még jobb is. Nem terheli az izületeket, és az izomzatod is építi.
A lényeg, hogy rendszeres legyen, akár minden nap, és legalább fél óra folyamatosan. -
#4687 Nem elég, hogy szteroidozott, de még kereskedett is vele. -
#4686 de -
#4685 Ez nem az a csávó aki szteroidozott, és már annyira nagy vot a karja hogy injekcióval saját magának lecspolt belóle egy csomó liter vért, de még úgyis bazi nagy maradt, és lecsukták egy időre? -
#4684 okés.akkor a futás lesz.mellete az úszás is jó még nem? kigyurt állat az nem akarok lenni:)csak legyen jobb testem. -
juzosch #4683 Löttyedtség alatt mit értesz? Ha hájas, akkor menj futni, a zsír csak aerob mozgással tűnik el.
Egy alap izomtónust fekvőtámasszal is el lehet érni, tehát lesz tőle egy kiállásod. De komolyabb izommennyiség csak súlyzós edzéssel fog felmenni. A kigyúrt állatsághoz pedig teljes életmód kell. -
#4682 azt akarom,hogy ne legyen löttyedt mellkasom:D -
juzosch #4681 Azt senki nem mondta, hogy nincs hatása. Erősebb leszel tőle, csak más oldalról. Nagyobb súlyt nem fogsz emelgetni, nagyobb sem leszel (egy idő után), de pl kitartóbb leszel (később fárad el ez az izom), és nagyobbat ütsz.
A lényeg, hogy először találd ki, hogy mit akarsz PONTOSAN. Csak nagy és izmos lenni?
Aztán már pontosabban ki lehet találni az edzésmódszert. -
#4680 -
#4679 köszi. de ha nem leszek izmos, akkor mi értelme van?:) ábszolut semmi hatása v mi? vagy csak arra célzol hogy ne várjam azt hogy x honap, év után swarci mellizomzattal rendelkezzek...:D
bocs ha félreértettelek -
juzosch #4678 A legjobb (nekem) az, aki leordít, ha nem feszülök meg eléggé. Ilyenkor végkimerülés után még sikerül kierőszakolnia még pár gyakorlatot:)
Vigyázat, ez nehogy sérülésbe torkolljon!!! -
#4677 egy jó edzőtárs sokat tud segíteni! én pl nemrég áttértem a mellről nyomásról a vállból nyomásra egykezes súllyal.az első 2 hétben 25kg-val csináltam. a 3. héten segített egy haver és felmentem 30-ig. következő héten megint segített és akkor rávett, hogy 35kg-ra menjek fel, de annál már felmerülnek olyan problémák is, mint hogy segítség nélkül egyszerűen nem tudom felvenni a súlyt. ma szintén vállazni fogok! :D
ezzel csak azt akartam mondani, hogy 2-3 hét alatt nem erősödhettem ennyit, ez képtelenség. ez azért van mert volt aki azt mondja, hogy "gyerünk bmeg megy ez még többel is". bár van akinek a puszta jelenléte tud motiválni (az előbbi példánál a srác 25kg-val több mint én) és ezeket kell felismerni és kiaknázni, mert ez a sok apróság sokat jelent ám több év edzés után. -
juzosch #4676 Voltam én is kezdő. Nem is volt még olyan régen. És látom, a rossz példát is, hogy egyik haverom hogy edzi a hasát. Sehova nem fejlődik. 50 felülést nem bír egyszerre megcsinálni még mindig. Sajna az istennek sem lehet rábeszélni:)
De sztem kezdőként is az a legjobb, ha annyit csinál, hogy elkezdjen égni a hasfal, és aztán még ugyanennyit. Persze ehhez jó ha van egy társ, aki rugdos, hogy csináld. -
#4675 megint nem értesz! elhiszem, hogy te biztos vagy a "hasizomban", nekem is van ismerősöm aki így edz. DE. ők nem ma kezdték és tudják, hogy mit csinálnak! itt nem arról van szó, hogy engem kellene meggyőznöd, hanem arról, hogy itt kezdőkről volt szó. nem rólam és akármilyen meglepő még csak nem is rólad -
juzosch #4674 A fekvenyomás erősen csak saját tapasztalat/5let volt, tehát nem kell készpénznek venni.
A hasizomban viszont biztos vagyok. Nemcsak profi edzéstervben hallottam, de ezirányú tapasztalatom is elég jó. Több testépítő ismerősöm is megszakad a felülésben, míközben én, és aki hasonlóképpen edzi még csak meg sem erőltette magát.
Az oka is megvan, a hasizom egyszerűen túl jól bírja a hosszútávú terhelést, és jól regenerálódik.
Mindez nem vonatkozik arra, aki súlyokkal csinálja a felülést is. -
#4673 sztem meg én jobban tudom, hogy NEKEM mi a jobb. amit leírtam az egy útmutató egy olyan embernek akinek még nincs tapasztalata ergo rutintalan. te valószínű, hogy rájöttél már, hogy neked mi a jó és azt is csinálod.
fekvenyomásról meg csak annyit, hogy egy kezdőnek ne mondj már ilyet, hogy a fekvőtámasz eleinte jobb mint a fekvenyomás! -
#4672 És miért jó ha nem pihensz? -
juzosch #4671 Hasra szvsz a legjobb, ha egyáltalán nem pihensz. Általában 50-es sorozatokat csinálok, és utána egyből folytatom egy másik hasgyakorlattal.
És így is eltart legalább 10 percig, mire végzek. -
juzosch #4670 Ha 0 izom van rajtad, akkor eleinte az is nagyon jó. Sőt sztem jobb is, mintha egyből a fekvenyomással kezdené valaki. -
#4669 fekvőtámasz. de előre mondom: ettől nem leszel izmos. -
#4668 ahogy Jazzy is írta: annyi pihenőidő a sorozatok között amennyire szükség van. nagy általánosságban ez 2 perc környékén van. ez attól függ, hogy melyik izomról van szó. a has és a vádli(de még a karok is) gyorsan regenerálódnak. én a hasat 30mp-es, a vádlit pedig kb 1 perces pihenővel csinálom. ugyanakkor egy nehéz guggolásnál nem elég 2 perc. az okostojásokkal ne foglalkozz, ha mégis baszogat akkor kérd meg, hogy mutasson 20mp-el 4x8 -as guggolást! :D ha hajlandó rá akkor ne hagyd, hogy nevetséges súllyal csinálja! de lehet, hogy ő olyan "hardcore" gyerek aki nem szokott guggolni, mert a főzelék mellé az nem jó! :D
ja és félreértettél: nem 2 sorozat, hanem 2 gyakorlat 3 sorozattal! -
#4667 Egykezes súlyzóval tárogatás. -
#4666 tsö
otthon,komolyabb eszköz nélkül elvégezhetö mellizom-erösitö gyakorlatot tudtok nekem mondani? köszi -
#4665 Szőlőcukor nem egy bonyolult dolog, szőlőcukor van benne, méghozzá 100%-ban. Azaz gyorsan felszívódó szénhidrát. -
Bammy #4664 Szőlőcukrot miért szoktak enni? abban mivan? attól jobban bírod az edzést vagy mi? -
#4663 Kössz szépen,hogy letisztáztad előttem a dolgokat -
#4662 Intenzív alatt annyit ért, hogy nem dumálsz fél órákat két sorozat között, helyesen csinálod a gyakorlatot és megfelelő súllyal. Ezesetben nemhogy nem lesz szükség 3 sorozatra de nem is fogsz bírni csinálni annyit. Bicepsz, tricepsz ezekre elég 2 sorozat. Vádlira magas ismétlésszámot szoktak javasolni kb 20-at. Vádli az jól bírja, lehet gyakran edzeni. Nem fogod túledzeni magad. A túledzés egy fokozatos dolog. Fáradékonynak érzed magad, nem fog csúszni a kaja, nem lesz kedved edzeni, esetleg fejfájás, izomfáradtság, álmatlanság ilyesmi tünetei lehetnek. Ha túledzetted magad azt érezni fogod, de ez a veszély nálad nem áll fent. A 20 másodperces szünetet mondjuk be lehet tartani bemelegítő súlynál. Ha a munkasorozataidat végzed, annyit pihenj amennyi szükséges ahhoz, hogy meg tudd csinálni a következőt, ne többet, ne kevesebbet. 4 munkasorozat sok, ha intenzíven csinálod nem fogsz annyit bírni. -
#4661 Amire te gondolsz az valami Nátrium-oxid fokozó termék pl a NO-burst. Ez serkenti a vérkeringést így edzés közben az izom vérrel telítettsége megnő, maximálisra növeli a bedurranás mértékét és az erezettséget és edzés után tovább marad meg ez az állapot. -
#4660 A Glutamin egy aminosav. Az izomzat aminosavjainak kb 60%-át teszi ki, tehát elég nagy szükség van rá. Anabolikus és anti-katabolikus hatása van, azaz építő, és lebomlást akadályozó hatású. Növeli a protein-szintézist (több fehérjét tud felvenni az izom), izomsejt-térfogatot is fokozza valamennyire. Emellett elvileg a természetes növekedési hormon termelést is növeli jócskán. Növeli a glikogén raktárakat, Tehát több ch-t tudsz raktározni. -
Jobson #4659 azt hogy érted, hogy nem kell 3 gyakorlat, ha elég inzenzív az edzés?
mitől lesz intenzív és mitől nem?
bicepsz, tricepsz, vádli: ezekre két sorozat? másra nem kell kettő?
mi van akkor ha túledzésvan? gondolom, hogy nem jó, nem is szándékozom túldzeni magam.
más a főzelékes gyúrós srác azt mondta, hogy a 3*6-12 helyett csináljak 4*8-at 20 másodperces szünetekkel. erről a vélemény?
inkább hiszek nektek mint neki :)) -
#4658 :( akkor végülis mire való? -
#4657 Sajnos nem. :( -
#4656 sztem hulyeseg-.- -
#4655 Eddzés után amikor be van durranva a karod,és ha szedsz glutamint akkor akkora amrad mint edzés közben? ez igaz szerintetek? -
#4654 csináld tovább, csak arra figyelj nehogy túledzed magad. kisebb izomcsoportokra nem kell 3 gyakorlat, ha elég intenzív az edzésed. itt gondolok pl a bicepszre, tricepszre, akár a vádlira.
és elég mindennél 3 munkasorozat(ebbe a bemelegítő sorozatok nyilván nem tartoznak bele)
pl mell esetében:
fekvenyomás - (2 bemelegítő sorozat után) 3x6-12
45 fokos nyomás - 3x6-12
tárogatás vagy áthúzás - 3x8-12