Maya
-
mondom, nem a produkciós kritériáknak való megfelelés volt a cél, hanem hogy magabiztosabban mozogjak high poly körökben (mert ugyan a low polynak is megvannak a buktatói, de a high polyban trükközni kell, mert kézzel nem mindig lehet csak úgy utána állítgatni a dolgoknak, mert jönnek a horpadások...). Egy kocsinál egyébként a felni lehet szerintem amúgy is nagyobb polyszámú, mivel a kaszni a méretéhez képest általában kevesebb polyból letudható részéletesen. De még egyszer mondom, csak borulás volt a cél, apró, kicsit nehezebben modellezhető részeket kimodellezni, komplexebb alakokból boolean-olni és elkötni, stb... Tudom, senki sem támad rám emiatt, nem is így értem a fenti mondandómat :D
Amúgy nem láttam a vehicle modeling for productiont, sajna pont az nincs meg (csak a BTS 1, 4, 5, 6, 7 van meg)
Az viszont nekem is feltűnt, hogy ha mindenre teszek egy smooth-ot, akkor az "csak" 4x-ezte a polyszámot, míg subd esetén (már ha félig is jól mér a viewport polymérő) sokkal többszörözte. Felteszem ettől függetlenül jobban tudja a rendermotor renderelni a dolgokat, nekem a forgatásnál egyikkel se volt probléma (pedig volt, hogy 1,5 milla rendes poly (smoothból) volt a képernyőn).
Viszont Win7 alatt egyszerűen rosszabb nálam a viewport. Mostanában sokat vagyok win7 alatt, mivel a netem valami miatt csak itt hajlandó menni, xp x64 alatt nem, és lusta vagyok átmenni xp-re munka alatt, kivéve ha direkt nem akarok netet, nehogy elvonja a figyelmemet :D Szóval azt kell hogy mondjam, nálam jócskán lassabb a win7 esetén a viewport, mint xp x64 esetén. na de mind1...
Amúgy én is örülök, hogy ilyen kocsit is modellez valaki, én ha lehet nem fogok, mivel egyáltalán nem tetszik a formaviláguk :) 1-2 filmben jókat hoztak ki belőlük (pl League of Extraordenary People vagy mi volt a címe), de 99%-ban nem jönnek be :)
WWolf: jól halad ez, gratz... én sosem tudom ilyen gyorsan feldobni a kasznit, én mindig lassan haladok vele. Ki kéne már próbálni valami más modellezési módszert is nekem, mert kaszninál a jelenlegit szépen átlátom és kontrollálom, de lassú...
Garou: én is drukkolok, majd szórhatnád az infókat ide :D