Maya
-
kis kiegészítés:
a mulitpixel filtering viszonylag kevés hatással van a renderidőre, tehát 1-2%-ban módosítja, de nagyobb mértékben nem, viszont a kép élességét befolyásolja. Animációhoz a gauss-t javasolnám, still image-hez pedig a mitchelt, mert ez élesebb. Lanczos-t 1x használtam, ennél élesebb filtert még nem láttam (majd ha rendermanolni fogok, gondolom fogok), de szerintem ez felesleges is lehet...
Az alpha contrast egy fontos dolog, tulajdonképpen az antialiasing mértékét határozza meg, a 0.02-es érték olyan mértékben meg tudja növelni a renderidőd, hogy nem fogod kivárni sose. Az alap beállítás 0.1 sok esetben jó, ha nagyon finom minőséget akarsz, akkor tedd 0.05-re. Valamint az AA-t jelenettől függően kell szabályozni, ahol pl sok párhuzamos vonal van, vagy körcentrikus görbék egymás mellett, oda lehet használni 3-1-es beállítást, de alapesetben a 2-0 jó eredményt szokott adni. tesztrenderekhez használok 1 - (-1) -et, vagy 0 - (-2) -t. Amúgy ez így az adaptív AA, van még a fixed, amikor a két érték ugyanarra van állítva, illetve a custom, amikor szabadon állítod, hogy melyik mennyi legyen.
Valamint még annyi, hogy ha leviszed a frame buffer gammáját .455-re, akkor állítsad a frame buffer adatformátumot 32bitesre, elvileg úgy fog jó eredményt adni, de ez már a linear workflow alapok, ami egy eléggé nehezen magyarázható, ámbátor igen egyszerű téma.
franc essen bele, mrnél ezek annyira alap dolgok, és tök szívesen csinálnám már a tutort róla, de egyszerűen fingani nincs mostanság időm sajna, semmilyen saját projectet nem csináltam 3 hónapja. Elkezdtem egy jelenetet a tutorhoz 3 hónappal ezelőtt kb, aztán betámadtak a munkák, azóta ott porosodik a winyómon. ezer bocsi érte