Maya
  • Peetmaya
    Mag durva, ez már olyan highpoly, hogy nem is kell smootholni, mert távolabbról már elég poly van benne:)
    BTS - vehicle modeling for production tutorban azt mondja a csóka, és nagyon sokszor mondja, hogy "you should keep your models as light as possible", szóval a lehető legkevesebb polyt kell felhasználni, amivel a formát meg tudod adni. Egyébként ez tényleg így jó, tapasztalatból mondom. 1-1 modellnél is ki tud jönni a végére az, hogy borzalmasan magas polyszámokkal kel már a viewportban dolgoznod.

most volt nemrég egy munkám, rendezvény látványtervet csináltam. iszonyatosan heavy jelenet jött össze, subd approx nélkül volt a jelenet nagyjából 7.5-8 milla poly. nem tudom miért, de mental ray csak 1x írta ki, hogy a subd approx után mennyi volt az össz poly amit kitett, mert a logba az instance-okat nem szokta beszámítani (fura a render logolása maya 2011-nek, legalábbis nálam az is bugos, és ez az egyik legidegesítőbb hülyesége, semmit nem tudok debugolni), szóval a lényeg, hogy subd után valami 77 milla polyt köpött ki egy képre. Lényeg a lényeg, hogy már akkor nagyon akad a viewport, ha csak 1 milla poly van a képen, nemhogy 3-4, szóval képzelheted milyen szenvedés volt kamera nézetet állítani. végül úgy oldottam meg, hogy csináltam 500poly-s proxy modelleket a highresekről, odatettem a helyülre, és így könnyen és gyorsan beállítható volt a kamera, az animáció stb. Vray amúgy egy jó renderelő, nagyon szépen és gyorsan kezeli a fényeket, nagyon ügyes a vraymtl, de a memória kezelése sokkal jobb mental raynek, ugyanis vray összecsuklott 44 milla polynál.

szóval Wwolf, szerintem ez a kerék részletesség elég tud lenni, ha a megfelelő support edge-ek (formatartó élek) be vannak téve. Amúgy nagyon tetszik az ötlet, hogy egy ilyen autót modellezel le, mindenki csak az új csilivili autókat modellezi, ami ugyanolyan kihívás, de már elcsépelt számomra picit. Ebben a modellben viszont nagyon érdekes formák vannak, és a textúrázással is sokat fogsz tudni játszani.
    Amúgy az épület terv, amit csináltál, az hogy halad Wwolf? Elkészültél vele, csak én maradtam le a képről, vagy picit félretetted, mert másba fogtál bele?

Garou, drukkolok, bár szerintem felvesznek, azok alapján amit írtál, elég meggyőző lehetett a bemutatkozód.