Maya
-
Mag, nem kritizállak én, távol álljon tőlem, én olyat sose szoktam ;) Következő lépésnek akkor az lesz a jó, ha tudod csökkenteni a poly számot, de smootholva megtartja a formát. amúgy azért számol többet a a subd view, mint a smooth, mert ha megnyomod a 3-ast akkor 2x-es smoothot kap az objected (asszem a geo shape node-jában lehet állítani a smooth mesh beállításoknál, hogy hányszor smootholja, illetve renderkor hányszor)
montressor:
az ao használata általában úgy szokott történni, hogy a diffuse colort szorzod fel vele, és ezt az egészet szorzod be az egyéb fények összegével. de fel lehet használni tök más módokon is, nekem eddig ez adta a legjobb eredményt. Arra figyelj, ha FG+AO-t használsz, akkor az AO-nál a max distance legyen kisebb, hogy csak az apró részletekre korlátozódjon az AO, és ne globális szórt fényt szimuláljon. Arra ott van az FG, az AO-val csak a mikro részleteket teszed rá. Az meg, hogy most esztétikailag hogy néz ki jól a képed, nem tudom, nincs most előttem, nézz sok témába vágó képet (nyári napsütéses, tengerpartos vagy ilyesmi), nézd meg ott milyen fényviszonyok vannak, árnyék, tükröződések, direkt napfény, játsz a hangulattal, a napszakkal, és fontos, hogy a rendert ne hagyd kiégni sehol, azt utólag kompozitban tedd inkább rá.