Maya
-
Csontmozgató setupot ne várj most,ugy vágtam neki,h jointokat forgatva egyesével csinálom,de mégiscsak könnyebb ha egyet kijelölök és 2 mp alatt beállitom a karját,nem kell vele annyit bénázni egyesével,aztán még jól se áll,azért keresek most vmi értelmes tutort rendes riggeléshez,már szedtem le 2t asszem elég lesz bőven...
Magni:Az a modell szépen ki van dolgozva,4szöges,átlátható..Az enyém meg akkora massza,h hihetetlen...A test és a táskák közt alig megközelithető méteres hézagok vannak,a táska fele a modell belsejében van,aztán ha mozgatom a kart h lássam mik a rossz vertexek,akkor még a hézagot is eltakarja egy jó nagy face,amit kihuztam a karjával együtt,meg vannak olyan helyek ahol nem is jelöli fehéren a dolgokat de ha ráfestesz kicsit mégis rengeteget ugrik vissza...
Ezért lett elegem az egészből és mondtam h fos meg szar mert lehetetlen ilyen modellen dolgozni vele..Még szerencse h itt van ez az Interactive skin bind,amivel sokkal könnyebb dolgozni,és paint weight csak a korrigálásokhoz kell...Ad egy csomó manipulátort kapszula formában és ami benne van az nagyon mozog ami kivül meg egyre kevésbé,és nem kell bemenni a táskák közé, a modellbe meg a seggéből kioperálni a nem kellő vertexeket,hanem nagyjából belövöm interactiveban és kiegyengetem paint weighttal,elmondhatatlanul könnyebb igy "dolgozni"...már nem lyukad ki a karakterem ha nagyon megmozgatom a karját,se nem produkál durva anomáliákat,h pl. megvakarom a karakter fejét és hatalmas hegyes széles de keskeny hónaljtól derékig terjedő,könyökéig kiérő deformáció ugrik ki a testéből ahogy nyul a feje felé.Már csak össze kell rakni a riget,elmenteni,rátolni a modellre interactive skin binddal,megcsinálni ahogy tudom a dolgokat és lehet animálni,meg ilyenek..Aztán még 7 karakterhez hozzárendelni a riget és őket is megcsinálni...
Próbálkozok de félek h rengeteg ideig el fog tartani,a nem várt hibaüzenetek,a jól megcsinált mégsem jól működő dolgok meg a render miatt az egész...Az egész cucc 25-30 perces lenne,történettel,ezért kellene a 3d,h a 12-15perc hosszú(az összes átvezető külön-külön 1-1,5 perc lenne) átvezetőket jobban ki tudjam hangsúlyozni,h most itt ki kell taponi a belét,és akkor kitapossa mert meganimálom és nem úgy,mint játékban,hogy belesétál és ott ugrál a halotton aki nem is a hátán fekszik mert olyan animáció nincs a játékban,és még egybe is lógnak a karakterek...