Maya
-
"Bár nem értem mit szenvedsz. A csontozat általában külön van a modelltől, és csak egy kódsor kapcsolja hozzá. Ha kiszedted a modellt, akkor a hozzá való riget, miért nem szedted ki? Ha meg csak módosítasz rajta felülírva az eredeti karaktert, akkor működnie kell a játékban. (Persze ezzel nem animozol csak megjegyeztem, hogy működnie kell)."
Valszeg azért, mert a modell csontváza a játékengine-be való betétele során elveszik, és a helyét az annak megfelelő engine-beli csont veszi át. Amikor játékokból exportáltam, akkor a csontvázak ha meg is voltak, külön file-ban voltak az engine-nek megfelelő formátumban. Egyedül a textúrákat és a mesh-t magát tudtam mindig kiexportálni (meg persze hangokat, zenéket, stb...).
BTW részemről Berlinboy azt tehet amit akar, megkérdezte, hogy hogy csinálják a hozzáértők és a profik, mi elmondtuk hogy hogy láttuk (Weta animátorától és hasonló), ha neki ez szar és fos megoldás, nincs kötve a keze hozzánk. Találjon ki valami neki fekvő módszert (ami persze működhet is, csak épp rugalmasnak nem lesz rugalmas, tehát EHHEZ konkrétan működhet, de máshoz nem), de még ez is csak a rig lenne maga... az animálás külön művészet, a többivel együtt. Én konkrétan kb 6 éve maya-zok, ebből olyan 1 év kivételével mind relatíve folyamatos (heti egy-két alkalom biztosan), és egyenlőre csak a modellezés részre mondanám azt, hogy úgy ahogy nem ér már meglepetés (persze mindig tanulok új dolgokat), és hogy van némi rutinom. Renderelni csak a VRAY miatt tudok valamennyire, textúrázáshoz és sculptoláshoz nincs valami nagy rutinom, minden másból pedig elméleti tudásom és pár alapszintű gyakorlatom van (scriptek, dinamika, ruhaszim, stb...), de ez messze nem mondható profinak, de még csak haladónak se. Ezért mondtuk mindannyian, hogy a Berlinboy által felsorolt témák normális szintű ismerete nem pár hét. De nem hitt nekünk. Így a program és a tényleg profik megoldása lett szar, nem pedig az ő hibája lett... Szóval részemről azt csinál amit akar, én ignorálom innentől a rigelési kérdéseit.