Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem holnap feltöltöm az enyémet is, aztán meglátjuk mit ítél a zsűri.
És ti is letölthetitek és megnézhetitek.
4 db Jump Drive maradt rajta, ezzel 5000 km-re lehet elugrani. Az elég szép.
@Robokutya: a fegyverekkel az a gond, hogy sokszor nem veszik figyelembe a hajót és, ha nagyon benne vannak a lövöldözésben, akkor könnyen a hajóba lőhetnek. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. AZ állomásomat is rendesen szétlyuggatták meteoresőnél. Ha kin van, akkor kisebb ennek az esélye.
Amúgy szerintem így is, úgyis könnyen leszedhetőek, ha rá céloznak.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
- - az elejét a hajónak tényleg nem kéne erőltetned nem illik a képbe a szétszedőhöz általában egy leszállótalpat is szoktak generálni hogy rácsatlakozhassanak a szétszedni kívánt részre hogy ne repüljön el a darab amit szétszedel éppen.(jobban festene a dolog ha a kidobóra terveznék inkább egy drónt amit ha másképp nem egy kamerából irányítasz a hajóról.
-- a gépágyú tornyok meg túl magasan lesznek simán le lehet őket kapni, nem tudod lejeb tenni legalább egy kockányit?
Több hajón is azt látom hogy ezek a fegyverek magason kilógnak lehet nem fér két kocka közé a konténerrészük?bár még nem próbáltam így ki őket
Ha pontozni kéne 10/8 at adnék eme felsorolt apróságok miatt:)
<#eljen>#eljen><#wink>#wink>
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Urraha > 500m
kishajo > 5000m
nagyhajo > 50000m (talan 15... reg volt <#beka2>#beka2> )
Mennyi reaktor kell: En altalaban 3-nal tobbet nem epitek, a maradekot batteries (akkumulator) okkal szoktam megoldani, ha kell a plusz nafra bekapcsolom oket, ha nem akkor eleg a 3 reaktor.
www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44
Amúgy jól néz ki a madárka :)
Távirányítós drón hajó megoldható, de, ha jól emlékszem, akkor max 500m távra működik a távirányító. De lehet, hogy csak szkafanderben, hajóban ülve, ha van lehetőség más hajó távirányításaára, akkor előfordulhat, hogy az antennák hatósugaráig irányítható. Csak egyszer próbáltam, akkor is közel voltam a járműhöz és szkafanderben, nem hajóban ültem. Ki kell próbálni.
Baszki amikor már azt hiszem, hogy még 1 nap és repülhető a járművem, akkor bejön valami extra dolog és elkezdek agyalni. :D (iszonyat jó ez a játék)
A fúrófej sajnos túl nagy ennek a hajónak, viszont feltétlenül kell nekem, talán majd egy modban lecserélhetem kisebbre. Egyszerűen nem tudtam neki egy normális depót építeni, túl nagy a helyigénye, ezért kicsit dizájnosítottam az oldalát, mintegy félig-meddig védő pajzsot csináltam oda, és ha már ott volt, akkor telepakoltam rakétákkal. A bontó is nagyon kell, mert olyan jó dolog lesz egy megbénított hajót kényelmesen pilótaszékből felnyitni. :)

Szerintem könnyen át lehetne alakítani luxushajóvá, csak kellene hozzá még pár mod, hogy legyen szórakozási lehetőség is, meg kabinok, esetleg a tetején golfpálya :D
Most dolgozom fel az infókat, amiket megtudtam. Annak is van egy bája, mikor kiderül a meteoritlövő+kamera funkciós gatlingról, hogy neki is jó lett volna egy csőrendszer (illetve megcsináltam), illetve hogy szerencsétlen gatlingok annyira nem illeszkednek a dizájnba azzal hogy sehova nem lehet őket besüllyeszteni, hogy művészet eldugdosni őket.
passanger
Láttam pár videót a bolygós témáról. Az mod vagy valamelyik fejlesztő rakott fel ezt-azt youtube-ra?
Esetleg csak egy film?
Már nem tudom, hol és mikor, ne kérjetek linket.
De végül is mindig ez a vége: a játék új szinte lép, ha közösségben játszod.
RJoco: A hajód kajak úgy néz ki, mint az Ugró a Csillagkapu - Atlantiszból, csak persze jóval nagyobb.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.09.27. 22:37:34
A végtelen világ a beállítások alapján generálja tovább a dolgokat. Sziklákat, meteoresőt, kalózokat és bázisaikat.. Ha meguntad az építkezést, akkor ölj kalózt :D
Egy szerver tényleg nem lenne rossz.
A pilótafülkét Voxel ablakokkal lehet jól megerősíteni. De ez már mod. Ilyen van az új hajóm hídján is.
Nem muszáj a fúrófejet és a flexet egymás mellé tenni. Az egyik mehet előre, a másik meg hátra. Így megmaradhat a szimmetria is. De mivel űrről beszélünk, ezért akár oldalra is rakhatnád, mert nem számít a szimmetria. Bár én is jobban szeretem azt.
Pár kép a hajóról, amit építettem. Még kell rá egy kis dekoráció és némi beállítás a pilóta ülésben, de a többi megvan.
A neve Égi Fény lett, ezt kell még felírnom rá. Szerintem holnap meglesz, aztán akár mehet is a versenyre. Állomást már nem csinálok hozzá, pedig szép ötleteim voltak...
Supertrabi szenzor scriptjét is felhasználtam, ez segít a landolásban. Már amikor működik. Úgy vettem észre, van egy kis bug a játékban.
Éppen belefértem a 15000 blokkba, a név még pont fel fog férni.
Tulajdonságok:
4db Jump Drive
6 rakétakilövő
6 gépágyútorony
2 sniper puska
2 pilótafülke és 6 vezérlőpult a fegyverzethez
1 pilótaülés a főnöknek.
1 fal sok kapcsolóval
1 grav generátor
Oxigén ellátás
A meghajtást és gyrokat leolvashatjátok a képekről.
Spoilerba rakom, hogy ne foglaljon sok helyet az oldalból és ne töltögesse be mindig a böngésző, mikor megnyitjuk az oldalt.
Valamit mókoltak a feltöltési menüben is mert ha jól látom nem lehet kategorizáltatni a feltöltésedet csak egy választható funkció van annó egy rakat volt blue ptrint-től kezdve a script kiválasztásig minden.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Viszont itt Kezdődne a közösségi bulija a dolognak. Saját szervert bérelni konfigolni hogy minden benne legyen
Vagy nagyobb külföldi érdekeltségű sűrűn lakott szervereket kell keresni ahol minden mód fent van amit használsz .Na ez az igazi szőrszál hasogató feladat a következő szinten:) És ha találsz egy szervert amin tényleg van élet és lehetőség akkor ott kezdődik a buli 2.0 :)
Tegyük fel elkészítettük a csodálatos hajónkat. És akkor mi a következő lépés? Adott néhány single player pálya. Na most ha végtelenre állítom a teret, és elhagyom a kezdőzónát, és mondjuk még jumpolok is egy több ezer kilométerest, akkor hova jutok? Eljutok valahova? Kezdőhelyen kívül bele fogok szaladni még objektumokba?
kérdés:
Arobbanófej néven futó warhead az micsoda tulajdonképpen? Mivel a fúrófej mellett mutatják, eleinte arra gondoltam hogy a hegesztő, a bontó, a fúró mellett ez a negyedik olyan valami, amit a hajóból kitolhatunk. Robocraftból a tesla közelharci fegyver ugrott be. Hogy ezt a hajó orra elé kitolom, belerohanok az ellenségbe, és akkor felrobban.
A hajód most csak 10%-ban van kész:))
Megihletett egy kép. Egy űrhajó képe. Olyannyira, hogy beette magát a fejembe, hogy én azt megcsinálom az SE-ben. De nem ment. Már pusztán oldalnézetben is olyan bonyolult a forma, hogy fel kellett adjam :(
Aztán mondtátok pár napja a SETool Boxot, amivel be tudtam tenni a képet a játékba. De aztán meg a 3D-s kiterjesztéssel volt gondom, egyszerűen túl bonyolult a forma, és sok 100 blokkot kellett volna a helyére tenni a megfelelő orientációban. Megvolt egy 2D-s alapom és ismét fel kellett adjam :(
Pörgött az agyam hogy kéne. Régebben már próbálgattam a Blender nevű 3D-s tervezőprogramot - sikertelenül. Most is amikor elkezdtem, annyira felidegesített, hogy nem értem, hogy túl bonyolult, hogy kiléptem. De közel voltam már, a motiváció megvolt, úgyhogy megtanultam használni. Beletelt órákba, napokba, de megtanultam. És belekezdtem.
És ez lett az eredmény:
A forma megvan, már csak ki kell tölteni :) És beszínezni. Kicsit persze eltér az alap képen láthatótól, de nekem ez így jobban tetszik :) Hihetetlen mikre rá nem vesz ez a játék <#szeret>#szeret> <#law>#law>
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.09.27. 18:43:33
POLLYWOG WASD Gravity Drive
Gravitációs hajtómű energiafogyasztása vs. normál hajtóműé A gravitációs hajtómű 8-ad annyit fogyaszt.
1 hátránya viszont van: ahhoz hogy fel le mozogj, nem működik az F és C. Be kell raknod egy plusz gravitációs generátort fel-le irányba, és neked kell állítani annak a gyorsítását. Fel-le csillapítás viszont van!
Persze azért kell a hajóra 2-3 kisméretű hajtómű az egyes irányokba, mert a szkript még nem tökéletes, csak 0,05 m/s alá lassítja a hajódat, a kicsi hajtóműveknek kell lenullázni a sebességet. El tudom küldeni a blueprint-jét offline is, ha gondolod. Én is ezt használtam a hajómon. A hajómon 2 nagy raktort használtam, az meghajtja az egész járgányt egy elég tisztességes sebességgel. Ha hajtóművekkel akartam volna ilyen sebességgel meghajtani, akkor 10 nagy reaktor kellett volna!
nem tudom van e valami block ami részlegesen több fényt engedne át?
akkor kell a több ha ejteni vagy taszítani akarsz valamit
Akár centrifugát is csinálhatsz az űr lasztiknak:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.27. 17:48:05
Most már szinte csak gravitációs hajtóműből van egy darabom. Hát nem tudom, én meg vagyok elégedve a gracitáció mértékével. Van olyan, hogy ebből is több kell? :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.27. 17:41:03
Kísérletezéssel lehet leginkább kideríteni, mennyi kell rá vagy egyszerűen jó sokat raksz és max később bontod le, ha nem kell annyi.
Hajtóműből is annyi kell, hogy meg legyél elégedve a gyorsulás-lassulás-fordulás tulajdonságokkal.
Érdeklődni szeretnék ,hogy csatlakozhatnék-e valakihez aki az 1-1-1 survival módot részesíti előnyben és szívesen elépítget közösen, mondjuk TS3 ( vagy egyéb ) program használata mellett?
Kérdés:
Azt hogyan becsüljük meg, hogy mennyi reaktor kellene, illetve mennyi hajtóművet rakjunk a gépre? Most az oké, hogy jelzi a reaktorok teljesítményét, de pl. amikor gázt adok, akkor mindig túltöltést jelez. Ez nem tudom mit jelent. Végsebességnél normális, hogy túltöltés van?
INNEN
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.09.27. 10:27:10
Bár nem vágom miért nem dobnak egy értelmes emelési magasságot fel mint az a csekély 30 méter magasság.egy lifthez is túl kevés így az alap piston.Oké lemondok a piszton alap magasságának változásáról de akkor a magasságát tolják feljebb.
Javaslat: hm... az a pistonos furo fejes valami nem nagyon fog ott mukodni <#phone>#phone> Meg ha maximalis tavolsagra kinyujtod azokat a pistonokat, akkor sem lesz eleg tavol ahhoz, hogy lenyeges banyaszast vegezz vele, max felszini banyaszat, ami nem igazan hatekony. Es az a baj ha melyebben bele akarsz turni egy aszteroidaba ezzel a hajoval, a aszteroida fala ossze-vissza fogja torni a hajodat, aztan meg <#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: SUPERTRABI, 2015.09.27. 01:34:24
Steam: Gfegyver
Elvileg elmentettem a blueprintet, de valamiért az új világban nem azt hozza be, amit kellene. Nem értem. Még jó, hogy a régi világ megvan. Azt azért akarom újra cserélni, mert elég gyakran van meteor eső. Valamit bespawnolhattam.
minél több, annál jobban fordul a tengelye körül
Steam: Gfegyver
Ha a piston végére rakok egy blokkot és arra a futóművet, akkor is leszakad a piston vége.
Szóval a hibajavítással elcseszték a kitolható futóművet...
Kb 30 perc eddig a torony kreálmányomra szánt idő:)
A kijövő sarkok lesz a kihívás megszerkeszteni de mivel a torony belselye üres ezért okés a dolog megoldása :)
Bár a világítása lehet nem lesz tökély:)
Jó hát ez van, ez volt a tanulópénz. Az első hajóját az ember így építse meg, így lesz igazi értéke! :D
Annyit csalást azért művelek közben, hogy 4000 férőhelyes tárral, és gyorsított összeszerelő-finomítóval dolgozom. Ha 400-asával kellene pakolásznom a felszerelést, belerokkannék szellemileg.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.26. 21:03:03
Ami még jön hozzá:
- robotkarok megcsinálása, a csőrendszer kiépítése a finomítóig, illetve az egész részleges lefedése oldalról-alulról
- rakétasilókat a szárny alá, 20 darabot kábé, természetesen automata töltőrendszerrel. Összeszerelő megcsinálja a lőszert, áttolja konténerbe, az meg azonnal adagolja a tárba
- napelemeket tervezek még, amiket rotor segítségével kinyitok majd. Pontosan még nincs magam előtt, de olyasmit szeretnék mint a csillag alakú Nova Corps Fighter, csak itt majd a napelemek lesznek az extra szárnyak. Fogalmam sincs mennyit ér a napkollektor, csak fanolás miatt csinálom, illetve mert így képessé válik a hajóm a napszeleket meglovagolva vitorlázni az űrben :)
- landolást én is szelepek+landing gear kombinációjával oldanám meg
- hátul van a jump drive, az a rész még nincs beépítve, elvileg hajtóművek lettek volna, de a szárny hátoldala tele van velük. Az is lehet megtoldom az egészet egy nagy hajtóművel, plusz hátulra légvédelem
- kamerák minden oldalra, szenzorok, egyáltalán mindenféle létező hasznosnak gondolt kütyü beleapplikálása
-hajtóművek tisztességes elrendezése, erre még nem értem rá
A hajótműveket kell úgy megoldani, hogy takarásban legyen mindegyik. A szabadon lévő hajtóművek hülyén néznek ki szerintem.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.26. 20:57:14
Most viszont megint eszembe jutott egy kreálmány ötlet
Jelen pillanatban a Code.Lyoko.Evolution sorozatot lesem az első évadát:) ebből máris kitalálható mire gondolok:)
Hát persze a tornyokra csak ki kéne számítani milyen széles legyen a tégla hogy a szelepek és a világítás is simán beleférjen. A többi meg már a piston sebesség és a világítás kifundálása illetve egy jól összhangba hozott időzítőrendszer beállítás:)

Köszi srácok, többit nézem éppen. :)
update
Baszki. A szelep tetejét tényleg meg kellett hegeszteni a csatlakozáshoz. Ez egy olyan cucc, aminél két dolgot kell meghegeszteni, de hogy ez nem tűnik fel 10-ből 9 embernek, arra mérget veszek.
Most már megkérdem: van még olyan alkatrész a játékban, amit két vagy több oldalról is meg kell dolgoznI? :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.26. 20:24:21
A kérdésre kérdéssel felelek:) túlélő módban tolod? Azaz te rakosgatod és építed fel a blokkokat alkotóelemekből? ha igen Valszínű nem 100% os az összekötő még.
Ha csak tervezőben tolod és kész blokkokat fektetsz akkor szerintem nem kóser az a cső a szelepen inkább conveyort tegyél fel
Illetve célszerű az érzékelőket a térképen bekapcsolni hogy lásd mekkora területen dolgoznak a szerelők és a fúrófejek mert belóghatnak a pilótafülkébe
A szerelő nem fekszik stabilan azon a csövön ezért is jó lenne kicserélned.