Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    "A haza ugrálás azt ugye azért találták ki mert a kaput nem tudták használni erre a célra mint a másik két részben és a kövek vették át ezt a szerepet"
    Robokutya ezt írta. A köveket csak a 9. évadban fedezik fel, mikor találkoznak az Ori-jal. És még akkor sem tudják, pontosan, hogy kell használni. Olyan kis saját gyártmányú terminált nem is látni az SGU előtt sehol.
    Erre írtam azt, hogy az SGA-ban sem tudták a kaput hazaugrálásra használni. Csak később volt rá lehetőség, mikor a Földről is meg tudták nyitni, vagy, ha valaki vállalta a hosszú utat a Daedalus-szal.

Igazad van, nem taktikáról volt szó. Nem teszteltem, de, lehet, hogy a tornyok elkezdik lőni a reaktort, ha elég közel vagy már hozzá. Azok megtalálják és kis piros célkereszttel jelölik is, hogy mire lőnek.

Nálam alapbeállítás a nézelődő mód. Nem is piszkáltam, bár eszembe nem jutott volna az ellenfél ily módú kikémlelése.

A gép mindig rendelkezik előnnyel, ezt meg lehetett volna már szokni más játékoknál is. Mivel MI-t még senki nem csinált (addig jó nekünk), így maradnak a kezdetleges algoritmusok. Ha nehezítesz a játékon, akkor pl. a CivV esetén azzal jár, hogy magasabb fejlettségi szintről indul. De okosabb nem lesz. Az Elite-ben azt jelenti, hogy nagyobb fegyver, nagyobb pajzs. De attól még a taktika az, mint a többin.
    Szerintem örüljünk neki, hogy ez még kihívást jelent és nem idegeskedést. Gondold el, ha tényleg okos lenne és lerohanna téged...