Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
HUD: tehát nem ismertek módját annak, hogy leválasszuk a gravitációs ablakot? Jó lenne ha megmoddolnák, és a két információ amit tartalmaz, nevezetesen az oxigén és a gravitáció az sokkal kisebb helyet foglalna.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.30. 14:45:53
talán lézer is akad de ezek meg specifikus beállításokkal.
ha csak a kitakarás nem tetszik el lehet sötétíteni a hudot akár teljesen is a beálításokban van két csúszka
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.30. 14:43:26
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A fórumra is fel lehet tölteni a képeket, én se vettem észre először. A szövegablak alatt "képfeltöltés" kék kapcsoló. 😊
Két érdés:
Milyen fegyvereket ajánlotok ellenséges hajók ellen? Még nem próbáltam a harcot, igazából mod nélkül csak rakétára van lehetőségem, de ha van valami nem túl op fegyver, amivel még jelent élvezetet a harc, akkor megpróbálom megszerezni modban.
Második kérdés: meg lehet szabadulni a HUD gravitációs ablakától? Nincs rá szükségem, legalábbis annyira nincs, hogy ekkora felületet kitakarjon az ablakból.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Viszont a Steam-be fel lehet tölteni 😉 és azt engedi ide berakni.
A valóságban sem fogsz többet látni, mint a játékban, azért van így megcsinálva. Csak a Star Trek-ben van 1000x-es nagyítás 😊
Vagy melegen ajánlom szerintem nem sokan ismeritek ezt az oldalt:
http://imgur.com/ beregisztrálsz és korlátlan könyvtárat illetve képeket vagy akár kisebb gifet is fel tudsz pakolni és a fórum is érdekes módon tudja alkalmazni
Valahogy a böngésző ablakot is be lehet linkelni de nem tudom pontossan hogyan😊
http://imgur.com/a/yZTtZ
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.30. 10:39:05
pilótafülkén van valami nagyítási lehetőség vagy esetleg kamera avagy bármi más amivel lehetne rendesen célozni
www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44
Miért nem alapbeállítás, ha lerakok valamit, akkor az-az enyém?
Mikor a hajómat átállítottam 'Én' tulajdonosra, mindig szétlőtte az állomáson a dolgokat.
Pedig azok neutralok voltak. Még, jó, hogy hajón belülre nem kezdett el lövöldözni, mikor kicseréltem egy-egy dolgot és még nem volt átállítva a tulajdonság.
A script-nél is szívtam vele eleget.
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2015.09.29. 21:00:28
A másik vonal pedig azt jelenti, amikor a blokkon található összes számítógép le van bontva. Ha eddig lebontod, majd újra felhegeszted (azaz te hegesztetted rá a számítógépeket), akkor te vagy a blokk tulajdonosa.
A színeket most nem tudom fejből, de innen már nem lehet nehéz rájönni.
Ellenséges hajót úgy veszel birtokba, hogy lebontod a vezérlőülést a számítógépekig, majd újra hegeszted. Innentől kezdve beleülhetsz, és tied az irányítás.
Lehetne csinálni egy érzékelőhálót. Modok nélkül. Ugyebár a lézerantennák elveszítik a kapcsolatot, ha egy tárgy közéjük repül. De ez információt is hordoz. Kéne egy szkript ami indít egy akciót (timer blokkot) ha 2 lézerantenna elveszíti a kapcsolatot. És ezt valahogy úgy, hogy akár sok 100 lézerantennát is össze lehetne kötni, és mindegyik antennapáros, ha elveszíti a kapcsolatot, akkor akciót indít.
Lehetne mondjuk név alapján azonosítani az lézerantennákat.
"Laser A1" - "Laser B1"
"Laser A2" - "Laser B2"
és így tovább........
Ha a "Laser A1" vagy "Laser B1" elveszíti a kapcsolatot egy pillanatra, akkor elindíthatnák (Trigger now, vagy azonnali indítás) a "Laser Timer 1"-et
Szerintem egy kis hajóra célszerűbb lenne rátenni a lézerantennákat, hogy így kisebb helyet foglaljanak, ha pár százat rakunk le belőlük, de lehet állomáson is.
Bonyolult lenne egy ilyen szkript?
Ah, ez volt az álmom. De át kell alakítanom. Hátulra rakom a fúrófejet, lerakok fordítva is egy pilótafülkét, és akkor a hátsó traktus teljes egészében üzem lesz fallal elválasztva. Ott van a refinery, az összeszerelő, a központi konténerem, meg akkor lesz egy pilótaszék is visszafelé a fúrófejnek (meg esetleg a bontót is mellé rakom). Középen lesznek az orvosi dolgok, oxigéngenerátor, cryokamrát is rakok be mert abban fogok aludni 😛, elől meg ugye a pilótafülke, plusz a drónirányító központom.
Szerencsétlen madaramat kissé át kell fabrikálni, a tetejét meg kell csinálni normálisan, ott lesz az antenna majd fektetve, meg drónleszállópálya. De ez még kidolgozatlan. 😊
Feltöltöttem a világot, de sajnos semmit nem enged szerkeszteni a Steam, így se leírás, se képek, semmi. Néha a tököm tele a Steam-mel, főleg mikor be vagyok jelentkezve és erre ő bejelentkezést kér, amit aztán nem fogad el, mert visszadob megint az oldalra.
A világ linkje, ha esetleg valaki meg akarná nézni.
És a Steam-es oldal sem léptet be, hogy rohadjon meg, ilyenkor le tudnám bombázni az egész rohadt céget, mindenestül.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.09.29. 01:05:46
Ha megfigyeled az építő bontó vonalat van rajta egy kék és egy piros vonal valamelyik az 50% os határt jelzi A másik meg ha azt a sávot eléred és utána visszajavítod az egységet elvileg elveszti a beállításait vagy csak az identitását az az teljes joggal hozzáférhetsz a konzolhoz nem tel teljesen leszedni a konzolt.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.28. 23:20:13
Nekimentem, lőttem ezerrel és annyi.
A másiknál meg egyszerűen mentem utána és úgy aprítottam. Felvettem a tempóját és kikapcsoltam a csillapítást, mivel a hajó tetején vannak a rakéta állások. Srégen ráfordultam, hogy a tetejéről és az egyik oldalról jó rálátás legyen és amortizáltam.
Mikor már nem volt rajta fegyverzet, akkor kiugrottam az enyémből és átrepültem belé. Leflexeltem az energia ellátó rendszert, de nem igazán tudtam a magamévá tenni. Pedig kíváncsi lettem volna, mi van a programozható blokkban, mert az is volt rajta.
Jah, de ha nem vagyok kreatív módban, akkor kinyírt volna a belső védelmi tornya. Szóval jól felszerelt ellenség volt.
@lonvard: Szerintem akkor valami nagyon frankó kis járgányt kell összeraknod, annyira azért nem egyszerű a dolog. Ha elvész az antenna vagy a távirányító, akkor ugrott a hajónak. Bár elméletileg, ha meg tud állni, akkor parancs hiányában és az aktív csillapítással lehet, hogy megáll. Persze esélyes, hogy mire odaérsz, addigra leszedi az ellenség.
Ez nem egy X Rebirth vagy Elite: Dangerous.
Szép fúróhajó, lehet nekem is ilyet kellene a hajómra rakni a 2000 darab alap fúró helyett.
A drill meg egyszerűen fenomenális ötös a készítőjének
Nekem csak az nem tetszik rajta hogy brutális a bányász sugara is. Nekimész a legnagyobb aszteroidának és a fele eltűnik.
vagy simán rácsatizol a hajóddal és hazarángatod😊
de előtte szét kell szedned az antennát is hogy megváltozzon az identitása vagy a hovatartozása😊
túlélőben meg ugye megmurdelsz
az említett láthatatlan erő miatt.
Nekem tetszik, hogy eltaszít magától a hajó, még pontosan nem jöttem rá hogy milyen esetekben fordul elő, de azzal magyarázom, hogy a hajó gravitációs burka hajlamos parittyaként kilőni ha nem vagyunk ügyesek. Időnként nekem is küzdenem kell, hogy egyáltalán a saját hajóra rá tudjak huppanni. Máskor meg nem kell. Nem igazán látok benne rendszert még. Az oké hogy gyorsan megy a hajó és leugrom róla, akkor lehet kergetőzni. 😄
Bár bizonyos dolgokat még mindig nem vágok
1. Brutál pontosak a dronok esélyt se adnak a megközelítésre egyből kiszedik a pilóta ülésemet😊
2. Bármilyen hajót megközelítek valami megmagyarázhatatlan taszítóerő lép fel és akár hajóval akár magamban vagyok iszonyat messze lök ki majdnemhogy látótávon kívülre. és ha ne agy isten rá tudok koppanni a hajóra egy talp segítségével volt már rá példa hogy eszement pörgésbe kezdtem a hajómmal együtt.
Sose vágom hogy túlélő módban hogy a francba lehet esélyem arra hogy rátaláljak a bejáratára a hajónak illetve hogy ne lökjön le magáról az ellenséges hajó.Ez mindig elveszi a kedvem attól hogy túlélőben szívassam magamat.

Nem engedi feltölteni a képemet. Legalábbis én nem látom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.28. 16:29:56
A radart meg nem vágom mire célzol.
Más: mint írtam, a hajóm újabban azt csinálja, hogy felborul az űrben. Beállok a bázissal párhuzamosan, és akkor szépen lassan a hátára fordul. Giroszkópok 80%-át ráapplikáltam az orrára, de nem történt változás. Na most nehogy az derüljön ki, hogy a súllyal is játszanom kellett volna, és úgy kellett volna megépítenem, hogy tökéletes a súlyelosztása! :-D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.28. 16:13:14
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.28. 15:37:34
Meghajtás minden irányba
Giroszkóp
Antenna - helyzetjelző
Kamera
Távirányító a leglényegesebb a kis zöld szenzor mindig a menet irányba álljon
A távirányító hívod meg a hajó fedélzetén ezen keresztül éred el a dront.
YO GRANNY!
A fúrófej-szétszedő kombo alapesetben egy gondolában képzeltem el úgy ,hogy nem látszik belőle semmi.Még nem tettem le erről, csak egyszerűen túl nagy átalakítás. teljesen más elrendezést kívánnának akkor a rakétasilóim is, csőrendszereket szétcseszné, vérezne a szívem. De hosszútávon megcsinálom, mert ez így botrány.
Nálam 3 generátorral állandó túltöltést jelez gyorsításkor, ezért zavarna hogy minden egyes gyorsításkor az akkumulátorokra hagyatkozom. Az akkumulátor nálam dísznek van, igazából nem tudom megmagyarázni minek építettem, de egyszerűen kell akkumulátor és kész! :-D Szépen fel van töltve, várja hogy kisülhessen. Jump drive esetén fogom használni. 😛
Hanem probléma adódott: seggnehéz a hajóm. Ha beállok egy űrállomás mellé, akkor szépen lassan a seggére fordul. Olyan mintha rossz lenne a súlyelosztása. Biztos a giroszkóppal van a gond. Az összes a hátsó traktusban van. Jól sejtem, hogy az sem mindegy hova rakjuk a girókat?
Ja, még egy:
Drónnak mik az alap alkatrészei? Miből áll egy drón? Szándékomban áll természetesen egy drónhadsereget építeni, hogy olyan legyek mint Darth Maul, aki kiküldi a kutaszdroidokat. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.28. 14:22:19
Nem rossz, az új design, de jelenleg ez akkora hajó, amire a normál sem rossz.
Ha vége a bulinak én valami hasonló tervezésű lőállást tennék fel rá
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.28. 12:44:08