7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Kinyír ez a script.
    Tegnap nem mentettem, mikor láttam, hogy eltűnt a pilótafülke beállítása, így a script nem működött.
    Most ismét beállítottam, erre megint eltűnt a pilótafülke beállítása.
    Ezenkívül nem engedi az LCD-k betűméretét állítani, amelyiken fut a script.

És akkor az o2-ről nem is beszélve. 5 kifújó ventilátorom van és az egyszem beszívó gyorsabban elszívja az o2-t, mint ahogy a másik 5 kifújja. Arról nem is beszélve, hogy, ha kinyitom az átjárót, aminek a légköbmétere sokkal kisebb, mint a hajó belterületé, 0 lesz a nyomás.
  • RoboKutya78
    Nem tudom... a computer school-ban van az oktatás az meg nem tudom hogy működik csak hétvégente vagyok bent náluk.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.02.02. 14:21:29
  • RJoco
    A suliban nincs lehetőség ezt gyakorolni? A suli lényege az lenne, hogy ott tanulja meg az ember a dolgokat, ne otthon.
  • RoboKutya78
    A suliban ahol tanulok ott egy i5. 8 gigás gépek duruzsolnak(egyéb más szoftvereknek is kel az erős háttér náluk 3ds progik meg hasonlóknak)
    A lények hogy annyira vigye a rendszert hogy a windows 2012 vagy a windows nt-s rendszerben beállítom az összes szerverkonfigurációt ilyen olyan amolyan protokolokat és a 2. rendszert ami lenne a kliens oldali számítógép azt meg csak amolyan ellenőrző rendszerként futtatjuk nem kell neki száz százalékos háttérszolgáltatás nem akarom teljes rendszerként futtatni.Akkor lehet kisebb gigszer ha két szerveres rendszert szimulálunk egy klienssel ebbe az esetbe meg elég egy xp is kliensnek hogy ellenőrizhessem a szervereket.
    Most jelenleg hálózat felépítési szimulációkat gyakorlunk cisco packet tracer progival:)Van még egy évem kb a vizsgákig:)remélem addig összedobok valamit:)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.02.02. 10:32:50
  • reaper5687
    Angol bill-el működik. Nekem a Win be van állítva, hogy bal ALT+SHIFT-re vált angolra a bill, ha az LCD scriptekkel szórakozom, vagy az automated inventory sorting-al akkor így használom. Utána az ő és ú a magyar billen a szögletes zárójel.

Hegesztés, és bontás közben én is sérülök, van amikor relog megoldja. Érdekes módon az egyik rámpámon nincs oxigén, így arra is figyelnem kell. Újat kezdtem a Földön, felhúzok egy jó kis bázist, összeszedem magam, aztán bemásolom majd egy olyan bolygó világba, ahol van ellen, bár most jól elvagyok a kis 4 fejes fúró drónommal, meg a guruló bázisommal, meghagytam a Landert is, még kicsit ki is van egészítve, csak nincs hova tenni, volt, hogy a Large Roveremre szálltam vele, le is ült tőle az egész, meg elég instabil lett :D

Amúgy a Configurable LCDs oldalán van egy jó kis bemutató videó, amolyan hogyan használd, a készítőtől, érdemes megnézni, utána a gyári leírást, most is bővült pár új cuccal, nagyon hasznos. Én is onnan tanultam meg.
    Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.02.01. 21:06:54
  • RJoco
    Nálam nem mentek a karakterek. Mik a kombinációk, hátha nem jót nyomtam.
  • laci4321
    Több rendszer szimultán futtatására szerintem is inkább egy szerverprocit kéne beszerezni megfelelő alaplappal. Bár lehet hogy meg lehet oldani asztali gépek alatt is, de azok nem épp erre lettek készítve.

Nem lett rossz a GYIK, de szerintem azok a kérdések feleslegesek elé, inkább csak annyi kéne, hogy "Ha interaktívvá akarod tenni az LCD kijelződet:"

RJoco: a blokkok nevébe asszem még lehet írni [ ]-t, de az LCD kijelzők Nyilvános címébe (amit a szkript figyel) már nem :/ Ezért is javaslom inkább a 2. módszert, vagyis hogy a nyilvános címbe beírsz annyit, hogy "UseTextCommands" és minden parancsot aztán írhatsz új sorba a Privát szöveg ablakba, oda lehet írni különleges karaktereket is
  • RJoco
    Minden rendszer kap egy magot és akkor van minden rendszered alatt 3,4GHz.
    Viszont nem értem, miért kellene ezeket egyszerre futtatni? Ha egymással akarod kommunikáltatni őket, akkor nem irigyellek, sok sikert
    Viszont ez esetben inkább egy szerver processzorban kellene gondolkodnod. Abba rengeteg ramot bele lehet pakolni és jópár mag is a rendelkezésedre állhat, nem csak 4.
    Videokártya mindenképp kell bele, mert a CPU-kban nincs.
  • RoboKutya78
    Nekem most egy olyan vasra lenne szükségem amin le lehet futtatni virtuálban egy win 2012 egy win 2008 at és egy xpt egyszerre:)
    Rendszergazdának tanulgatok és azért kéne:)
  • RoboKutya78
  • RJoco
    A régi gépemen még elfutott, csak a sok npc hajót nem bírta már, de azt az új sem, szal az inkább már játék gond.

AMD Phenom II 4x3,4GHz (a pontos számát nem tudom, 955 vagy 965 talán) 5000 Ft-ért vettem használtan
    GeForce GTX 750 TE (nem egy tuti kártya, ahogy később megtudtam) 140€ volt.
    10GB RAM, Kingston DDR3 már benne volt, de valahol 20k Ft körül lehetett az ára.
    Asrock alaplap 939-es foglalattal. Olcsó, egyszerű, talán 15k lehetett újonnan.

DX11 képes vagyis van bolygó. És a kezdő bázissal szépen elfutott szim.sebesség 1-el.
  • RJoco
    No jó, nekem most lett elegem a játékból. Végre belőttem az o2-re a kijelzőt, 2 wide-ot, beülök a pilótafülkébe és az összes beállított gombom eltűnt.
    Csesszék meg, hogy erre még nem találtak ki valamilyen mentési lehetőséget. És, hogy csak így eltűnt a semmibe 15 gomb.
  • RoboKutya78
    Majd össze kéne dobni a legminimálisabb gépkonfigot amin még élvezhető a játék minősége:)

Eljátszottunk a Gy.i.k menüvel beraktam az lcd menü leírást csekkoljátok hogy jó e az elérése.
  • RJoco
    És az vagyon írva a leírásba, hogy csak az adott hajó készletét írja ki alapértelmezettként, de nálam kiírja a hozzá csatoltat is.
  • RJoco
    Ne aggódj, én is örülök nagyon. Építettem ezt a szép nagy hajót, légmentesen zár, de sajnos a játék nem képes rendesen kezelni. Ha kilépek a pilótafülkéből, elkezdek haldokolni. Most tettem le egy LCD-t és elkezdtem haldokolni o2 hiány miatt.
    Szóval ez is elég idegesítő, ha nem is annyira, mint a te gondod. De lehet, hogy a hegesztéstől volt.˙

És miért nem lehet [] jeleket írni a blokkok neveibe?!
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.02.01. 18:20:57
  • RJoco
    Érdekes. Nekem ilyet sosem csinált. Nálad szerintem valami gebasz lehet a rendszerrel. Előfordul nálam is anomália itt-ott, amit nem értek, de ilyen durvák még nem történtek.

Sikerült a script-et betöltenem. Most ismerkedem vele.
  • RoboKutya78
    Nyugi... mély levegő pihenj 24 órát és ugorj neki újra:)
    Szar dolog ha az ember már a játékkal fekszik és a gondolatai nem hadják aludni :)
    Mondták hogy mostantól nem vállalnak felelősséget az Se használatáért:)
  • laci4321
    Oké, semmi gond, végül is miért is lenne okom rá, hogy mérges legyek...
    Az SE mai napi teljesítménye:
    1. Flexelés és hegesztés közben folyamatosan sérül a karakterem, konkrétan minden 3. blokk után amit meghegesztek vagy szétflexelek, mehetek a mediszobához újratölteni az életemet... Így túlélőzzek? Komolyan??

2. Nem lehet elmenteni a játékot! Miért? Mert nem elég 8 GB memória neki. Hibaüzenetet ír ki amikor a mentés gombra vagy a mentés és kilépésre akarok kattintani, sőt azt is írja a játék, hogy a továbbiakban minden, a pályámon lezajlott tevékenység el fog veszni. Csináltam volna képernyőképet, de nem tudtam mert amikor csináltam volna a painttel vagy a frapsszel, vagy a steammel, akkor az asztal jelent meg mintha nem is futna a játék. Úgyhogy maradt a telefon:

3. Rejtélyes dolog: Mit keres 2 űrhajós a bázisom alatt?? 2 űrhajós álldogál a bázisom alatt, és csak néznek. Eleve ha meghalok akkor eltűnik a holtest, de nem haltam meg még sosem azon a pályán.

Ez azért nevetséges... Múlt héten játszottam utoljára, akkor betonstabil volt a játék. Most meg már megint memóriahiány?? Nevetséges, idegesítő, frusztráló, legszívesebben komolyan mondom.....
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.02.01. 17:37:46
  • RJoco
    Nem tudod az egészet bemásolni ide?
    Mert én nem látom a lényeget.

Edit: de, látom a lényeget.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.02.01. 15:24:01
  • RoboKutya78
    Ezt a lenyúló scriptet akartam volna megoldani de valami nem kóser vele vagy hiányzik egy része vagy nem vágom valahogy nem működik nekem:)
  • RJoco
    Szóval.
    Milyen gyik gombra?
    Amúgy miért nem írod meg sima html-ben?
    A legördülős rész már megvan, csak abba kellene beleszerkeszteni a tartalmat, mert jelenleg az nincs.
    Nem is muszáj kérdésekbe szedni, csak legyen benne hasznos info, esetleg pontokba szedve.

A faq-t vagy a gyik-ot ki is törölhetnéd, mert a kettő egy és ugyan az. Csak a faq angol, a gyik meg magyar.
    De ezt Laci lentebb írta is.
  • RJoco
    Köszi! Szeretem a nagy tereket, nem vagyok híve a szűk helyeknek, de fontos a praktikusság is.
  • RJoco
    Köszi, így már jól érthető.
  • reaper5687
    Jó "kis" gép lett, különösen a belső tér elrendezés tetszik a nagy ablakokkal, és terekkel.
  • laci4321
    A progress bar ez akarna lenni:
    Pl. ha 1000 a max. értéke, és neked 100 van, akkor így néz ki:
    [|||||.............................................]
    Ha 1000 a max. értéke, és neked 200 van:
    [||||||||||.........................................]
    Ha 1000 a max. értéke és neked 500 van:
    [||||||||||||||||||||||||||||||||........................]
    Ha 1000 a max. értéke és neked 750 van:
    [||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||............]
    Ha 1000 a max. értéke és neked 900 van:
    [||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||.....]

(Ha pedig több van mint 1000, akkor teljesen tele van)
    Aszerint változik a telítettsége, hogy mennyi van neked a beállított max. értékhez képest. Csak gyorsan ránézel és már látod is hogy kb. mennyi van abból amennyi kell. Fele, harmada, kétharmada. Egy körülbelüli, de látványos és a számgondolkodást nem igénylő információt ad.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.02.01. 11:34:22
  • RJoco
    Befér ez. Én is alagutat szoktam fúrni. Nagy sziklába jó mélyen. Bár az tény, hogy az oldalmozgásokat ez már nem viseli jól. A régi testét (hajtóművekkel együtt) sikerült kisebbre csinálnom, mint az újnál, ott max a lámpákat vittem le néha. De az is inkább egy update-nek volt köszönhető.
    A hajó hossza és 3Tkg-os alap tömege meg sem engedi mozdulni a hajót. Legalábbis úgy vettem észre.
    A képeket alaposabban megnézve látható, hogy egy hajtómű sem lóg túl a fúrók vonalán. Sőt, az elején már bent is van a sziklában a hajtómű.
    A test itt is egy kockával beljebb van, mint a fúrók széle, hossza. Elvileg a légmentes rész így nem sérülhet meg, hacsak nem robban fel egy hajtómű, ami lyukat üt.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.31. 21:38:48
  • Carmang
    Hát én a fúróhajóknál úgy szoktam, hogy alagutat fúrok vele a sziklába. A hátsó része a gépednek elég paszentossan férne el a homlokával fúrt alagútba. Sőt, a fel/le álló hajtóművek be sem férnének. De ha te nem így használod, akkor nincs probléma.
  • RJoco
    Aha. A fúrók mögött begyűjtők vannak, nem kidobók.
    Az összekötőre állás biztonságosabb és gyorsabb, mintha kidobálnám a cuccot.
    Ha termelésről beszélnénk, ahol folyamatosan csordogál az anyag, akkor megoldás lenne a kidobó/begyűjtő páros, ilyet is tervezek majd a különböző állomások közé.
    Viszont mire 1,200k kavicsot vagy 500k urániumot kidob, az rengeteg idő lenne. Összekötővel meg pikk-pakk a finomítóban az uránium. Ha meg a kavicsot nem akarja átrakni, akkor megkeresem a megfelelő kontikat (nálam ez nem túl nehéz) és egyszerűen áthúzom mindet. És már ott is van.
    Sajnos a JD-s megoldás nem téma. Így is 1,2 km-re rak a bázistól. Asszem az érkezési pont a bázis fölött van 500m-re. Aszteroidákhoz viszont elég közel tud ugrani, szerencsére.

A felvilágosítást köszi! Akkor már értem. Mindegy, hogy 3000 darab fér-e a kontiba, 1000 darabnál már max-ot fog mutatni, akkor is, ha 2000 van benne.
    Most már csak a script kellene...
    Bár annyira nem fontos, csak rengeteg hely maradt a hajó belsejében, valamivel fel kell tuningolni.

A nagy hajóról-ról meg leszedhetem a 2000 fúrót, mert legalább még 2000-et hozzá kéne építenem, hogy az tényleg rendesen üzemeljen. És jelenleg így sem igazán mozgékony, nemhogy érccel megpakolva. Még így is kicsit át kell építenem a fúrókat az új hajón, mert a 3 blokk üres résznél nagyon lassan dolgozza el az ércet. Mondjuk emiatt biztos, hogy nem tudok gyorsan haladni, ha nem akarok földet enni.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.31. 21:23:37
  • RoboKutya78
    Az begyűjtőre gondoltam ki kéne cserélned a bázison az összekötőt egy x*y széles begyűjtő területre a hajón van kidobó ha jól láttam a fúróknál. Jd-vel megérkezik a hajód a bázisra pont a begyűjtő fölé parkolsz vele és nem kell lavíroznod az összekötéssel.
  • RoboKutya78
    A progress bar az a csúszkás vonalas kijelző nem számmal jelzi hogy mennyinél tart hanem egy becsült értéknek felelő kijelző Jelen esetben akkor éri el a kijelző a csúcsot ha megvan az 1000 darab
  • RJoco
    Mi az a progress bar?
    "Kijelezni egy 1000 maxértékű progress barral"
    "bár a progress bar fölött egy sorral fel van tüntetve, "
  • RJoco
    Mimimi? Ezt nem értem.
    Kidobó? Nincs rajta. Még. Nem szoktam elszórni a dolgokat, mert azokat számolnia kell a játéknak. Egyszer levettem az objektumok számát 256-ról 64-re, arra nem volt időm, hogy amit kézzel lefúrok, azt összeszedjem. Azóta nem babrálom ezt a számot.

Összeszedő terület? Nem világos.

Kicsit átalakítottam a hajót.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.31. 20:28:35
  • RJoco
    Én is arra gondoltam. Bár akkor mindig frissíteni is kellene azt a jegyzettömböt.
    Aztán lehet, ha újraindítanám a gépet, akkor rendesen viselkedne a steam és akkor talán meglenne a script. Ma volt babrálva a net, még el is ment 1-2-szer.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.31. 20:17:33
  • RoboKutya78
    Ekkora hajónak egy ilyen kis kidobót kreálni vétség szenvedni vele a pontos parkolással ezt szerintem úgy is bekalkulálhatnád hogy a jumppal pont egy összeszedő terület felé érkezz meg és azonnal dobhatná a cuccot a helyére:)
    De 5/5 :)
  • RoboKutya78
    Rendben kiötlök valamit mert az a Gyik Most tényleg kísérleti fázisú nem tudom hova kell benne kiírni a kérdéseket válaszokat
    a héten megkísérlek tenni valamit vele:)
  • laci4321
    Hát arról nem én tehetek hanem a Steam :D Max. annyit tudok tenni, hogy copy-paste kimásolom a játékból egy jegyzettömbbe, és azt is felrakom drop-boxra.
  • RJoco
    Az nem lenne rossz. Viszont nem ártana a script sem, mert így a leírásnak nincs sok értelme.
    Elvileg hozzáadtam a játékhoz, de sem a mod-oknál nem jelenik meg, sem pedig a programozható blokkban a workshop részen.
  • laci4321
    A GY.I.K jelen állapotában használhatatlan. Azzal a céllal tettem naprakésszé a 29 oldalas Configurable Automatic LCDs magyar leírást, hogy bárki azonnal megtalálja, és használhassa. Nem szeretném hogy elvesszen a süllyesztőben, annál kicsit több munkám van benne. Kérlek RoboKutya tégy valamit az ügy érdekében.
  • RJoco
    Hátsó hajtóművek épsége? Miért?
  • Carmang
    Én a homlokát teljesen beépítettem volna fúróval, aztán hajrá előre, ész nélkül :)
    Viszont ez esetben aggódnék a hátsó hajtóművek épsége miatt.